kendimden 4 yaş küçük biriyle beraberim

oha işte aradığım cevap. çok sevindim. keşke böyle bişey olsa bizde de. 32-25te evlendiniz yani.

peki biraz daha anlatsanız. nasıl oldu, aileler vs sorun etmedi mi?

uzak mesafe değildi sanıyorum.

Yok 32 27 de evlendik 5 yaş var aramızda :) aileler sorun etmedi zaten cok uzun süre çıktığımızdan herkes alışmıştı belki de
Uzak ilişki değildi yapamazdkm sanırım ben zaten 11 yıldır sadece 2 3 gün ayrı şehirlerde kalmışızdır
Bu arada ilk zamanlarımı hatırlattın bana bende fena tutulmuştum az sakin olmaya çalış o zaman hadi evleniyoruz dese evlenirdim ama mantıklı değil bir kaç sene geçmeli diye düşünüyorum

Ayıptır sorması adamın maddi durumu nedir?
Hani ben ilk okuduğumda evlilik cümlesini atlamışım demek.
Yani yaşı önemli değil dedik tamam da evlenmek için önce para lazım.
O yaşta yeteri birikimi var mı da evlilik gündeminize geldi birden?
22 yaşında kariyer yapamayacağına göre ailesine mi güveniyor?

Sonuçta her ilişki evlilikle sonuçlanmıyor. Normal yaş aralığında olan çiftlerinki bile.. Siz mutluysanız sürdürün, belki bir bakmışsınız ciddiye binmiş.İleriye dönük çok düşünmeden, en azından şimdilik, tadını çıkarın.

Eglenceli bir o kadar cesaretli bir iliskiniz olusmus bizim tanidiklarimiz oldugunu sonradan fark etmeke ramen biz esimle oncelikle internette tanistik gecmis yillarda mektup neyse internet zeki biri icin tum detaylari barindiran daha genis bir yelpaze onemli olan damat adayinin askerlik probleminin olmamasi zira bu surec disinda yasinizi belli etmei zorunda degilaijiz ne bileyim annemle babam arasida oyle diye biliuorum hayatta herkes insanlar icin... cocuk degilsiniz istediginiz gibi olmasi dilegiyle.

4 yas abartilcak birsey degil ama benim simdiki aklim olsaydi en sz 4 yas buyuk birini isterdim. Kadinlar cok cekiyo evliliklerde erkege gore daha erken cokuyolar dert babasi oluyoz adeta.. daha olgun birini isterdim sahsen..simdi nd kadar olgunmus izlenimi versede evlilikte gozuktugunden daha az olgun oldugunu gorursun genelde..ama olmayacak sey degil tabii

çok sevindim. umarım hep mutlu olursunuz. darısı başımıza.

maaşını bilmiyorum. sormadım, sormam da. birikimim yok dedi. araba kredisinin yeni bittiğini biliyorum. yani sıfırda şu an benim tahminim. ama ben : hadi evlenelelim, o : olmaz param yok gibi bi konuşma geçmedi aramızda. konuşurken laf lafı açar ya öyle havada edilen bi muhabbet. zaten dedim ya ben hemen şimdi evlenelim demiyorum. tabi ki ayrılık olabilir ama ayrılmazsak eğer iki seneye kadar işin o noktaya yol aldığını bileyim diyorum kendi içimde. yani evlilik lafı ciddi olarak konuşulmadı, karşımdaki yok ben 30a kadar evlenmem de demedi. öyle benim kendi içimde hezeyanlarım daha çok.

Memnuniyetle:)Eşimle ilişkimizin ilk yılının sonunda nişanlandık, 1 senede nişanlı kaldık.Ben 33 o da 27 yaşında iken evlendik...
Ailesinin karşı geleceği başka mevzulardan, yaşıma odaklanamadılar, çünkü boşanmış ve çocuklu bir kadındım kendisi ise bekar:)))
Olgunlaşmasını, hayata bakış açısının biraz daha havai olmasından kaynaklı sorun ettim,çünkü ona göre her şey çok kolaydı......Öyle olmadığını ilk yıl anladı tabi ama aştık.....Ailesiyle benimle ilgili hiçbir sıkıntısını yansıtmadı bu onun en büyük artısı oldu, bense asla ve kata bu konuda yorum yapmadım çünkü iş ona düşüyordu benlik bir şey yoktu.....Sormak istediğin sanırım bunlar değil yaş farkının getirdiği olumsuzluklar ama olumsuzluk için sizin büyük olmanız gerekmiyor, zaten bir ilişki yürümeyecekse tıkanıyor bir yerde, yaş farkı ne kadar etkili olur bunu zamanla yaşayacağınız sorunlara bakış açısından çözüm önerilerinden yola çıkarak görebilirsiniz....

Son düzenleme:
bir arkadaşım var kendisinden 6 yaş küçük biriyle beraber. kız 33 çocuk 27 yaşında. çocuk şu an askerde, gelince evlenmeyi düşünüyorlar. henüz aileleri bilmiyor. herşey askerden dönünce planlanacak bakalım..
ikiniz için de hayırlısı :)

ilişki bence gayet normal 4 yaş fazla değil ama karşı taraf için evlilik düşüncesi bence çok erken.

kendimden pay biçiyorum,1 yıl sonra evlenmek ister miyim diye ama sanırım istemem. çok aşık olsam da evlilik için gerekli olan para,sorumluluk vs bende oluşmaz. karşı taraf da aynıdır sanırım.

işin bir de aile boyutu ortaya çıkarsa evlilik düşüncesi için çok erken olabilir. ama 4 yaş fark hiçbir şey.

Anladım şimdi...
Akışına bırakmak en güzeli.
2,3,4,5 herkesin gelir gider hesaplaması ayrıdır.
Herkesin hayat görüşü farklıdır.
Bekle ve gör derim.
Adam da seni bahsettiğin kadar çok seviyorsa zaten bir an önce maddi manevi toparlanıp ilişkiyi ciddi boyutlara taşır.
Ama 2 sene sonrası da bana göre çok erken.
Yaşlarınız çok küçük her ikinizin de çünkü.

Pekçok kişi ben de biraz daha zamana ihtiyacınız olduğu görüşündeyim. Benim erkek arkadaşım da benden 2.5 yaş küçük.
Hatta ben küçük biriyle olmaz diye düşünürdüm, küçükleri çocuk görürdüm. Ama onun durumu farklıydı. Okuduğu okul dolayısıyla kabul etmiştim. Büyük konuştum ve başıma geldi. Çok şükür uzun süreli bi ilişkimiz var.
Ama bu işin güzel yanları olduğu gibi bazen zor yanları da var. Olgunluğu illa vardır ama başınıza zor bi durum gelmeden ama gerçek manada zorlukla karşılaşmadan çok heveslenmeyin de, plan hiç yapmayın derim. Kişilerin olgunluğu zor zamanlarda ortaya çıkar, o zor zamanlarda o kişi yaşına göre davranacak sen daha farklı yaklaşacaksın ve senin bunu sevgin kadar görmezden gelip alttan alman gerekecek. Bu zor bi iş gerçekten.
Siz şu an çok yenisin o yüzden gözünü karartman çok normal. Daha birbirinizi çok tanımıyorsunuz belki de.
O yüzden evlilik konusunu laf arasında açmayın bile. Sizi çok iyi anlıyorum. Yaşlarımız yakın. Evlilik için geç kalmak istemiyoruz. Şu an evlenıcem desem 2 yıl lazım mesela. Ama karşınızdaki kişi küçük olduğu için biz gibi düşünemiyorum. Kendi hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Ya da maddi açıdan tamamen hazır olmak istiyor. Bu kısım da yaş farkının zorluklarından biri.
Bence tüm bunları düşünmeyin. Boştan yere canınızı sıkarsınız. Ben sıktım çünkü. Bi sonuç vermedi. Canımı sıktığımla kaldım. Siz de tanıyın daha birbirinizi, bir de uzak yerlerdesiniz haftada ya da 2 haftada görüşerek kimseyi hemen tanıyamaz insan, tanıdığını sanabilir ama sanmıyorum tanıyacağını. Yaşadıklarınızın keyfini çıkarın. İyi değerlendirin, ölçün tartın karşınızdakini. Her şey gönlünüzce olsun inşallah.

aslında uzak mesafe olmasa takmam bu kadar. ama o da eklenince insan iyice kötü oluyor. sıkmamak en mantıklısı. hatta konusu bile açılmamalıydı belki de.

aslında uzak mesafe olmasa takmam bu kadar. ama o da eklenince insan iyice kötü oluyor. sıkmamak en mantıklısı. hatta konusu bile açılmamalıydı belki de.
Belki de. Ama açılmış,olsun. Bundan sonra çok düşünmeyin. Çünkü onun düşündüğünü sanmıyorum. Hazır olduğunuzda o da dile getirir diye düşünüyorum.
Planlar tutmuyor, mesela benim erkek arkadaşımın planına göre belki şimdi 1 yıllık evliydik bile
Ama şartlar hiç beklemediğimiz şekilde 180 derece değişti belki 2 sene sonra olur o işler.
Bu yüzden kendinizi yormayın, Allah ayarlar en güzel şeklini.

4 yas kucukse noolur ki? Ben yasa takilmayanlardanim. Sanki aranizda 4 degil 24 yas fark varmis gibi dert etmeyin bence

Anı yaşayın.Mutlu olun.Yarın ne olacak diye düşünerek kendinizi yıpratmayın.Su akar yolunu bulur.Hem artık tıp eskisi gibi değil.İlla otuzumda veya öncesinde anne olmalıyım gibi düşüncelerden uzaklaşın.Hayırlısıyla doğru zaman gelince bir bakacaksınız hepsi olmuş.Şu an sadece yaşayın.Keyifli mutlu değerinizin bilindiği uzun soluklu bir ilişki olur umarım.

Erkekler küçük bayanlarla oluyor hatta cocugu yasindakiyle bile yasin asla sorunu olmaz önemli olan anlasaattir. Tabu yıkın hayat çok güzel canlar..

Yaş farkının önemi yok da, daha ilişkiye henüz başlamışken evlilik konuşmak nedir? Biri bana yapsa arkama bile bakmadan kaçarım. Çünkü bunu soran kişi amaca koşuyordur, benimle iyi vakit geçirmektense. Daha tam olarak tanımadan beraber geçinip geçinemeyeceğimizle ilgili fikri bile olmayan biri bana evlenmeyi düşünüyor musun dese samimi gelmez, kendine eş arıyor önüne ben çıkmışım diye düşünürüm. Hele biri bana bunu 22 yaşındayken söylese heralde kafayı yerdim :).

eşim benden 4 yaş küçük şimdiye dek bi sorun yaşamadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…