• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi ailem mi? Eşimin ailesi mi?

Yer yatağınız var mı bilmiyorum ama.Bir odaya da bayanları, diğer odaya da erkekleri dizin . Anneanne dayıda kalabilir. Rahat eder hem. Yada apart tarzı bir yer tutulsun. Akşam uyumak için geçsinler sadece. Ulaşım sorunu da yoksa halledilir. Bence tam iki ailenin kaynaşması için bir fırsat. Saçma gelebilir belki size acemi çözümü buda. Ama eşinizle tartışmaya girmeyin. En güzel zamanlarınızda ne güzel doğum yapacaksınız. Çocuğunuzu alacaksınız.

Akşam herkes geldiğinde de açıklarsanız annelerimin yanımda kalmasını istiyorum diye . Erkeklerde sadece uyumak için günlük aparta gitsinler.

Canim bosver akisina birak, gelen gelsin. Kendileri dusunsunler nereye sigacaklarini. Sen dogumunun yaklasmasinin tadini cikar. Elbet bir yol bulunur. Kv ve gorumcen cok fazla kisi olunca cok durmaz giderler bence zaten.
Umarım ya. Şu an sessiz kalmaktan başka bir şey gelmiyor zaten elimden. Ya eşime bazen sinir oluyorum... Ev işlerinde yemekte falan iyice zorlanmaya başladım diye annesini çağırdı doğuma kadar kalması için. Sanki o kadın iş yapacak durumda... Yaşlı hasta bir kadın niye çağırıyorsun ben o kadına nasıl iş yaptırırım ya? Yeri geliyor yapamıyorum evim pis oluyor böyle bir ortamda doğuma kadar kaynanamı nasıl ağırlayayım ben? Kadıncağız durmayacak iş yapacak ben de vicdan yapacağım iyice stres olacağım. :(

Umarım ya. Şu an sessiz kalmaktan başka bir şey gelmiyor zaten elimden. Ya eşime bazen sinir oluyorum... Ev işlerinde yemekte falan iyice zorlanmaya başladım diye annesini çağırdı doğuma kadar kalması için. Sanki o kadın iş yapacak durumda... Yaşlı hasta bir kadın niye çağırıyorsun ben o kadına nasıl iş yaptırırım ya? Yeri geliyor yapamıyorum evim pis oluyor böyle bir ortamda doğuma kadar kaynanamı nasıl ağırlayayım ben? Kadıncağız durmayacak iş yapacak ben de vicdan yapacağım iyice stres olacağım. :KK43:
Niye stres oluyorsun yardımcı olmaya geliyor zaten vallahi anlaşılmaz yapıyorsunuz kendinizi o tatile gelmiyor sonuçta yardıma geliyor ye iç yat keyfine bak kendi evlerinin işini nasil yapıyor bu kv

Yer yatağınız var mı bilmiyorum ama.Bir odaya da bayanları, diğer odaya da erkekleri dizin . Anneanne dayıda kalabilir. Rahat eder hem. Yada apart tarzı bir yer tutulsun. Akşam uyumak için geçsinler sadece. Ulaşım sorunu da yoksa halledilir. Bence tam iki ailenin kaynaşması için bir fırsat. Saçma gelebilir belki size acemi çözümü buda. Ama eşinizle tartışmaya girmeyin. En güzel zamanlarınızda ne güzel doğum yapacaksınız. Çocuğunuzu alacaksınız.

Akşam herkes geldiğinde de açıklarsanız annelerimin yanımda kalmasını istiyorum diye . Erkeklerde sadece uyumak için günlük aparta gitsinler.
Aparta gerek yok ya. Yani dayım gil çok yakın kalacak olsalar onlarda kalırlar zaten erkekler. Kardeşimle annanem problem değil kalırlar ama babama orada kal diyemem o benim evime ilk defa gelecek kızı varken neden gidip başka yerde kalsın? 2 tane yer yatağım 2 tane de kanepem var. Babamı bir odaya bayanları bir odaya alırım olmazsa.

Umarım ya. Şu an sessiz kalmaktan başka bir şey gelmiyor zaten elimden. Ya eşime bazen sinir oluyorum... Ev işlerinde yemekte falan iyice zorlanmaya başladım diye annesini çağırdı doğuma kadar kalması için. Sanki o kadın iş yapacak durumda... Yaşlı hasta bir kadın niye çağırıyorsun ben o kadına nasıl iş yaptırırım ya? Yeri geliyor yapamıyorum evim pis oluyor böyle bir ortamda doğuma kadar kaynanamı nasıl ağırlayayım ben? Kadıncağız durmayacak iş yapacak ben de vicdan yapacağım iyice stres olacağım. :KK43:

o kadar haklisiniz kiii ne digecegimi bilemiyorum. Esiniz de aklinca size yardimci olmak istiyor ama iste biz oyle dusunmuyoruz. Sonuna kadar hak veriyorum size.

Niye stres oluyorsun yardımcı olmaya geliyor zaten vallahi anlaşılmaz yapıyorsunuz kendinizi o tatile gelmiyor sonuçta yardıma geliyor ye iç yat keyfine bak kendi evlerinin işini nasil yapıyor bu kv
Yapamıyor ki. :D

Bence sizin istekleriniz de sorunlu. Anne, baba, anneanne kardeş ne Allah aşkına? Anneniz yeter.
Babanız da gelsin ilk 3 gün kalsın dönsün.
Evi bayram yerine çevirmeye ne gerek var?
Daha sonra kardeşiniz gelir gider.
Eşinizin annesi ile anneniz gelsin, babanıza da bir yer bulursunuz evde 3 gün için.

Siz ailenizi yanınızda istiyorsunuz. Eşinizin istemesi de çok çok normal , bunun için ona kızmayın. Kayınvalidenizi yardıma çağırmış üstelik. Bu kadar stres yapmanıza gerek yok doğum öncesinde. Eve sığmazlar falan bırakın ya herkes kendi başının çaresine baksın. Size ' niye bize yatacak yer ayarlamadın' mı diyecekler? Siz bebeğinizin eşinizin ve sevdiklerinizin yanınızda olmasının keyfini çıkarın. Küçük problemleri kv ve anneninizin birlikte halletmesine izin verin.

Ooff cidden şu aileler arasında kalmak en berbat durum ayrıca baban kardeşin kayınvalidenin görümcenin o kadar kadının içinde rahat etmez bence görüp dayında kalsalar olmazmı ? Ananende daha sonra gelir kibarca söylesin annen.
Ben dellenip hastaneden hepsini kovmuştum :KK45:
Eni sonu ben de dellenip kovabilirim.:KK48:

Ben sizi cok iyi anliyorum ama sunu da dusunun o bebek esinizin de bebegi , dogacagi gun o da sizin kadar heyecanli ve mutlu olacak ve bu ozel gunde annesini yaninda isteyecek
Bebek tum aileye mutluluk ve nese getiriyor
Bence esinizin tavsiyesini dinleyin herkes gelsin , anneanne baba ve kardes dayida kalsin , gunduz sizde olurlar aksam dayiniza gecerler

Demesine derim de... Bir şey dersem hepsi bir gelmekten vazgeçer. Annem benim en yakınım onun gelmemesini göze alamam. Ama işte eşimle araları pek iyi değil o yüzden hemen alınıp gelmekten vazgeçerler. Eşimin istemediğini sanarlar. :KK43:

çok pişman olacaksın .
keşke bir yolunu bulmaya çalışsaydım diyeceksin. o kadar insan seni yoracak doğumdan daha çok..

Aparta gerek yok ya. Yani dayım gil çok yakın kalacak olsalar onlarda kalırlar zaten erkekler. Kardeşimle annanem problem değil kalırlar ama babama orada kal diyemem o benim evime ilk defa gelecek kızı varken neden gidip başka yerde kalsın? 2 tane yer yatağım 2 tane de kanepem var. Babamı bir odaya bayanları bir odaya alırım olmazsa.
kendi cozumunu bulmussun iste . Sonradan okudum. tatile gelmiyorlar sonuçta. Madem yanınızda olmaya geliyorlar katlanacaklar. Yer yetmezse ser iki yorgan üstüste olut sana döşek. Yayila yayila yatsinlar

Ne kadar kalacaklar ki..
Doğumda yanınızda olsunlar sonra herkes dönsün evine..

Bide su var bu insanlar misafir degil aileniz , hizmet etmek zorunda degilsiniz , siz odanizda bebeginizle yatin onlar baslarinin caresine bakar , dert etmryin kendinize bebisinizi de strese sokmayin , hersey hallolur hic merak etmeyin

Doğumuma çok az zaman kaldı. Annemi babamı ve kardeşimi yanımda istiyorum net. Aylardır planlanan bir durum zaten aylardır doğuma doğru biz geliriz diyorlardı.. Ama kv ve görümcemin gelmesi de söz konusuydu. Evim küçük. Annanem de gelecekmiş geçen annem söyledi. Ben bu insanları nasıl eve sığdırayım? Zaten annanem, babam, kardeşim ve annemi zor sığdırırım. Kaynanamla görümcemi nasıl sığdıracağım? Kimseye gelmeyin diyemem. Ama açık ve net gelmesini istediğim tek kişi annem, babam, kardeşim. Başka kimseyi istemiyorum annanem dahil. Lohusa halimle kalabalığı hiç çekemem. Annemle konuştum kaynananla görümcen bizden sonra gelsinler hepimiz sığmayız dedi. Bunun üstüne eşimle konuştum az önce. Ben annemle ablama gelmeyin diyemem sizinkiler sonradan gelsin dedi.
Benim de tepem attı tabii ben doğumda özellikle annemi istiyorum niye benimkiler sonra gelecekmiş? Ablası doğru düzgün hiçbir şeyime katkıda bulunmamış arayıp sormaz sevmediğim bir insan eşim de biliyor sevmediğimi. Onlar mı olacak doğumda yanımda? Ya yerim olsa hepsi bir gelsin başımın üstünde yerleri var. Ama yerim yok.
Dayım gilin evi bize çok yakın. Eşim dedi ki olmazsa annanen, baban ve kardeşin dayınlarda kalsınlar, senin annen, ablam ve annem de bizde kalsın dedi. İyi hoş annanemle kardeşim dayım gilde kalabilir ama benim babam evime ilk defa gelecek baba git dayım gilde kal yer yok diyemem.
Eşimle konuşmamız bir sonuca varmadı en son tepem attı herkesi kovarım tepemin tasını attırma dedim. Bu ne ya ben doğum stresini mi düşünücem yoksa bunları mı? Ne yapayım arkadaşlar sizce? :KK43:

++ Bir de şöyle bir durum var. Ben annemi arayıp ''anne ayarlayamadık sonra gelin diyemedik kaynanamla görümcem de geleceık. Olsun bir kısım dayım gilde yatar siz gelin'' dersem gelmekten vazgeçerler. Çok arada kaldım. :KK43:
Oldu tüm sülalenizi çağırın. Tabiki anneniz ve kv niz gelsin ama ikiside cok durmasın gitsin lohusa pskolojisiyle kimseyi cekemezsiniz annenizde olsa. Ve bırakın eşiniz sorumluluk alsın yardım etsin size. bu kadar anne kardeş baba istemeyin yani yardımcı olan kişi öncelikle eşiniz olmalı

Valla evde yalnız olmak bence en iyisi. İnsan ailesi de olsa evde kalabalık olunca rahat edemiyor. Her doğum yapanın yanında ailesi mı kalıyor sanki? Eşiniz yardımcı oluyorsa en rahatı o

Oldu tüm sülalenizi çağırın. Tabiki anneniz ve kv niz gelsin ama ikiside cok durmasın gitsin lohusa pskolojisiyle kimseyi cekemezsiniz annenizde olsa. Ve bırakın eşiniz sorumluluk alsın yardım etsin size. bu kadar anne kardeş baba istemeyin yani yardımcı olan kişi öncelikle eşiniz olmalı
şöylede bi durum var 2,3 ay tüm göğsüm dışarda gezdim babanızın yanında gezebilecekmisiniz?

Back
X