kekik suyu ile zayıflama

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
Fazla kilolarınızdan kurtulmak için spor ve egzersizlere ek olarak kekik suyunu da kullanabilirsiniz. Kötü görünüm ve hantallığın yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getiren fazla kilolardan kurtulmak için size önereceğimiz kekik suyu tarifini deneyebilirsiniz.
kekik suyu.jpg

Yağları eritme konusunda oldukça başarılı olduğu bilinen kekik suyu, kan dolaşımını hızlandırarak damar tıkanıklıklarını da önlemektedir. Mikropları öldürücü etkisi de bulunan kekik suyu, kanser oluşumunu engelleyici faydası ile de tanınmaktadır. Diyabet ve tansiyon hastalarına da faydalı olan kekik suyu yaşlanmanın etkilerini geciktirir ve aynı zamanda gıdaların çabuk bozulmasını da önler.

Kekik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Evde basitçe hazırlayabileceğiniz kekik suyu ile fazla kilolarınızdan kurtulabilir yada çeşitli hatalıklara karşı şifa bulabilirsiniz. Kekik suyu hazırlamak için taze kekik yapraklarına ihtiyaç vardır. Kurutulmuş kekik yapraklarının iyileştirici etkileri ortadan kalkar ve yağ asitleri uçar. Bu nedenle kekik suyu hazırlamak için taze kekik yaprakları tercih edilmelidir.

Büyük bir tencereye su koyun, daha küçük bir tencereye ise kekik yapraklarını koyup büyük tencerenin içine koyun. Küçük tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde 1 saat boyunca kaynatın. Kekik suyunuz küçük tencerenin içinde hazır hale gelecektir.

Kekik Suyu Zayıflatır Mı?
Kekik suyunun faydalarından birisi de zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Sindirim sistemini düzene koyan kekik suyu, kandaki fazla yağın atılmasını sağlar. Kalori yakıcı bir özelliği bulunan kekik suyunun zayıflatma etkisi de büyüktür. Ayrıca cilde bir pamuk aracılığı ile sürüldüğünde cilt çok daha temiz görünecektir.

Kekik suyunu bir pamuğa döküp sivilcelerinizin üzerine sürebilirsiniz. Sabah ve akşamları düzenli olarak kekik suyunu cildinize sürmeniz halinde sivilcelerden ve mikroplardan arındıracaktır. Kekik suyunu cildinize sürerken gözünüze temas etmemesine özen göstermelisiniz.
 
X