Kendi paranı harcayamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ah arkadaşım eşinin annesi senin maaş kartını mı istedi? Yuh olsun yaaa !!
Daha neler duyacağız acaba! Gerçekten bir yaşıma daha girdim.
Maaş kartı isteyen kayınvalide nedir ya, muhatap bile olunmaz höst de geç.
Bir de kaptırmamak için uğraştım demiş arkadaş

Canım uzun zamandır söylüyorum hatta ben öyle sınav görevine gittim o parayı yiyeceğim dedim

Ben kadinlarin evini terketmesine karsiyim.. cana kast siddet yoksa.. erkekse madem o defolsun gitsin.

Bi tanidigim kadin hsmileyken cani birsey istemis ve esine soylediginde esi almamis. Oyle icim acidiki..eminim o 3 kurusluk yiycek onu zengin etmistir. Allah boyle adamlari islah etsin.

Siz 83 doğumlu musunuz benden büyüksünüz ve yorumlarinizi begeniyorun gercekten evi terk etmek boyle birseymi arkasindan bosanma mi getirir.
Dayanamıyorum

Teşekkür ederim. Şimdi iki tarz evi terk etmek var. 1. Iki taraf konuşup ara vermeye anlaşır. Iki tarafdan bir tanesi bir süreliğine evden ayrılır. Bu esiniz de olabilir. Belli bir süre sonra tekrar bir araya gelinip konuşulur. 2. "Burnunu sürtsün kiymetimi anlasın" diye evi terk ediyormuş gibi eşya toplayıp gitmek. Bence iki durumdada araya soğluk girebilir, ama 1. De iki tarafın da sakinleşmeye imkanı var. 2. De durum daha da kötüye gider. Benim etrafımda evin terkeden olsa hep ayrılıkta sonuçlandı. Bana göre imkan varsa iki taraf konuşarak sorunları çözmeli. Ama annenize gidip biraz kafa dinlemek istiyorsanız buda en dogal hakkıniz

Ben de öyle vallahi.
Eşimin 4 katı çalıştığım da oldu,şu anda da ara sıra yardım ediyorum eşime.Fakat bunları yaşamıyorum,eşim bilir ki ben bir şey aldıysam hesabımı yapmışımdır."borcumuz var"demiş eş,varsa ödenir,para gelmese borca girilmez zaten,öğretmen kadın giyinmeyecek mi?
Fakat ben şu farkı görüyorum davranışlarımızda"Ben alırım,harcarım,giyerim,şu anda yapmıyorsam bu geçici,krizi atlatıncaya kadar"fikrini hep vurguladım.
Bunu eşte zamanla içselleştiriyor.
Borcu,çalışıp çabalayan,kaç yıldır alışveriş yapmayan konu sahibi bilmiyor sanki.Haddini bilmeyen eşe öyle bir bildirilir ki bir daha da unutmaz

Daha neler duyacağız acaba! Gerçekten bir yaşıma daha girdim.
Maaş kartı isteyen kayınvalide nedir ya, muhatap bile olunmaz höst de geç.
Bir de kaptırmamak için uğraştım demiş arkadaş
Ee maaş kartlı gelin bulmak için kaç ay kapılarda yatıyor kv milleti,biraz keyfini sürmesin mi,hepsini oğluna mı yedirsin

Evet mantikli düşününce bir defa sogukluk giriyor burnu surtsun diye cekip gidince bazi insanlarla konusmak.cok imkansiz hele de uzlaşmak boyle herseye küsen ama neye küstüğünü bilmediginiz sinsi ve gizli kapakli insanlarla .. mesela benim eşim.
Keske konusarak sorunlari çözebilen tipler olsaydik .
Bende kavgaciyim aslinda kavgaci denmez sonda söyleyeceğimi başta söylüyorum ama kendisi sinsi ve politikaci dinliyor dinliyor susuyor. Birde bence karsi tarafa kusup onu cezalandırdığını düşünmekte psikolojik siddet oluyor. Cok yiprandim

Bende ögretmenim. Esim harcamalarima pek karişmaz. Ama kartim ondadir ve ben harclik isterim ondan. Bide onun ek kartini kullaniyorum. Su alsam bilir. Buda beni rahatsiz ediyor
Neden böyle düzen kurdunuz?
Ortak kararınızmıydı,eşiniz mi öyle istedi?
Geri alın,böyle bir şeye asla razı olmam,kazanmayı bilen çekip ihtiyaçlara harcamayı mı bilemeyecek.
Kimi kendine güvenemiyor müsrif olduğu için,fakat çekip çevirmeyi öğrenin öyleyse bile.

Ohhh şunu da okudum ya forumda artık gam yemem :) Maaş kartını veren tüm kadınlar sizin gibi olsa keşke. Tebrikler :)

Bende ögretmenim. Esim harcamalarima pek karişmaz. Ama kartim ondadir ve ben harclik isterim ondan. Bide onun ek kartini kullaniyorum. Su alsam bilir. Buda beni rahatsiz ediyor

Niye kendinize kredi kartı çıkartmıyorsunuz ki?

Hesap kitaba karışacak ne var? Kredi ödemesi mesela 2000 tl mi, 1000 tl si sizden. Düzenli ödeme talimatı verin maaşınızdan kredi hesabına otomatik gitsin her ay. Bakın bir şey düşündünüz mü? Hayır...Bankalarda her türlü kolaylık var artık, hiç bir şeyi düşünmüyorsunuz ne olur teknolojinin nimetlerini kullanın artık, böyle maaşlarınızı eşinize teslim edip ama ben ilgilenmiyorum kafam rahat bahanesi arkasına sığınmayın...

iyiki eşimle evlenmişim.Para konusunda asla kısıtlama getirmez nedenleri niçinleri yoktur.Bende çalışıyorum sonuçta banada karışmaz .Hatta kendi evladımıza bişeyler alırken kıyafet ,şampuan bebek yağı bebek pudrası bebek kremleri vb şeyleri alırken abimin ikiz bebeklerine de alır ayırmaz asla .Sonuçta kendiside asgari ücret + mesai parası alır.

O adama yaptığını ömür boyu ödetirim işte kincilikse bunun adı kinciyim evet...

+100
İnsanın gönlü zengin olsun önce,olmayana dünya kadar varlığı olsa az gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…