- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.531
- 148
- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Canım askeriyede askerliğin eline verdikleri silahta ben kurşun yok diye biliyorum eşimin anlattığı şeyi yanlış hatırlamıyorsam. Sinirlenirde birbirlerine yada kendilerine bi zarar verirler diye. Hatta priz yada aklına gelecek her türlü kesici delici şeyler yasak orda. Ve birinin bunu sana direk aktarması falan hikaye çünkü öyle birşeyde direk ceza alır kimse sana böyle böyle oldu gibi telefon açmaz. Orada büyük ihtimal nişanlın birinden rica etti ve seni vazgecırmek amacıyla arattı. Askerlik psikolojisi gerçekten çok farklı orada herşeyleri kısıtlı canının istediği hiçbir şeyi yapamıyor en basiti üstlerinden biri kumandayı alıyor onca kişi onun istediği yeri izliyor şurayı aç bunu aç gibi şeyi bırak çıt çıkmıyor.durumu bilenler biliyor nişanlım sürekli tehdit ediyor beni kendini öldürmekle şimdi asker eline almış silahı vurucakmış aradılar beni durdurun diye durumu anlattım tmam diyip kapattılar. ben başka ne yapayım akıl verin duruşumdan taviz vermedim ben
güncelleme : babası aradı askerdeyken ayrılma istemiyorsan dönünce ayrıl böyle olmaz dedi ne düşünüyorsunuz
Görüntülümü aradılarblöf değil hem askerle konuştuö hem kıdemli biri aradı komutan da yanındaymış şimdi konuşuyormuş
tabur komutanı ile görüştüm maaş kesim cezası uygulanmış ve tutanak tutulmuş. bir tutatak daha olursa kalan askerliğini er olarak yapacakmış. bana verilen bilgi bu yönde sevk edilmemiş hastaneye maalesefBu konuda çok ciddiyim , söyleyebilirsin ..
Ne yaptın nereye ne bildirdin ?
daha önce kavgadan önce yani görğntülü görüşürken gösterdi hem beylik silahını hem tüfek gibi büyğk bir silah adı ne bilmiyorum. kıdemli kişi beni görüntülü aramadı yaniGörüntülümü aradılarnerden anladın kıdemli olduğunu belgesini mi faxladı sana te Allam ya
ben bu yazdigina sok oldum kendi basina bir caba icindesin ailen boyle kayitsiz mi kaliyor.annenin babanin cildirmasi lazim .hatta gidip erkek arkadasinin ailesine konusmalilardi.birseyler yapmalilardi mutlaka.kendi basina cirpinip duruyorsun.bir kere ailen arkanda olacak o gucle bu sorunu halledeceksin.aslinda cocugun babasi dogru soyluyor bunu askerdeyken yapmamaliydin.cunku giden bir cok normal insanin bile psikolojisini biliyorum orda hersey cok farkli diyorlar cok kotu oluyorlar orda.bunun zaten psikolojisi bozuk orda iyice fittirir.bir de sen ayrilmaya kalkisiyorsun normalde verecegi tepki bile buyuk olacakti simdi bin beteri olacak.sen gelince konusalim simdi karar verilecek sey degil de o sekilde oyala.gelince de aileni de arkana alip hallet.hatta o gelmeden cocugun ailesiyke de konusun onlar da destek olsunailem kendi ailesi bir şey demiyorsa biz ne yapalım diyor. kendi ailesinin haberi var sonuçta
Aynenben simdi sizi arasam ben askerim desem bes dk sonra baska bi arkadasim arasa ben kidemli uzman bilmem ne desem komutanda burda desem inanacakmisiniz
saglamasini yapin birligi arayin ne oldu bizim is deyin dogruysa kesinlik kazanir degilse nisanliniza disko yollari gorunur heralde
ailem benim arkamda ama o kendini vuracaksa benim ailem ne yapabilir ki? annem diyor ki benim evladım olsa kalkar giderim izin aldırırım sevk aldırırım doktora götürürüm hava değişimi ayarlarım ama bırakmam asla. onun ailesi aman yapmaz bir şey yok onun canı tatlı vs diye geçiştiriyor. anlamadım ben. sonra da tutuşunca anası babası beni arıyor kızım askerdeyken yapma yalvarıyorum sana diyor ilginç gerçektenBu olay uydurma veya degil orasini gecelim ama gercek olan bu adam normal degil ve zaten sen kac kere konu actin.sevmiyorsun ,istemiyorsun ayrilmak istiyorsun bir sekilde kurtulmalisin bu adamdan
ben bu yazdigina sok oldum kendi basina bir caba icindesin ailen boyle kayitsiz mi kaliyor.annenin babanin cildirmasi lazim .hatta gidip erkek arkadasinin ailesine konusmalilardi.birseyler yapmalilardi mutlaka.kendi basina cirpinip duruyorsun.bir kere ailen arkanda olacak o gucle bu sorunu halledeceksin.aslinda cocugun babasi dogru soyluyor bunu askerdeyken yapmamaliydin.cunku giden bir cok normal insanin bile psikolojisini biliyorum orda hersey cok farkli diyorlar cok kotu oluyorlar orda.bunun zaten psikolojisi bozuk orda iyice fittirir.bir de sen ayrilmaya kalkisiyorsun normalde verecegi tepki bile buyuk olacakti simdi bin beteri olacak.sen gelince konusalim simdi karar verilecek sey degil de o sekilde oyala.gelince de aileni de arkana alip hallet.hatta o gelmeden cocugun ailesiyke de konusun onlar da destek olsun
sorgulamasalar da ben vicdan azabından ölürüm ya da psikiyatriye yatırırlar kafayı yerimCanim asker piskolojisi çok fena ben evliyken eşim askere gitti 15 ay zehir oldu bana. O orda acaba ne yapıyor, ben burda tıkılıp kaldım. Birisi laf atıyor mu,geziyor mu diye düşünüyor surekli kuruyor ve sana patlıyor. Ben çıldırma noktasına gelmiştim. Ayrıca kendine birşey yaparsa evet nişanlısını sorguluyorlar. Birgun eşimin orda kendini vurmuş birde not bırakmış. Nişanlım,bölük komutanı ve şu astsubay yüzünden dite hepsini sorguya çekmişler.
Canim çok büyük sorunlar yoksa ayrılma gerçekten çok felaket asker piskolojisi. Kapalı biryer hiçbir yere gidemiyor herşey kısıtlı,sevdiklerinden uzakta. Yok illa ayrilcam diyosan gelince ayrıl daha kolay hazmeder. Ama orda kurarda kurar daha kötü olur. Ben yaşadım eşimin gecenin vaktinde korkuyla aradığını bilirim uykudan sıçramış baş harfim yastıkta cıkmış,bana birşey oldu diye korkmuş. Orda gerçekten elleri kolları bağlı.sorgulamasalar da ben vicdan azabından ölürüm ya da psikiyatriye yatırırlar kafayı yerim
tek sorun onun benim üstümde psikolojik baskı kurması ve şiddet eğilimi olması sadece askerlikten bu kadar delirmiş olamaz diye düşünüyorum. yani hep sıkıntılıydı ama stres zamanında patlak verdi gibi geliyor bana şu anCanim çok büyük sorunlar yoksa ayrılma gerçekten çok felaket asker piskolojisi. Kapalı biryer hiçbir yere gidemiyor herşey kısıtlı,sevdiklerinden uzakta. Yok illa ayrilcam diyosan gelince ayrıl daha kolay hazmeder. Ama orda kurarda kurar daha kötü olur. Ben yaşadım eşimin gecenin vaktinde korkuyla aradığını bilirim uykudan sıçramış baş harfim yastıkta cıkmış,bana birşey oldu diye korkmuş. Orda gerçekten elleri kolları bağlı.
O konuda demek istedin yani .peki bu ayrilma mevzusunda birsey yapmiyor mu ailen .korkmuyorlar mi birsey ysparsa sana diyeailem benim arkamda ama o kendini vuracaksa benim ailem ne yapabilir ki? annem diyor ki benim evladım olsa kalkar giderim izin aldırırım sevk aldırırım doktora götürürüm hava değişimi ayarlarım ama bırakmam asla. onun ailesi aman yapmaz bir şey yok onun canı tatlı vs diye geçiştiriyor. anlamadım ben. sonra da tutuşunca anası babası beni arıyor kızım askerdeyken yapma yalvarıyorum sana diyor ilginç gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?