Kendi evimde kovulmak? Çok sinirliyim

Bu ne biçim başlık sevgilin seni sokağamı atmış. Bunu dert edinip buraya konu açmakta ayrı bi saçmalık.

Birde bayil istersen feriha. Evden mi kovmus cidden bir daha dusun istersen. Gelip ozurde dilemis gayet hakli sevgilin bosuna trip atmaya degmez bir konu.

Sevgilimle aynı evde kalıyoruz ve bir de ev arkadaşımız var. Öğrenci evi gibi ev.

Salondaydım annem aradı annemle görüntülü konuşuyorduk. Amcam boşanma aşamasında şu an ve boşanma sebebi başka bir kadınmış, annem de bunu duymuş bunun muhabbetini yapıyoduk. Ben de ya inanamıyorum ne kadar iğrenç bir adammış aldatmış vs diyodum.
Sonra sevgilim birkaç el kol hareketi yaptı. Telefonun kamerasını ve sesini kapatıp “noluyo?” Dedim.
“Git içeride konuş ya aile dedikodunuzu dinlemek zorunda mıyız bize ne yengenden amcandan” dedi.

O kadar bozuldum ki tam o sırada ev arkadaşım da odaya girmişti. Odama geçtim ve şu an sinirden çıkamıyorum. Tamam o an rahatsiz olmus olabilir boyle özel bi mevzudan ama uslup bu mu olmali ya burası benim de evim tek onun değil beni başka odaya kovmak ne demek

Cok saygisizca degil mi? Allah askina ben mi hataliyim?

Eski sevgilim olurdu.
Herşey yolundamı diyip merak edeceğine böyle odun gibi hareketler.

Sevgiliniz de ev arkadaşınız da odasına çekilmeliydi sonuçta siz kendi evinizin salonunda (!)konuşma yapıyorsunuz.
Ne işleri var sizin özel alanınızda ve konuşmanızda
Ben çok çok haklı buldum sizi üç hafta küsün bence

Madem sevgilisiniz 3. kisi evinizde ne arıyor bunu anlayamadım. Garip bir durum🙄
bana da tuhaf geldi
salona indi demiş ama dubleks filan herhalde

ama yani bu yeni nesilde var böyle işler

pandemiden hemen önceki yaz benim bir proje için yazlık bir bölgede kalmam gerekti
ev yok tabii ki tam yüksek sezon ve aniden gelişti
yine böye bahçeli dubleks bir evde kalan kızın biriyle anlaştık
bana evi verirken dedi ki ben zaten yazın turizmde çalışıyorum, otelde, sen projeni bitirene kadar kalırsın çalışırsın. ben eve arada çamaşır vs. almaya gelirim.

güya buydu dediği ama 1-2 hafta sonra kızın arkadaşı bir çift geldi eve
evet baya evde ben varım bunlar sevgili (daha yeni üniversiteli olacak 2 çocuk, yaşları 18 20 filan) evde kalacaklar
aklım almadı tabi evde yabancı bir insan var, sevgili olarak sen o evde nasıl kalacaksın evladım...

neyse bunlar esas kızla kavga ettiler bi süre sonra :D evden gittiler
ama kızın ne manitası bitiyo ne eve gelen bitiyo, abuk subuk saatlerde birileri kapıyı çalıyor, bi de eve gelen evin sahibi gibi davranıyor...ortak yaşam ya da ben böyle sonradan çıktım kız burada kirasını verip kalıyor gibi bir düşünce görgü yoktu yani. bir de gelen yazlık yer diye geliyor bedava takılıyor ben iş yetiştirmeye uğraşıyorum ve kira veriyorum :D

ay dedim ben Z kuşağı için fazla yaşlıymışım bu böyle olmayacak... misafirhane vs idare edeyim kalan kısmı da uzaktan yapayım. bu da böyle bir Z kuşağı anımdır.

Sevgilimle aynı evde kalıyoruz ve bir de ev arkadaşımız var. Öğrenci evi gibi ev.

Salondaydım annem aradı annemle görüntülü konuşuyorduk. Amcam boşanma aşamasında şu an ve boşanma sebebi başka bir kadınmış, annem de bunu duymuş bunun muhabbetini yapıyoduk. Ben de ya inanamıyorum ne kadar iğrenç bir adammış aldatmış vs diyodum.
Sonra sevgilim birkaç el kol hareketi yaptı. Telefonun kamerasını ve sesini kapatıp “noluyo?” Dedim.
“Git içeride konuş ya aile dedikodunuzu dinlemek zorunda mıyız bize ne yengenden amcandan” dedi.

O kadar bozuldum ki tam o sırada ev arkadaşım da odaya girmişti. Odama geçtim ve şu an sinirden çıkamıyorum. Tamam o an rahatsiz olmus olabilir boyle özel bi mevzudan ama uslup bu mu olmali ya burası benim de evim tek onun değil beni başka odaya kovmak ne demek

Cok saygisizca degil mi? Allah askina ben mi hataliyi
Sevgilinizle beraber yaşadığınız evde arkadaş ne alaka dedikodu mevzuundan daha saçma geldi bana bu durum.

Sevgiliniz haklı. Bu tip konuları kendi odanızda konuşun, salonda değil çünkü o evde yaşayan tek insan siz değilmişsiniz. Üslup ise belki de bekledi sizin akıl edip odanıza geçmenizi ama baktı ki tık yok, sinirlenmiş olabilir.

Sevgilinizin tepkisi de açtığınız başlık kadar abartılı. Ancak abartılı tepki vermesi haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ortak alanlarda uzun telefon görüşmeleri yapmak üstelik görüntülü konuşmak büyük bir kabalık. Odanıza geçip dedikoduya odanızda devam edebilirdiniz.

Üslup sert ve kötü, evet.
Bunun dışında; konu ne olursa olsun milletin yanında görüntülü konuşmak çok saçma bence. Normal telefon konuşması bile rahatsız ediciyken görüntülü konuşmaya maruz kalmak büsbütün sevimsiz.
Onlar gelince senin direkt kalkıp odana gitmen gerekirdi, ki ilk kez yaptığın bi şey olduğunu düşünemedim ben. Annen orda konuşurken insanların sesten rahatsız olacağını düşünmedin mi mesela veya konudan utanmadın mı?

Üslup sert ve kötü, evet.
Bunun dışında; konu ne olursa olsun milletin yanında görüntülü konuşmak çok saçma bence. Normal telefon konuşması bile rahatsız ediciyken görüntülü konuşmaya maruz kalmak büsbütün sevimsiz.
Onlar gelince senin direkt kalkıp odana gitmen gerekirdi, ki ilk kez yaptığın bi şey olduğunu düşünemedim ben. Annen orda konuşurken insanların sesten rahatsız olacağını düşünmedin mi mesela veya konudan utanmadın mı?

Yaptığım doğru demiyorum ama kendileri de ortak alanda gayet uzun saatler telefonda konuşuyolar. Ben yapınca mı sorun.
Sevgilime göre sorun ortak alanda telde konuşmam değil de dedikoyu ev arkimiz duymamalıymış
Ailemi tanımıyor bile bambaşka bi ülkedeyiz ev arkadaşımın benle alakası bile yok tanımadığı 2 kişi hakkında duyduğu şeyleri çok önemseyeceğini sanmıyorum

yaşadığım yerde herkes ev paylaşıyor. Evli çiftler bile. Sizin hiç duymamış olmanız bunu saçma yapmaz. Kiralar çok yüksek.
e yaşadığınız yer paylaşımlı evin yaygın olduğu bir yer yani yurtdışındasınız

o zaman zaten ortak alanda konuşmamak gerek kısmına daha dikkat etmeniz lazım, orada paylaşımlı evlerde genel geçer böyle kurallara çoğunlukla daha fazla dikkat edilir

not: yurtdışında da yaşadım ama benim için yine de sevgilim varken ortak ev saçma.. daha küçük yer tutarım 2miz kalırız.
ben stüdyo tuttum tek yaşadım mesela

Cok saygisizca degil mi? Allah askina ben mi hataliyim?

Bence abartmışsınız. O ev 3ünüzün, odadan çıkmanızı istemesinin sakıncası yok. Herkes hayat boyu birbirine pamuk gibi davranmıyor. Sürekli bu şekilde değilse üzerinde durulmaya değmez.

Yaptığım doğru demiyorum ama kendileri de ortak alanda gayet uzun saatler telefonda konuşuyolar. Ben yapınca mı sorun.
Sevgilime göre sorun ortak alanda telde konuşmam değil de dedikoyu ev arkimiz duymamalıymış
Ailemi tanımıyor bile bambaşka bi ülkedeyiz ev arkadaşımın benle alakası bile yok tanımadığı 2 kişi hakkında duyduğu şeyleri çok önemseyeceğini sanmıyorum
Otobüste bağıra çağıra konuşan Araplar var..işte siz o kişisiniz
Karşıdakini önemsemeyen sizsiniz

Üçünüzün de ortak kullanım alanında telefonla uzun uzun konuşması yanlış, hele ki görüntülü, evlerden ırak.
Ev arkadaşının özel konuyu duymaması önemliymiş de sana bağırdığına şahit olması, durumun çirkinliği önemli değil miymiş? O kısımda çok hatalı.

Üçünüzün de ortak kullanım alanında telefonla uzun uzun konuşması yanlış, hele ki görüntülü, evlerden ırak.
Ev arkadaşının özel konuyu duymaması önemliymiş de sana bağırdığına şahit olması, durumun çirkinliği önemli değil miymiş? O kısımda çok hatalı.
sevgilisi de Türk herhalde
tam arada kalmışlık örneği çünkü

evlenmeden birlikte yaşarken ve elalemin adamıyla/kadınıyla da aynı evde kalırken batılı
kendisi de ortak alanda konuşuyor sorun yok, tam bencil Z kuşağı Türk erkeği
ama sevgilisi aile dedikodusu yapamaz salonda diye biraz öküzce tavır koyuyor- hah tam bildiğimiz klasik Türk erkeği tribi

Back
X