Kendi Görüşlerini Dayatan Aile ve Çözümsüzlük

Hyperborea17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
1.988
4.061
133
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir Çözümsüzlüğün içindeyim. 21 yaşında öğrenciyim. Yurttan memnun değilim. Kirayı bölüşecek tanıdığım emin bir arkadaşım yok. Erkek arkadaşımla yaşamak istiyorum. Bunu teyzeme açtım onlara uygun olmadığını söyledi. Böyle birşey olduğu takdirde maddi olarak desteklemeyeceklerini söyledi. Bu durum beni kırdı. Çünkü onların hayata bakış açıylarıyla benimki aşırı farklı onlara saygı duyuyorum fakat istediğim hayat tarzına sahip olmak için cezalandırılıyorum. Bu duruma düşen ya da bunun çözümünü bilen var mı? Ne yapmalıyım bu durumda?
Not: Evlenmemi söylemek yerine hoşgörülü yaklaşırsanız sevinirim

amacim seni yargilamak degil. kendimde nisanlimla beraber yasiyorum ama eger kendi hayatini istedigin kriterlerde yasamak istiyorsan mecbur kendi ayaklarinin üstünde durmalisin.
ben kendi kizimada aynisini derdim. kendi ayaklari üzerinde durur- ozaman istedigi sehirde istedigi insanla yasar. olay bukadar basit.

Erkek arkadaşla yasamayi tasvip etmeyen biri olarak dediklerim ne kadar objektif olacak bilmiyorum ama genellikle sonu kavga ile bitiyor. Eksi duyuruda vs bu konuda çok soru sıkıntı falan var. Bence hemcinsiniz bir arkadaş ile eve çıkın, yine erkek arkadasinizda kalırsınız uzun süreli. Bazen aileyi dinlemekte yarar var. Buyuklerin hiçbir zaman yanildigini görmedim. Kendi maddi gücünüzü kazanmadiginiz müddetçe de bazı şeylerde ailenizin istediğini yapmak zorundasınız.

Bunu göze alıyorum. Görüşleriniz için sağolun

Gayet iyi anlaşıyoruz. Sınav zamanımda 1 ay kaldım. Evi okula yakın diye. Evin işlerini yapıyor anlaşıyoruz.

Teşekkür ederim desteğiniz için

Gayet iyi anlaşıyoruz. Sınav zamanımda 1 ay kaldım. Evi okula yakın diye. Evin işlerini yapıyor anlaşıyoruz.

Anlaşmada sorun neden olsun zaten insan sevdiği ile. Bazı şeyleri peşi sıra erken tüketmek insanı yoruyor ve heyecanı kalmıyor. Kişiye en azından kendisini egitmesi, tanıması gereken zamanda kişisel alan tanınmıyor. Yine isterseniz dediğim gibi aynı şeyleri tecrübe eden insanların yaşadıklarını bir okuyun derim.
Ama yine diyorum aile lafı dinleyin. Başınız agrimaz karlı çıkarsınız. :)

Haklı olabilirsiniz. Ben öyle düşünmüyor olmama rağmen birlikte yaşayan başka insanları dinleyeceğim teşekkür ederim

O zaman işe girin maddi destek beklemeyin.

Size uyan hayat tarzını neden finanse etsinler, siz madem bir karar alıyorsunuz, size karışılsın istemiyorsunuz size saygı duysunlar hem de para vermeye devam mı etsinler. Parayı veren düdüğü çalar sözü sadece bir atasözü değildir baya bayaa gerçek hayatın kendisidir aklınızda olsun.
Ha isterseniz bir yerde çalışmaya başlayın, erkek arkadaşınıza yemek yapın çamaşırlarını yıkayın evi temizleyin hem para kazanın vaktiniz kalırsa da okursunuz.
Oysa şu okuldan mezun olup işe girip istediğinizi yapmak varken böyle enteresan maceralara girin.

Madem ailem,destek olsunlar. Bu kadar basit. Bu da bir yaşam tarzı size enteresan geldiyse bu fikrinizi kendinize saklayabilirsiniz. Teşekkürler

Ben 2 kere yasadim erkek arkadaslarimla ama calisiyordum ve parami kazaniyordum
Part time bir ise girip kendi paranizi kazanarak yapabilirsiniz sanirim bunu
Ben hic aileme sormamistim , kendim tutmustum evimi vs

Ben 23 yasindayim universitede okuyorum ve evde kaliyorum kiz arkadasimla. Bizim ulkemizce bu tarz seyler maalesef kabul gormuyor ki haklilar da. Aileler ne diyorsa vardir bildikleri, sana bu hayat tarzi cazip geliyor ama sadece simdilik. Bence eve de cikmak istiyorsan su durumda yapacagin tek sey eve tek cikmak ve erkek arkadasinin sık sık gelmesi. Onun haricinde ise baslayip eline meslegini ve parani alinca kimsenin sana diyecek birseyi olmaz. Yine soyluuorum HER ZAMAN AILENI DINLE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…