- 28 Mart 2020
- 4.105
- 16.747
- 208
- Konu Sahibi Maybelater
-
Sizce o kv tatlı dilden anlar mıydı?Yani tamam çok haklısınız ama ben kv ile konuşma şeklinizi beğenmedim çok kaba. Daha tatlı dille konuşulabilirdi
Aynen , gül yüzüne hasretiz sanki bunlarin Ne saniyolar kendilerini hey allahim yaKeşke deseydin kekimi kendim getirceksem evde de çay demlerim diye hakediyorlar ya bi de hamilesinn
Nyse sen bana bakma ben çok yükseliyorum böyle tiplere bnde de var aynısı
Ya herkes böyle demiş. Anlardı demiyorum zaten ama bir büyüğümü ki bu büyük benim eşimin annesi böyle tersleyeceksem ortada gerçekten çözülemeyecek kadar büyük bir sorun olmalı. Kayınvalidem de birlikte güne katılmak istiyordu hep isterdim gelinimle gideyim falan dedi hiç hazetmem ama bir kere gittik beraber kırmadım çok seviyorum çünkü. Sonra bir daha istedi gitmedim mesela çünkü zaten ilkinde de sadece onu kırmamak için gitmiştim. Ama bunu söylerken kibarca söyledim ilk anlamadı tekrar sordu eşime söyledi vs ben geçiştirdiğim için. Sonra düzgünce söyledim anne ben sevmiyorum ilkinde de sadece senin için gitmiştim vs diye bir daha hiç sormadı ve kırılmadı. Konu sahibi bıkmış olabilir belki sert de çıkışabilir ama yazdığı gibi konuşmuşsa çok sert geldi. Mesela benim annem de çok ısrarı biridir. Eşimden sürekli bir şey ister yapmazsa tekrar eder. Örn bel fıtığı var ağır kaldıramıyor ama annem gel buzdolabını çekelim koltuğu çekelim odunları keselim taşıyalım vs gibi bir çok istekte bulunuyor. zaten ben varsam hemen uyarırım anne yeter diye ama eşim her defasında kibarca reddeder hatta bazen yapar. O sabrı beni her defasında mest ediyor.Sizce o kv tatlı dilden anlar mıydı?
Kesinlikle haklısınız. Çağırdığı kişiler sizin çok sevdiğiniz kişiler olsa bile böyle bir şey yapamaz. Ev siz ve eşinizin. Bizim milletimizde kök ailelere ev sizin rahat edin diyoruz ya misafirperverliğimizden, işte bazıları bunu yanlış anlıyor. Çok istiyorsa kendi ağırlasın. Mantığını bile anlamadım yahu nasıl iş? Neden hiç kendi evinde ağırlamıyor acaba?Başlıktan gördüğünüz gibi kv evine misafir çağırıp gidip gelme huyu yoktur. Daha doğrusu kendi her davete gider ama kendisi evine çağırmaz. Hamileliğimin ilk aylarında kendi yemeklerimden tiksinmistim . 3 senelik evliligimde ilk defa aradım yemek yaparmısın akşam sizdeyim dedim kendi annemden uzaktayım, bende oglenden gittim belki yardımcı olurum diye ama herşeyi bana yaptırdı e ben ne anladım bu işten. Neyse bunları kendime dert etmedim ama, son zamanlarda hala (eşimin halası)aradı geçen gün çağıralım mı dedi? Bende şaşırdım allah allah sen kimseyi çağırmazsın dedim, buraya gelsinler dedi falan ben şok oldum. Bende kendisiyle pek muhatap değilim pek sanmıyorum çağırmayacağım dedim. Zaten akranım da değil otursak dedikodu yapmaktan baska bisey konuştuğu yok kendisinden haz etmiyorum.
Neyse geçen esim kayınvalideme kahvaltıya gel dedi pazar günü geldi, bana yine şu şunlar kac seferdir size gelecem diyor çağır da gelsinler dedi.
Benim şarteller orada attı "çok istiyorsan kendi misafirlerini kendi evinde ağırla ben neden çağırıyorum ya " dedim. Ama gerçekten çok sinir etti artık beni.
Görümceminde böyle huyları vardı ne zaman davet etsem pesine birini takar tanımadığım saçma sapan insanlar, kendi evine birkere bile çağırmadığı insanları benim evime topluyordu, arayı bozdum ne çağırıyorum ne de gidiyorum evine konuşmuyoruz.
Ben de yapım gereği evime çağırmayı ağırlamayı seven biriyim ama kendi misafirlerimi ağırlamayı seviyorum. Resmen beni kullanmaya çalıştılar.
Bu arada kaynanama kendi evine çağır dediğimde eşim de yanımızdaydı üzülmüşmüdür bilmem ama haklı buldu beni ki sesini etmedi. Sizce haksız mıyım?
Takmayın kafanıza onların derdi sanırım “sizde yiyelim içelim bizde gülelim geçelim” hesabı. Ama yok öyle. En nefret ettiğim şeydir birini kullanmak.Tatlı dilden asla anlamıyorlar ne görümcem ne kv
Bacım siz niye kek yapıp gittiniz? Normal zaman olsa tabi ki yapılır ama aranızda böyle bir gerginlik olmuş ya ondan dedim. Artık yeni taktiği ikramlıkları size yaptırmak olur sanırım.Kızlar evet belki sert de tepki vermiş olabilirim ama haketti bunu cidden böyle huyları çok var. Bugün de aradı gelin çay icmeye dedi tamam dedim gelirken bir kek yapta getir çayla yeriz dedi yok diyemedim, kabartma tozu yoktu 2 saat markete gittim falan neyse bunlar gözüme gelmiyor da evine çağırdığın insandan ikramlığınıda getir gel demezsin kek ya 2 dk lık iş. Bu kadınla arama kalın bir mesafe koyma zamanı geldi bence
Hamilesiniz son aylar ortada hala bulaşıcı bir hastalık var. Bu nasıl bir anlayışsızlıktır. Kahvaltıda eşiniz demeliydi hamile zaten ne misafiri diye.Siz de iyi olsanız da rahat takılmayın.Yemek vs yapmayın boşverin canım yapınca yaranılıyor sanki.Evet rahat bir hamilelik geciriyorum son aylarda olmama rağmen ona güveniyor herhalde nasıl olsa birşey olmuyor diyor herhalde, gün sonunda çektiğim bel ağrılarını bi ben biliyorum.
Ben kendi misafirlerimi 2 laf söz olsun iyi anlaşıyoruz diye çağırıyorum bana da iyi geliyorlar.
Ama kendisi ya hala getirmeknistiyor ya amca ya teyze, mal mülk muhabbetleri çok daralıyorum gerçekten onlarla olmaktan
Şaka mı bu.Siz neden yapıyorsunuz onu anlamıyorum.Evde malzeme yok markete gidecek halim de yok keksiz çay içeriz diyemiyor musunuzKızlar evet belki sert de tepki vermiş olabilirim ama haketti bunu cidden böyle huyları çok var. Bugün de aradı gelin çay icmeye dedi tamam dedim gelirken bir kek yapta getir çayla yeriz dedi yok diyemedim, kabartma tozu yoktu 2 saat markete gittim falan neyse bunlar gözüme gelmiyor da evine çağırdığın insandan ikramlığınıda getir gel demezsin kek ya 2 dk lık iş. Bu kadınla arama kalın bir mesafe koyma zamanı geldi bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?