- 23 Ocak 2019
- 1.988
- 4.061
- 133
- Konu Sahibi Hyperborea17
-
Haklı bulmuyorum. Yine de teşekkür ederimBen 23 yasindayim universitede okuyorum ve evde kaliyorum kiz arkadasimla. Bizim ulkemizce bu tarz seyler maalesef kabul gormuyor ki haklilar da. Aileler ne diyorsa vardir bildikleri, sana bu hayat tarzi cazip geliyor ama sadece simdilik. Bence eve de cikmak istiyorsan su durumda yapacagin tek sey eve tek cikmak ve erkek arkadasinin sık sık gelmesi. Onun haricinde ise baslayip eline meslegini ve parani alinca kimsenin sana diyecek birseyi olmaz. Yine soyluuorum HER ZAMAN AILENI DINLE
Şu an derslerim kritik durumda. Ama yazın staj isteyeceğim. Teşekkür ederimBen 2 kere yasadim erkek arkadaslarimla ama calisiyordum ve parami kazaniyordum
Part time bir ise girip kendi paranizi kazanarak yapabilirsiniz sanirim bunu
Ben hic aileme sormamistim , kendim tutmustum evimi vs
Evliliği dayatma olarak görüyorum. Duygu beslediğim erkekle yaşamak suç değildir. Bu bir tercihtir.Maddi açıdan birilerine bağlı iken, kendi kurallarına yasayamazsin.
Herşeyin bir zamanı var
Nedir bu hemen evli gibi yaşama merakı
Üniversiteli isen, bunun gerektirdiği gibi yaşa.
Zaten hayatının 50-60 senesi evli olacaksın, bu günlerinin kıymetini bil
Bu arada ben kararinizi destekliyorum , evlilikle bir degil beraber yasamak , gayet de keyifli ve eglenceli oluyorŞu an derslerim kritik durumda. Ama yazın staj isteyeceğim. Teşekkür ederim
Teşekkür ederim kendimce çözüm arıyorum. Ve ben de destekliyorum. Gerçekten eğlenceli ve keyifli. Birini tanımak için güzel yollardan biri. Sağolun sağlıcakla kalınBu arada ben kararinizi destekliyorum , evlilikle bir degil beraber yasamak , gayet de keyifli ve eglenceli oluyor
Cocuklarim ileride boyle bir taleple gelirse de desteklerim kesinlikle ama buradaki yorumlarda da goruldugu uzere bizim topluma cok ters , belki gelecek nesillerde degisir bu durum
Madem aileniz siz de onların görüşüne saygı duyun, ayrıca bu yaşam tarzı değil yapmak istediğiniz şey enteresan geldi, üni çağında insan yok yere niye evin sorumluluğunu üzerine alır özgürce vakit geçirmek varken. Enteresan gelen bu, ayrıca buraya konu açıyorsanız kimseye görüşünüz sizde kalsın demeye hakkınız yok o zaman açmasaydınız da görüşünüz içinizde kalsaydı.Madem ailem,destek olsunlar. Bu kadar basit. Bu da bir yaşam tarzı size enteresan geldiyse bu fikrinizi kendinize saklayabilirsiniz. Teşekkürler
Açtım,desteklenmiyorsam ne yapayım dedim. Fazla üstelemeyinMadem aileniz siz de onların görüşüne saygı duyun, ayrıca bu yaşam tarzı değil yapmak istediğiniz şey enteresan geldi, üni çağında insan yok yere niye evin sorumluluğunu üzerine alır özgürce vakit geçirmek varken. Enteresan gelen bu, ayrıca buraya konu açıyorsanız kimseye görüşünüz sizde kalsın demeye hakkınız yok o zaman açmasaydınız da görüşünüz içinizde kalsaydı.
Haklı bulmuyorum. Yine de teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim. Okurken keyif aldım.Benim de kiramı faturalarımı her şeyimi babam ödüyor. Erkek arkadaşımla yaşayacağım desem kalpten giderdi herhalde. Hiç lafını bile etmedim ama kız olan ev arkadaşımla ayrıldım ve tek ev tuttum. Babam başta biraz baskı yaptı başka arkadaşın yok mu okulda falan diye ama 1+1 küçücük öğrenci evinde ortak alan olmadan direkt ayrı ayrı odalarda yaşamak çok bunaltıcıydı. 2+1 olsa yine neyse... Üstelik sevgiliyle yaşayınca bütün işlerin kadına kalmadığı gibi başka bir hemcinsle yaşayınca da eşitçe bölüşülmüyor işler. -Ev arkadaşım hiç bir şeye elini sürmezdi yemeğe oturacağımız sırada bir şey eksikse hep ben giderdim almaya, bi keresinde bir poşet pirinci yere dökmüştü de bi hafta temizlememişti ben de inat yapmıştım o temizlemedikçe temizlemicem diye en son yine ben temizlemiştim.- Yani bu yaşta evin yükünü niye almak isteyesin demek saçma oluyor biraz. Yine başkasının külotlarını çoraplarıno kirlettiği bulaşıkları yıkıyorsunuz hemcinsizle yaşayınca. Üstelik arada güçlü bir bağ olmadığı için işkence gibi oluyor.
Tek yaşamaya başlayınca erkek arkadaşım daha sık gelebildi. 3,5 yıl olmak üzere birlikteliğimiz, 1.5 yıl ev arkadaşımla 2 yıldır da kendi başıma evimdeyim. Haftanın yaklaşık 4-5 günü birlikteyiz artık. Tam anlamıyla birlikte yaşasak bence daha güzel olur çünkü tam bir düzen oturtamıyoruz bu şekilde. Ben genelde büyük temizlikleri evde tekken yapıyorum -onun evde olduğu sürede onunla zaman geçirmeyi tercih ediyorum- sonuçta o hayatımda olmasa dahi burası benim evim, o olmasa yine ben yapacağım. Yemekleri birlikte yaparız. Her ne yaparsam yapayım yardım edebileceği bişi olup olmadığını sorar, 3 yıldır da böyle gerçekten. Bazen yemeği ben tek yaparım bulaşığı o yıkar. Pazar günleri bendeyse ben süpürürüm o yerleri siler vs. bölüşürüz yani. Tamirat türü işleri hep o yapar konserveleri kavanozları da hep o açarBazen içinden gelir güzel yemek yapar beni evine çağırır ama artık onun da ev arkadaşı var, daha çok bendeyiz. Benden önce kalkarsa ya da ben yapmak istemezsem kahvaltıyı o hazırlar. Bu 4-5 gün birlikte olduğumuz günlerin en az 3 akşamı ortak bişiler yaparız, maç dizi ya da film izleriz onun dışında kendimize zaman ayırır ayrı ayrı oyun oynarız bişiler izleriz falan.
Benim biraz dağınık ve pasaklı olmam dışında bir sorun yaşamadık birlikte yaşamak adına. O da biraz dediğim gibi erkek arkadaşım evdeyken çok bişi yapmak istemememden geliyor. Tam zamanlı birlikte yaşamamanın benim için en kötü yanı bu. Yani o haftanın 2 günü burada olmayacak zaten o varken zamanımı onunla geçirmek o yokken temizlik yapmak daha cazip geliyor şu noktada. Pek ayrı kalmayı seven bir çift değiliz, bir arada olduğumuzda kaliteli zaman geçirmek daha önemli bizim için. Bir dönem birbirimiz olmadan uyuyamıyorduk, gecenin 3’ünde falan çok arardık birbirimizi gel birlikte uyuyalım diye onu yeni aşabildik
İlişki yeniyse sıkıntılar olabilir, ev küçükse de insan en en sevdiği insanla dahi bunalabiliyor küçücük evde.
Toplumu değil hayatımı önemsiyorum. İnsanlar ne gözle bakarsa baksın kendileri kaybeder teşekkür ederimTürk toplumunda hoş karşılanmaz. Ve ayrılırsan eger ev bulman gıbı seylerde sıkıntj yasarsın. Onuda gectım ayrıkdjçın deli gibi bi başkasını sevıyosun tr de bı erkekle yasadıgını duyan %80 sana ıyı gozle bakmaz
Rica ederim, çözüm üretmekten çok kendi tecrübemi paylaştım. Bence en iyi çözüm tamamen birlikte yaşamayı kendiniz geçminizi sağlayana kadar ertelemek. O zaman kimsenin karışma hakkı olmaz. Ben de öyle yapıyorum şu an bu dönem sonunda bir sürpriz olmazsa mezun oluyorum. İkimiz de yakın yerlere atanırsak öyle düşünürüz birlikte yaşamayı diye düşünüyoruz. Birlikte yaşayıp pişman olan arkadaşlarım da var mesela daha şimdiden evli gibiyiz, ileride evlenince bir anlamı kalmayacak doyuyoruz her şeye diyenler. Bize göre sevgiliyken birlikte yaşamak ayrı, evliyken yaşamak ayrı. Bu tıpkı arkadaşken sinemaya gidip sevgiliyken sinemaya gitmenin farklı olması gibi. Her gün birbirinden farklı, bir şeyi sevgili olarak yapmakla evli olarak yapmak arasında çok fark var olacaktır bize göre. Önemli olan tamamen ilişkinin dinamiği ve iki tarafın da bakış açısı.Çok teşekkür ederim. Okurken keyif aldım.
Konuştum hanımefendi. Erkek arkadaşım iş buldu. Bakalım istediğimiz gibi giderse yaşarızRica ederim, çözüm üretmekten çok kendi tecrübemi paylaştım. Bence en iyi çözüm tamamen birlikte yaşamayı kendiniz geçminizi sağlayana kadar ertelemek. O zaman kimsenin karışma hakkı olmaz. Ben de öyle yapıyorum şu an bu dönem sonunda bir sürpriz olmazsa mezun oluyorum. İkimiz de yakın yerlere atanırsak öyle düşünürüz birlikte yaşamayı diye düşünüyoruz. Birlikte yaşayıp pişman olan arkadaşlarım da var mesela daha şimdiden evli gibiyiz, ileride evlenince bir anlamı kalmayacak doyuyoruz her şeye diyenler. Bize göre sevgiliyken birlikte yaşamak ayrı, evliyken yaşamak ayrı. Bu tıpkı arkadaşken sinemaya gidip sevgiliyken sinemaya gitmenin farklı olması gibi. Her gün birbirinden farklı, bir şeyi sevgili olarak yapmakla evli olarak yapmak arasında çok fark var olacaktır bize göre. Önemli olan tamamen ilişkinin dinamiği ve iki tarafın da bakış açısı.
Ve ben de öyle düşünüyorum birbirini seven çift birlikte yaşamak istiyor başkalarına da zarar vermiyorsa sorun yoktur. Umarım sizin de istediğiniz gibi olurRica ederim, çözüm üretmekten çok kendi tecrübemi paylaştım. Bence en iyi çözüm tamamen birlikte yaşamayı kendiniz geçminizi sağlayana kadar ertelemek. O zaman kimsenin karışma hakkı olmaz. Ben de öyle yapıyorum şu an bu dönem sonunda bir sürpriz olmazsa mezun oluyorum. İkimiz de yakın yerlere atanırsak öyle düşünürüz birlikte yaşamayı diye düşünüyoruz. Birlikte yaşayıp pişman olan arkadaşlarım da var mesela daha şimdiden evli gibiyiz, ileride evlenince bir anlamı kalmayacak doyuyoruz her şeye diyenler. Bize göre sevgiliyken birlikte yaşamak ayrı, evliyken yaşamak ayrı. Bu tıpkı arkadaşken sinemaya gidip sevgiliyken sinemaya gitmenin farklı olması gibi. Her gün birbirinden farklı, bir şeyi sevgili olarak yapmakla evli olarak yapmak arasında çok fark var olacaktır bize göre. Önemli olan tamamen ilişkinin dinamiği ve iki tarafın da bakış açısı.
+97645688754567Kendi kurallarınla yaşamak istiyorsan önce kendi ayaklarının üzerinde durmalı kendini finanse edebilmelisin. O zaman kimseye minnetin olmaz. Ayrıca bu yaşta evlenme zaten.
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir Çözümsüzlüğün içindeyim. 21 yaşında öğrenciyim. Yurttan memnun değilim. Kirayı bölüşecek tanıdığım emin bir arkadaşım yok. Erkek arkadaşımla yaşamak istiyorum. Bunu teyzeme açtım onlara uygun olmadığını söyledi. Böyle birşey olduğu takdirde maddi olarak desteklemeyeceklerini söyledi. Bu durum beni kırdı. Çünkü onların hayata bakış açıylarıyla benimki aşırı farklı onlara saygı duyuyorum fakat istediğim hayat tarzına sahip olmak için cezalandırılıyorum. Bu duruma düşen ya da bunun çözümünü bilen var mı? Ne yapmalıyım bu durumda?
Not: Evlenmemi söylemek yerine hoşgörülü yaklaşırsanız sevinirim
Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir Çözümsüzlüğün içindeyim. 21 yaşında öğrenciyim. Yurttan memnun değilim. Kirayı bölüşecek tanıdığım emin bir arkadaşım yok. Erkek arkadaşımla yaşamak istiyorum. Bunu teyzeme açtım onlara uygun olmadığını söyledi. Böyle birşey olduğu takdirde maddi olarak desteklemeyeceklerini söyledi. Bu durum beni kırdı. Çünkü onların hayata bakış açıylarıyla benimki aşırı farklı onlara saygı duyuyorum fakat istediğim hayat tarzına sahip olmak için cezalandırılıyorum. Bu duruma düşen ya da bunun çözümünü bilen var mı? Ne yapmalıyım bu durumda?
Not: Evlenmemi söylemek yerine hoşgörülü yaklaşırsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?