Kesinlikle haklisiniz ama en basindan oyle başlamak lazim heralde. Esime bu konuda nezaman sikayette bulunsam bozuluyor. Onu suçladığını düsünüp benimkinide sana veriyim sen bana harclik ver diyo imali imaliŞu maaş kartlarınızı vermeyin kimseye...
Çalışıp çabalayayım,erkenden kalkıp işe gideyim, maaşımı kocam çeksin,çocuk gibi harçlık versin bir de su alsam takip edip bilsin...
Kesinlikle kabul edilemez bir durum benim için.
Desin,bu duygu sömürüsünü dikkate almayın.Kesinlikle haklisiniz ama en basindan oyle başlamak lazim heralde. Esime bu konuda nezaman sikayette bulunsam bozuluyor. Onu suçladığını düsünüp benimkinide sana veriyim sen bana harclik ver diyo imali imali(
Benim anlamadığım niye kartınızı eşinize veriyorsunuz ne alaka. Siz maaş çekmeyi bilmiyormusunuzBende ögretmenim. Esim harcamalarima pek karişmaz. Ama kartim ondadir ve ben harclik isterim ondan. Bide onun ek kartini kullaniyorum. Su alsam bilir. Buda beni rahatsiz ediyor
Okulumla evim yanyana bankamatikse hep uzaktaydi. Arabada onda olunca surec oyle gelisti . Cunku birkac defa bankamatigime el koydum. Ama bankamatige gidip para cekemedigim icin parasiz kaldimBenim anlamadığım niye kartınızı eşinize veriyorsunuz ne alaka. Siz maaş çekmeyi bilmiyormusunuz
Ben çalışıp bir yerlerimi yırtıcam keyfini o sürecek ohh ne ala
Onun kredi kartı tabi ki sende olsun.Ama senin maaş kartın da sende olsun.Ucretsiz izindeyim.Calisirken maaşımı çekip eşime veriyordum.Sonra da ekdersime karşılık gelen rakamı kendime harçlık olarak alıyordum.Bu harçlıkla kişisel olan tüm harcamalarimi,kuaforumu, dışarda tek başıma yediğim/ içtiğimi ödüyordum.Ama evime alacağım ekmekten,çocuğuma aldığım kıyafete kadar herşeyi eşimin kredi kartından alıyordum.Su anda ise kendim için eşimden harçlık alıyorum.Evin harcamasini da onun kartıyla karsiliyorumBende ögretmenim. Esim harcamalarima pek karişmaz. Ama kartim ondadir ve ben harclik isterim ondan. Bide onun ek kartini kullaniyorum. Su alsam bilir. Buda beni rahatsiz ediyor
Haklısınız benimde küçük çocuğum var zaman konusunda çok haklısın ama bu seferde böyle alışıyorlar her halta karışıyorlarOkulumla evim yanyana bankamatikse hep uzaktaydi. Arabada onda olunca surec oyle gelisti . Cunku birkac defa bankamatigime el koydum. Ama bankamatige gidip para cekemedigim icin parasiz kaldim( olur mu demeyin cocuklar kucuk olunca para cekmeye bile gidecek zamaniniz olamayabiliyor
Lütfen böyle yapma.Gerekirse harçlığını ayda bir toptan çek,koy kullanmadigin bir cantana,oradan parça parça ay boyunca al.Emek harcayan sensen emeğinin karşılığını görmek senin de hakkın.İstiyorsan maaşını çekince git esine ver ama çeken sen ol.Okulumla evim yanyana bankamatikse hep uzaktaydi. Arabada onda olunca surec oyle gelisti . Cunku birkac defa bankamatigime el koydum. Ama bankamatige gidip para cekemedigim icin parasiz kaldim( olur mu demeyin cocuklar kucuk olunca para cekmeye bile gidecek zamaniniz olamayabiliyor
Hemen tamam olur de konuyu kapatKesinlikle haklisiniz ama en basindan oyle başlamak lazim heralde. Esime bu konuda nezaman sikayette bulunsam bozuluyor. Onu suçladığını düsünüp benimkinide sana veriyim sen bana harclik ver diyo imali imali(
Kredi ödüyoruz. Son 1 yil . Bitmesini dört gozle bekliyorum. Biter bitmez alcam kartimi. Bu arada ben guzel para harcarimLütfen böyle yapma.Gerekirse harçlığını ayda bir toptan çek,koy kullanmadigin bir cantana,oradan parça parça ay boyunca al.Emek harcayan sensen emeğinin karşılığını görmek senin de hakkın.İstiyorsan maaşını çekince git esine ver ama çeken sen ol.
İster harca ,ister harcama ....ama çocuğun birşey istediğinde ve ya arkadaşların bir yerde oturup birşeyler yemeyi teklif ettiğinde derdin kredi kartı gecerlimidir,eşim kızar mi olmasın.Bundan sonra da mal mülk alırken odemelerinizi senin harçlığını düşerek hesaplayin2
Kredi ödüyoruz. Son 1 yil . Bitmesini dört gozle bekliyorum. Biter bitmez alcam kartimi. Bu arada ben guzel para harcarim
sizde esinizine ev giderlerini yari yariya boluselim kalanda herkes kendi maasini hacasin diyin bir kadinin en dogal hakkidir uzerineze olmuyosa ne yapacaksiniz insan icine cikiyor calisiyorsunuz bnce sonunna kadar haklisnizKızlar merhaba,
Iki gündür eşimle küsüz. Sebebi ise çok saçma benim alışveriş yapmam.Calisiyorum hem de çılgınlar gibi öğretmenim ve çalışmayı gerçekten seviyorum geçen gün kolumda kelebekle sınav görevine gittim hatta.Ben 1 yıl diyet yaptım ve 13 kilo verdim iki beden birden kuculdum eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor üstümden düşüyor.Kendime netten 160 liralık bir şeyler aldım eşime mail gitmiş kudurdu resmen bir sürü mesaj attı borcumuz varmış ben nasıl alışveriş yaparmışım kendisi sigara içiyor her ay 300 lira veriyor benim yaptığım 2 kuruşluk harcama göze battı daha geçen ay ailesine 150 lira verdik benim paramdan.
2 gündür de benimle konuşmuyor dün aileme gelmedi bahane bularak bugün de işe kalkmış beni kaldırmadı güya küserek beni adam etmeye çalışıyor.Zaten aramız ailesi yüzünden bozuk 2 senedir bir türlü toparlayamiyoruz aramızda sevgi saygı tahammül hicbir şey kalmadı.Kizlar benim eve gidesim suratını çekesim bile gelmiyor küsecekse de gitsin başka bir yerde küssün .Aklı başına gelene kadar annemde kalmayı düşünüyorum sizce haksız mıyım gece gündüz çalışıp kendine bir şey alamamak büyük bir sorun değil mi?siz olsanız nasıl kalıcı bir çözüm bulursunuz her para harcadigimda aynı sorun bir de kendisi tasarruflu bir insan olsa neyse sadece kendini insan görüyor, o para harcamaya değiyor bir tek beni sinirlendiren nokta bu.Bir daha yaşamak istemiyorum konuşmaktan anlamıyor konuşunca ortamı terk ediyor.Sevgim bitti ona karşı çocuğum için onu tekrar sevmeye çalışıyorum zorluyorum resmen kendimi ona iyi davranayım diye ama olmuyor bir de kendinden daha çok soğutacak şeyler yapıyor.Esiyle mutlu olan eşini seven insanlara imrenerek bakıyorum eskiden daha büyük sorunlar yaşardık ama geçince hicbir şey olamamış gibi devam ederdik şimdi nerdeyse her şeyi batıyor çok uzattım kusura bakmayın.Esiyle mutlu olan bayanlardan formül istiyorum.
O zaman çok şanslısınız ben zamanında bu eşi seçmeyi becerememisimPara harcayamamak, hem de tüm bunlar 160TL için! Pes diyorum, o eş' e!!!
Evi terketmeyin, konusun,KONUSUN KONUSUN. Bu konu evden kaçarak çözümlenmez. Bir aileyi kurmak zor, ilişkiyi yürütmek bu gibi tavırlarla cok daha zor hal almış.
Siz çalışan bir kadınsınız, ev hanımı da olabilirdiniz hiç farketmez. Sizi bu kadar kilo verdiginiz için aksine desteklemeli, sımartmalı, kıyafet almanız konusunda o sizi desteklemeli. Eşleriyle iyi olan kadınlardan tavsiye istemişsiniz ya, 'ben kilo verdigimde eşim, senin gardolabı yenileme vakti geldi' demişti, ki ben çalışıyorum, yine de bunları o düşünür.
Lütfen konusun, evi de terketmeyin. Bu ona ödül gibi gelir.
Haklısın aslında her zaman aman para harcamayalım diyen benim son 1 yıldır bende degisklik gördükçe kuduruyorAdamın suçu ne? Oyle alıştırmışsın
Elbette dunyanin parasi gibi gelir o 160 tl...alişık değil ki seni boyle gormeye...
Ben fazla ustume aldım her şeyi bu zamana kadar hep idare eden bendim ben kendimi dağıtınca böyle davranmaya basladiben calismiyorum ama calissam istedigimi alir giyerim.benim esimde sigara iciyor az biraz soylensin basinin etini yiyyorum.oo sen sigara ic sonra bizden tasarruf iste yok oyle.iki kucuk kizimiz var her ihtiyaclsrini aliyorum bizden kesemessin diyorum sigarandan kes.kiyafetim mi yok sokuyorum mazaya catir catir aliyorum ne lazimsa..
kaldi ki siz calisansiniz ona ne ya.evi gecindirmek erkegin gorevi soyleyin ona.ve yuz vermeyin paranizi biriktirin istediginuz gibi harcayin..seneye bende calisicam insallahh kimse hesap soramaz oyarim vallahi..
Evet kızlarBenim bir arkadaşım da böyle bir sorun yaşıyordu, benimle paylaştı, akıl istedi. Hesapları ortaktı. Öncelikle hesapları ayırmaları gerektiğini söyledim. Normalde öyle düşünmem. Evlilikte senin paran benim param olmamalı. Ama bu durum hak, adalet bilen insanlar için geçerli. Sizin kocanız gibi adamlar için en iyisi ayrı kese. Sonrası giderlere ortak katılım, özel ihtiyaçlarını da herkes kendi kesesinden karşılamalı.
Sizin özel harcamalarınız üzerinde söz hakkı sahibi olmasına izin vermeyin. Böyle birşey söylediğinde siz ondan önce tepki gösterin. Küsüyorsa siz de küsün. Barışmak için çabalamayın, alttan almayın. Böyle böyle alışacak ve öğrenecek insanın kendi kazandığı parasını dilediği gibi harcamaya hakkı olduğunu. Unutmayın hak verilmez alınır.
Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ben akilliyim diye geciriyordum binasına kadar ama benim aklım bu evliliği kurtarmaya ve bu kişiyi adam etmeye yetmiyor hicbir zaman beni pohpohlayan ağzımın içine bakan bir adam olmadı ama aramızda saygısızlık asla olmazdı bu çirkin muhabbetler geçmezdi.Ne zaman ailesiyle tartıştım aramızdaki sevgi saygı bitti ikimizde birbirimizden soğudum bu tarz tahammulsuzlukler ortaya ciktiBöyle aile dinamiği mi olur?
Sizi körüklemek istemem ama yazmazsam içimde kalır;
Eşiniz bencil,hadsiz,cimri ve saygısız.
Ne size ne emeğinize saygısı var, en geçinilmeyecek koca tipi.
Siz kolunuzda kelebekle koşa koşa sınav görevine gittiğiniz için oluyor bütün bunlar.
Madem kazandığınız paradan istediğinizi alamıyorsunuz niye daha fazla kazanmak için kendinizi yorup üzüyorsunuz?
Sonuçta bu adam akşamdan sabaha böyle olmadı,huyu malum, siz niye böyle gereksiz fedakarlık yapıyorsunuz?
İnsanlar bize,bizim izin verdiğimiz sınırlar içinde davranırlar,bu saygısız tutuma zaman içinde siz izin vermişsiniz ya da çocuk var,huzurum bozulmasın vb gerekçelerle tolere etmişsiniz. Adam da meydanı boş bulmuş istediği gibi at koşturuyor.
Evlilikte kazançta,harcamada ve birikimde ayrı gayrı olmamalı diye düşünüyorum ama sizinki gibi evlilikler hariç.
Böylesi kocalarla gerekirse korakor pazarlık yapılmalı, tüm giderler ortak olarak ikiye bölünmeli.
Elinize hazır fırsat geçmiş, bu işi kökten çözün.
Ben doğuda yapamam hiç çalışmadım ilk batıya atandım çok büyük bir şehirdi ve o zaman bırakın böyle aşkla çalışmayı her kalktigimda rapor mu alsam diye düşünüyordum yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum 2020 de muafiyetten bahsediyorlar belki o zaman çünkü böyle ömür geçmeyeceğini ben de biliyorumEv borcu mayısta bitecekmiş bir şey kalmamış bitmesine.
Böyle her konuda bencilse size kıymet vermiyorsa ailesi de bas belası sanırım ben olsam mayısta açardım davayı.
Evin yarısı sizin olacak böylece.
Gül gibi mesleğiniz var doğuya gitseniz ne olacak belki güzel bi şehrine gideceksiniz belli mi olur çocuğunuza da kreşe veya bakıcıya verirsiniz.Sonra gene tayin istersiniz zaten.
Sırf tayin veya çocuk için böyle bi adama katlanmak istemezdim ben olsam.
Ama boşanacaksam da planlı hareket ederdim mayısa kadar birikim yapardım gizlice.
Ek dersinizi falan eksik söyleyin mesela.
Var zaten her şey onun için yaCocugunuz varmiydi acaba? Yoksa borclar kapanir bu ortaklikta biter. Bu kadar basit.
İster harca ,ister harcama ....ama çocuğun birşey istediğinde ve ya arkadaşların bir yerde oturup birşeyler yemeyi teklif ettiğinde derdin kredi kartı gecerlimidir,eşim kızar mi olmasın.Bundan sonra da mal mülk alırken odemelerinizi senin harçlığını düşerek hesaplayin
İster harca ,ister harcama ....ama çocuğun birşey istediğinde ve ya arkadaşların bir yerde oturup birşeyler yemeyi teklif ettiğinde derdin kredi kartı gecerlimidir,eşim kızar mi olmasın.Bundan sonra da mal mülk alırken odemelerinizi senin harçlığını düşerek hesaplayin[/QUOTE
Su an kredi odememiz yüksek olduğu icin kartimi alirsan zararli cikarim diye düşünüyorum. Cünku hic hesap kitaba karismiyorum su an. Sadece harciyorum. Ama tabi benim parami kendi parasi sanmasi canimi sikiyor. Bide benim babam bana ev almisti onun kirasida geliyor bana. Kira gelince mesela cocuklara hadi anneniz parasiyla bize bir yemek ismarlasin diyor . Tepem atiyor.İster harca ,ister harcama ....ama çocuğun birşey istediğinde ve ya arkadaşların bir yerde oturup birşeyler yemeyi teklif ettiğinde derdin kredi kartı gecerlimidir,eşim kızar mi olmasın.Bundan sonra da mal mülk alırken odemelerinizi senin harçlığını düşerek hesaplayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?