Kendi yaptığı yemekleri daha çok beğeniyormuş

Eşim yapsın. Bende yiyeyim. Vallahi ben ondan önce söylerim. Eşim manyak yemek yapar "diye.
10 işimin arasinda birisi aman sarman çok güzel yapta yiyelim dese uyuz olurdum. Onun için her zaman söylediğim gibi ben yemek yapamam. Yapanları takdir ediyorum aferin onlara

15 yaşında kızım var, benden daha iyi yemek yapıyor. İlk başta bi moralim bozulmadı değil. Bide herkesin içinde ben annemden daha iyi yemek yapıyorum diyince gururum incindi
Ama sonra bunu bir fırsata dönüştürebileceğim aklıma geldi. Artık haftada 2 gün yemekleri o yapıyor. Hayır arkadaşlar, kötü bir anne değilim
Sizde haftada 2-3 gün ona yıkın.

Yapsin yesin Allah askina neyini takiyorsunuz. Biz kadinlarda bi tuhafiz bazen yemek kadinin gorevlisi mi kadinin alani mi yok degil. O yapsin sen ye.

Hiç kırılmam vallahi. Ben de güzel yemek yapamıyorum, eşim ilk kez denediği tarifleri bile müthiş tutturuyor. Misafir geleceği zaman eşim bana asla yemek yaptırmaz, dışarda bile olsa bekle ben gelince yaparım der. İlerde çok param olursa ona lokanta açacağım =))

Kusura bakmayın ama ben de abartıyorsunuz diyeceğim, eşiniz zaten canının sarma çektiğini ve sizin elinizden olan sarmayı yemek istediğini söyleyip iltifat etmiş gururunuzu okşamış, öncesinde bir tartışmadan dolayı konuşmadığınız için bir nevi zeytin dalı da uzatmış, sonra da yemekle alakalı espri yapmış, eşler birbirine espri yapamayacak mı?
Ailenizin yanında espri yapmasının ne sakıncası var? Eşimle annem bir araya geldiğinde tembelliğimle ilgili esprileri bir duysanız

Gülün geçin, canım aşkım bebeğim sen pişir ben yiyeyim deyin.

En sevdiğim şey koca pişirsin ben yiyeyim hiç gocunmam, ayrıca eşimin de eli lezzetlidir, benden fazla tarif biliyor, ben bilmem o bilir mutfakta kullanılacak pişirme araç gereçlerini, kafasına göre beğendiği makineyi alır koyar mutfağa, canıma minnet, aldığı yaptığı her şey bana kendime ayıracak zaman sağlıyor, siz de kırılmayın eşiniz sizi yermek için söylemiyor.

Bazen erkeklere hak veriyorum

Yanı derler ya öküz altında buzağa arıyor diye

Esen rüzgar nem alan kadınlar var
Yaprak sarmasın da övgü almışın ne güzel
Ben olsam geçen yapmıştın ya hadi o yemegi yine yap
canım aşkım hayatım gocaaaammmm evimin direği derim de iste diyemiyorum
Koca yok

Tartışmalı döneminize denk geldiği için hassaslığınız tutmuş diyeceğim ben de. Çok ciddi söylemiş gibi gelmedi bana ama ciddi söylediyse de ne güzel yapsın ailecek yiyin siz de :)

Ay çok güzel işte ne alınıyor sun .bunu fırsata cevir ve tüm yemekleri ona yaptır :)

Şimdi hanım kızımızın belli ki ev işi yemek dışında yaptığı başarılı olabileceği bir şey yok o kulvarda da eşi yerini ele geçirince bozulmuş olabilir. Yeteneklerinizi genişletirseniz siz de kendinize daha güvenli olup kırılmazsınız böyle şeylere, ufak tefek şeyler bunlar can sıkmaya gerek yok

Mutfakta zaman geçirmeyi bosa zaman geçirmek olarak görürüm. Sadece mecburljktan yemek yaparım. Oda zoraki ve kırk yılda bir olduğu için çok fazla tutturamam yemekte pek başarılı olmadigimi eşimin ailesi de bilir kendi ailemde. Hatta bazı deneysel yemek calismqlarimi kayinvaldem gülerek yer ve ilginç şekilde beğenir. Kadin farkli tatlara acik demek ki diye yorumlarimm eşimde bazi iyi yaptığım yemekleri bazan annelerin yaninda över ama bıyık altından da güler. Bu konu da jyi olmadığımı kabullendim icin sanirim kim bir yemeğimi yese guzel olmus bak bu felan diye över vallahi olmamış diyenlere de hic aldırmıyorum. Ben mutfak insani degilim deyip çıkıyorum. Kaldi ki annen senin nasil yemek yaptigini bilmiyor mu. Gelin olduğumun ertesi gunu Kayinvaldemlere ilk geldiğimde esim bunu mutfaga bırakmayın mutfağı yakabilir demisti
Bekar yasarken kendi mutfagimda yaşadığım vukaatlari baz alarak tabi

Olabilir..
Seneye Master Chef'e katılsın madem :)
Ayrıca bunu dert etmeye gerek yok.
Bana kalsa "senin elin daha lezzetli,ben beceremiyorum hayatım" diyerek yemek uğraşınin %50'sini esime havale ederim.
Sonuç olarak hayat müşterek.
Başına talih kuşu konmuş,sevinecegine üzülüyorsun

Ayy ne güzel işte bırakın o yapsın bende sırf yapmamak ve cidden eşim benden daha güzel yapıyor diye sürekli ona bırakırım yemek işini

Çok prenses gördüm sizi..
Olabilir yani, gerçekten daha iyi yemek yapabiliyor olabilir sizden.
Bu kadar kafaya takıp konu açmak da bilemedim..Arkanızı dönüp gülümseyerek “bundan sonra yemek işi sende hayatım” deyip geçebilirdiniz

E begensin adam ne var ki bunda.. bence aranizda cok da guzel espri konusu bile olabilir lehine bile çevirebilirsin bunu . Ne yemek var aksama falan diyince senin yemeklerin daha güzel sen yap bugun de diyip miss gibi kendine vakit ayirabilirsin. Boyle ufak seylere takilir misiniz genelde. Çünkü boyle ufak şakalaşmalar olur arada siz de yapiyosunuzdur illa ki ama farketmiyosunuzdur.

gerçekten bu hayatta kırılacağınız başka bir şey yok mu
o kadar mı dertsizsiniz

Niye kırılayım ki, aksine ben kendim her ortamda kendimi yemek konusunda yererim çünkü beceriksizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…