Kendimden fazla mı taviz verdim ?

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.252
398
Merhabalar. Gün geçmiyor ki yeni bir konu açmayayım. Bu aralar en en en büyük derdim sevgili babacığım.
Kısaca aile hayatımdan bahsederek (sizi de fazla sıkmayarak ) başlamak istiyorum .
Ben bir abisi , bir erkek kardeşi olan (maalesef) bir evin bit kızıyım. Herkes bana her zaman bu durum için imrense de gerçekten çok zor bir şey.
Ezelden beri sürekli babamın ve annemin aklı bendeydi. En iyi kolejlerde okuttu beni sırf yanlış çevrem olmasın diye. Gittiğim kolejde daha çok mutaassıp ailelerin çocuklarının okuduğu bir okuldu. Dolayısıyla çevrem de hep aynı yöne bakan insanlarla çevrili oldu. Lise bitti üniversiteye gelince , güzel bir okul kazandım. Babam illa özelde okutayım diye yine baskılarına devam etti. Sanki her an sapmaya hazırmışım gibi. Dediğini yapmadım ve kendi bildiğim yolda devam ettim. Üniversite hayatında yaşadığım zorlukları anlatsam Manas destanı olur. Ama şu kadar söyleyeyim korktuğu şeylerin pek çoğunu yapmış buldum. Sevgilim oldu, nargile cafeleri öğrendim, okulu kırarak bol bol gezdim vs.
Şimdi asıl konuya gelelim. Herkes artık biliyordur talihsiz bir evlilik yaptım ve boşandım. İlk boşandığım zaman maddi durumum ayrı bir eve çıkmaya el veriyordu. Çalışıp , kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadınım. Ama babam başka eve çıkarsan hakkım haramdır, asla seni affetmem dedi. E tabi böyle olunca bende ayrı eve çıkmadım. Bir anlaşma yaptık. Evimiz 2katlı ve ben üst katta kendime aitmiş gibi yaşamak istediğimi söyledim. Başlarda bunu da sorun etti, tek başına olmaz. Terastan biri ya içeri girerse vs vs. Neyse buna ikna oldu.
Boşandıktan sonra bana inanılmaz destek oldu. Gerçekten bir dediğimi 2etmedi. Eee sorun ne Kaj canına mı susadın diyeceksiniz ama sorun şu ki ben hiç dilediğim gibi yaşayamıyorum. Saat 9 olunca whatsaaptan başlıyor yardırmaya. Nerdesin? Daha kaç saat kalacaksın ? (Arabam olduğu halde) Gelip alayım vs. Ve ben kaç kere kavga etmeme rağmen bana sürekli ben babayım endişe ederim diyor.
İş hayatıma tamamen karşı. İhtiyacın yok çalışma ben bakarım diyor. Sabah giydiğim kıyafete hatta çektiğim eye linera kadar karışıyor. Durum öyle bir hal aldı ki , nişanlımla buluşacağımı bile söylemiyorum. Çünkü onun yanında da mutlaka alakasız bir mesaj atıyor. Eve gel diye başlıyor konuşmaya. E mübarek işten çıkıyorum 6 da , trafik malum en aşağı 1saat sürüyor. Zaten yemek yiyoruz sonra muhabbet derken saat oluyor 9. İstanbul'da yaşayanlar iyi bilir hayat 9 dan sonra başlıyor.
Bende bu zamana kadar hep he diyip geçiştirdim. Ama artık he demek istemiyorum. Bana tutturdu bir an evvel evlen. Düğününü ben yapacağım diye:silah:
Sizce bu saaten sonra babamla nasıl konuşmalı ve ne yapmalıyım ?
Bu arada okuyan herkese teşekkür ederim.

Şöyle bir babam olsaydı ne olurdu, offf of. Benimkide hastanede ben can çekişirken gelmeye tenezzül etmez (altında arabası var aynı semtteydik) aradığım zaman meşgule atar... Kusura bakma içimi döktüm...
Ya özür dilerim yaranızı deştim sanırım.
Ama inanın böylesi de çok zor. Yaşamayana göre prenses hayatı ama inanın öyle değil :(

Benim de annem babam bekarken böyle olduğu için ve ben bunun üstesinden gelemediğim için maalesef yardımcı olamayacağım umarım yardımcı olan biri çıkar 🥰
İnşallah :D bu derde bir çare olsa keşke. Tamam anlıyorum onları da ama ben de artık çok bunaldım.

Ahahahahaha yok artık anca bu kadar olur,ayyyyniyiz,kardeş durumlarına kadar :confused:Geçen şehirdisinda idi bide benimki ,dışarıdaydım akşam 9da her yerden ariyo peri evde mi ki,eve geldi mi,nerde diye :confused:
Değişmezler bu saatten sonra bence,alışmak lazım ben böyle yapınca gidip iki yanak alıyorum sariliyorum eheheh yapıp sevimlilik tasliyorum.
Üniversite de özelden devlete geçiş yapacagim diyince tamam istemiyosan okul okuma devlete geçmek yok demişti :confused::confused::confused:

Ya özür dilerim yaranızı deştim sanırım.
Ama inanın böylesi de çok zor. Yaşamayana göre prenses hayatı ama inanın öyle değil :KK43:

Tabi canım sende haklısın baban tutucuymul gerçekten ama iyi yanları inan çok daha fazla arkanda dağ gibi duruyor ben o kadar kötü şeyler YAŞADIM ki sahipsizlikten ki acı olan babamın maddi durumu çok iyiydi ama ben 100 lira için bile ne pisliklere katlandım.... En azından evlendiğinde rahat edersin..

Keşke benim babam da sizin babanız gibi olsaydı. Benim babam da aşırı baskıcı ama sizinki gibi endişeden değil, sırf erkek olduğu, onun her dediği yapılması gerektiği için baskı kurup dediğini yaptırır. Ne maddi anlamda ne de manevi babamdan hiçbir fayda görmedim ki desteğini de istemiyorum, tek isteğim sorun yaratmaması. Ben sizin diğer konularınızı da okumuştum. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, babanızı değiştirebiliyorsanız değiştirin ama değişmiyorsa gerçekten şükredin halinize. Sizin yaşadığınız da kendinizce zordur eminim, ben de tiyatroya gidince geç bittiği için rahat rahat gidemiyorum sürekli birilerinin aramasını istemiyorum ama sizin babanız endişelendiği için arıyor. Benim babam ise, " benim kızım nasıl bu saatte benim sözümü dinlemez, sokaklarda olur" düşüncesiyle arar. Arada o kadar fark var ki... :) Babanıza baba diyebilir miyim? :KK48:

eğer evlilik yakınsa kurcalama.
adam kendince kızına iyilik yapıyor..
yok daha evliliğe var diyorsan, konuşmayı dene.
onu çok çok sevdiğini, çok iyi anladığını, inşallah senin de evlatlarına böyle güzel sahil çıkabilen ebeveyn olmak istediğini, öte yandan artık kendine bakabilecek, koruyabilecek yaşa geldiğini, kendi kararlarını alabileceğini, saatler konusunda istanbul da yaşadığın gerçeğini anlat.
kırmadan dökmeden hallet, kıyamam baban korumacı ve evet can sıkıcı ama kendince haklı adam🤷🏻‍♀️

Şöyle bir babam olsaydı ne olurdu, offf of. Benimkide hastanede ben can çekişirken gelmeye tenezzül etmez (altında arabası var aynı semtteydik) aradığım zaman meşgule atar... Kusura bakma içimi döktüm...
Bende böyle bir babam olması için neler vermezdim

Fazlasiyla korumaci, cocukluktan itibaren ki haksizda sayilmaz.
Lakin hayati acisiyla tatlisiyla tecrube ederek ogreniyoruz.
Bana gore bunun bir cocumu yok, babaniz hic bir sekilde bu korumaci davranislarindan vazgecmeyecek.
Size tek onerim, evlilik karari verirken, babanizin koruma ic gudulerinin, acele bir karar vermenize sebep olmamasi olur.

Ahahahahaha yok artık anca bu kadar olur,ayyyyniyiz,kardeş durumlarına kadar :confused:Geçen şehirdisinda idi bide benimki ,dışarıdaydım akşam 9da her yerden ariyo peri evde mi ki,eve geldi mi,nerde diye :confused:
Değişmezler bu saatten sonra bence,alışmak lazım ben böyle yapınca gidip iki yanak alıyorum sariliyorum eheheh yapıp sevimlilik tasliyorum.
Üniversite de özelden devlete geçiş yapacagim diyince tamam istemiyosan okul okuma devlete geçmek yok demişti :confused::confused::confused:
Hahaha:D ban arkadaşım hoş geldin. Geçen Müdüre nasıl hunharca banladı bizi :D
Ya devlette okuyunca beni bıçaklarlar diye korktu :D sağ -sol kavgası olur sen arada kalırsın dedi.
Bende şirinlik yapıyorum ama istedikçe fazlasını istiyor :D

Keşke benim babam da sizin babanız gibi olsaydı. Benim babam da aşırı baskıcı ama sizinki gibi endişeden değil, sırf erkek olduğu, onun her dediği yapılması gerektiği için baskı kurup dediğini yaptırır. Ne maddi anlamda ne de manevi babamdan hiçbir fayda görmedim ki desteğini de istemiyorum, tek isteğim sorun yaratmaması. Ben sizin diğer konularınızı da okumuştum. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, babanızı değiştirebiliyorsanız değiştirin ama değişmiyorsa gerçekten şükredin halinize. Sizin yaşadığınız da kendinizce zordur eminim, ben de tiyatroya gidince geç bittiği için rahat rahat gidemiyorum sürekli birilerinin aramasını istemiyorum ama sizin babanız endişelendiği için arıyor. Benim babam ise, " benim kızım nasıl bu saatte benim sözümü dinlemez, sokaklarda olur" düşüncesiyle arar. Arada o kadar fark var ki... :) Babanıza baba diyebilir miyim? :KK48:
Aslında babamın tek derdi bana birisi ya asılırsa , ya kandırırsa. Beni hala 18 falan sanıyor. Geldim 30yaşıma :D
Babam bana sürekli evlenmek zorunda değilsin annen ben sen yaşarız diyor:D buyrun ama babam tiyatroya falan asla izin vermez. Malum kapalı alan ya yanınıza bir erkek oturursa ? :D

Back
X