• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Benım kv yok kp yok gorumce yok kardes yok babam yok sadece annem var hayatta dolayısıyla dogumda annem vardı bazen annemın bıle yanımda olusu bunalttı srn bu kadar kalabalıkla ne yapacaksın

Bence hic bisey deme hepsi gelsin . Aksam zaten yatacak yer ayarlanamayinca kndileri teklif eder dayiya gidelim diye. Son gunlerini stresli gecirme derim

Erkeklerin dogumda isi ne? Ayip yahu lohusa kadin varken evin icinde dolanmaya utanmayacaklar mi?
Once anne ve kv gelsin, digerleri sonra

Allahim ya ne insanlar var gelmesin gorumcen ne isi var annenede fazlalik dogum aninda senin yardimcin olcak tek kisi annen gerisi resmen fazladan kalabalik insanlar neden anlayissiz anlamiyorum logusaliga baglayip kov gitsin hepsini

Erkeklerin dogumda isi ne? Ayip yahu lohusa kadin varken evin icinde dolanmaya utanmayacaklar mi?
Once anne ve kv gelsin, digerleri sonra
Katıliyorum erkeklerin ilk etapta olmasina gerek yok ben oyle bi durumda bir tek annemi isterim evde zaten yeni dogum bide evde bi dunya insan yemin ederim surda yazilanlari okudukca keske evlenmeseydim diyorum basima ayni durumlar gelirse hic dusunmem bosanirim sikintiya gelemeyen bi insanim tek cocuk buyudum kimseye tahamulum yok

Ben kayınvalidemin gelmesini isterim sonuçta onunda torunu.annem ve kayınvalidem gelir kalor diye düşünüyorum.dogerleride gelir ya hastaneye ya da eve 1 gün kalıp giderler.oyle 1 ay kalmazlar.ama annemle kayınvalidem kalır.bende isterim ikisinin kalmasını

Erkeklerin isi ney diyenler olmus .Baba ve kardes sonucta .Ben babam da gelsin istemistim guven duydugum birileri olsun istiyorum mutlu bir an babamin gelmesi bence hic saçma gelmedi.Kardesim de vardi keza .Evde de istedigim gibi dolandim .Yeri geldi çocuk baktilar annemle biz uyuduk.Kaldi ki baska isleri de varmis.Kimseye gelmeyin deme herkese yatak ayarla iyi kotu begenmeyen gider.

hmm. Şimdi o kadar insan sen lohusayken o evde zaten rahat edemez kendileri gitmek isterler. Bi de kimseyi kırmak istemiyorsun gelme diyemiyorsun anlıyorum ama lohusa ikrn insan biraz garip oluyor. Emin ol kimseyi istemeyeceksin annenden başka. Ben de bu durumu yaşadım kv bi hafta sonra gelin dedim eziyet edecekti nitekim etti de. Ama daha sonra ben de olmak istiyordum falan filan gibi laf soktu geçti gitti. İlk bir hafta sadece annen olmalı bence. Tecrübeyle sabittir.

Anneler gelsin diğerleri sonradan gelir.
Yada hepsi gelsin anneler dışındakiler kalacak yer ayarlasın pansiyon otel Vs.

Bence plan yapmayın. Eşinizle de konuşmayın ki keşke hiç konusmasaydiniz.
Nasıl olsa babanız ve kardeşiniz önceden gelecek.
Dolayısıyla zaten sizi görmüş olacaklar.
Annenizde gelişini bir kaç gün önceye alsın.
Ev bu kadar kalabalikken zaten kv.biz gelişini erteler.

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
Nekadar buyutmussun canim meseleyi aslinda az mantikli dusunsen sinirlencek bisye yok olay qayet basit.Sana doqumda en cok yardimci olacak olan annen ve kaynanan diqerlerinin bi faydasi olmaz onlar sonra qelir yani nebileyim bende doqum yapacam sadece kaynanamla annem qelecek diqerlerini istemem kimseyle kafa yoramam walla benim aqrim sizim qectikten sonra qelsinler babamin falan ne isi var yani :)

Babamla kardeşimin burada ameliyat hastane işleri var onlar annemden bile erken gelecek bu sebeple. Ne diyeyim gelmeyin diyemem ki. :KK43:
Eşinize annesine gelme demesini bekliyorsunuz ama , peki o nasıl desin ;)
Babanızın , kardeşinizin ve görümcenizin gelmesi gereksiz. Anneanneyi söylemiyorum bile.

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
Bence erkek aileleri böyle zamanlarda bi adım geri durmalı
Hamile olan kadın, doğum yapacak olan kadın
Yanında kimi isterse kimle rahat olacaksa yanında o olmalı net
Eşler de bu durumda karılarının yanında olmalı
Benim erkek kardesimin karısı 5 aylık hamile
Asla da gidip kalmam doğum yapınca , annem de kalmaz
Çnk gelinin bizden önce kendi annesi ve kız kardesi var
O dığal olarak onları ister yanında
Bize ne oluyor ki
Ben görümceyim annem kvalide
Bize gelinin hassas oldugu o günlerde anlayıslı olmak bir adım geride durmak yakısır
Kimsesi olmasa neyse ama bizden önce dediğim gbi annesi var
Erkek kardesim hatta bebek olunca annem baksın der
Ben sen karısma derim
Karın kimi isterse o bakar
Onun içi nasıl rahat edecekse
Herkes by kafada olsa kimse üzülmez
umarım saglıkla kolaylıkla kucaklarsınız yavrunuzu

doğumda babanın ne işi var insan babadan çekinir babanda iyiymiş sülaleyi topluyorsun diğerlerini sorun ediyorsun maşallah

Doğumda geline Bakan kayınvalide olmuştur mutlaka fakat 1 elin parmağını geçmez o yüzden annen mutlaka yanında olmalı. Yık öyle annem bacım gelsin seninki sonra gelsin. Doğum yapan sensin ,bakıma ihtiyacı olanda sensin tabiki senin annen gelecek.herkes gelsin bebeği görsün dönsünler evlerine

Nerede olursam olayım bukadar kalabalık bi evde yeni doğum yapmış biri olmak istemem.

Kaç tuvalet var evinizde ? Mikrop kaparsınız doğum şekliniz neolursa olsun.

Eşiniz annesine gelme diyemez ama size seninkiler gelmesin geldiğinde dayınlarda kalsın diyebiliyo.

Böyle strese hiç gelemem eşiminde annesine sen gelme demesine gerek kalmadan giderim anneme hem bana bakar hdm düzeni bozulmaz

Oha bu ne abartı. Sen hasta değil hamilesin. Sulalece toplanmaya ne gerek var. Pekala da kendin bakabilirsin. 1 kişi yeter de artar yanına. Kardeşin ananen baban ne yahu. Annende anlayışsız bilmiyor mu ev küçük herkesi toplamış. Senin ailene ne kadar ayıpsa eşinin ailene de o kadar ayıp olur gelmeyin demek. Dayın yollicaksin şu durumda milleti

Babamla kardeşimin burada ameliyat hastane işleri var onlar annemden bile erken gelecek bu sebeple. Ne diyeyim gelmeyin diyemem ki. :KK43:
Ee iyi tamam sende biraz kalıp dayına geçerler. Kvye gelmesin demek olmaz her ne kadar siz doğuruyor olsanız da o bebek kvnin de torunu. Kardeşin ve baban dayıya geçince kv ve anneni al görümcenin çocukları var mı

Back
X