Kendi Evimdeki Nişana Davet Edilmem

Bak senin görümcenle ayrı bir muhabbetin bile varmış
Belki de sitem eder gibi odanızdan çıkıp katılabilirsiniz demiştir ? tonlamayı sen daha iyi bilirsin
Bence bulunmak kafi , eşine de söyle sadece görün yeter de. Görümcen katılmanı istemese hiç aramazdı bence

kayınvalidemin üzülmeyeceğini bilsem o lafını ona koymazdım yaptırmazdım nişan falan ama kayınvalideme üzülürüm kızı sonuçta. ama onun yanında söylediği için bu lafı o da kalkıp ne diyorsun demedi çok arada kaldım yani

Burda görümceniz hadsizlik etmiş, kv ve eşinizde size söylemelilerdi, vicdan azabı duymayın, nişana katılmalısınız görümceniz için değil kendiniz icin orası zaten sizin eviniz, neden eşe dosta kötü görünesiniz

Ben olsam alinmazdim o lafa. Ne var ki şaka yapmak istemiş bence. Ama evet Eşiniz size söylemeliydi önceden orada haklisiniz

Bazı arkadaşlar yazmışlar, ben de şaka olarak algılardım o cümleyi.

Değilse veya sinir olduysa bile eşime söylenir, büyütmezdim.

kayınvalidenle aran çok iyiyse belki bir ihtimal. kadının kötü de olsa kızı sonuçta, kıramamıştır, düşünememiştir. ama görümcenin buna rağmen seninle alay etmesi çok ayıp, çok affedilmez bir davranış.
o yüzden arada kalan sen oldun. hayır desen kv ye yazık, evet desen görümcenin terbiyesizliğine ödül. zor bir durum.

Görgüsüz görümcen senin fikrini ve onayını almadan senin evinde nişan planlayamaz. Siz kayınvalidenin yerleşik olduğu eve yerleşmiş bile olsanız nezaketen sormalı. Yaptığı pişkinlik ve terbiyesizlik yüzünden eş ve kayınvalidenin üzülmesi pahasına asla bu nişanı evimde kabul etmezdim.

kesinlikle ya hayır diyemem kadın çok üzülür sonuçta kızının nişanını evinde yapmasını isteyebilir buna mani olamam bu hayal kırıklığının vebalini alamam evet dersem de odamdan çıkıp katılmış olacağım pfffff

ben çok tahammülsüzüm böyle şeylerde ama yaşlı kadına da üzüldüm şimdi. senin evinde olsa nişan, kv mutlu olacaksa, görümce onu üzmeyecekse bu seferlik göz yumacaksın, en iyisi bu sanırım.o görümceye de bir daha fırsat verme derim.

Hööstt.
Kimin evinde nisan yapiyon sen?? Lutfetmis davet etmekle.
Saka bi ya.
Bence kotu bisy yapmadin bu davranisla.
Agirligini koy.
Ne demek ya. Kendi evi varya gorumcenin? Orda yapsin? Noldu gorumcecik evinmi pis olur yoksa?

inatla söylediğinden eminim keşke şaka olsaydı güler geçerdim şimdi gitsem bi dert gitmesem bi dert

Kaynvalidenle aranda bisey yok sknti gorumcenmis zaten biraz abartmissin evet ama simdi ara kvni anne ben oyle demek istemedim bana sormadiniz yada benim hicbiseyden haberim yoktu gorumcemde oyle soyleyince alindim bende sizin ailenizdenim yabanci gibi cagirilmayi hakedecek bisey yapmadim de esinlede gelince konus anlat olanlari

hiç sıkıntı yapma kendi evinde el gibi davran misafirler igdincede odana çekil ortalığı temzileyip evden cıkıp gitsin

yorumlarınız için çok teşekkür ederim eşim konuşmayı düşünüyor tutturdu senin evine gelip sana saygısızlık edemez diye. konuşsa iptal olur nişan falan istemiyoruz der kestirip atar ama engel olacam akşama konuşalım dedim kayınvalidemin kendini evsiz hissetmesini istemiyorum çok teşekkür ederim her birinize içimi döktüm kocamla konuşup yazarım tekrar. öptüm hepinizi

valla bu hikayedeki tek suçlu eşin bence. kvalidenin kendi evi olmayabilir orası ama sonuçta nişan kız evinde yapılır. eşinin kardeşine sahip çıkarak nişanı evinde yapması ama elbette sana da danışması gerekirdi. ki mesele de orda. kardeşinin söylediği o laf bence senden çok abisine söylenmiş bir söz. yani bari nişanımı yapına getirmiş olabilir lafı. bence hiç kimsenin olmasa da aranızda bir problem olmadığını ve hasta olduğunu söylediğin kvalidenin hatırına nişanın evde yapılmasını kabul et. ama seni hiçe sayan görümce filan değil bizzat eşin yani...

Ben mi fenayım bilmiyorum da bana böyle davranan birinin 1-2 gün boyunca evimi işgal etmesine izin vermezdim. Evde yapılan söz nişan törenleri nasıl kirletiyor ortalığı biliyor musunuz. Bu kadın ertesi gün yapılacak temizliğe de elini sürmez, katılmadığınız nişanın temizliğini yapmak da size düşer. Madem kendi evi var orada yapabilir nişanını.

Hiiiçç sıkma canını.. eşinde olsa kv de olsa hatta kendi kız kardeşin de olsa yani kim olursa olsun herkes haddini ve duracağı yeri bilmeli!
Sen onun abisinin eşisin sana saygı duymak zorunda! Oğlunun eşisin ve aynı evde yaşayıp gerektiğinde ona bakıyorsun o da sana saygı duymak zorunda!
Ama herkesten önce eşin sana saygı duymak zorunda!
Sen o evde bostan korkuluğu değilisin! Sana sormadan misafir bile çağırmamaları gerekirken, evde nişan davetini eşin kabul ediyor! Eşim ile bir konuşayım diyebilirdi nezaketen.
Üstüne üstlük densiz görümcen sana teşekkür edeceğine seni kışkırtmaya kalkıyor!
Az bile yapmışsın sakın vicdan azabı çekme! Orası senin evin herkes kafasına göre davranamaz.
O nişanda da kurallarının dışına çıkma ve sakın taviz verme.. eşine çaktırmadan görümcene hissettir rahatsızlığını bin pişman olsun orada nişan yaptığına!

Ne kadar yakışıksız olmuş görümcenizin yaptığı ..Her ne kadar annesi sizin evde kalsa da sizi arayıp güzel bir dille isteğini dile getirebilirdi. Sonuçta o evi çekip çeviren sensin.
Abisini bile karıştırmadan iki kadın önce beraber konuşabilirdiniz
Ama patavatsız ve düşüncesizce hareket etmiş görümceniz.

çek şöyle olsa haklısın, nişan salonda ya da görümcenin evinde vs. yapılır o zaman abinin katılmaması olmaz. ne sebeple olursa olsun böyle bişey kabul edilemez. ama tek başlarına kadının evinde nişan yapmaya karar veriliyor. bir danışma sorma gereği bile hissedilmiyor ayrıca bir de telefonda sen de odandan çıkıp katılabilirsin istersen deniyor. nişanın olacağı yer zaten kadının kendi evi yani. katılmanı istemese hiç aramazdı zaten demişsin de bu nişan salonda veya daha başka bi mekanda değil ki, konu sahibinin kendi evinde.. katılmak katılmamak bu durumda çok tuhaf kaçıyor. bence alenen konu sahibine hakaret var burada. eş de haberi olduğu halde söylemeyerek biraz buna çanak tutmuş gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…