Kendim yapabilir miyim yardım mı alayım?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Arkadaşlar artık çok kötü bunalıma girme eşiğindeyim kilom almış başını gitmiş. Dur demem lazım farkındayım yoksa beni depresyona sürükleyecek. Kendim yapsam altından kalkabilir miyim bu diyet işinin yoksa diyetisyene mi gitmeliyim ne olur bir akıl verin?

Arkadaşlar artık çok kötü bunalıma girme eşiğindeyim kilom almış başını gitmiş. Dur demem lazım farkındayım yoksa beni depresyona sürükleyecek. Kendim yapsam altından kalkabilir miyim bu diyet işinin yoksa diyetisyene mi gitmeliyim ne olur bir akıl verin?
Kendi diyet yapanlar kiloları geri alıyor bence siz diyetisyene gidin yağ kas ölçümü yaptırın ona göre bi beslenme listesi verir ve doktorunuzla konuşup beslenme alışkalığı haline getirin size uygun olan listeyi devlet hastanelerinde bile diyetisyen var...

Sosyal medya kullanıyorsanız instagramda evde yapılabilir spor hareketleri yayınlayan egitmenleri takip edin

Diyetisyen içinde devlet hastanesi yada saglık ocaklarında diyetisten var
Hem takip altında olursunuz hemde size uygun listeyi uzmandan almış olursunuz

Sanırım diyetisyene gitmem en mantıklısı olacak çünkü kendi kendime nereden başlayacağımı bilmiyorum ve motivasyonum sıfır

Kendinde yapabilirsin tabi..
hayatından ekmeği , pilavı makarnayı çıkarıcan yağı tuzu da aza indiricen bol bol su bi de her aksam tempolu yürüyüşe başlandın mı ooo tamamdır ..

Bende bi dönem kendim dikkat ettim çok güzel de kilo verdim 50 kiloya düştüm sonrasında verdiğim kiloları fazlasıyla geri aldım hoş benim başka sağlık sorunlarım falan olmuştu onunda etkisi var geri aldığım kilolarda
Neyse sonra tekrar kendim yememe içmeme dikkat etmeye başladım ve gram veremedim🤦🏻‍♀️
Canıma tak diyince diyetisyene gittim ve 3 ay diyetisyen 3 ay cihaz olucak şekilde bi paket aldım 1.5 ayda 4 kilo verdim çok güzel incelmeye başladım sıkılaştım ben diyetisyenin çok faydasını gördüm hoş cihazlarında da çok faydası oldu eminim😅
Kendiniz deniyerek zaman kaybetmeyin bence diyetisyene gidin görüşün uzman eşliğinde bu yola girmek çok daha sağlıklı sonuç veriyor

Tek amacınız kilo vermekse elbette kendi kendinize yapabilirsiniz ama asıl amacınız sağlıklı kilo vermek olmalı. Bilinçsiz diyetler insanın hormonlarını, kas yapısını, vücuduna oldukça zarar verecek şekilde bozabiliyor. Yerinizde olsam diyetisyene giderdim ve evde hafif egzersizlerle destekleyerek kilo verirdim. Hayatımda biri kortizon tedavisi, ikisi hamilelik olmak üzere epey tombik olduğum 3 dönem oldu. İlk ikisinde diyetisyen yardımı aldım, üçüncüyü de bildiklerimi kullanarak kendi kendime hallettim. Lakin sürekli spor da yapıyorum. Eridi gitti kilolar. Siz de yapabilirsiniz.

diyet olarak görme yeni beslenme tarzın olarak gör yoksa istediğin kiloya ulaştıktan sonra yine eski yeme alışkanlığına dönersen kilo almaya başlarsın. Sağlıklı beslen spor eşliğinde

Ben ergenlik zamanlarimda kendi kendime 25 kilo vermistim simdi 57kiloyum kendiniz yapabilirsiniz yemenizi yavas yavas kesin ama en onemlisi spor ben spor yaparak zayifladim diyet yapmadm sadeece ekmek ve abur cubur yemeyi kesmistim youtube squat qirl diye kanal var bence izleyip ona bakarak hareketler yapin

Sana tavsiye ben doğum kilolarımı atmak için yapmıştım.

5 gün 40 dk yürüyüş

Akşam 6 dan sonra hiçbir şey yemeyerek.

Günde 2 lt su içerek.

Sebze ve et ürünleri ile beslenerek.

Ekmek ve hamurişinden uzak durarak.

Üç ayda 13.5 kg verdim. Üstelik hipotroidi var bende kilo verilmesini zorlaştırdığı halde. Ben diyet yapmadım, yapmayı da sevmem. Diyetisyene gitmedim.

Önce bi dahiliyeye gidin ,açlık tokluk şekeri ,kansızlık ve tiroid baksınlar ,
30 kilo almak için saplık sorunu yoksa çok sağlam yemek gerekir ,
Önce doktor sonra spor salonu ,oradan zaten diyet listeside çıkar
Yürüyüşle kilo verilmez ...

Back
X