- 23 Mart 2015
- 5.854
- 12.361
- 448
- 37
- Konu Sahibi Hayatyolculugu
-
Benimde kızım var 12 yaşında yaptirmiyorum.buyusede elletmeme sağlığım olduvu müddetçe.cunku ev siis yapacağına okusun derslerine önem versin benim annem bize hep iş yaptirirdi yapmazsan abone dovdururum söylerim diye tehdit eder kızardı.bende bundan dolayı neferwt ettim işten kızıma ilerde TL aptiemayacagim dedim.kesoe benim annemde sizin ki gibi olsaydı.yemek yapardı gel b üç aldığı yıka slaata yapa.yek yapar yardım ister herşeyi topalttirir.valla ablamla yapamadığımız şey kalmadı ama ne oldu ben EV İSK DEN TEMİZLİKTEN NEFRWT ESİYORUM KONU SAHİBİ İNANİN ANNENİZ COK İYİ ANNE.BENCE HİC OYLE HİSSETMEYİN.Ne alaka
Ben 39 yaşında 2 çocuk annesiyim
Anneme gidince hala sen otur ben yaparım der
Eskidende öyleydi, ben bilmemki al şu vileyi evi sil dediğini. Arada yetişemediği yerde ütü için yardım isterdi onun dışında evde iş yaptırmazdı.
Beni evde istemediği için yaptırmadığı hiç gelmedi aklıma açıkcası
Yan gelip yatıcan...Mis gibi roman kitapları okucan...Tv izlicen...Yabancı dizileri öneririmMerhaba,
38 yaşında bekarım annem bu yaşıma kadar ev işi yaptirmadi.Calisiyorum şu an ama çalışmadığım zamanlarda oldu.Hic iş bölümü yapmaz ben evde olduğum zaman kendi kendime bişeyler yapıyorum bazen onuda istemiyor gibi.Sanki hâlâ evlenmedigim için beni fazlalık olarak görüyor amacı artık başından atmak.Hep böyleydi bi türlü başından atamadı diye dertli.Yemek zaten yapamam o ne yaparsa yemek zorundayım.Bulasik yıkıyorum bazen gelip elimden alıyor ben yaparım diyor.Sanki onun mutfağı ben girmişim gibi davranıyor.Bende yapmıyorum artık inadına.Yani bir an önce gitsem keşke bu evden ayrı ev tutmaya da maddi gücüm yok napicagimi bilmiyorum.
Sizin yaptığınız da doğru değil. Çocukların yaşlarına göre evde iş yapması sorumluluk duygusunu geliştirir. İnanın üniversitede yurtta kalırken, hiç yemek yapmayı bilmeyen, çamaşır makinesini nasıl kullanacağını bilmeyen kızlar vardı. En basit patates salatasını nasıl yaptığımı hayretle sorarlardı. Evlendiği zaman da sorun. Belki siz bıkmışsınız ama ev işi yapan alışan insana zor gelmiyor, hiç iş yapmamış biri 30 yaşından sonra çok zorlanır.Benimde kızım var 12 yaşında yaptirmiyorum.buyusede elletmeme sağlığım olduvu müddetçe.cunku ev siis yapacağına okusun derslerine önem versin benim annem bize hep iş yaptirirdi yapmazsan abone dovdururum söylerim diye tehdit eder kızardı.bende bundan dolayı neferwt ettim işten kızıma ilerde TL aptiemayacagim dedim.kesoe benim annemde sizin ki gibi olsaydı.yemek yapardı gel b üç aldığı yıka slaata yapa.yek yapar yardım ister herşeyi topalttirir.valla ablamla yapamadığımız şey kalmadı ama ne oldu ben EV İSK DEN TEMİZLİKTEN NEFRWT ESİYORUM KONU SAHİBİ İNANİN ANNENİZ COK İYİ ANNE.BENCE HİC OYLE HİSSETMEYİN.
Birde iki kızım var evlenene kadar benim canımın iciler.yavrularim benim evimin neşesi.vallaha evlenmezse evimiz onalrin evi.bizim eşimle her şeyimiz iki kiziimin bı onlar için yaşıyoruz.kendilerini kurtarıp okusunlar meslek sahibi olsunlar işi gücü olsun .ben mutlu olurum.bizim evimiz onalrin evi çocuğum evinde kendini niye misafir yabancı hissetsin .inanın anlamak zor bazılarını.
Neden evlenmediniz evlenmiyirsunuzMerhaba,
38 yaşında bekarım annem bu yaşıma kadar ev işi yaptirmadi.Calisiyorum şu an ama çalışmadığım zamanlarda oldu.Hic iş bölümü yapmaz ben evde olduğum zaman kendi kendime bişeyler yapıyorum bazen onuda istemiyor gibi.Sanki hâlâ evlenmedigim için beni fazlalık olarak görüyor amacı artık başından atmak.Hep böyleydi bi türlü başından atamadı diye dertli.Yemek zaten yapamam o ne yaparsa yemek zorundayım.Bulasik yıkıyorum bazen gelip elimden alıyor ben yaparım diyor.Sanki onun mutfağı ben girmişim gibi davranıyor.Bende yapmıyorum artık inadına.Yani bir an önce gitsem keşke bu evden ayrı ev tutmaya da maddi gücüm yok napicagimi bilmiyorum.
Annesı cok duzen hastasıysa ızın vermez.Benım annem oyle,sana yaptırmaz ama yaparkende soylenır.Lohusalıkta annmde kaldım,bır bardak kaldırtmadı bana ama sabah 8 de viledaya yapmaya kalkıyordu gfklfkfdkl30 yasinda evlendim. Evlenene kadar hiçbir iş yapmadım. Evlendim hiç te zorlanmadım . Anneme değişik tarifler bile veriyorum. Şimdi 40 yaşındayım annemlere gidince hala bana bir şey yaptırmaz. Üstelik dönerken zeytinyağlılar yapıyor kaplara koyup , sen çalışıyorsun bi de yemekle uğraşma der. Kıymetini bilin
Otoriter ve kuralcı anne modeli ama size yansıması kötü , aynı sizin koşullarınızda yaşayan bir arkadaşım var annesi vefat etti çok bocaladı elinden bir iş gelmez çünkü her işi annesi yapmış-yapmak istediğinde yaptırmamış yada beğenmemiş onun yaptığını , bence imkan varsa ayrı eve çıkın işte o zaman benim evim diyebilirsiniz sonuçta birlikte de yaşasanız siz bir yetişkinsiniz ve orası annenizin evi aslında ...Merhaba,
Anneniz takıntılı biri herhalde, onu için kendi yapmak istiyor. Ben de mesela bazı şeyleri mutfakta ve evde kendim yapmak isterim, eşim yardım etmek ister ettirmem sonra da "yoruldum" derimBiliyorum az çok ama işte hiç yaptırmadı bide çok şikayet ediyor yoruldum diye
Annenizin temizlik ile ilgili psikolojik sorunu olabilir mi? Öyle bir hastalığı varsa sizin yapmaya çalıştığınız şeylerden kendi rahat edemeyeceği için sizi engelliyor olabilir. Yani sizi istemediğinden değil rahat olamadığından sizi engelliyordur.Merhaba,
Evet fazla korumacı kontrol hep onda olsun istiyor bu bende özgüven eksikliği yarattı bu tutumGerçekten saçma.
Fazla korumacı, kıyamayan bir yapısı mı var?
Konuşmadınız mı hiç neden elimden alıyorsun diye?
Çalışıyorum evde olduğum zamanlar böyleydi yani evde hiç rahat değil ev yurt gibi herşeyi kurallı.Yani ayni saatte yemek hemen çay herşeyin saati belli dışına pek cikilmiyorAnneniz takıntılı biri herhalde, onu için kendi yapmak istiyor. Ben de mesela bazı şeyleri mutfakta ve evde kendim yapmak isterim, eşim yardım etmek ister ettirmem sonra da "yoruldum" derimçok saçma bir şey biliyorum. Yemek yapamamayı kafaya takmayın herkes öğrenir, zor bir şey değil yani internette tonlarca tarif ve video var. Bir işe girip çalışsanız sizin için iyi olurdu. Neden çalışmıyorsunuz?
Evet temizlik yapmayınca kendini kötü hissediyorAnnenizin temizlik ile ilgili psikolojik sorunu olabilir mi? Öyle bir hastalığı varsa sizin yapmaya çalıştığınız şeylerden kendi rahat edemeyeceği için sizi engelliyor olabilir. Yani sizi istemediğinden değil rahat olamadığından sizi engelliyordur.
Herşeyin bir sonu var :)Tadını çıkart bence ne güzel keşke bende evimde misafir gibi olsam yemeği temizliği başkası yapsa
Belli bir yaştan sonra psikolojik olarak insan böyle hissediyor demekki yasitlarim evli ben hala baba evinde üstelik hiç is yapmıyorum ondan olabilirBenimde kızım var 12 yaşında yaptirmiyorum.buyusede elletmeme sağlığım olduvu müddetçe.cunku ev siis yapacağına okusun derslerine önem versin benim annem bize hep iş yaptirirdi yapmazsan abone dovdururum söylerim diye tehdit eder kızardı.bende bundan dolayı neferwt ettim işten kızıma ilerde TL aptiemayacagim dedim.kesoe benim annemde sizin ki gibi olsaydı.yemek yapardı gel b üç aldığı yıka slaata yapa.yek yapar yardım ister herşeyi topalttirir.valla ablamla yapamadığımız şey kalmadı ama ne oldu ben EV İSK DEN TEMİZLİKTEN NEFRWT ESİYORUM KONU SAHİBİ İNANİN ANNENİZ COK İYİ ANNE.BENCE HİC OYLE HİSSETMEYİN.
Birde iki kızım var evlenene kadar benim canımın iciler.yavrularim benim evimin neşesi.vallaha evlenmezse evimiz onalrin evi.bizim eşimle her şeyimiz iki kiziimin bı onlar için yaşıyoruz.kendilerini kurtarıp okusunlar meslek sahibi olsunlar işi gücü olsun .ben mutlu olurum.bizim evimiz onalrin evi çocuğum evinde kendini niye misafir yabancı hissetsin .inanın anlamak zor bazılarını.
aynen öyle:) iş yaptırmıyor ama söylene söylene iş yapıyorlar veya kucağına on ton iş bırakmışcasına gece 11 de cam silmeler koltuk silmeler falan. insan rahatsız oluyor diken üstünde duruyor haliyle.Annesı cok duzen hastasıysa ızın vermez.Benım annem oyle,sana yaptırmaz ama yaparkende soylenır.Lohusalıkta annmde kaldım,bır bardak kaldırtmadı bana ama sabah 8 de viledaya yapmaya kalkıyordu gfklfkfdkl
Geceden canımız cıkmıs cocuk gezdırırken,o tangur tungur ıs yapıyordu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?