Kendi hayatınıza nasıl odaklanıyorsunuz

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese merhaba,
Sizin hayat tecrübelerinizi dinlemeye geldim.
Sorunum şu ki;
Ben 27 yaşında 2 senedir çalışan mesleği mühendis olan biriyim. 4.5 senelik bir ilişkim var. Başlarda çekilmez, alıngan, fazla kıskanç ve sakin kalamayan bir yapıya sahiptim. Tabi bunun yanında da iyi özelliklerim yok değildi. Çok anaç bir yapıya sahibim ve fazla özveriliyim. Sevdiklerim hep kendimden once gelir.
Ben negatif yönlerimi zamanla törpüledim. Minimize ettim fakat bu sırada sevgilim tam tersi duruma dönüştü. Agresif bir insana dönüştü. Sebebi ise benim zamanında ona tutumlarımın olması..
Bu süreçte sevgilimin okulunu bitirmesini bekledim. 7 senede bitirdi okulunu ve ben 4 yıllık ilişkim boyunca okulu uzatmasını sabırla bekledim. Bunun 2 senesinde bende okuyordum. Okul bir şekilde bitti ve yurt dışı imkanı doğdu. Dil eğitimi için.. Buna da karışmadım 3 ay kalacağım dedi tamam dedim.
Bu arada ben hem ailemin yapısından dolayı hem de evlilik istegimden dolayı konusunu pek çok kez açtım. Bir planımız olsun bende buna göre birikim yapayım diye. Okul bitsin, dil hallolsun iyi bir iş bulayım öyle lafini buldum. Oraya gittiğinde yine evlilik konusunu açtım ve bana karışma var bi planım dedi dönüşte düşünüyorum dedi.
Bu arada ailemle ciddi sorunlar yaşıyordum. Babamla en son ciddi bir tartışma yaşadık ve ben sevgilime eğer niyetin var ise lütfen dönüşte bir adım atalım ya da ben başka şehirde iş bulacağım dedim. Bana sadece tamam bakarız dedi ve benim bu çok gücüme gitti. Daha sonra bana sen o evden kurtulmak için benimle evlenmek istiyorsun öncelikli sebebin bu dedi ve biz ciddi bir tartışma yaşadık.
O kadar kırıcı sözler söyledi ki hala içimden atamıyorum. Sebebi ise o bana karışma demiş ben neden yine bunun konusunu açmışım. Ben o an destek bulmak için yazmıştım iyi şeyler duyabilmek için.. Bana benim için bu konu çok önemliydi heveslerim kırıldı dedi.
Ve biz evlilik konusunu tamamen kapattık. Bu olay 2 ay önce oluyor.
Daha sonra bana geleceğim herşey çok güzel olacak diyorken yaşadığımız bir kaç tartışma sonrasında buradaki süreyi uzatıyorum. Seninle planlarım olduğu için gelmek istiyordum o planları istemiyorum artık o zaman neden 6 ay kalmayayım dedi. Bende zaten süreci biraz daha uzatmasını istemiştim eğitimi için. Fakat o artık benimle plan yapmadığı için uzattığını söyledi. Bu da benim çok gücüme gitti. Bana psikolojisinin bozuk olduğundan bahsediyor. Tamam zamanında çok yordum ama çok değiştim de. 3 aydır yurtdışında fakat 1 kez bile kıskançlık yapmadım. Kendimi çok törpüledim. Ama şunu da görüyorum ki ben onun üzerine çok düşmüşüm.
Sonra farkettim ki ben hep onu beklemişim ve hayatıma hiç odaklanmamışım. Hep onun hayatını yoluna koymaya çalışmışız. Hep birşeyleri düzeltmesini ve bir adım atmayı bekledim.
Şöyle düşünün okuyup mesleğinizi elinize almışsınız ve 2 senedir çalışıyorsunuz fakat karşınızdaki kişi yaklaşık 5 senedir 1 gün bile çalışmamış hala hayatını yoluna koymaya çalışan biri. Bu çok yıpratıcı.
Seviyor muyum evet seviyorum. Ama benimle hayatı plânlamayan biri var karşımda. Amacını anlamıyorum. Anlıyorum psikolojisi gerçekten iyi durumda değil.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Biraz uzun oldu ama derdimi en kısa bu şekilde anlatabilirdim.
Fikirlerinize açığım. Okuduğunuz için teşekkür ederim

Seni dahil etmek istemediği planlar yapmış olabilir bunları da açıkça söyleyemediğinden armudun sapı üzümün çöpü diyerek kavga konularını değiştirmiş sonra da sen fedakarlık yaptıkça çıkar yol bulamayıp daha da agresifleşmiş olabilir (benim bakış açım bu aralar çok karamsar bu yorumu ciddiye almayabilirsin alınmam :)
Umarım her şey bir an önce rayına oturur ve mutlu olursun

İnanın merakından soruyorum, neden ayrılmıyorsunuz bu adamdan? Defalarca evlilik konusunu açmışsınız ve bir şekilde istemiyor olduğunu belli etmiş size. Daha ne yapmasını ya da ne olmasını bekliyorsunuz?

Bu arada umarım cevabınız “ama çok seviyorum” değildir, sevgiye saygım var ama bu şartlarda değil.

Uzun süreli ve yoğun evlilik baskısıyla adamı bunaltmışsınız. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu ilişki evliliğe gitmez. Şimdiye dek bu tarz bir ilişkinin evlilikle sonuçlandığını görmedim. Niyetiniz illa ki evlilikse kendi yolunuza bakın derim.
Ama sevgilinizin de dediği gibi evlilik ailevi sorunlardan kaçmanın bir yolu değildir. Böyle bir adım atarsanız hata yaparsınız.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

Sosyal açıdan birşeyler yapıyorum elbette. Spora yazıldım mesela spora gidiyorum. Kendi hayatıma odaklanıyorum

Okulu uzatmis, daha is bile bulamamis birinden evlilik bekliyorsunuz. Beklemeyin bence. Siz de kendinize gore plan yapin. Baska sehirde mi is bulacaksiniz, bulun gidin. Adam yurtdisina gitmis baksaniza
Inanin destekledim. Benim bu imkanlarım yoktu sen çok şanslısın diye. Ama ben döneceği günü beklerken bana seninle planım yok neden 6 ay kalmayayım dedi.

Galiba son 1 senedir bu konuyu birkaç kez açtım ama geri kalanında hep bi an önce evlenmek istiyorum şöyle yapalım böyle yapalım diyen kendisiydi.
Yok çok seviyorum değil fakat kendisi hep geleceğin benimle olmasını dilediğini söylüyordu.

Konu bu değildi eğer ki ailemle ilgili problemlerden dolayı evliliği düşünseydim bu problemler 7 senedir var. Kendime evlenmek için 3 sene okulu uzatan hayatı boyunca 1 kez bile çalışmamış bir adamı seçmezdim. Bu en zor yol olurdu bu iş için.

Seninle planları olmayan biri için emek verme
İlişkide arkasını toplayan anne rolünü üstlenen kadın her zaman kaybeder
Aslında bir halt olmayacağının sinyallerini vermiş sana daha fazla vakit kaybetme
Eğitimin var, işin gücün var hayatına bak yürüsün gitsin. Sana değer verseydi o yolları çoktan yürümüştü, silik bir ıssız adam değmez ona verilen emeğe

Inanin destekledim. Benim bu imkanlarım yoktu sen çok şanslısın diye. Ama ben döneceği günü beklerken bana seninle planım yok neden 6 ay kalmayayım dedi.
Acikca planim yok diyen birini hala beklemeyin. Odaginizdan cikarin onu. Destekleyip adam edersiniz, adam olunca sizi begenmez. Insan once kendine deger vermeli

Bunalttınız veya bunaltmadınız bundan ayrı bakacak olursam konuya ortada sizinle bir gelecek planı oluşturmayan adam var. Gelecek planları illa evlilik üzerinden yürümez. Hayatındaki kişiyi ileriye taşımak istiyorsan zaten planlarına dahil edersin. Sevgiliniz sizi planlarına dahil etmemiş. Edecek gibi de gözükmüyor.

Adamin isi yok gucu yok. Ne evliligi? Hazira alismis belli ki dil kursu falan bahanesi. Bos beles gezme surecini uzatiyor.

Seviyorum dedigin icin net bir sey diyemiyorum (kelin ilaci olsa basina surer). Eger guclu bir karaktersen, bir karar alir ve uygularim diyebiliyorsan bu adami birak.

Ne zaman gelecek is bulacak da siz evleneceksiniz? Tabi bu surecte hep sen yipranacaksin. Su an oldugu gibi o hayati icin bir seyler yapacak belki ama sen yipranan taraf olacaksin diye dusunuyorum.

Artık evliliği bende planlamıyorum. Düşünmüyorum. Ama onu plânlarıma dahil ediyorum. Bu illa evlilik olmak zorunda değil. Ama karşımdaki insan beni o kadar planlamıyor ki artik planim yok neden 6 ay kalmayayım diyor. Peki nerede özlem nerede hasret. Benimle planı yok diye 3 ay daha görmemeyi göze alıyor. Bu arada gittiği yeri hiç sevmedi ve dönmek için gün sayıyordu. Ben biraz daha kal kendini geliştir diye destekliyordum. Adam nefret ettiği süreci uzattı ve sebebi artık benimle planı olmaması

Ailevi durumuna ve babasının referanslarına güveniyor. Güya dönecek işe girip 2 ay içerisinde evlilik teklifi edecekti.
Inanın çocuk okuttum diyebilirim. Mezundum yeni işe girmiştim yeter ki sınavlarına odaklansın diye bitirme projesini ben yazdım. Sonuç olarak yine uzatmıştı okulunu.
Ayrılmayı planlıyorum fakat psikolojim gerçekten bozuk dediği için ve bu bana inandırıcı geldiği için şu dönemde ayrılmak istemedim. Ama kendime başka çıkar yol da bulamıyorum

Siz istediğiniz bir şeyden feragat etmişsiniz ama adam sizinle aynı sayfada değil. Herkes aynı sürede olgunlaşmıyor veya aynı sürede evlilik fikrine girmiyor. Ama siz evlilik istemiyorum artık deseniz de geleceğinizi onun ekseninde planlıyorsunuz. Yine tek taraflı yaşıyorsunuz aslında.

Acikca planim yok diyen birini hala beklemeyin. Odaginizdan cikarin onu. Destekleyip adam edersiniz, adam olunca sizi begenmez. Insan once kendine deger vermeli
Hayatta en başarısız olduğum konulardan biri kendime değer vermemekti. Başıma ne geldiyse de bu durumdan geldi zaten.
Kendi hayatıma odaklanıyorum. Yüksek lisans yapmak istiyorum mesela. Ales ve yds ye hazırlanacağım. Spora başladım. Sosyal çevremi genişletiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…