Kendi yaptıkları yanlışları küçülten, benimkileri abartan kayınvalide/peder

sbtsnrl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
148
51
48
35
Yaklaşık 2 yıllık evliyim. Önceki konularimdan bilen bilir; eşimle birçok problem yaşadık ayrılma kararı aldık ama yapamadık. Şuan birlikteyiz. Lakin bayramda ailesiyle problem yaşadık. Babası bana (bunu söylerken bile utaniyorum oyun) oynarken küfür etti. Bende oyunu bıraktım. Kimseye bir şey demedim. Sırf bayram diye. Ertesi gün bayram sabahiydi yine de bayramlaştim kayinpederimle. kahvaltiya katıldım onlarla; normalde katilmayacaktim eşime söylemistim. Bayramın ikinci günü kardeşim geldi kayinvalidemlere bizim bayramımızı kutlamak icin. Evde eşimle ben vardık kayinvalidemler misafirliğe gitmişti. (bu arada biz başka şehirde yaşıyoruz eşimle kayinvalidemlerde geçiriyoruz bayram tatili)ni. Evde vakit geçirdikten sonra dışarı çıktık kardesim, esi, yegenim, ben ve esimle birlikte. Biz ciktigimizda k.validemler eve donmus. Biz dışarıda vakit geçirdikten o sonra eve geldik. Kardeşim ve eşi eve girmediler saat geç o oldu diye. Kapıdan bayramladilar gittiler eşimin ailesini. Kayinvalidemin suratı o asık ben anladım bir şey o olmuş ama ne oldu anlamlandiramadim. Odaya girdim üstümü değiştirmek için o kayinpederim esime söylüyor "herkes çocuğunun peşinden gitsin, gezsin diye. Aynı şeyi kayinvalidemde söylüyor eşime her yer şeker olmuş herkes çocuğuna sahip çıksın bilmem ne diye sert bir sekilde. Benim yeğenim hiperaktif bir çocuk gelinimiz hamile çocuğun sorumluluğunu ben aldım hiç peşinden ayrilmadim. Hangi ara attiysa o şekeri ağzına hiç farketmedim. Eve döndüğümde ev baştan o silinmiş,supurulmus ;benim yikadigim bulaşıkları tekrar yikamis köpük var diye. Ben o bulaşıkları yikayali bir saatten fazla olmustu. Köpük kalır mı hic? Köpük söner. Bazı yerler şeker olmuş olabilir lakin ben öyle her yerin şeker oldugunu düşünmüyorum kayinvalidemin abarttigini düşünüyorum. Tartışma çıktı bu yüzden evde. Kayinpederim bana kapıyı gosterdi. Bizi dedi oglumuzdan koparamazsin. Kayinvalidemden de duyuyorum bunu. Bunu ben en başından beri sürekli duyuyorum onlardan. Ben nasıl koparmaya calisiyorsam her geldiğimizde kendi annemin evinde sadece bir gün kalıyoruz eşimle diğer günler onların evindeyiz hep. Eşime ailesini kotulemiyorum bir şey demiyorum ama yine de koparmaya çalışan gelin oluyorum.
Ben bu aileye nasıl davranmalıyız?
Gerçekten şaşırdım kaldim.
Dert olduğu için değil, izlemem gereken yol, davranış ne bunun için açıyorum bu konuyu.
Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Evet. Ama genel olarak iyi biridir. Ters düştüğünde agzinin ayarı yoktur. Ailesi de bu konudan muzdarip kendisinden.
Ben yazdığınız konu içinde iyilik göremedim. Hem ağzının ayarı yok hem de karısının ağzına bakıyor. Kp bana küfür etse karşılığını bir şekilde alır, tahammül edemediğim şeylerden birisi de küfür. Hele de koca koca insanların ağzından çıkınca iyice çekilmez oluyor. Eşiniz ne diyor bu durumlara ?

görüşme gitme gelmesınler bak nasıl koparılıyormuş o zaman anlarlar saygı duymadıgın eve nıye yüzsüz gıbı gıdıyorsun!
İyi niyetli biriyim genel olarak. İnsanlara birden çok şans veriyorum. Yanlış yapıyorum sanirim

Kayınpederiniz kapıyı gösterdiğinde eşiniz, eşimin olmadığı istenmediği yerde bende yokum hadi gidelim deseydi bir daha eşinizin ailesi size böyle davranamazdı.
Neyse olan olmuş. Bence biraz eşiniz girsin devreye siz karışmayın. Ne söylerseniz söyleyin yanlış anlamaya müsait bi ailesi var galiba.

Nasıl mı davranacaksın
Bayramlarda annenlerde kalacaksın, bayram sabahı gidip bayramlaşacaksın, kendileri yemeğe Vs çağırırsa gideceksin yoksa bir dönerken uğrayıp biz dönüyoruz hadi selametle diyeceksin. Koca faktörüde önemli tabi kocan karşı çıkarsa zırt pırt kapıyı gösteriyorlar çocuk oyuncağı mı bu sen çok istiyosan kal ben annemlerdeyim diyeceksin bizzat denenmiş memnun kalınmış onaylanmıştır

Sey
Kayınpederiniz kapıyı gösterdiğinde eşiniz, eşimin olmadığı istenmediği yerde bende yokum hadi gidelim deseydi bir daha eşinizin ailesi size böyle davranamazdı.
Neyse olan olmuş. Bence biraz eşiniz girsin devreye siz karışmayın. Ne söylerseniz söyleyin yanlış anlamaya müsait bi ailesi var galiba.[/QUOŞey diyorlar o öyle ağzından ne cikacagini bilmiyor. Onun soykediklerine takılma diyor ki.validem ve esim

Esiniz ne diyor bu soylenenlere? Esiniz agzini acip tek kelime etmiyorsa sizi 5 yasindaki cocuk yerine koymalari devam eder. Bu durumla tek basiniza mucadele edemezsiniz. Esinizin size destek olmasi lazim. Yani bagirsin cagirsin demiyorum tabi ki sizi ezdirmesin. Sevmeselerde en azindan saygi gostermeleri gerektigini anlasinlar.

Back
X