Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kel kalıcam galiba

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

zathara

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
2.773
7.045
358
İzmir
evet hanımlar az kaldı kel kalıcam galiba... yaklaşık 3 hafta önce yıprandıgı ve kırıldığı için saçlarımı kestirdim... ama günden sonra bir başladı dökülmeye hergün tutam tutam saçlarım gidiyor... kestirdikten sonra dökülür dediler ama bukdr da olmaz heralde kaç gün oldu durmadı... ne yapsam duru bu dökülme

hormonell bi sorun yok dimi?

Benim de saçım dökülüyodu gittim dermatologa, demir eksikliği çıktı.Hatta dibe vurmuş demir seviyem.

Siz de gidip değerlerinize bir baktırın.

Saç dökülmesi bir şeylerin sonucudur, belirtisidir.

ben priorin hap artı bir tonik kullanmıştım troid nedeniyle dökülme artınca çok faydasını görmuştum artı kabak çekırdeği yumurta biotin hap solgar ın kullanıyorum arada dökülme durdu normal olması gerektığı kadar dökülüyor artık

Icerden bi sorun vardir belki.
Muhakkak doktora gidip kan tahlili yaptirin belki vitamin eksikligindendir.

Demir ve Çinko eksikliği yapıyor.
Takviye alırsanız saçlarınız toparlar

Benim de saçım dökülüyodu gittim dermatologa, demir eksikliği çıktı.Hatta dibe vurmuş demir seviyem.

Siz de gidip değerlerinize bir baktırın.

Saç dökülmesi bir şeylerin sonucudur, belirtisidir.

aynı demir eksikliği ve kansızlık var ama kendimi bildim bileli hep düşük bir türlü bir tedavisi olmadı daha 6 ay önce serum aldim demir için ... ama yine de bu dökülme aşırı arttı nedense

bu hap doktor tavsiyesiyle mi aldınız

Jansansbaby diye bebek sampuani ile yıka saçını ardından watsonsda satılan avakadolusu sonra ballı narlı vs olan saç bakım kremi var 500 ml 20 lira onu saçına sür ..banyo olana kadar saçında kalsın durulandiktan sonra saçını ters çevirip Tara güzelce ve keratin saç spreyini saçının aralarına dahil üstüne vs 30 cm uzaktan şık ...ve kan degerlerinden TSH d vitamini B12 baktır düşükse ilaç al... Bütün bunları yaptım saç dokulmem durdu şükürler olsun ki ..birde stresle baş etme yolunu bul bununla ilgili kitaplar oku pozitif ol gulumse :)

Tiroid sorunu olabilir. Annem ve ablam da aynını yaşadı. Sonradan tahlillerle ortaya çıktı..

evet yapiyor bende alıştım zaten dökülmelere ama şu 3 haftadır tutam tutam gidiyor ağlayasım geliyor görünce sacları
Benim çok güzel kabarıp beni delirten gür saçlarım vardı ama bir süredir aşırı dökülüyor. Doktora gittim ne kan kalmış ne vitamin. Dahiliye +cildiye doktorlarının verdiği ilaçlar :

Demir hapı (değerlerim aşırı düşük olduğu için günde iki tane)
Multi vitamin (b12 ve diğer vitaminler
D vitamini (devit 3)
Saçım için özel karışım

Bir buçuk aydır kullanıyorum ama doktor anca üç aya etkisini gösterir dedi bakalım.

Demir,b12 eksikliği; troid belirtisi, kansızlıktan kaynaklanır dökülmeler. Annemin mesela kansızlık, demir, b12 Triod sıkıntısı var ama saçı artık dökülmüyor. Saçına kına yakar, zeytinyağı sürer
Doktora gidin ve tekrar testlerden geçin lütfen.
Geçmiş olsun.

ben doktorada kızıyorum ilac vermedi bir 2 hafta arayla olmak uzere demir aldım serum olarak sonuçlara baktı biraz yükselmiş ama yeterli değil dedi kan değerinde ise hicbir değisıklik olmamış ona rağmen ilac falan vermedi ... devlet hastanesi diyemi oldu bilmiyorum ben en iyisi özele gideyim

Dr.tavsiyesiyl vitamin takviyesi alabilirsiniz
Bir de 3 temmuz veya 4temmuzda mi kestirdiniz? Ben saç kesiminde hep ay takvimini takip ederim. O iki tarihte kesilmemesi öneriliyordu.Kepek,dökülme,kuruluk,daha kolay kırılma gibi problemler oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…