Ha bir de şimdi aklıma geldi. Bunu seni küçümsemek ya da eleştirmek için söylemiyorum, hani öğrencisin ya. Biz de öğrenci olduk, mezun olduğumda bile lisansta görmediğim şeylerle karşılaşmıştım. Teoriyle pratik farklı olabiliyor bazen. Hani diyeceğim, kesinlikle emin misin bir ihmal olduğuna? Belki bilmediğin bir komplikasyon gelişmiş olabilir, terimleri de tam bilmiyorum da demek istediğimi anlamışsındır. Buradaki avukatlar yerine doktor arkadaşlara sorsan belki onlar endişelerinde haklı olup olmadığını söyleyebilirler sana.
yazmak istedim ama kırmak için yazmadım. bu kadar emin konuşulması da beni şaşırttı. bilmiyorum taraflı mı bakıyorum ama henüz öğrenci olan bir hemşirenin bir doktordan fazla şey bileceğine inanmak istemedim. 2 hafta bekleme sebebinin de emin olmak amaçlı olabileceğini vs düşündüm. araştırılmalı kesinlikle.
Rabbim ailesine sabır versin minik meleğin çok üzüldüm okurken. Bebeğin rahatsızlığı tam olarak belli miydi bağırsak düğümlenmesi olabilir eğer öyleyse kesinlikle bir ihmal var kızım 10 aylıkken geçirmişti doktorumuz fark eder etmez su dahi içmeyi yasaklamıştı serumla beslediler şükür kendiliğinden açıldı ancak açılmama durumunda alttan hava verip açacaklarını o da olmazsa ameliyat gerekeceğini açılana kadar da su bile vermememiz gerektiğini söylemişti. Siz bebeğin beslenmesi ne devam edildiğini söylüyorsunuz. Yüksek ihtimalle ihmal var sakın vazgeçmeyin işin peşini bırakmayın lütfen Allah razı olsun sizin gibi vicdanlı insanlardan.Kötü zamanlar geçirdiğimi düşünüyordum düne kadar.. Nöbetimde bir bebek tamamen doktor ihlali yüzünden öldü. 2 hafta sonra finallerim bitip ilişiğim kesilince aileye ulaşıp herşeyi anlatacağım bu 2 hafta zor geçecek benim için.
5 gündür çocuğun kalsiyum değeri başta olmak üzere yerlerdeymiş bütün diğerlerini raporlarını okudum ve hiç bir girişim yok, çocuk afedersiniz artık barsakları çalışmadığı için ya da tıkalı kakasını kusuyor ve oral alımı stoplattırmıyor doktorlar, hocalarına bile söylemiyolar. Çocuk 1de ameliyata giriyor sonuç yok, Yoğun bakıma geçiyor entübe edemiyolar ve kalbi duruyor... Hastalığın seyri bu şekilde değil tamamen ihmal ve asistanların suçu tek derdim finallerimi atlatmak ve ailesine herşeyi anlatmak. Son raporlarına epilepsi yazıyorlar avukat olanlar sizden de bilgi istiyorum bu ailenin hakkını arayabileceğine inanıyorum ne yol izleyebilirler tvde bebek görsem ağlamaya başlıyorum. Hastalık seyri nedeniyle ölenlerimiz olmuştu ama buna göz yumamıyorum kapatmak için yalan yanlış raporlar yazılmış. Okul bitsin gerekirse TR de çalışamaz diye sicil vursunlar umrumda değil adalet istiyorum o aile adına ve yapabileceğim anlatabileceğim herşeyi anlatacağım şu an tek bildikleri 2 aylık bebek kustu öldü, sorgulanmasın diye açıklama yok. Yanlış anlaşılmasın ben genel bir kin gütmüyorum meslek grubuna ama o 5 gün boyunca o duruma göz yumanlar bir açıklama yapmalı... Anne 40 yaşlarında ilk çocuk ve tüp bebek eminim anne olanlar daha iyi anlarlar ben çocuğum olmadan bu hallere geldim... Moralinizi bozduysam affedin ama bişeyler yapmak istiyorum o aile için
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa, ipi çekilmesi gereken siz değil işini ciddiye almayıp ihmal yüzünden can kaybına neden olanlar olmalı...Belki ellerine birşey geçmeyecek ailenin, ama hatası olanın gözü korkacak. Dediğim gibi son raporlar kılıfa uydurulmuş çoktan ama ailesinin bu çocuk neden öldü bilme hakkı var...
Baba facebooktan dönüş yaptı bu kadar hızlı olmasına şaşırdım... ''Başınız sağolsun, Allah size ve eşinize sabır versin. Ölüm nedenini bilmediğinizi biliyorum ama otopsi ile öğrenebilirmişsiniz duyduğum kadarıyla, lütfen peşini bırakmayın'' Onlar da zaten peşine düşeceklerini söylediler kısa bir msj atmıştım kısa bir cevap geldi , otopsi için istek yapacaklar. Ben şimdilik üstüme düşeni yaptım, ilerde de yardımcı olabileceğim birşey olursa çekinmeden ulaşmalarını söyledim...
Alkışlıyorum. Güzel yürekli insanKötü zamanlar geçirdiğimi düşünüyordum düne kadar.. Nöbetimde bir bebek tamamen doktor ihlali yüzünden öldü. 2 hafta sonra finallerim bitip ilişiğim kesilince aileye ulaşıp herşeyi anlatacağım bu 2 hafta zor geçecek benim için.
5 gündür çocuğun kalsiyum değeri başta olmak üzere yerlerdeymiş bütün diğerlerini raporlarını okudum ve hiç bir girişim yok, çocuk afedersiniz artık barsakları çalışmadığı için ya da tıkalı kakasını kusuyor ve oral alımı stoplattırmıyor doktorlar, hocalarına bile söylemiyolar. Çocuk 1de ameliyata giriyor sonuç yok, Yoğun bakıma geçiyor entübe edemiyolar ve kalbi duruyor... Hastalığın seyri bu şekilde değil tamamen ihmal ve asistanların suçu tek derdim finallerimi atlatmak ve ailesine herşeyi anlatmak. Son raporlarına epilepsi yazıyorlar avukat olanlar sizden de bilgi istiyorum bu ailenin hakkını arayabileceğine inanıyorum ne yol izleyebilirler tvde bebek görsem ağlamaya başlıyorum. Hastalık seyri nedeniyle ölenlerimiz olmuştu ama buna göz yumamıyorum kapatmak için yalan yanlış raporlar yazılmış. Okul bitsin gerekirse TR de çalışamaz diye sicil vursunlar umrumda değil adalet istiyorum o aile adına ve yapabileceğim anlatabileceğim herşeyi anlatacağım şu an tek bildikleri 2 aylık bebek kustu öldü, sorgulanmasın diye açıklama yok. Yanlış anlaşılmasın ben genel bir kin gütmüyorum meslek grubuna ama o 5 gün boyunca o duruma göz yumanlar bir açıklama yapmalı... Anne 40 yaşlarında ilk çocuk ve tüp bebek eminim anne olanlar daha iyi anlarlar ben çocuğum olmadan bu hallere geldim... Moralinizi bozduysam affedin ama bişeyler yapmak istiyorum o aile için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?