kendi karanlığımda boğuluyorum

insanın kendine ettiğini bütün köy birleşse edemezmiş

sana üzülmüyorum amanede

Kadının kocası biliyor mu çocuğun kendisinden olmadığını?

valla tatlım sözde bilmiyoda yani ne bileyim çocuğa baksa sonrada dayıma anlar yani o kadar benziyo
ama işte köy yeri adam bişey görmemişmidir nedir olay kapandı sanırım
artı adam biara kanser olmuştu gerçi tedavi gördü ama o süreç çok sıkıntılıydı ve eşi baktı sanırm o dönemde afettmiş olabilir eşini
dayımı hiç sorma zaten küsüz konuşmuyoruz böyle serseriliklerinden ötürü babam istemiyo onu
birgün başına bişey gelir onun bunun karısıyla fingirdeşirse

Yok artık
Aşk-ı memnu yayındamıydı o aralar???

yok kızz ne aşkı memnusu
bak işte nasıl insanın aklı almıyo demii
ama işte oluyo bu tarz şeyler hayatta
ben zaten bu olayı duyunca eşiminde ailesinde bu tip şeyler olurmu vs.. diye çok dikkatli incelemiştim kuzenleriyle olan ilişkisini tavırlarını filan
insanın inanası gelmiyo ama sağolsun dayımın sayesinde gördük bunuda ve böyle bişeye şahit olunca insan şaşırmıyo artık hiç garip gelmiyo böyle şeyler
şimdi ben buraya bu sedefle ilgili çok şey yazarımda banlanmak istemiyorum
tipik herkesi çok seven çok tatlı masum iyi niyetli akraba ayağına yatıyo
bizimkide öyleydi pek ilgilenirdi dayımla
kardeşim derdi bizede
neyse sinirlerim zıplıyo suratı gözümün önüne geldikçe

sanırım o konuya yazmıştım bende anlatmıştım
valla tatlım yani benim tek diyeceğim allah korkusu olmayan insanlar ne ahlak anır ne toplum düzeni ne yanlış bilir
kötü yasak olan şey cezbediyo sanırım
allah kimsenin başına vermesin tam rezillik
bizim olayda kadın bilerekmi çocuğu dayımdan yaptı yoksa ikisiylede ilişkiye girdiği içinmi oldu onu bilemiyoruz
ama rezillik işte ne olursa olsun
kadında suçlu dayımda

gercekten gereksiz samimiyetin altindan cikiyo bazen boyle seyler ama sizinli soook yani dayin nasil kabullendi durumu cocuktan haberi varmi

zaten rezilliği yapan dayım canım
dayım gitti amcasının oğlunun karısıyla ilişki yaşadı
çocuğun bitanesi dayımdan kendi teyzeme itiraf etmiş
biz küsüz konuşmuyoruz babam istemiyo sevmiyo dayımı eve sokmaz
ama işte yetiştirmede çok önemli
anneannem çok düşkün dayıma toz kondurmaz çok şımarttı
içki parasını verdi elleriyle sonuç bu işte

şunu demeden geçemicem
başına gelmeyen bilmez biz gördük allah kimsenin başına vermesin
o kadında aynı bu sedef gibi çok cana yakındı akrabalık ilişkilerine çok önem verir hepimizle tek tek ilgilenirdi
o kadar çok severd bizi ve bu sevgisi ilgisi bikaç kişi dışında kimseyi rahatsız etmez hoş karşılanır örnek gösterilirdi
anneannem kadının samimiyetinden hoşlanmadı diye anneme fesat bile dedi düşünün artık o derece iyiliğine inandırmış herkesi
sonuç ortada işte birsürü gizli saklı rezillik
ben sedefi tanımıyorum kesin böyledir diyemem ama yani amenede neden yalan söylesin
ruh hali kötü psikolojisi berbat durumda evet ama bu hale nasıl geldi acaba
durduk yere sedefe takmamıştır sonuçta ve diğer eltiside şikayetçiymiş bu durumdan
bazı aileler cahillikmi diyeyi yoksa iyi niyetmi yoksa kötülük görmediklerindenmi bilmem böyle şeyleri hoş karşılıyo
çoğuda namazında niyazında aileler oluyo
genişlikten veya tuhaflıktan değil
benim anneannem böyle bişeye hiç ihtimal vermedi annemi tersledi kıskanç fesat dedi neden
böyle bişeyi hiç görüp hayatında duymadığından ona göre böyle bişey olamazdı ama oldu
duyunca başını yerden kaldıramadı çok üzüldü o da ama iş işten geçmişti
amenedecim evlenince bu sorunlar biter sanıysan eğer bitmeyebilir
seni sedefe benzetmeye çalışan onun giydiğini giy diyen adamdan hayır gelmeez
bu sedef yüzünden psikolojin bozuldu dahada ne hale geleceksin belli değil yazık günah kendini mahvedeceksin

Bin kişi demiş ayrıl diye daha bin kişi de söylese sen bu eziyetten hoşlanıyormusun Amade?

Sen bu aile ve bu nişanlı ile başa çıkamazsın kendine güvenen bir kız değilsin bu belli,,

Kendine güvenen,ağzı laf yapan bir kız olsa belki ama sen değil kusura bakma bunlar gerçek ...

Bir an önce kendini toparlan ve bu nişanlılığı bitir sonu senin için hiç hayırlı gözükmüyor..

hiç anlamamışımdır kızlar kendini mutsuz eden sevgili yada nişanlıyı neden terketmezler. nasıl kendisini beğenmediği türlü şekilde belli edip değer vermediğini açık açık gösteren bir adamı nasıl sevmeye devam ederler. evlenince en romantik, en düşüncelisi bile zamanla bir ayıya dönüşürken böyle adamlarında evlendikten sonra düzeleceği yalanına neden inanırlar hep.
neden nasıl nedennnnnnnnnnnnnn

öncelikle herkese sonsuz teşekkür ederim..herkes kendince kendine göre doğru olan şeklde fikir vermiş destek oldunuz sağolun.bin kişiye sorup aklına esene yapan dikkafalı asalaklar varya belkide onlardan biriyim.belkide yazacaklarımdan sonra hoş tepkiler almıycam ama yinede paylaşmak istitiyorum
buraya konuyu açtığım günün akşamında nişanlıma ilk kez açık ve net bi şeklde bu evliliği yapamıycağımı artık onu istemediğimi söyledim
birsürü dil döktü ağladı pişman olcağın şeyler yapıosun şeytan vesvese veriyo şu mübarek günün hatrına aklını başına devşir hayalimize kaç ay kaldı dedi
zar zor içim yana yana tek söylediğim şey seni istemiyorum oldu.ne derse desin soğukkanlı olmaya çalışarak bu cümleyi tekrar ettim.telefonu kapatrken eve giriyorum şimdi brazdan arıycam konuscaz diyip kapadı
neyse telefonum çaldı nişanlımın numarası arıyor.açtım kayınvalidem!(ailenle konuş bu iş bitti demiştim ona,normalde annesine hiçbirşeyimizi anlatmaz ama o ruh halyle istemiyor artık beni bu kadar az zaman kala terketti falan demiş)
nabıyosun kızım sen diye girdi konuya.inanın konuşmamızın sırasını öncesini sonrasını hatrlamıyorum.çok uzun bi konusma yaptık hatta kavga ettik bile denebilir.aklıma geldiği kadarıyla aktarıcam şimdi
ben hiçbirşey yapmıyorum ne yaptıysa oğlunuz yaptı ayrıca bu bizim aramızda biter yada devam eder biz konusr anlaşırız siz bize bakıp canınızı sıkmayın vs diye konustum basta.ama anlatmam için zorladı(içimi dökmüş oldum iyikide zorladı,söylediğim tek kelimeye dahi pişman değilim)

nişanlımla benim aramızı bulmak için aramıştı güya yemin ederim ben anlattım o sedefi savundu yaptığı tek şey buydu.he tabi bide beni ve semayı(diğer eltim)suçlamak
bu zaman kadar sedefin yaptığı bütün saçmalıkları nişanlımın habere koruyup durmasını vs herseyi anlattım hepsine bi kılıf uydurdu.sen sedefçiğini savunmaya devam et olaylarıda boşuna çarpıtma o evde ne olduysa hepsini biliyorum o öyle değil böyle diyip durma dedim.ben sizede nişanlımada en basından söyledim yetişme tarzıma ters bu samimiyet ben bunlara gelemem demiştim dedim.bizim yetişme tarzımız nasılmış biz cıvık bi ailemiyiz dedi.benim enişten odada uyuyosa ben rahatsız olmasın diye içeriye bişi almak için bile grmem ablama söylerm o verir ama siz gelinle kayını aynı odada bile yatırabilmişsiniz.aradaki fark bu işte dedim.sen nerdeydin kayınpeder nerdeydi bunlar olurken dedim.işi gücü yalan nişanlın değil ben yattım sedefle aynı odada diyo.hiç boşuna kıvırma bu sefer saygıdır diyip susmıycam dedim.sen ne dersen de sedef konusuyla ilgili bilmediğim tek şey yok benm dedim.konudan konuya atlıyorum bölük pörçük aklıma gelenleri yazıyorum k.bakmayın.sonra kaynanam semada sende rahatsız oluonuz ben sedefi anlatınca niye batıyo millete sedefi anlatmam dedi.sen sedefe yedi yirmidört benimi anlatıon dedim .yoo dedi.e ozmn beni ona anlatmıosan onuda bana anlatmıcaksın.dinlemek isteniyorum sedef sedef bıktım artık yeter dedim.ayse fatmayı anlat kusana kadra anlat büyüğüm diyim idare ediim seni dedim.ama sen sedefi sevmediğimide sedef konusundan nişanlımla gecmişte sorun yasadığımıda biliosun koskoca kadın düşünemiomusun sen sedef dedikçe atsese körükle gittiğini.bundan sonra sakın bidaha bana sedef diyip durma gt kme anlatrsan anlat ama ban gelme sedef konusyla çünkü seni dinlemiycem dedimsemayıda sürekli suçlayıp duruyosunuz ama benm kocamada sedef tutup özledim diye şapurşupur öper peşinden ayrılmazsa bende görüşmeyi keserim dedim.ayrıca beneşime bana özel cümlelerle kimsenn hitab etmesini istemem bitanem aşağı hayatım yukarı bu ne saçmalık böyle yengeyse durduğu yeri bilecek he bilmiyosada bu ilşki olurda eskaza devam ederse ben bildircem ne semaya benzerim ne başkasına kimseyede kendimi ezdiremem sen alıp bastacı ettin diye ben sedefi çekmek zorunda değilim dedim.(tabi ben bunları anlatrken ohooo o bağırınıp duryo yırtıyo kendini sedefi savunmak için hem savunuyo hem soruyo nabmış sedef diye)doğru olanı dokuz köyden kovarlarya dogruymus sedef gbi yalakalık yapıp çift taraflı oynayamadımya ben sedefi kıskanan çirkef konumuna düştüm onun gbi olsaydım iyi olurdum ama yapmacıklık yapamıyorum işte kahretsin,sen ne kadar görmek istemesende asıl fesat ve kıskanç sedef bunuda herkes biliyo sen devam et savunmaya dedim.ben msj atıyorum hangi amanedesin sen diye tanımazlıktan geliyo sonrada sana canım amanede kız beni aradı ne iyi kız diye anlatıyo iki yüzlünün teki herkesin sinirini bozup brbrine düşürüp sizi yaglayıp ballıyo helal olsun akıllı kadın dedim.sen ne diyosun sedefede ne biçim konusuyon falan filan anlattı bişiler noldu sevgili kızın hakkındaki gercekleri duymak zorunamı gtti dedim bugün ona söyleyen yarında bana söyler dedi.aa doğru unutmusum sedefe söylenen laf sana geliyodu siz cancigerdiniz pardon dedim.ben senle başedemem sen ezdrmessin kendini korktum ben senden seni kmse ezemez falan dedi.ne bekliyodun tabiki ezdrmiycem anam babam bu yaşa evlendiripte herkese oyuncak olsun itilsin kakılsın diyemi getrdi dedim.sonra birara kocaya söylenmez hersey falan dedi.ztn hep söylüyodu bunu bana.orda dur dedim sen babama hiç anlatmadın demi kimsenn yaptıklarını babamada oglunada anlatıosun hatta telefonu kapatınca gtcen söylicen hepsini dedim ben niye anlatmıcakmısım çok şey bekleme sakın amanede içine atar susar diye düşünme dedim.bana kim nabıyo ve ne söylüyosa hepsini bilecek eşim dedim.e neolcak şimdi sende sema gibi! kardeşleri birbiriyle düşman mı etcen görüşmicen falan dedi.pardonda o senin göklere çıkardığın sedef benim için ne sanıyosun nişanlımla abisinin arasını bozmama değecek kadar önemli değil bana kalırsa elti nedir ya benim için 5 para etmez dış kapnın dış mandalı tutupta sedef yüzünden nişanlımla abisinin grşmesini engellemicem rahat ol aynı ortama tabiki giricem.ama o ortamda beni rahatsız etcek tek bi hareket görürsem herkes alcak agzının payını.kimse susup oturmamı beklemesin dedim.güya ara bulmaya ayarayan kaynanam,düğününe 2 ay kalmış nişnlı gelinine inceldiği yerden kopsun ozmn diyerek kapadı telefonu.pardon ne dedin dedim.inceldiği yerden kopsun dedi.evet dedim inceldiği yerden kopsun ama neden biliyomusun çünkü benim adım sedef değil,benim adım amanede dedim.o bişiler anlatıodu bağıra bağıra tm söylencek bişi yok hadi hadi iyi akş dedim kapadık telefonu.aklıma geldikçe merak eden olursa yazarım daha böyle çok hararetli bi konusma oldu.bu arada ben bu çıkışmaları durduk yere yapmadım hatrlayamıyorum ama oda bisürü sey söyledi tabi.
sonra nemi oldu konusrken nişanlın yanımda değil diyodu bana meğer telefonu hoperlöre almış nişanlımda kayınpederde duymuş(sanki korkum var)
herseyi içine atan kmseye bişi demeyen kaynanam amanede bana bağırdı bana onu dedi bunu dedi diye baslamıs aglanmya.sırf duygu sömürüsü tecrübeyle sabit.nişanlım demişki ister anlayın ister anlamayın ama ben size anlatcam içimdekileri gerisi size kalmış
sema sinsi yüzünüze güler nefretini kendine saklar arkanızdan atar tutar
amanede sinirli içi neyse dışıda o babamda olsa kendine saklamaza ne varsa söyler
sedefte fesat ve kıskanç çekemiyo kimseyi
görmek istemesenizde bu böyle demiş.hatrlıyomusun anne amanede benm hayatıma grene kadar sedefler bize geldiğinde ya abim ya sen arar haber verrdin geldiklerini.sedef hiç aramazdı biz geldik diye.ne zmnki amanede hayatıma girdi.buraya geldiklerinde sedef aramaya basladı beni amanedenin yanında olduğumu bildiği halde bi kerede değil 5 kere üst üste ben geldim hadi gel nerde kaldın bekliyorum diye.nişanımız oldu nişan aksamı 5 karıs suratla oturdu evde kmseyle konusmadı sadece surat astı.zoru neydi hiç düşündünmü bunlar sadece ufacık örneler sence niye yapıyo bunları diye sormus nişanlım.kaynanamda kayınpedere dönmüş çekemediğinden evet sedefte bu var bitek onu sevelim istiyo öteki gelinlere vakt ayrmayalım istiyo demiş(sakın kaynanamın yol geldiğini sanmayın.kabulleniyo ama ona göre buda iyi bi huy çünkü sedef yapıyo bunu)babsıda anneside kılıbıksın konuşturuyosun amanedeyi demişler.agzıma çakıp oturtmasını bekliyolardı galiba
kayınpederden gelen bomba beynimden asaya kaynar suyu boşalattı zaten.nabalım amanedede kendini sevdirsin ozmn demiş.nişanlımda siz onu sevceksiniz diye o içinden gelmeyen şeyleri yapmaz demiş.bu arada sorun nişanlınla e niye konuda o yok demeyin burda nişanlımla ilgili yazdığım sıkıntılarıda anlattım kaynanaya verdiği tepki oğlunu değil sedefi korumak oldu yine :)komik.bunları konusrken nişanlım demişki amanede abimleri barstrmak için ne taklalar atıyo o iyi bi kız ama siz görmek istemiyonuz.o hiçbişi yapmadı onu böyle dolduran bu kadar nefret ettren benim ben çok hatalar yaptım aklım basıma gelene kadar çok üzdüm kabahtli benm vs demiş.(bu arada gercekten savunmak için demiyorum ama bu anlattıklarına inanıyorum.çünkü nişanlım yalan söyleyemiyo hemen anlıyorum anladıktan sonrada inkar edemiyo)
nişanlım aradı beni bunları anlattı,tam agzımı açtım haberin olsun annene bunları bunları söyledim dycektm.ztn hepsini duydum ben açıklama yap diye aramadım ne dediysen haklısın.sadece annem o benm atamam satamam hatalı ama üzüldüm herkesi boşver.baksana bana bile saygıları yok inceldiği yerden kopsun diye kestyrip atıyolar.düşmemizi bekliyolar bunca savastık bras daha sabredelim beni affet gecmişte hatala yaptım köpek gbi pişmanım affet gel herkese inat mutlu olalım.çocuk gbi görüyolar bizi ayrıldı ayrılcak diye bekliyolar.artık malzeme vermiyelim dedi.çok seviyorum onu kabullendim yanlışta olsa doğruda olsa kalbimi dinledim.
son durumu merak edenler buraya kadar okumaya sabrı yetenler varsa kaynanamın son bombasıyla sonlandırcam yazımı.bugün ablamlara iftara davetliydik nişanlımla ben.sonra eniştem hadi kalkın kaynanaya gidelim hem sizi bırakırım araba bulamazsınız dedi.hep beraber bize geldik.eniştem gece işinde çalışıyo uyudu kaldı.arabada olmadığı için nişanlımda eniştemin uyanmasını beklemek zorunda kaldı.sahuru bizde yaptı.ben kendim defalarca arattrdım annesini merak etmesin haberi olsun diye.kaynanam en son nişanlımı bi aradı surat 5 karıs oldu nişanlımın.acındırmıs her zmnki gbi sen bizi unuttun eve uğramıyon vs diye.görende gecelerce bizde oturuyo sanır.ailem ztn nişanlım istesede gecelere kadar oturmasına müsade etmez ilk defa zorunluluktan kaldı.neyse eniştem uyandı.nişanlımı eve bıraktı.kaynanam saymıs dökmüş sen bizi unuttun artık içgüveysimi olcan sen falan diye.pes diyorum dahada bişi diyemiyorum.nerde bana kendini farklı tanıtan kaynana nerde şimdiki kaynana.melek yüzlü sahtekar dedikleri bu oluyo heralde:)
not:2 gündür sedefi kafama takmıyorum düşünmüyorum sanırım konuyla ilgili birebir şahıslara anlatmam lazımmış sıkıntımı anlasalarda anlamasalarda.ohh be

Son düzenleme:
Konularini ilkkez gordum.

Oncelikle gelinin kayinlariyla fazla samimiyeti hos karsilanmaz bizde. Ayni odada falan yatilmaz.

Eltinin tavirlarina sinir lmussun. Haklisindir. Zaten bir nsani bunyen kabul etmeyince etmiyor. Uzak durmak eniyisi.

Madem gemileri yakip bitirdikten sonra baristin. Belli kosullarin olmaliydi bence. Assla gidip gelmek istmiyorum. Bayramdan bayrama annenlerin evinde demek gibi.

Evlenincede bu sorunlarin devam etmeyeceginin garantisi varmi. Nisanlin cozum bularak seni ikna etmeli

yorumun için teşekkür ederim canım.zaten biz nişanlımla bu konuda anlaşalı çok oldu.zaten o şahıs başka şehirde yaşıyor.bayram dan bayrama kaynana evinde görüşücez.e evime gelmeye kalkarlarsa bi şeklde agırlıycam.ama buna izin vermemek için bastan tavırlı yaklaşmayı planlıyorumki kendisi gelmek istemesin diye.onun dısında en fazla akraba düğünleri cenazeleri.budur!
bu kadar psikolojimi alt üst etmişken kimse daha fazlasını bekleyemez benden beklememeli.

Canim benim senin nisanlindan baska önemli hicbirseyin yokmu bu hayatta?
Meslek, okul, üni veya isin?
Sakin bana kizma ama calismayan bos gezen kizlarin dertleri hep ayni oluyor sevgilileri veya nisanlilari veya kocalari, cükü hayatini sadece oraya odakladiklari icin.

Allah yardimcin olsun, bu genc yasta kendini hap bagimlisi yapmissin, yani saglikli bir insanken kendini hasta yapmissin, dilerim sagliginin ve kendinin degerini bir an önce anlar, ne sedef icin nede baskasi icin kendini bu kadar yipratmazsin...

bu arada atlamışım kaynana tartışırken şöyle bişey dedi bana sen daha ne istiosun benim oğlum sedef selam söylüyo desem sende söyle bile demiyo artık yengesi arasa telefona çağırır diye evden kaçar gibi çıkıyo hiç konuşmuyo yengesiyle.en azından artık kalbiylemi yapıyo bunu bilmiyorum ama nişanlım öyle olduğunu savunuyo ama en azından sadece beden olarkta olsa mesafe koymuş bunu öğrendim.ne faydası var diyceksiniz kalbiyle yapmıyoda olabilir diyceksiniz.öyle bi psikolojiye grdimki istediğim tek şey nişanlımın gözünde sözlerimin isteklerimin sedeften önce gelip gelmediğini görmekti.görmüş oldum
bu arada konuyu açarkende yazdım diye hatrlıyorum ama bütün bu konu basında anlattıklarım gecçişte ilk zamanlarımızda olan şeyler(nişanlımın sedefi koruması vs)belirtmediysem söyliyim psikolojim bozulduda demiştim ztn gecmişte olan seyler bende öyle iz bırakmıski nişanlım şuan sedef konusyla ilgili çok dikkatte etse bi baskası sedef dediğinde bile hazımsızlığımın acısını nişanlımdan çıkardım gecmişi başına kakarak.sürekli gecmişi açıp sorgulayarak kendimide iyice kötü ettim.barıstın savunuosun diye sakın düşünmeyin nolur yanlış anlaşılmak istemem ama o kadar çok olay oluyoki insanın hayatında burda yazarak anlaşılmaya çalışmak çok zor.sedef konusu uzun süredir kapanmıştı nişanlım sedefi sevmediğimi bildiği için bayramda bize gelceklermiş aynı gün gtmeyelim bende abimi görücem çıkıcam onlar evde yokken senide götrrüm bayramlaşırsın annemlerle sonra ztn bayram boyu bende eve gtmem işyerinde yada arkadasta kalırım dedi.düşünün komik noktalara geldi olay çocuk nerdeyse yorgan döşek kapıda yatcak sedefle aynı ortama gelmesinde biz kavga etmeyelim diye çok dikkat ediyo.hatta abrtıcak şeklde dikkat ediyo.ama ben içimde gecmişten kalan aylar öncesinden kalan şeyler sindiremediğim için yıpranıyoruz.bende madem ayrılmıyorum nişanlımın lafına güvenip öyle ilerlemeliyim diye düşünüyorum artık.ne kadar doğru bilmiyorum
bu arada dananın kuyruğu bayramda kopacak.çünkü kaynanamla ettiğim kavgadan sonra nişanlımdan sedefler evdeyken beni bayramlaşmaya gtrmesini rica ettim.aynı ortam gelmessem ailen abinle arana grdiğimi düşüncek haklıyyken haksız olcam dedim.nasıl istersen dedi oda.bayramda neler olcak ben bile bilemiyorum.ittifak halinde gelin kaynanayla başedebilecekmiyim bilmiyorum.nasıl davranmalıyım bilmiyorum.bildiğim tek şey nişanlımın yanından asla ayrılmıycaım ztn oda öyle söylüyo onlarla yalnız kalma hep yanımda durki iri bişey dediğinde ben veriyim cevabını sen sinirlenip haklıyken haksız duruma sokma kendini diyo.neler olucağını yaşayıp görücez artık....

Canim tekrar soruyorum, isin gücün varmi yoksa sadece sedef, nisanlin ve kaynanan üclüsünden ibaret o kücücük hayatin?

Keske daha egitimli olsaydin, keske kendine ve gelecegine ve egitimine daha cok efor harcasaydin, simdi bu gibi konulari kendine dert etmez, ayaklari üzerinde duran güclü bir kadin olurdun, halada imkanin var ise, bence birak su isleri kendine yönel ve hayati iyice tani sonra evlen.

Kayınvalide ile bu kadar yüzgöz olduğunuza göre ( karşılıklı saygı yok ) sen Sedef olsa da olmasa da mutlu olamazsınız. Hayatından Sedef'i bertaraf edebilirsin ama kayınvalideni asla.

senin sorunun zaten nişanlınla değildi kibaştan beri kaynananların sedefe olan ilgisiydi.ilk konudan beri derdin oydu.içindekileri söyledin rahatladın allah mesut etsin

2 senesi yüksekokul,2 senesi açık öğrt le tamamlanmak üzere üni mezunuyum.kpss ye hazırlanıyorum.yani uğrastığım şeyler var.ayrıca sandığınız kadar küçük bir hayatım olduğunuda düşünmüyorum.geleceğe eğitime daha çok efor harcayanlar,bi yandanda duygularını aldrıyo olmalılar size göre.çalışan egiğitimli olan dert etmez kafaya takmaz vs demişsiniz tuhaf geldi.hanfendi bana göre iyi kötü her tepki insan olup olmadığımızı yansıtır ,egiğimimizi değil.insanı tepkilerle eğitimi brbrine karıstrmayın lütfen.teşekkürler yorumunuz için

bu güne kadar sana hep kızdım ama şimdi tüm içtenliğimle yazıyorum bu sedef eltin seni öldürecek bigün,dert sahibi olmuşsun şu hale bak.değer mi?

bu güne kadar sana hep kızdım ama şimdi tüm içtenliğimle yazıyorum bu sedef eltin seni öldürecek bigün,dert sahibi olmuşsun şu hale bak.değer mi?

değmez canım haklısın
o yüzden bende artık aşmam erektiğini anladım
o öyle yaptı bu böyle yaptı diye mutsuzluğa itmiyorum kendimi
evet üzülüyorum kafama takılıyo belki
ama en azından aman amanede kalk kalk bi keyf yap uğrastığın şeylere bak diyip
kafamı dağıtabilmeyi öğrendim
dahada iyi olucam inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…