Kendi tecrübelerinizi paylaşır mısınız, babaya ne zaman söylenir?

Çok sevindim. Hayırlı, uğurlu olsun.
Babana kimin nazı geçiyorsa o söylesin. Tatlı dil baldan tatlıdır.
Mezhep durumunu bilemedim, katı mı baban?

Bir de hepinize genel bir soru sizde de şey oldu mu hani babama söylerim tarih belirleriz sonra ayrılırız rezil olurum falan gibi. Yeni barıştığımız için içimde bunun korkusu da var sanırım.
Benim babama söyleyip tarih belirlediğim ve sonra şükürler oldun ki ayrıldığım biri oldu zaten. Verilmiş sadakam varmış ki söz nişan nikah vs öncesinde adamın şizofren olduğunu anladım.

Babama rezil olmam hiç problem değil , bir sıkıntı varsa karşı tarafta en erken zamanda çıksın ortaya iş ilerlemeden bitsin en güzeli. Hiç o ihtimalle canını sıkma şimdi.

Tabi ilişkinizde tereddüt ettiğin noktalar varsa biraz daha ötele tanışma işini

Ötelemekte fayda var ama çok da değil, bugün yarın bir şeyler konuşulur zaten temmuz ortası gibi düşünüyor onlar bakalım bizde durumlar ne olacak.

Çok sevindim. Hayırlı, uğurlu olsun.
Babana kimin nazı geçiyorsa o söylesin. Tatlı dil baldan tatlıdır.
Mezhep durumunu bilemedim, katı mı baban?

Dışarıdaki insanlara karşı katı değil ama konu ben olunca saçma tepkiler verir mi onun annesi de karşılık verirse neler olur bilemiyorum. Tek çare büyüklerime güvenip yaşayıp görmek galiba. Belki konu hiç açılmaz bile.

Babanızın tepkisini yazın lütfen konuyu takip ediyor olacağım zira aynı durum bizde de var mezhep farklılığı... Dışarıya karşı tepkileri olmayanlar konu kendi çocukları olunca maalesef bambaşka düşünebiliyor.
Umarım istediğiniz gibi olur.

Tamam isminizi unutmayacağım mutlaka yazacağım çünkü zor bir durum ya. Umarım olaysız atlatırız.

Tamam isminizi unutmayacağım mutlaka yazacağım çünkü zor bir durum ya. Umarım olaysız atlatırız.
Konuda güncelleme yaparsanız :)
Düşündükçe geriliyorum şahsen,keşke bu sınırlar olmasa da insanlar sevdikleriyle bu sıkıntıları yaşamadan birlikte olabilseler..

Benim esimle durumum seninle aynıydı.
Babam da katıdır. Hep tanıdık biriyle evlenmemi isterdi.
Sonra anneme anlattım o da alttan alttan babamin aklina işlemiş.
Babam da nasil olduysa kabul etti.
Hatta kendi telefon edip cagirdi esimin ailesini tanışmaya.

Evlenme teklifi aldım. Babama durum böyle böyle ben seninde tanımanı istiyorum dedim. Senin için uygunsa benim içinde uygundur istedikleri zaman tanışabiliriz dedi. Not: ilk tanışmada çok somurtkandı :)

Konuda güncelleme yaparsanız :)
Düşündükçe geriliyorum şahsen,keşke bu sınırlar olmasa da insanlar sevdikleriyle bu sıkıntıları yaşamadan birlikte olabilseler..

Biz konuştuk kararımızı verdik mezhep konusunu açmayacağız madem önemsemiyoruz önemsemiyormuş gibi davranacağız. Tabii o alttan alttan annesine bahseder mi bilemem kendi bilecekleri iş kurcalarlarsa zaten kız babası olarak gergin gerilir ortalık..
Yaparım güncellemeyi :)

Ay darısı başıma :)

Evlenme teklifi aldım. Babama durum böyle böyle ben seninde tanımanı istiyorum dedim. Senin için uygunsa benim içinde uygundur istedikleri zaman tanışabiliriz dedi. Not: ilk tanışmada çok somurtkandı :)

Somurtsun canım olacak o kadar :) Şanslısınız babanız çok anlayışlıymış.

Bizim evde bu tarz muhabbetler döndüğü için kolay olmuştu. Ama en güzeli annenizn konuyu açması. Bi isteyeni var tanışmış anlaşmışlar tarzında söylemesi. Sonuçta babaya söylenck bi seviyeye gelmiş artık. Mezhep olark da babanızn bu konuda ki tutumu önemli. Genelde karşı çıkılıyor ama siz kararlı olursanız o da hallolabilir

Eşim bana evlenme teklif ettiğinde ben de takmamistim yüzüğü istemeye gelene kadar annem zaten önceden çıtlatmıştı,eşim yalnız tanışmaya gelmeden 1 hafta önce çocuk gelcekmiş tanışmak istiyormuş dedi,ama ben o bir hafta boyunca odamdan çıkmamak için binbir takla attım,1 hafta sonra tanışmaya geldi eşim.zaten çok şükür çok sevdi,ondan 1 hafta sonra da istemeye geldiler o sırada kayinvalidem tektaşı yeni almış gibi bana taktı

Güzelmiş, görüşebilsek bayramda falan biz de planlayacağız şu an her sabah aklımıza başka bir fikir geliyor hepsi de birbirinden saçma LastMadOnEarth
Annen söylesin böyle böyle çocuk tanışmak elini öpmek istiyormuş desin, sonra gerisi gelir inşallah çok sever damadını

Hemen değilse babaya söylemekten de çekiniyorsanız acele etmeye gerek yok bence. Ki yanılıyor da olabilirim ama ben tam emin olduğunuzu hissedemedim. Bence evliliğe gerçekten karar verince ailenizle tam olarak paylaşın.

Yüzük kısmı için de, ben de evlilik teklifini kabul etmiştim ama ailem başka şehirde olmasına rağmen isteme gününe kadar yüzüğü hiç takmadım. Ona da gerçekten nişanlanınca takmak istiyorum dedim anlayışla karşıladı. Evlilik teklifinden yaklaşık 2 yıl sonra isteme, söz, nişan muhabbetleri de aynı gün oldu. Yüzüğü taktım çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…