kendimden de ondan da nefret ediyorum! saplanıp kaldım.yaptıklarımı nasıl telafi ederim?

Konu sahibi, bu kadar ileriye gitmemekle birlikte benzer bir durumu bende yaşadım. Hazmedemeyisinizi, hayal kırıklığı yaşadığınızı çok iyi anlayabiliyorum. Burda sert çıkan arkadaşlara aldırmayın ben bunu da öğrendim burda. Herkes yargılar birilerini, bu kolaydır. Aynı sınava onlar da tabi tutulsa yapmayacakları ne malum. Şöyle düşünün. Geçecek öyle yada böyle bir gün geçecek. Kabul edeceksiniz aşkınız da bitecek. Ve o zaman içinizde hiç keşke kalmayacak çünkü elinden gelen herşeyi yapmış olacaksın.
Aklınıza aramak yazmak vurduğunda geçeceğini düşünün ve yazmayın. Allah yardımcınız olsun. Sevgiler.

Şu an senin asıl öfken kendine. Dediğin gibi gururunu hep arka plana atmışsın, bir şeyleri toparlamak için uğraşmışsın; onca uğraşa rağmen sonucunda gördüğün muamele seni iyice yıpratmış. Zaten ayrılıklarda tarafları en çok yıpratan da budur: Bir şeyleri toparlamak için çaba gösterip, savaşıp sonuç olarak hüsranla sonuçlanması maalesef ki çok yıkıcı bir etki yapıyor ve acının ömrünü uzatıyor. Bu kadar uğraşmayıp direkt ayrılığı kabullense idin sadece ayrılık acısı yaşayacaktın ve bir süre üzülüp geçecekti ama şimdi onca çabana rağmen görmüş olduğun muameleyle hissettiğin değersizlik hissi, öfke, hırs, kin tüm duygularını canlandırarak acının ömrünü uzattın. Bir şey bitmişse bitmiştir, toparlamak için çaba göstermek ruhsal olarak yıpratmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Neyse, çok üzme kendini. Emin ol bunu sadece sen yapmadın, hepimiz yaptık ve ders aldık:) Bu senin için bir tecrübe oldu, bundan sonra seni istemeyen biri için parmağını oynatmaman gerektiğini öğrenmiş oldun. Kendine değer ver, sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez.

Üzülme lütfen artık. Belki de yaptıklarını yapmasaydin hep keske diyecektin. Ben askta gurur oldugunu dusunmuyorum. Sadece karsindaki insan adam degilmis. Istemedigini hakaretlerle anlatmak yerine baska bir yol secebilirdi. Ama su saatten sonra yapacagin sey bir dha asla onunla irtibat kurmamak olsun. Ayrica kimsenin ahi kimsede kalmaz. Allaha havale et. Gerekirse psikolojik destek al. Kendini eve kapatma. Sosyal olmaya calis. Insanlarin sozlerine de takilma.

Adam istemiyorum demiş.
Çaba vermek istememissin ama karşı taraf istemiyor.
Niye zorluyorsunuz hala.
Şu mesaj attı mı bu sordu mu meşgul olduğunu söylemiş.
Yeni bir ilişkisi de olabilir bu ısrar niye.
İstese şimdiye kadar barışırdınız.
Artık umut beslemeyin.

Neden ya neden sizi umursamayan terslliyen bi af için üzülüyorsunuz,isterse 10 yılın gitsin seven gitmez kovsanda ,sövsem de gitmez canım

Bırak ne yaşadıysan yaşadın hayırlı si böyleymiş de dua et,önüne seçice bin başka biri çıkınca da tesekkur edersin

Ask için savaşmak demek "gurursuzluk" kendini küçük düşürmek vs demek degil ki önce bunları ayırmak lazım.

Allah yardımcınız olsun...Ama belliki adam sizin gibi hissetmemiş ve hissetmiyor...Bu kadar kişiliksiz nankörden ne hayir göreceksiniz sakin eskiye aldanipta şuan bit mani var gibi düşünmeyin (demiş ya beyefendi canimin derdindeyim falan diye) sizden gecmis gitmis ardinda bir yigin birakarak yazdiginiz hicbirsey onu dize getirmez sevmemek bu...sevse hic dayanabilirmi...

Bunu yasayan ilk kisi degilsiniz. Bir suru kisi var sevildigini samip anidem terk edilme soku yasayan. Ne oldugunu anlamadan, nerde hata yaptim, belki iliskiyi toparlayabilirim diye cabalarken bu durumlari yassyan sadece sen degilsindir inan. Uzulme. Gececek. Simdi gecmeyecek gibi geliyordur sana ama gececek inan.
Erkekler genelde baska birini garanti ettiklerinde birden bire boyle iliskilerine son verebiliyorlar. Kendini suclama. Yapilacak tek sey su donemde kendine odaklanman. Kendini taniman, kendini yeniden kesfetmen. Kitap okumayi seviyorsan iyi gelecektir. Okurken baska dunyalara dalman seni bir sure avilarindan uzaklastirir. Kendine kizmayi birak artik. O an oyle dusundun ve oyle yaptin. Su an artik kendine ayir zamani ve lutfen onunla ilgili herkesle irtibatini kes. Mumkun oldugunca ondan haber almamaya calis. Onu ilgi merkezinden cikarmalisin. Artik sadece kendinle ilgilen.
Her biten iliski aci birakir. Yasadiklarin mormal. Onemli olan kendini toparlayip yeniden ayaga kalkman. Boyle boyle buyuyoruz. Buna da tecrube diyorlat. Sevgiyle kal.

Çoğu insan yaşamıştır böyle bir durum ben de yaşadım. Zor olsada bu zamanlarını atlatacaksın. Kendini zamanla toparlayacaksın. Sana tavsiyem kendine söz ver bir daha ne olursa olsun ona mesaj atma. Bu adam seni isteseydi çoktan koşa koşa sana gelmişti. Artık bittiğini, bir daha olmayacağını kabullenirsen işin kolaylaşır. Düşe kalka yola devam edeceğiz. Yaptıklarına yanlıştan ziyade o zamanlar öyle istedim öyle yaptım demelisin.

Burda elestiriyi ve öğüdü kaldirabilecek insanlar konu açmalı her zman herkes aynı hisseder diye bir durum söz konusu deGil.
Kimi duygulari ile kimi mantığı ile hareket ediyor konu sahibesi duygulariyla hareket eden biri.
Canım iyisin hossun yaşadın bitti kimler yaşamadıki aşk acısı .. Kendince tüm duygularıni paylasmissin zoruna gidicek elbet ama senin bir hatan yok sen sevmissin sevmek beş para etmiyormus biliyor musun bu karaktersizlere.. Arama sorma demicem artık ne yapman gerektiğini anladığını varsiyorum tüm yorumlarda arkadaşlar da aynı şeyi söylemiş kalben kabullenme surecini zorlastirma nefes alıyorsun hergün başka bir gün unutma sen değerlisin sen olmasan o mali onemsiyen biride olmazdı değil mi?

Onunla iletisime gecmek istediginde sunu dusun, gercekten artik birsey hissetmedigin eski sevgilin var bir de yeni asik oldugun birisi, tam yeniyi dusunurken eskisi nesaj aysa ne hissedersin? Mesaji okuyorsun ablam ablanla komsuymus! Ufff mesaja bak bu ne falan dersin dimi. Hatta dahada kacasin gelir. Yazacagin mesaji sevmedigin birinsen kendine gelmis gibi dusunursen seni durdurabilir objektif bakabilirsin.

yani aslında haddime düşmez ama sizin ayrılığı kabullenemeyip bir süre daha gurursuzluk yapmanızı anlıyorum. siz buradakilere bakmayın, hepimiz zaman zaman böyle saçmalıklar yapıyoruz. kadınlar olarak daha duygusalız ve senelerimiz bizim için çok değerli, erkek sabit bakıyor herşeye. ben ablanızın yaptığına takıldım, bence sizin haysiyetinizi ve gururunuzu daha da ayaklar altına almış. döneceği olsa bile dönmez artık ve eklemek istiyorum şunu da, dönmemesi sizin için daha iyi. sizinki gibi 3 yıllık değil 7 yıllık bir ilişkiden çıktığımda evimde bir dolu çeyizliklerimle kalakalmıştım. o yüksek ihtimal monotona bindiği için sizden bıktı, erkekler böyledir malesef. bunun bir de 40 yıllık evliliği, doğum vs zor günleri var, eğer evlenmiş olsaydınız çok daha pişman olacaktınız, sizden çok çabuk bıkacaktı. belli ki dirayetli biri değil. kendince sebepleri var ama bence çok sığ bunlar. lütfen ablanıza bir daha karışmamasını söyleyin. görmek istemediğiniz bir adamın erkek kardeşi size mesaj atsa ne düşünürsünüz?

O seninle gezerken tozarken 'yatarken' sen neredeydin? Ruhlar aleminde miydin?

'Benle gezdi benle yattı.'

Hayır ya! Beraber gezdiniz beraber yattınız.

Senle yattı diye sana kul köle mi olacaktı? Yada öyle olmasını mı umdun? Yoksa seninle evlensin diye onunla yattın?

Karşı taraf yememiş işte. Neyse daha fazla rahatsız edipte iyice huylandırma kendinden. Başladığı gibi saygılı şekilde ilişkileri bitirmeyi de öğrenin.

baskası var hayatında onun.seni sevmiyormus o kısı daha agır bastı.sende kendını topla bnce hayatına düzen ver sen sevginin pesinden gitmissin ama karsı taraf sevmedıgı icin malesef olmamıs.cok deger verme bundan sonra kımseye

İnan bana okurken içim cız etti "yattı " kelimesi kolay çıkabilen kabullenilebilen birşey değil. Lütfen güçlü dur. Her katil cinayet mahaline döner diye bir laf vardır. Elbet bir günde o sana ulaşacak ve hiçbir şey hissetmedigini göreceksin. senin yapman gereken iletişimi kes. Gözünün önünde yerde yatıyor can çekişiyor olsa yürü git.
Muhtemelen yeni biri var ve şuan heyecan içinde ne seni görür ne de ablani.

bu yattı kelimesini kullanmamın tek sebebi benden ayrılmadan 20 gün önce benimle birlikte olmuştu. ama yirmi gün sonra uzun zamandır ayrılığı düşünüyorum dedi. işte ben bu yüzden yattı diyorum, bir tek o gün için.
başka biri olduğuna inanmıyorum niyeyse.. o da yok dedi hep. hani ortak arkadaşlardan benden ayrıldıktan sonra çok kötü olduğunu da duydum. ama bu kötülük tabiki sevdiği için değil, o da benimle 'yattığını' bildiği için, ayrılmayı düşünürken bana umutlar verdiği için, sevmiyorken yanımda durarak işkenceyi uzattığı için..

Ortak arkadaş vs böyle zamanlarda Akbaba gibi beklerler. Kimsenin ağzına laf verme dedikodunu yaptırma .soranlara iyiyim ben neler yaşadım ki herseyin üstesinden gelirim imajı ciz. Gidip ona yetiştirsinler kaybettiğin özgüvenini bir nebzede kazanabil böylelikle.
Şunu diyeceğim sana cinsellik yaşamasaydın bu ayrılık sana bu kadar dokunur muydu? Ya da sadece öpüşseydin sarılsaydın kendini kullanılmış hisseder miydin? Seninde sınavındır belki bu karşına başka biri çıktığında daha temkinli davranırsın üzülme güzel kardeşim herkes ettiğini çekecektir.

aynı acıyı yine yaşardım. meselem cinsellik değil.. bunu hiç yaşamamış olsaydım da ayrılmadan 20 gün önce seni çok seviyorum hiç gitme benden deseydi sırf bu sözü söyleyip 20 gün sonra sevmiyorum artık seni yapamıyorum demesi aynı şekilde koyardı. inandığımın yalan olması yakan canımı. yeterince herkes acı çektiğimi öğrendi ne yazıkk ki ben hiçbir zaman hislerimi saklayarak yaşayamadım. bu kez de öyle oldu. ama ders oldu.. tek başıma kimsenin bilmediği şekilde yaşamam lazımmış. umarım bundan sonra bir daha inandığım yerden kırılmam kimseye.zira ağır geliyor. kısmet nasip diyerek önüme bakacağım. eden bulur gerçekten.

Bu gibi durumlarda yapilacak sey belli. Duymak zorda gelse malesef onunla olan tum bagini, iletisimini koparmali ve hayatina devam etmelisin. Onu dusunmemek icin kendini mesgul tutmalisin. Her gun kendine pozitif biseyler soylemelisin. Belli bi zaman sonra insan soyledigi seylere inaniyor. Ornegin "oh bugun dunkunden cok daha iyiyim". "Sevgim ve saygim azaliyor yakinda tamamen bitecek zaten" "beni istemeyeni ben hic istemem. Bakalim beni hak eden prensim beni ne zaman bulacak" ve bence en onemlisi manevi olarak kendini bu surecte gelistirmen.

Ben dua etmeyi ve herseyi Allah'a birakmayi faydali goruyorum.

Bir de eger yemin'e inaniyorsan, bir daha o seni arayip sormadan onunla asla iletisime gecmeyecegine yemin et. Ve asla yeminini bozma.

İstemeye geleceklerinden 2 gun once aradim bilet aldiniz mi demek icin. Yillarimi verdim, en zor zamanlarini ben cektim, evlenmeyi isteyen 2 yil pesimden kosanda oydu. Sonuc,
-dogum gunun kutlu olsun askimm bilet aldiniz mi?
-ben gelmiyorum baskasi var onu seviyorum. (Ses tonuyla alakali bir sorun oldugundan 70 kere isrardan sonra alinan cevap, soramasam soylemeyecek de)

Telefonumu kapadim hakaret bile etmedim, yere yigilip butun gece ve 1 ay boyunca agladim. Aileler tanisti universite beraber bitirildi, asker beklendi, is kuruldu, ev bakildi vs. Ölüyorum sandim boyle bir aci yok severken terk edildigime mi yanayim, baskasi icin terk edildigime mi, baskasini seviyor oldugunu bildigime mi, yari yolda birakilmanin alasini yasadigima mi, yillarima mi vs vs.

1 ay sonra baktim ölmüyorum yasamam lazim o zaman. Oyle cok seviyorum askimin pesinden kostum falan kandirma kendini. Adam sevmiyor bitti. Ne bir msj ne bir arama yuzunu bile bir daha hic gormedim. Son gulusu aklimda, cok severDİK birbirimizi. 2 sene sonra nikah fotolarina bakinca bana sarildigi gibi sarilmamis, gulumsememis diyebildim sadece.

Ben kendime geldim de cok sey gitti benden. Ama kendime olan degerimi saygimi kaybetmedim oncelikle. Adimi duydugunda ay sapik gibi yapisti diyecegi degil basini onune egip mahcup olacagi kizim ben.ilk aski, ilk ciddi, en uzun iliskisi. Uzatmaya buyutmeye gerek yok yari yolda kaldim vs kimler neler yasiyor sabrediyor sende edersin bir tokat at da kendine gel..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…