• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimden fazla mı taviz verdim ?

ahahaahahahahahha hahahahahahahha cok iyi :KK70::KK70:
benimki de odam da benim tutmadigim takimin formasını bulmuş kesin sevgilisi var diyip mudureyi aramış dersime giren hocaları toplamışlar 1 saat toplantı yapmışlar babama anlatmislar falan :KK70: bi ders boş geçti hocammmm toplantı mi vardi diyince evet kucuk hanım senin için yaptık dedi,espri sanip kahkaha attim gerçekmiş :KK8::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Msn okumaları da bilgisayar da takılırken ben onlarin balkonu görüyormuş bilgisayarı,karda kışta çıkıp dikizliyormuş gizli gizli ne yapiyorum kiminle konusuyorum diye :KK70: perdeyi de içerden öyle ayarlamış ki kapali ama bi noktasi acik görebilmesi için :KK70: bahsedince cok sirin geldiler ama gozume simdi :KK70:
Haha babalarımız birbirini döver desene :D sigara içtim bir kere , ilk kez yani. Eve geldim kızımmmmm bu ne hal dedi :D ne hali dedim kokuyorsun dedi: ben içmiyorum falan dedim , içenlerin adını yaz diyor hahaha . Of beni kaç kere rezil etti :D
Hayır o zaman için tamam da şimdi 30yaşındayım. Hala tatile falan gidecek olsam arabamın anahtarını bile saklamıştı. Düşün uçağa zor yetiştim :D

baban cok tatli!

bilemiyorumki, bende cok korunularak yetistirildim, ama hic boyle sikmalar bogmalar yasamadim aslinda. ozellikle bosandiktan sonra bana 'hadi kizim cik gez, hadi oturup durma evde, hadi biseyler planla' diye direttiler (ozellikle annem). eve kapanip gerilmeyeyim, stres atabileyim kafami hemen toparliim diye:) ki oylede oldu.

hic kalbini kirmasan mi. okadar destek olmus Allah razi olsun. bi sekilde onun ayarina gidecek sekilde idare et. mesajlarini kisa kisa cevaplarla gecistir filan.. iyiligini dusunuyor elbette ama 'calisma ben bakarim sana' kafasi filan elbette yanlis. tatlilikla cozebilirsin insallah.
Babam başlarda pek bir şey demedi. Hatta beni alıp o gezdiriyordu. Ya inanılmaz tatlış evet ama saat 9olunca inanın nasıl kalkacağımı şaşırıyorum. Çünkü tam 9u 5 geçe mesaj atmaya başlar. Yani dışardan bakınca aman ne var diyeceksiniz ama bunalıyorum :/

🤦🏻‍♀️ evet bunaltıcı ama nasıl değişir bilemedim.
ben hiç babamla böyle sıkıntılar yaşamadım.
Annem yeterince darladığı için ona sıra gelmedi yada bilmiyorum.
üniversiteye başladığımda küçüktüm.
2. sınıfın 2. dönemiydi 18 im bittiginde, o kadar söyleyeyim..
ilk bir kaç ay tedirgin oldular.
hatta okuluma yakın dedem oturuyordu, o bile arada gelip okulun etrafında tur atardı🤣
ama kendimi koruyabilecek biriyim.
sessiz değilim, başıma bir iş gelse ortalığı ayağa kaldırırım, haksızlığa uğrasam hakkımı söke söke alırım.
yaşım 18-19 olunca iyice bu özellikler baskın oldu.
sonrası ailemde şu şekilde gelişti;
turuncu kendi halleder,
turuncuya bir şey olmaz, karşısındaki korksun,
başının çaresine bakar
gibi.
bu arada bir şey değil çok şey oldu 🤣 ama üstesinden gelmeyi bildim.
eğer karakterin daha narin, nazlı ise bu da bir sebep olabilir.
Aslına bakarsanız ben de çok cesur , istediğini söyleyen , haklarını sonuna kadar savunan birisiyim. Ama babamın en büyük korkusu ya bir erkek kızıma göz dikerse ki dikti :D
Adama kötü davranıyor resmen. Geçen baş başa yemek yediler benim kızımı neden istiosun sen demiş :D adam ne diyeceğini şaşırmış. Resmen bırak git demek istemiş:
Nasıl yapıcam inanın bilmiyorum. Küsüyorum yine anlamıyor.

Bence annenizi araya sokun, babanızla o konuşsun, kız artık kendi sorumluluğunu alan genç bir kadın, üstüne gitme kendi yolunu kendi çizsin hayatını yaşasın diye. Siz konuşursanız kırıcı olabilirsiniz çünkü ama anne arayı yumuşatır gibi geliyor bana.
Annem o kadar uysal , o kadar evcimen bir kadın ki. Zaten babama aşık resmen . Ne dese anneme göre kanun gibi bir şey. Baban haklı diyor sadece. Annem bir kere beni savundu , bu kız seni de yoldan çıkarttı falan dedi kadına .

Babam başlarda pek bir şey demedi. Hatta beni alıp o gezdiriyordu. Ya inanılmaz tatlış evet ama saat 9olunca inanın nasıl kalkacağımı şaşırıyorum. Çünkü tam 9u 5 geçe mesaj atmaya başlar. Yani dışardan bakınca aman ne var diyeceksiniz ama bunalıyorum :/
acikcasi o durumda bende cingar cikarabilirdim galiba:) abartmadigin surece sorun olmamali, saat 9 nedir ki canim.

Annem o kadar uysal , o kadar evcimen bir kadın ki. Zaten babama aşık resmen . Ne dese anneme göre kanun gibi bir şey. Baban haklı diyor sadece. Annem bir kere beni savundu , bu kız seni de yoldan çıkarttı falan dedi kadına .
Siz evlenirseniz anca babanız iflah olur o zaman valla işiniz zor yani ne diyeyim bilemedim :KK70:

Babanızla inatlaşmayın bence onun istediği gibi çizin ölçülerinizi inanılmaz rahatlarsınız. Hiç bir gezme, kıyafet, eyeliner iç huzur kadar mühim değil. Bende aynı şeyleri yaşadım, yaşıyorum. Boşandım, maddi durumumuz iyi, babam üstüme titrer benzer işler yani. Çalışmamı istemiyor, hava kararmadan evde olayım, çok sık dışarı çıkmayayım vs vs.. Bunların tamamının dışına çıkıp sürekli tartışıyorduk beni gezenti aylakçı kafasının dikine giden biri olarak görüp çatışma çıkarıp laf sokuyodu. İnanın hiç değmez, aramız düzeldiğinde kızım bi sahlep yap da içelim demesi bunların hepsinden daha değerli bana göre. Hem nişanlıymışsınız evlenene kadar idare ediverin işte aksi halde bitmez bu çile..

Bu kadar korumaya rağmen yanlışlar yine de yaşanmış, yanlış bir evlilik yapılmış. Şimdiki nişanlınızı ne kadar seviyor da olsanız konularınızdan kafanızda bir soru işareti olduğu belli.

Babanızı karşınıza alıp bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlatacaksınız. “Böyle yaparak beni acele ettiriyorsun, iyiliğimi düşünüyorsun ama ben yanlış bir evlilik yapmak istemiyorum” diyebilirsiniz.
Akşam 9 da değil 10 da gelirsiniz eve 2 gün surat asar 3. gün düzelir. Başka bir zaman o saat de esnetilir. Her dediğine tamam derseniz kaç yaşına gelmiş bir kadına hala karışma hakkı bulur kendine. Evet babanız, evet aynı çatı altında yaşadığınız için eve giriş saatleri konusunda gönlünü yapmalısınız ama bu kadar taviz verilmemeli.

Babam da ablama az çok böyleydi, bana da bazı şeylerde karışır ama en başından ben “çirkeflik” yapmasaydım bu halde olmazdım. 1 ay evden hiç çıkmasam neden çıkmıyorsun demez işine gelir o derece. Ama geceyarısından önce eve geldiğim çok azdır, söyleniyor ama yapacak bir şey yok. Beni seviyor o yüzden kabul etmek zorunda kalıyor, bende onun sınırlarını bilir aynı evde yaşamanın verdiği sorumlulukları yerine getiriyorum.

Babanızla inatlaşmayın bence onun istediği gibi çizin ölçülerinizi inanılmaz rahatlarsınız. Hiç bir gezme, kıyafet, eyeliner iç huzur kadar mühim değil. Bende aynı şeyleri yaşadım, yaşıyorum. Boşandım, maddi durumumuz iyi, babam üstüme titrer benzer işler yani. Çalışmamı istemiyor, hava kararmadan evde olayım, çok sık dışarı çıkmayayım vs vs.. Bunların tamamının dışına çıkıp sürekli tartışıyorduk beni gezenti aylakçı kafasının dikine giden biri olarak görüp çatışma çıkarıp laf sokuyodu. İnanın hiç değmez, aramız düzeldiğinde kızım bi sahlep yap da içelim demesi bunların hepsinden daha değerli bana göre. Hem nişanlıymışsınız evlenene kadar idare ediverin işte aksi halde bitmez bu çile..
Beni en iyi siz anlarsınız o halde.
Tamam istediği gibi olmaya çalışıyorum ama istekleri hiç bitmiyor ki. Sürekli e o zaman şunu da yapma diyor. Çok seviyor olabilir ama ben 30yaşında bir kadınım. Bunu da unutmaması lazım

Bu kadar korumaya rağmen yanlışlar yine de yaşanmış, yanlış bir evlilik yapılmış. Şimdiki nişanlınızı ne kadar seviyor da olsanız konularınızdan kafanızda bir soru işareti olduğu belli.

Babanızı karşınıza alıp bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlatacaksınız. “Böyle yaparak beni acele ettiriyorsun, iyiliğimi düşünüyorsun ama ben yanlış bir evlilik yapmak istemiyorum” diyebilirsiniz.
Akşam 9 da değil 10 da gelirsiniz eve 2 gün surat asar 3. gün düzelir. Başka bir zaman o saat de esnetilir. Her dediğine tamam derseniz kaç yaşına gelmiş bir kadına hala karışma hakkı bulur kendine. Evet babanız, evet aynı çatı altında yaşadığınız için eve giriş saatleri konusunda gönlünü yapmalısınız ama bu kadar taviz verilmemeli.

Babam da ablama az çok böyleydi, bana da bazı şeylerde karışır ama en başından ben “çirkeflik” yapmasaydım bu halde olmazdım. 1 ay evden hiç çıkmasam neden çıkmıyorsun demez işine gelir o derece. Ama geceyarısından önce eve geldiğim çok azdır, söyleniyor ama yapacak bir şey yok. Beni seviyor o yüzden kabul etmek zorunda kalıyor, bende onun sınırlarını bilir aynı evde yaşamanın verdiği sorumlulukları yerine getiriyorum.
Hani derler ya sakınan göze çöp batar diye. Beni gerçekten her şeyden sakınırdı . İlk evlendiğim kişiyi kendisi de sevmişti aslına bakarsanız. Çünkü o kişiliksiz de bana sürekli karışıyordu. Son zamanlarda bana sen neden böylesin çok mutsuzsun diyerek bana boşanma gücünü de bizzat baban verdi.
Nişanlıma gelecek olursam aslında sadece ona has değil , genel olarak hep bir acabam var artık. Kimseye öyle körü körüne bakamıyorum.
Babam eve geç geldiğim an çok değişik ruh haline bürünüyor. Beni bekliyor geldiğim an lafını sıkıştırıp kaçıyor. Ve bu benim canımı sıkıyor.
Asla ciddi konuşamıyoruz. Sürekli işi ya gırgıra vurur ya da benim tonla işim var . Dert arama kendine der. Bilemiyorum nasıl yapıcaz...

Merhabalar. Gün geçmiyor ki yeni bir konu açmayayım. Bu aralar en en en büyük derdim sevgili babacığım.
Kısaca aile hayatımdan bahsederek (sizi de fazla sıkmayarak ) başlamak istiyorum .
Ben bir abisi , bir erkek kardeşi olan (maalesef) bir evin bit kızıyım. Herkes bana her zaman bu durum için imrense de gerçekten çok zor bir şey.
Ezelden beri sürekli babamın ve annemin aklı bendeydi. En iyi kolejlerde okuttu beni sırf yanlış çevrem olmasın diye. Gittiğim kolejde daha çok mutaassıp ailelerin çocuklarının okuduğu bir okuldu. Dolayısıyla çevrem de hep aynı yöne bakan insanlarla çevrili oldu. Lise bitti üniversiteye gelince , güzel bir okul kazandım. Babam illa özelde okutayım diye yine baskılarına devam etti. Sanki her an sapmaya hazırmışım gibi. Dediğini yapmadım ve kendi bildiğim yolda devam ettim. Üniversite hayatında yaşadığım zorlukları anlatsam Manas destanı olur. Ama şu kadar söyleyeyim korktuğu şeylerin pek çoğunu yapmış buldum. Sevgilim oldu, nargile cafeleri öğrendim, okulu kırarak bol bol gezdim vs.
Şimdi asıl konuya gelelim. Herkes artık biliyordur talihsiz bir evlilik yaptım ve boşandım. İlk boşandığım zaman maddi durumum ayrı bir eve çıkmaya el veriyordu. Çalışıp , kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadınım. Ama babam başka eve çıkarsan hakkım haramdır, asla seni affetmem dedi. E tabi böyle olunca bende ayrı eve çıkmadım. Bir anlaşma yaptık. Evimiz 2katlı ve ben üst katta kendime aitmiş gibi yaşamak istediğimi söyledim. Başlarda bunu da sorun etti, tek başına olmaz. Terastan biri ya içeri girerse vs vs. Neyse buna ikna oldu.
Boşandıktan sonra bana inanılmaz destek oldu. Gerçekten bir dediğimi 2etmedi. Eee sorun ne Kaj canına mı susadın diyeceksiniz ama sorun şu ki ben hiç dilediğim gibi yaşayamıyorum. Saat 9 olunca whatsaaptan başlıyor yardırmaya. Nerdesin? Daha kaç saat kalacaksın ? (Arabam olduğu halde) Gelip alayım vs. Ve ben kaç kere kavga etmeme rağmen bana sürekli ben babayım endişe ederim diyor.
İş hayatıma tamamen karşı. İhtiyacın yok çalışma ben bakarım diyor. Sabah giydiğim kıyafete hatta çektiğim eye linera kadar karışıyor. Durum öyle bir hal aldı ki , nişanlımla buluşacağımı bile söylemiyorum. Çünkü onun yanında da mutlaka alakasız bir mesaj atıyor. Eve gel diye başlıyor konuşmaya. E mübarek işten çıkıyorum 6 da , trafik malum en aşağı 1saat sürüyor. Zaten yemek yiyoruz sonra muhabbet derken saat oluyor 9. İstanbul'da yaşayanlar iyi bilir hayat 9 dan sonra başlıyor.
Bende bu zamana kadar hep he diyip geçiştirdim. Ama artık he demek istemiyorum. Bana tutturdu bir an evvel evlen. Düğününü ben yapacağım diye:silah:
Sizce bu saaten sonra babamla nasıl konuşmalı ve ne yapmalıyım ?
Bu arada okuyan herkese teşekkür ederim.
Ne güzel bir baba keşke benim olsa. :KK4:

Merhabalar. Gün geçmiyor ki yeni bir konu açmayayım. Bu aralar en en en büyük derdim sevgili babacığım.
Kısaca aile hayatımdan bahsederek (sizi de fazla sıkmayarak ) başlamak istiyorum .
Ben bir abisi , bir erkek kardeşi olan (maalesef) bir evin bit kızıyım. Herkes bana her zaman bu durum için imrense de gerçekten çok zor bir şey.
Ezelden beri sürekli babamın ve annemin aklı bendeydi. En iyi kolejlerde okuttu beni sırf yanlış çevrem olmasın diye. Gittiğim kolejde daha çok mutaassıp ailelerin çocuklarının okuduğu bir okuldu. Dolayısıyla çevrem de hep aynı yöne bakan insanlarla çevrili oldu. Lise bitti üniversiteye gelince , güzel bir okul kazandım. Babam illa özelde okutayım diye yine baskılarına devam etti. Sanki her an sapmaya hazırmışım gibi. Dediğini yapmadım ve kendi bildiğim yolda devam ettim. Üniversite hayatında yaşadığım zorlukları anlatsam Manas destanı olur. Ama şu kadar söyleyeyim korktuğu şeylerin pek çoğunu yapmış buldum. Sevgilim oldu, nargile cafeleri öğrendim, okulu kırarak bol bol gezdim vs.
Şimdi asıl konuya gelelim. Herkes artık biliyordur talihsiz bir evlilik yaptım ve boşandım. İlk boşandığım zaman maddi durumum ayrı bir eve çıkmaya el veriyordu. Çalışıp , kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadınım. Ama babam başka eve çıkarsan hakkım haramdır, asla seni affetmem dedi. E tabi böyle olunca bende ayrı eve çıkmadım. Bir anlaşma yaptık. Evimiz 2katlı ve ben üst katta kendime aitmiş gibi yaşamak istediğimi söyledim. Başlarda bunu da sorun etti, tek başına olmaz. Terastan biri ya içeri girerse vs vs. Neyse buna ikna oldu.
Boşandıktan sonra bana inanılmaz destek oldu. Gerçekten bir dediğimi 2etmedi. Eee sorun ne Kaj canına mı susadın diyeceksiniz ama sorun şu ki ben hiç dilediğim gibi yaşayamıyorum. Saat 9 olunca whatsaaptan başlıyor yardırmaya. Nerdesin? Daha kaç saat kalacaksın ? (Arabam olduğu halde) Gelip alayım vs. Ve ben kaç kere kavga etmeme rağmen bana sürekli ben babayım endişe ederim diyor.
İş hayatıma tamamen karşı. İhtiyacın yok çalışma ben bakarım diyor. Sabah giydiğim kıyafete hatta çektiğim eye linera kadar karışıyor. Durum öyle bir hal aldı ki , nişanlımla buluşacağımı bile söylemiyorum. Çünkü onun yanında da mutlaka alakasız bir mesaj atıyor. Eve gel diye başlıyor konuşmaya. E mübarek işten çıkıyorum 6 da , trafik malum en aşağı 1saat sürüyor. Zaten yemek yiyoruz sonra muhabbet derken saat oluyor 9. İstanbul'da yaşayanlar iyi bilir hayat 9 dan sonra başlıyor.
Bende bu zamana kadar hep he diyip geçiştirdim. Ama artık he demek istemiyorum. Bana tutturdu bir an evvel evlen. Düğününü ben yapacağım diye:silah:
Sizce bu saaten sonra babamla nasıl konuşmalı ve ne yapmalıyım ?
Bu arada okuyan herkese teşekkür ederim.
Şaka bir yana bütün bunları sizi çok sevdiği ve değer verdiği için yapıyor.Dozu ayarlayamıyor olabilir.İncitmeden evlenene kadar idare edin derim.Bugün varız yarın yokuz.Şimdi hayatta diye bunlar size dert olarak görünüyor.”Keşke yanımda olsaydı da bunları yaşasaydım”deme pişmanlığını yaşamayın diye diyorum.

Ve inanın tam tersi bir babanız olsaydı acınız daha büyük olurdu.Birsürü kadın var babasından destek göremediği için pislik bir kocaya,mutsuz bir evliliğe mahkum.Bu şansın farkına varıp iyi yönde kullanın bence.

Benim babam çocuklarını önemsemeyen,yıllardır görmeyen,düğünlerine,doğumlarına gelmeyen,torunlarını yolda görse tanımayacak bir adam.Çocukluğum da yaraydı,genç kızlığımda büyürken yaraydı,15 yıllık güzel bir evliliğim,iki evladım var halâ yara.Kıymetini bilin vesselam

Valla tek çare gerçekten evlenmek. Çünkü bizde de hal böyle idi evlenmeden. Evlenince özgürlüğüme kavuştum. Sizde de öyle olacak gibi vaziyet.

nişanlı el oğlu çünkü,babanız el oğlu mu?
Demek istediğim o değildi. " babanla bu konuyu konuş, bu kadar baskı çok fazla" gibi şeyler diyen çoook az kişi var.
30 yaşındaki birine de bu kadarı çok fazla.
Ben 23 yaşındayım. Benzer şeyleri ve belki çok daha fazlasını yaşıyorum. Bu baskılar yüzünden kendimi 13 yaşında gibi hissediyorum. O yüzden bu tür konularda ayrıca sinirim tepeme çıkıyor.

Demek istediğim o değildi. " babanla bu konuyu konuş, bu kadar baskı çok fazla" gibi şeyler diyen çoook az kişi var.
30 yaşındaki birine de bu kadarı çok fazla.
Ben 23 yaşındayım. Benzer şeyleri ve belki çok daha fazlasını yaşıyorum. Bu baskılar yüzünden kendimi 13 yaşında gibi hissediyorum. O yüzden bu tür konularda ayrıca sinirim tepeme çıkıyor.

Ama bu konudaki baba baski uygulamiyor, onu yapma bunu yapma kadin kismi gezmez konusmaz okumaz vb demiyor ki....sadece kizini biraz fazla seviyor:KK48: Ben cok seker buldum:KK200:babalar icin kizlarinin yeri gercekten ayri, kizlarinin dugununde aglayan cok baba gordum:KK200:

Back
X