• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Annem aşırı alıngan anneme bir şey demeye kalkışırsam gelmekten vazgeçer valla o zaman oturur ağlarım işte çünkü annem olmazsa olmaz benim için. Annemle eşimin arası da limoni biraz. Doğum yapacak olmasan hayatta gelmem evinize diyor gerisini siz düşünün.

Annen alingan ise zaten gelmesin, hele hele tüm sülale ile beraber. Annen ile esinin arasi limoni ise, geldiginde kompile facia cikar. Lohusa psikolojisi cidden farkli oluyor. Senin ic güdülerin zaten sana bebegine nasil bakacagina söylüyor. Lohusalikta kalabalik ancak zarar getiriyor. Sen bisey diyeceksin yada isteyeceksin fakat annen yada kv'de farkli bisey diyecek. Ve sen cok zorlanacaksin, esin ile aran acilacak,..

Hele baban ne alaka oluyor? Ilk basta zaten gögüsler ortada oluyor, zaten hava sicak bide. Emzirmek bide yorucu oluyor, ilk basta süt geliyormu/yetmiyormu problemi...

Sen diyorsun ki "babama nasil söylerim" ki baban gelecek fakat sadece dayinda kalacak. Ama ayni zamanda esinden annesi tamamen gelmemesini bekliyorsun. Bu sence adaletli mi?

Benim fikrimi sorarsan sadece annen ile kv'de evinde maksimum 1 hafta kalsinlar. Baban ile kardesin ise dayinlarda kalip 2-3 gün sonra gidebilirler.

Bu bebege sen ile esin yalniz bakabilirsiniz bundan emin olun. Bende hastaneden sonra esim ile yalniz baktim bebege.Onun annesi sensin ve sen (ve esinden) daha iyi kimse bakamaz o bebise.

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
Neden maaile geliyor. Lohusanin ustune o kadar insan olur mu. Annenle kv gelsin yeter. Kardesin. Baban. Gorumce sonradan gelsin. Erkeklerin ilk dogum zamaninda ne isi var anlamadim. Siz rahatsiz olmasaniz da bebek o kadar kalabaliktan rahatsiz olur.

İnsanlar neden yardımcı olacağına işleri daha zorlaştırıyor ben anlamıyorum. Sen geleceğim diyene gelme deme doluşsunlar bakalım eve nasıl rahat edecekler. Sen de bebeğinle bütün gün yat hiçbi iş yapma madem cümbür cemaat geldiler biri yemek yapsın biri temizlik. Gece olunca da yer yok illa ki bi kısmı gidecek evine. Zaten şimdi konuşurlar iş başa düşünce tek tek kaçarlar görürsün. Annen kaynanan olmasa da diğerleri topuklar

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
Ya kuzum sana ne millet nerde yatarsa yatsin. Herkes basinin caresine bakar yer yatagi yapar falan filan:)
Sen lohusa yataginda yatacaksin senin yerin belli. Hem baban varken kaynanan da herseye yorum yapamaz cekinir. Sen de rahat rahat bebeginin keyfini cikarirsin:)
Hic takma gelen gelir gelmeyen kalir:)

anneanne baba kardes ohaaa dedim kocan iyi dayaniyor size ve ailenize

anneanne baba kardes ohaaa dedim kocan iyi dayaniyor size ve ailenize
Bilmiyorum da yani eşimin annesi ablası gelirken benim babam niye gelmesind? Asıl ablasının işi yok. Doğru düzgün ne çeyizime ne nişanıma istememe gelmemiş. Düğünüme kınama misafir gibi gelip gitmiş, hiçbir zaman arayıp sormamış bizi... Asıl onun ne işi var doğumda çok istiyorsa sonra gelsin bebeği görmeye. Ama benim babamın kaynanam kadar gelip görmeye hakkı var ilk defa dede oluyor. Bize her konuda maddi manevi destek oldu bebeğimizin neredeyse tüm ihtiyaçlarını annemle babam 'benim ailem' karşıladı elbette gelecek. Asıl görümcemin işi yok o gelmese her şey çözülür. Ayrıca kocama hep demişimdir sen kendi ailenle içli dışlı olmayabilirsin görüşmeyebilirsin. Ama benden aynı şeyi bekleyemezsin gelirler de, istedikleri gibi kalırlar da. Rahatsız olmaya hakkı yok.

Bilmiyorum da yani eşimin annesi ablası gelirken benim babam niye gelmesind? Asıl ablasının işi yok. Doğru düzgün ne çeyizime ne nişanıma istememe gelmemiş. Düğünüme kınama misafir gibi gelip gitmiş, hiçbir zaman arayıp sormamış bizi... Asıl onun ne işi var doğumda çok istiyorsa sonra gelsin bebeği görmeye. Ama benim babamın kaynanam kadar gelip görmeye hakkı var ilk defa dede oluyor. Bize her konuda maddi manevi destek oldu bebeğimizin neredeyse tüm ihtiyaçlarını annemle babam 'benim ailem' karşıladı elbette gelecek. Asıl görümcemin işi yok o gelmese her şey çözülür. Ayrıca kocama hep demişimdir sen kendi ailenle içli dışlı olmayabilirsin görüşmeyebilirsin. Ama benden aynı şeyi bekleyemezsin gelirler de, istedikleri gibi kalırlar da. Rahatsız olmaya hakkı yok.
Siz çok fenasınız şu mesajı okuyana kadar sizi haklı bulmuştum ama Allah eşinize sabır versin.

Annen alingan ise zaten gelmesin, hele hele tüm sülale ile beraber. Annen ile esinin arasi limoni ise, geldiginde kompile facia cikar. Lohusa psikolojisi cidden farkli oluyor. Senin ic güdülerin zaten sana bebegine nasil bakacagina söylüyor. Lohusalikta kalabalik ancak zarar getiriyor. Sen bisey diyeceksin yada isteyeceksin fakat annen yada kv'de farkli bisey diyecek. Ve sen cok zorlanacaksin, esin ile aran acilacak,..

Hele baban ne alaka oluyor? Ilk basta zaten gögüsler ortada oluyor, zaten hava sicak bide. Emzirmek bide yorucu oluyor, ilk basta süt geliyormu/yetmiyormu problemi...

Sen diyorsun ki "babama nasil söylerim" ki baban gelecek fakat sadece dayinda kalacak. Ama ayni zamanda esinden annesi tamamen gelmemesini bekliyorsun. Bu sence adaletli mi?

Benim fikrimi sorarsan sadece annen ile kv'de evinde maksimum 1 hafta kalsinlar. Baban ile kardesin ise dayinlarda kalip 2-3 gün sonra gidebilirler.

Bu bebege sen ile esin yalniz bakabilirsiniz bundan emin olun. Bende hastaneden sonra esim ile yalniz baktim bebege.Onun annesi sensin ve sen (ve esinden) daha iyi kimse bakamaz o bebise.
Hayır kaynanam gelmesin demiyorum. Ama başından beri diyordum yardıma sadece annem gelecek sadece annem. Ki bunu kaynanamın önünde de demiştim. Kaynanam bebek bakımına falan karışamaz sessiz sakin bir kadın zaten kafa kurcalamaz. Kaynanam sadece bebeği görmeye geliyor anlayacağınız. Kaynanam gelmesin de demiyorum kaynanamı sığdıramayacak değilim. Benim derdim görümcem. Zaten gıcık kapıyorum. Bu zamana kadar hiçbir şeyimize katılmamış arayıp sormamış eşimle kardeş oldukları meçhul o kadar uzağız. Benim ne istememde ne nişanımda çeyizimde bulunmadı kınayla düğüne misafir gibi geldi gitti. Bizim taraftan doğru düzgün kimse bilmedi damadın ablası olduğunu. Hiç arayıp sormaz kardeşini dışlar... Ne oldu da bebeği görmek istiyor? Gelsin tamam o da gelsin de doğumda o sıkışık zamanda gelmesine hiç gerek yok tahmin edemiyor mu yani doğumdan bir hafta sonra gelsin ne işi var doğumda yanımda? Görümcem gelmese tüm problem kalkar. Şimdi ona yer de beğendiremem işin kötüsü yer yatağında yatmaz. Gelip cıngar çıkaracak ben de o kafayla kovacağım o olacak heralde.

Siz çok fenasınız şu mesajı okuyana kadar sizi haklı bulmuştum ama Allah eşinize sabır versin.
Niye fenayım? İşin iç yüzünü bilmiyorsunuz ki. Eşim annesi hariç ailesinden herkesi silmiş. Benim annem ona ikinci anne oldu benden ayırt etmedi. Babalık görmemiş babasından ama benim babam ona baba oldu kardeşim ölüp biter abi abi diye. Ki bunu eşim söylerdi ben değil eşim ailemi kendi ailesi saydı. Şimdi araları biraz açık bunun sebebi de maalesef eşim... Suçlu. Ailemi suistimal etti. O yüzden daha fazla rahatsız olmaya hakkı yok. En azından rahatsız olsa bile yansıtmaya hakkı yok. Çünkü ben kendi ailesinin her şeyine rağmen rahatsızlık duymuyorum duysam bile yansıtmıyorum. O zaman eşim de aynısını yapmalı. Bunun neresi yanlış?

Kirkini annenle geçir kayinvalidenle değil. Zaten lohusa donemi zor geçer bide kaynana baskısı kafayı yersin iyice. Hem doğuran bu zorlu süreci yaşayacak olan sensin esin degil. annenle daha rahat edersin. Yoksa şu söyle olsun çocuk söyle bakılır yok böyle bakılır diye herseye karisirlar. Bunalirsin.
Benim bir korkum da kaynanamın gelip temelli kalmaya çalışması... Çünkü dünden razı. 2 haftalık evliydik benzer olaylar yaşadık neredeyse temelli bizimle kalacaktı. Kadını sevmediğimden değil kaynanam kocamın ailesinin içinde sevdiğim tek insandır. Ama temelli kalmasını da istemem yani korkuyorum ya.

adet olan önce kızın annesi gelir ama öyle baba kardes anneanne filan uzun kalmaz 1-2 gün bebegi sevip dönerler anne kalir yardimci olmak icin, eğer yakinsa kaynana görümce vs de günü birlik gelir bebegi görüp gider. annen gittikten sonra kayinvaliden gelip kalir bi süre sana yardimci olmak icin. cevremde hep böyle gördüm. valla ben olsam sadece annem kalsin önce derdim sonra sirayla gelsin kalsin herkes derdim. o kadar kalabaligi insanin kafasi götürmez, anneannen baban esinin ailesinin vs anlayisli olmalari gerek
İşte ben de tam bunu istiyorum. Kimseye gelmesin dediğim yok. Ama sırayla gelseler ne güzel olurr... Kaynanamı severim tamam ama çok yakın değiliz arada resmiyet var benim özel ihtiyaçlarım olabilir çekinirim kaynanamdan. O yüzden annemmm... İlk annem olsun yanımda. Annem çalışan bir bayan zaten gelip kalacağı taş çatlasa 1 hafta. Belki 1 hafta bile kalamayacak. Bizimkiler gidince gelseler ne var yani... Hadi kaynanam neyse ona yer ayarlayabilirim. 2 tane yer yatağım, 2 tane kanepem var. Annanemle kardeşim dayım gile gider. Babamı bir odaya alırım yer yatağına. kaynanamla annem kanepelere. E görümcem?? Yatmaz ki yer yatağında... Cıngar çıkarır. Kusura da bakmasın ama ben belinden ameliyatlı babamı yer yatağında yatırıyorsam ona ayrıcalık tanıyamam. Annemi de alıp yere atamam o kadının da beli sakat. Kaynanamı hiç yere yatıramayız onun da beli çok sakat hasta. Gelsinler bakalım ya. Ama herkes yatacağı yere sorun çıkarmadan razı olacak çaresi yok. Sorun çıkaranı kovacağım sanırım.

Benim bir korkum daha var. Kaynanamla bizim 2 haftalık evliyken bir olayımız oldu. Bizimle yaşamak istedi. Zor da olsa çözdük ben istemedim üstelik daha 2 haftalık evliydim. Şimdi gelip yine temelli kalmaya çalışır diye korkuyorum. Yoksa fazla sıkıntı yapmam.

Sen de eşin de pişman olacaksınız.
Sırayla gelmeleri en doğrusu.
Eşinle yeniden konuş, annesi bir hafta sonra gelsin. Yok gelme diyemeyiz falan, ikiniz de abartmayın. Bir bebek dünyaya gelecek, öncelikle onun rahatını düşünün. Yazıktır günahtır o bebeğe ya, koca koca insanların ego savaşına açacak gözlerini.

Ben doguracagim zaman yanimda ya annem olsun ya kaynanam dedim eşime.

Annemin gelmesi bazen sorun oluyor bu yüzden ilk kaynanam da gelebilir dedim esime.

Cümbür cemaat kafam kaldirmaz benim hem de dikisli ameliyatli halimle kafayi yerim diye düşünüyorum.

En mantiklisi dönüşümlü gelmeleri.
Anneannen baban gorumcen falan inan gelmeleri cok gereksiz.

Hayır kaynanam gelmesin demiyorum. Ama başından beri diyordum yardıma sadece annem gelecek sadece annem. Ki bunu kaynanamın önünde de demiştim. Kaynanam bebek bakımına falan karışamaz sessiz sakin bir kadın zaten kafa kurcalamaz. Kaynanam sadece bebeği görmeye geliyor anlayacağınız. Kaynanam gelmesin de demiyorum kaynanamı sığdıramayacak değilim. Benim derdim görümcem. Zaten gıcık kapıyorum. Bu zamana kadar hiçbir şeyimize katılmamış arayıp sormamış eşimle kardeş oldukları meçhul o kadar uzağız. Benim ne istememde ne nişanımda çeyizimde bulunmadı kınayla düğüne misafir gibi geldi gitti. Bizim taraftan doğru düzgün kimse bilmedi damadın ablası olduğunu. Hiç arayıp sormaz kardeşini dışlar... Ne oldu da bebeği görmek istiyor? Gelsin tamam o da gelsin de doğumda o sıkışık zamanda gelmesine hiç gerek yok tahmin edemiyor mu yani doğumdan bir hafta sonra gelsin ne işi var doğumda yanımda? Görümcem gelmese tüm problem kalkar. Şimdi ona yer de beğendiremem işin kötüsü yer yatağında yatmaz. Gelip cıngar çıkaracak ben de o kafayla kovacağım o olacak heralde.

Kusura bakmayin fakat görümcenin size yardim etmek zorunda degil ki dügün islerinde. Sevmeyebilirsin fakat o'da bir hala oluyor ve hali ile cocugu görmeye hakki vardir.

Bana sorarsan görümce ve kv'de 1 oda'da kalsin ve görümce 2-3 gün sonra gitsin. Annende ayri bir oda'da kalsin ve baban ile kardesin dayinda kalsin ve onlarda 2-3 gün sonra gitsin. Sonucta hem görümce hem baban ile kardesinden yardim gelmez. Onlar bebegi görsün ve gitsinler.

Sadece annen ve kv'den yardim gelir. Sezeyanda olsan 1 haftada toparlaniyorsun zaten. Onlarda 1 hafta sonra gitsinler iste. Esine hemen ilk basta sorumluluk vermen lazim yoksa asla bebise alamaz. Anne ve kv'de orda oldugu sürecte adam bisey yapmaz.

Gercekten herkes o evden ciktiginda derin bir off cekeceksin, gelen annen bile olsa. Bende annem ile ne tartismalar yasadim sirf hormondan, ayni fikirde olmamamiz,.. Lohusalikta ne kadar az insan, o kadar daha rahat kafa inan bana.

tobe bismillah kuzum babanin ne isi var sende.gelsin bir gun kalsin gitsin.sen emziricen surekli evin icinde gecelikle dolsscan baba asla olmaz.annen gelsin bitti bu kadar.kv gelip gorsun ne gorumcesi gelsin gorsunler ve gule gule.o ne ya dugun evimi.bunun yemesi icmesi yatmasi var.ne tuhaf insanlar var ya kv gorumce gelip kalacak birde.sen zaten uykusuzluk tan bitap duscen annenle bile zor idare edicen ben diyim yani.simdiden kinseyi istemedigini soyle.bebeginde bunalir o kalabalikta.burda esin le annen sana yardimci olur ancak gerisi ancak kuru kalabalik...
Bizim eve gelen kalmak zorunda maalesef. Çünkü eşimin ailesi de benim ailem de uzak memleketten geliyor. Babamı ben istiyorum ondan rahatsız olmam babam benim en yakınım annem gibi. İlk defa dede olacak evime de ilk defa gelecek. Gelip kalacakları en fazla 1 hafta belki o kadar bile kalmazlar zaten. Kaynanam da gelsin kalsın sorun yok yer olduktan sonra. Sessiz sakin bir kadın kaynanalık yapacak türden biri değil beni yormaz. O da evime ilk defa gelecek. Bu zamana kadar gün yüzü görmemiş yüzünü güldürelim üzmeyelim benim ailemi de çok sever kalabalığı problem etmez. Sadece gelip temelli kalmak istemesinden biraz korkuyorum daha önce benzer bir olay yaşadık. Kardeşimle annanem dayım gilde de kalırlar problem olmaz onlar için o yüzden onları da dert etmiyorum. Geriye sadece görümcem kalıyor dert ettiğim. Çünkü kendi aileme ve kaynanama yatacak yer fark etmez beğenmemezlik yapmazlar herkes payına düşene razı olur. Ama görümcem biraz şeydir. Gelip hizmet bekler rahat ettirilmeyi bekler umduğu gibi olmayınca da huzuru kaçırır.
Olaya bak mesela. Kınamın olduğu yerle düğün yerinin arası 1 saatlik yol. Kına bitişinde bizim gelin arabasıyla evimize dönmemiz gerek düğün yeri de orada. Kal bize diyor ki siz bugün burada kalın biz gidelim siz sabah dönün. Gelin son gece baba evinde yatmaz mı??? Benim kuaförüm cartım curtum orada sabah erken yetişmem lazım bana diyor ki siz burada kalın sabah dönün. Kendisi gidecek miş. Kimse kabul etmedi diye sinir krizleri geçirdi olay çıkardı. Böyle birisi görümcem. O yüzden çok geriliyorum onun gelecek olmasından.

Bence siz haklisiniz.
Eşinize şöyle diyin madem:
Benim senin annene söylemiyeceğim bazı konular olabilir.
Mantıklısı annem gil gelsin önce. Bir annemle dertleşim. Konuşum bazı özel konularda yardımcı olur de. Senin annene neyimi anlatim çok ayıp de. 1 hafta sonra annen gil gelsin.
İnşallah anlar

Kusura bakmayin fakat görümcenin size yardim etmek zorunda degil ki dügün islerinde. Sevmeyebilirsin fakat o'da bir hala oluyor ve hali ile cocugu görmeye hakki vardir.

Bana sorarsan görümce ve kv'de 1 oda'da kalsin ve görümce 2-3 gün sonra gitsin. Annende ayri bir oda'da kalsin ve baban ile kardesin dayinda kalsin ve onlarda 2-3 gün sonra gitsin. Sonucta hem görümce hem baban ile kardesinden yardim gelmez. Onlar bebegi görsün ve gitsinler.

Sadece annen ve kv'den yardim gelir. Sezeyanda olsan 1 haftada toparlaniyorsun zaten. Onlarda 1 hafta sonra gitsinler iste. Esine hemen ilk basta sorumluluk vermen lazim yoksa asla bebise alamaz. Anne ve kv'de orda oldugu sürecte adam bisey yapmaz.

Gercekten herkes o evden ciktiginda derin bir off cekeceksin, gelen annen bile olsa. Bende annem ile ne tartismalar yasadim sirf hormondan, ayni fikirde olmamamiz,.. Lohusalikta ne kadar az insan, o kadar daha rahat kafa inan bana.
Hala oluyor elbette bebeği görmeye hakkı varr benim demek istediğim bu değil. Tamam sevmiyorum hoşlanmıyorum bu bir yana gelen insan düşmanım da olsa gelme diyemem zaten bu net. Hoşnutsuzluğumu da hissettiremem. Ama korkuyorum sorun çıkarmasından hizmet beklemesinden yer beğenmemesinden çünkü yerim belli yaşlı ve hastalar kanepede yatacak kaynanam dahil. Hasta insanları yerde yatıramam. Mecbur görümceme yer yatağı kalıyor. Muhtemelen beğenmeyecek cıngar çıkaracak. Huyunu biliyorum. Son yorumumda bir olayını anlattım.
Kınamın olduğu yerle düğün yerinin arası 1 saatlik yol. Kına bitişinde bizim gelin arabasıyla evimize dönmemiz gerek düğün yeri de orada. Kal bize diyor ki siz bugün burada kalın biz gidelim siz sabah dönün. Gelin son gece baba evinde yatmaz mı??? Benim kuaförüm cartım curtum orada sabah erken yetişmem lazım bana diyor ki siz burada kalın sabah dönün. Kendisi gidecek miş. Kimse kabul etmedi diye sinir krizleri geçirdi olay çıkardı. Böyle birisi görümcem. O yüzden çok geriliyorum onun gelecek olmasından.

Görümcemin bir de 2 çocuğu var hadi biri büyük 12 yaşlarında ama biri 3 yaşında çok yaramaz bir de. Umarım çocuklarla gelmez... Ama uzak şehirden geldiği için bırakıp geleceğini hiç sanmıyorum. :(

Bence siz haklisiniz.
Eşinize şöyle diyin madem:
Benim senin annene söylemiyeceğim bazı konular olabilir.
Mantıklısı annem gil gelsin önce. Bir annemle dertleşim. Konuşum bazı özel konularda yardımcı olur de. Senin annene neyimi anlatim çok ayıp de. 1 hafta sonra annen gil gelsin.
İnşallah anlar
Konuştum da benle inat gidiyor annemin ezildiği yeter bir gün yüzü görsün sizinkiler sonra gelsin diyor. Yani benle yarışıyor ama benim derdim yarışmak ya da onun ailesini dışlamak ezmek değil. Ben sadece rahat etmek istiyorum anlamıyor. İlk kaynanam gelirse ben ondan çok çekinirim utanırım yardıma ihtiyacım olabilir özel konularda ama kesinlikle ona mahremimi açamam. En azından ablası sonradan gelse iyi olurdu.

Görümcen illa gelicem derse birak onu esin halletsin.
Yer begenemezse sorun cikarirsa esinle kayinvaliden ilgilenir sen o halinle zaten ilgilenemezsin.

Hem belki bu sorunlar hic olmayacak kendini simdiden strese sokma derim ben

Back
X