Kendi evimde yabancı gibi hissediyorum artık..

Üniversiteye ilk başladığım sene amcam da bizde kalsın diye baskı yapmıştı. Yengemin de huyunu bildiğim için kendim için kabul etmedim. Ayda bayramda anca gördüğüm birinin evinde kalmak külfet gibiydi. Dört sene yurtta kaldım. Sanırım siz de İstanbuldasiniz. Devlet okulunda mi okuyor? Gayet makul ve güzel okul yurtları var. Umarım bir an evvel gider. Sizin de bebeğiniz olacak onca hengamenin içinde uğraşmanız sabır göstermeniz zor olacak.
19 yaş küçük bir yaş değil rahat olmak ister normalde. Yaptığı tamamen düşüncesizlik.

üniversite öğrencisi genç bir kız nasıl dayısıyla yengesinin evinde rahat edebilir benim bunu aklım almıyor eve çık hayatını yaşa yani, ne o öyle sığıntı gibi...
aştan kabul etmemeliydiniz, 3-5 gün değil 4 koca yıl evinizde kalacak hiç düşünemediniz mi bunun hayatınızı nasıl etkileyeceğini... belki bebek doğunca rahatsız olur da gider.

Evet haklisiniz. Is yapmiyor diye sikayet etmedim. Bulantilarim varken kendi bulasigini toplamiyor ve bulantidan oldugum halde onun tavuk artikli bulasiklarini toplamaktan sikayet ettim. Ben de fesat dusuncelerimden dolayi kendime kizdim zaten. Umarim o benden kurtulur ben de ondan kurtulurum. Zira ben kimsenin evine gidip de piskin piskin "bu benim dayimin evi sen kimsin ki bu evde dayimin borusu oter" edasiyla kurulmadim. Kurulmam da.

Ozelde okuyor

Tavuklu artıklı bulaşığı toplamak elma toplamak manasında bişey mi ben mi yanılıyorum. Bakın burda hiç tanımadığınız biri bana bile lafı eviriyo çeviriyosunuz. Buna gerek yok. Fesat düşünceleriniz karnınızdaki bebeğe bile sirayet eder. Yapmayın bunu. Anne ile bebek arasında muaazzam bir bağ var.

Sizin korkunuzun nedenini kaynağını biliyorum. Eşinizin sizi dinlememesinden ve size rest çekmesinden korkuyosunuz. " O benim yeğenim canım kanım sen kimsin" imasından ölürcesine korkuyosubuz. Bunun izahati de "hamileyken çocuğa tövbe ettim aslında ama 3-4 tane çocuk yapasım geliyor. Çocuğuna düşsün yeğeni kadar" demeniz. 2.planda kalmışsınız. O yüzden de o kız orda. Bir " ne oluyo ya" deseniz eşinizin sizi SOMUTLAŞTIRARAK 2. Plana bırakma ihtimaline bunun olasılığına bile tahammül edemiyosunuz. Bunla yüzleşemiyosunuz.

Ben size samimi olmayı teklif ediyorum. Herşeye. Eşinize kendinize o kıza. En çok kendinize. O odalara kapanışlarınız "içe dönmek kapanmak" falan değil kaçmak. Başka vereceğiniz bir tepki yok çünkü.
Çünkü ya eşiniz dan diye bi laf ederse?

Başta yapamadığınızı yapın diyorum. Bişeylerin ardına sığınmadan fikirlerinizi özgürce beyan edin. Fesatlık yapmayın. Özgürleşin. Yüzleşin.

Ben olsam asla kabul etmezdim bana zararı olsun veya olmasın
4gün değil ,ya 4yıl bu !

Su an okul bitene kadar gozukuyor. Bu yili saymazsak 3 yil daha. Ben 30 yasindayim o 19
saka mı bu bana aylık kira verseler cekmem 3 ay degil 4 sene cekiceksin ister dayısı ister teysesi ol valla bu sene konus yurda cıksın kiraya cıksın sanamı sormus yazarken bu ne cürret vaallla cennetliksin senn

Maddi durumlari iyi olmasa ben hayir amacli katlanirdim sanirim ama maddi durumlari iyiyken de akraba bile olsa birinin yaninda kalmak bence gereksiz ve zor. Her iki taraf icin de zor yani o cocuk size emanet Allah korusun herseyde siz sorumlu tutulursunuz.

Kendi öz kizkardesimi getirdim bu sene ben de çok gerildim ondan bişeyler bekleyip beklentime karşılık alamadikca ofkelendim hem ona kızdım hem ben yiprandim. . Kv kp ile birlikte yaşıyorum üstelik onlar birsey der mi diye hep diken üstünde oldum ne kıza rahat gösterdim ne de ben rahati buldum. . Burda da konu açtım hatta.. kv kp bir yere kadar alisiliyormus da genç bir kızla yaşamak çok zor.. bu sene konuştum annemlerle de onunla da seneye memlekete gidecek hem de beni anladığını söyledi konuştum anlattım durumu hak verdi.. O kadar rahatladim ki anlatamam.. umarım siz de çözüm bulursunuz ben zaten kalabaliktayim diye evde yabancilasmadim ama çok zor zamanlar geçirdim sizin durumunuzda hiç dayanamazdim heralde.. kendi evim olacak bi kocam bi ben olacam kimseyi sokmazdim evime. .

Evet burda boyle rahat rahat yazmak kolay (kendime diyorum) ben de kendime bu yuzden kiziyorum. Hem pisirik davraniyorum hem de kizi istemiyorum ve bunu acikca soyleyecek cesaretim yok. Inanin mesele ev isi degil. Ev isine gelecek olursak supurulmemekten dolayi sagda solda olusan tuy yumaklarindan bahsedebilirim veryansin ederim niye temizlemiyor diye ama evi supurmenin onun gorevi oldugunu dusunmuyorum bunu butun kalbimle soyluyorum. Sonucta o olmasa da bu ev pislenecekti. O zaman temizlemiyor diye kime kizabilirim? Sadece baskasinin evinde kalip da kendi bulasigini toplamayacak kadar piskin ve rahat olmasi beni sinirlendiriyor. Dedigim gibi su an ona da ihtiyacim yok artik yapabiliyorum. Tabi bulasigini kaldirmasa yine kizarim. Ama makineyi calistirmamjs, bosaltmamks yerlestirmemis umrumda olmaz. Hatta yapmasin.
Esim konusunda da cok haklisiniz. Asiri duskun yegenlerine. Ve asla laf soyletmez. Zira gecen doktor kontrolumuz vardi. Erken gidelim dememe ragmen kizin eve saat aksam 10da gelmesini bekledik. Beraber gittik kontrole. Doktorun dogumdan cikmasini bekle derken eve gelisimiz 12 oldu. Ve ben o zaman izne ayrilmamistim. Ertesi gun erken kalkip okula gittim. Saat 10da disarda dolasmasinda sakinca yok ama guvenlikli sitede evde yalniz durmasi nedense tehlikeli. Ben ve cocugum o kizdan sonra geliyoruz yani. Benim yani karisinin lafi yok yere o kizin altinda eziliyor. Burda kizdigim esim. Kizin sucu yok cunku bilmiyodu gidecegimizi.

Ve yine sunu diyeceksiniz ve haklisiniz. Kocanla konus. Konusmuyorsan bu senin problemin. Kimse sen konusmadan bunlardan sikayetci oldugunu bilmeyecek.

Ayrica ne yapsa da sevemeyecegim evet. Cunku bana onceden yaptigi "dayimin sozu gecer sen kimsin" direk bunu demese de bu anlami iceren cumleleri de unutamiyorum.
Ozetle kizin evimde olmasindan ve onlar yuzunden 2.planda olmaktan rahatsizim. Bir insan annesini kardeslerini yegenlerini sever onlara deger verir ama onceligi kendi karisi ve cocugudur. Ikimizin aldigi kararlarda baskasinin etkisi olmaz.

3 yıl sizde kalacak, ona bazı konularda ablalık yapın, konuşmaya anlaşmaya çalışın. Sevmeye çalışın en doğrusu. Doğumunuz gerçekleştiğinde belki yardımına ihtiyacım duyarsınız, belki okul tatillerde gider.
Başka birşey söyleme durumu kalmadı doğrusu. Size böyle bir yaşam zorunlu sunulmuş, elinizle yontmaya bakın derim

Hanımefendi olması gerekenleri sizde biliyorsunuz. Farkındasınız. Gelin bir de yüzleşin diyorum. Kavga edin. İstediğinizi alın. Savaşın. Size bunu yapmasına fırsat vermeyin (eşinizin. O istemese kimse sizi birşeye mecbur kılmaz. Siz müsade etmesez eşiniz de ipleri eline almaz. Zincirleme hatalar tamlaması olmuşsunuz.)

Konunun ev işi olmadığını başından beri biliyorum. Anlatmak istediğim kızın ne yaparsa yapsın sevginizi kazanamayacak olmasıydı. Bunu itiraf edebilmeniz kabul edebilmeniz de çok güzel. Zaten sevmek zorunda da değilsiniz. Size tek kızdığım nokta kaçak dövüşmeniz. "Abimin evi sen kimsin" iması olduğu an yıkacaktınız dünyayı. Eşinize de çok zorda kalırsanız size olumsuz bir tepkisinde "bana bunu layık görüyorsan gözümde değerin olmaz" diyip resti çekenin siz olmanız gerekeceği yerde odalara kapanıyosunuz. Siz şuan benim bu anlattıklarımın tam tersi davranarak kaçak dövüşerek, korkarak, sinerek nereye varabiliyosunuz?

Üzgünüm hatta eşinizden gelecek o SOMUTLAŞTIRILMIŞ 2. plan şoku yaşamamak için eşinizden resti gördüğünüzde kahrolacağınız için bunun korkusuyla kıza da sarıyosunuz. Kişisel kanaatim bu. Eşinize benim yorumum harici çokta bi sitem göremedim.Aldatılan kadınların ikinci kadında hata bulmasına benziyor bu konu. "Benim kocamı ayartmış hep o kadının başının altından çıkıyor" kadını olmuşsunuz. Düşünce tarzınızın hiçbir farkı yok. Kız suçlu görümce suçlu eş hık mık kem küm.

Büyük harflerle yazayım EŞİNİZ İSTEMESE BUNLARIN HİÇBİRİ OLMAAAAAZ. Kıza kinlendiğiniz kadar eşinize yaptırım uygulayın. Kıza değil eşinize oranın sizin eviniz olduğunu hissettirin. Odalara kapatmayın kendinizi, yüzleşin. Bu kız gider başka çoraplar örer bu adam başınuza yoksa

Hayir hicbir kisitlama yok. O yuzden de rahat. Sabah benim kopek saldirisina ugrarim diye korkarak geldigim yollardan kiz aksam saat 10a dogru geliyor. Yurda boyle rahat girip cikamaz belki de.
ya koskoca kız 19 yaşında ben asla 4 yıl kabul etmezdim. ya eşinle hiç mi sevişmiyorsunuz kockoca kız ne bileyim. Özel hayatımda istemezdim.

Nasil rahat ediyor acaba, kiz icinde cok hos bir durum deil baskalarinin evinde yasamak, ben yapamazdim heralde. Sizde haklisiniz fesatlikla alakali deil bence kimse kolay kolay kabul etmez bu durumu 3 yil da cokk. Yurda cikmasi daha mantikli ama siz bunu soylerseniz o zmn yengem beni istemedi olucak zor durumm .

Olmuşla ölmüşe çare yok, kız artık gelmiş yerleşmiş. Fakat ben bebekten sonra kalmak istemeyeceğini düşünüyorum. Evdeki telaş, ağlamalar, uykusuzluk, misafirler derken sıkılır. Ben olsam bu fırsatla getir götür yaptırırım, biraz çalıştırırım. Kucağında bebek varken şunu getirir misin bunu götürür müsün diyebilirsin. Baştan beri diyalog kurmamanız pek iyi olmamış. Keşke belli bir muhabbetiniz, yakınlığınız olsaydı belki durum daha çekilir olurdu.

Ben kızı anlamıyorum, 19 yaşında gencecik bir kadın, neden sığıntı gibi başkalarının yanında, başka bir düzende kalıyor ki? Üstelik siz anladığım kadarıyla kızın suratına bile bakmıyorsunuz. Maddi imkanı da var, tamam 3-5 ay kalmasını anlarım sonuçta bilmediği bir şehir vs. ama sen gençsin yahu, hayatını yaşasana? Git bir aparta falan yerleş ya da çık birileriyle ayrı eve, takıl kafana göre. Gider o gider, yarın öbür gün bebek olunca hepten gider. Valla ben şahsen hayatımın en güzel yıllarını bebek ağlaması zırlamasıyla heba etmek istemezdim. Bunun farkına varacaktır.

Kizin size zarari yokmus aslin da.varligindan rahatsizssiniz.
Bu sene zaten bitmek uzere kayinvalidenizle konusun ya da esinizle bebek olunca derslerini etkiler en iyisi yurta kalmasi filan desinler

Bak saat 21:30a geliyor daha eve gelmedi. Mahallemizi gorsen bombos bir mahalle bos arsa, insaat ve kopek dolu. Bos arsalarda ickici ve esrarkes kayniyor. Ona ragmen boyle rahat bu saatte disarda gezebiliyor. Yurda ciksa boyle rahat edemez. Bu saatte yurda giremez. Eve ciksa annesi yakasindan dusmez dakka basi basinin etini yer durur. Nerdesin ne yapiyorsun kimlesin niye gec kaldin? Ama simdi dayisina emanet ya o yuzden saldim cayira mevlam kayira. Dayisi da neden gec kaldin demiyor hic. Esim asiri rahat. Umursamiyor mu, sorumluluktan mi kaciyor, bilincsizlikten erkek safligindan mi bilmiyorum. Benim okulum evden gozukuyor yurume 10 dakika. Benim gunduz vakti okula gitmemi istemiyor (su an izindeyim okula gidip arkadaslarimla iki sohbet ederim diye dusunuyorum) kopekler saldirir diye korkuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…