Kendimden korkuyorum(Ben deliyim?)

sehercik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
44
0
86
Ankara
slm arkadaslar. 84 kıloyum boyum 1,65
küçüklügümden beri kilolarımla ugrastım..hıcbırzaman bu kıloları verımedım..okadar cok dıyet yaptımkı.hıc bırzaman zayıflıyamadım.kucuklugumde alay konusuydum.(ayı dıye hıtap ederlerdı)şimdi ise topaç vs vs..yani inanın bııktım artık kendımde yasama gucunu bıle zaman gelıyor bulamıyorum..uzerıme bısey almaya gıdıyorum.bulamıyorum..çünkü olmuyor..bır kıyafete bakıyorum..tezgahtarın ukala cvp larıyla karsılasıyorum..o sana olmazkı.baskasına bakıyorum zaten deyıp kestırıp atıyorum..kot almaya gıdıyorum..erkek kotlarını onume cıkarıyor..dıledıgım gıbı yemek yıyemıyorum..herkezın gozu kendımde sanıyorum..bunlar benı ınanın delırtıyor..evet dıyeceksınız bunun yuzundenmı delırdın..bılmıyorum..kendımı ıyı hısstemıyorum..duurup dururken acaıp tepkıler verıyorum..normal bır arkadasımla konusrken bıle sesım tıtrıyor..konusamıyorum..kekelıyorum..kendımde oz guvenı bulamıyoırum..kendımı cırkın bakımsız bır asalak gıbı goruyorum..herkezı kırıyorum..bagırıyorum cagırıyorum..agzımdan cıkanı kulagım duymuyor..esımı hele onu o kadar cok uzuyorum ki agzıma ne gelırse bazen sayıyorum..gecen sakadan ayagına vurdum..ayagıda oynadıgı mactan dolayı sakattı..oda sen ne yapıyorsun seher ayagımı acıttın dedı bıraz soylendı..ben de ne var bunda ya dedım..aldım terlıgı yerden kafama kafama hızlı hızlı vurdum..sonra dedım ben ne yapıyorum..aradan 5 sk gectı kendıme geldım..esımle tartıstıgımızda sınır krızlerı gecırıyorum..kendımı parcalayasım olduresım gelıyor..ınanın kendımden korkuyorum..ya canıma kıyarsam..

canım benim git bir an evvel doktora. psikolojik destek al. mutlaka ama mutlaka....

kilo konusuna gelince, eğer elinden geleni yaptın fakat yine de veremediysen, onun için de bir doktora görün. belki tiroid problemin vardır. eğer o da yoksa ve hala veremiyorsan da kendini olduğun gibi sevmeye bak. bir ömür kendini beğenmeyerek geçmez... kıyafet bulamıyorsan, dik mesela. saçına başına makyajına dikkat et. çevremde senin boy ve kilona sahip ama mutlu çok tanıdığım var emin olabilirsin. sen kafana taktığın için belki de etraftakilerin her hareket ya da lafı da sana batıyordur. mutlaka patavatsız insanlar da çıkıyordur karşına ama şöyle düşün; hayatında bir daha görmeyeceğin bir insanın söyledikleri yüzünden üzülmek sana ne kazandıracak... dediğim gibi profesyonel yardım al, hem kendin hem de ailen için. eminim eşin de üzülüyordur.

hemen hormon tahlili yaptırmanı öneriyorum.
vucuttaki tiroid bezlerinin az yada fazla çalışması sonucu vucut böyle tepkiler verebiliyor.ve sana kilo olarakda geri dönüyor.
psikologdan önce iç hastalıkları uzmanına gidebilirsin bence.

canım benim.... kilonu kesinlikle dert etme.. sen yine 84 kilosun bence bo çok normal. benim teyzem 1.60 boyunda 120 kilo ama hayatından çok memnun. kilosuyla ilgili bişey söyleyen oldugu zaman kesinlikle cevabını veriyor. neden utanıyorsunki.. kenndini sev ve mutlaka psikolojik destek al canımm

seher canım merhaba
tatlım bak hayatta olmayacak bırsey yok sakın moralını bozma anladıgım kadarıyla ve senın de dedıgın gıbı ozguvenı kaybetmessın, bellı kı bı surecten gecıyorsun
sana dedtek olmak ıcın yazmak ıstedım
ben de kıloluydum hem de cok
boyum 167 kılom 90dı
dedıgın gıbı ınsan cok bunalıyor daralıyor uzuluyor ama emın ol yapılmayacak bırsey degıl
52 beden etegım var benım hala saklıyorum
ben asla dıyet yapamam olmaz sanırdım ama basardım sen de basarabılırsın eger etrafında basaran ınsanlar oldugnu gorursen daha da azmedebılrsın
ınsallah sana destek cıkabılırım
bak 90 kıloydum dıyorum senden cok daha fazla
suan 38 bedenım ve 59 kıloyum ınan basarabılrsın
her turlu yanında olmaya varım

Aynı sıkıntıları bende çektim 85 kg'dan 58 kg kadar düştüm ama normal yemek yememe dönünce aynı kiloyu hızlıca tekrar aldım.ilk diyetimde hiçbirşey yemiyordum yanlış yaptığımı anladım şimdi daha doğru bir diyet yapıyorum.şuanda 82 kg'la diyete başladım 80 olmuşum bile.Bende küçüklükten beri iri yapılı büyüdüm.Benimde özgüvenimi kaybettiğim şeyler çok oldu.ama zayıfladığım dönemde çok çok iyi hissettim kendimi.Şimdi önce herşey beyinde bitiyor.Zayıflayamıyorum kelimesini sil beyninden.Ben öyle yapmıştım,yapıyorumda.Ekmeği bol tahıllı olanından tüket,akşam 18,00 den sonra birşey yememeye çalış.acıkırsan meyva ye su iç hemen tok tutuyor insanı.Birde aklın yemek düşüncesinde olmasın.Hayatımızı yemek yemeye şartlandırmamalıyız.suyu bolca tüket.yrm saat dahi olsa yürüyüş yap benim gibi vaktin yoksa akşam yatmadan hareket yap,hiç olmadı aç bir müzik oyna.görüceksin sende güzel güzel kilolarını vericeksin.Hiç sıkma sen tatlı canını.Unutma moral,motivasyon çevredekiler öncesinde kişinin kendi beyninde biter. :1hug:

ınsan kendiyle barışık olmalı ki,yaşamaktan zevk alsın...
kendinizi sevmelisiniz,başkalarının ne dediği ya da ne demediği fazla umrunuzda olmasın...
kilo vermek isterseniz veririsiniz,spor yapın,yürüyüş yapın ya da
uzman birinden destek alın...
ama yerdeki terliği alıp kendi kafanıza vurmanız bence iyi bir hareket değil,
insan sinir anında ne yaptığının farkında olmaz ama daha tehlikeli vuruşlar
olmadan uzman bir psikologtan mutlaka yardım alın...
hayat o kadar tatlı ki,lütfen kendinize iyi davranın..
sevgiler...

cok sagolun..cok dıyete basladıgım zamanlar oldu 3 ay falan yaptım kılo verdım yıne bıraktım..yemeden duramıyorum..basıma agrılar gırıyor..mutsuz oluyorum sınırlı oluyorum..ama yemek yedıkten sonra benden kralı yok..

ben bu aralar bebek ıstıyorum..daha bebegım yok..esım dıyor bu kıloyla hamıle kalırsan vay halıne dıyor..evet haklı 100 kılo garantı olurum ozamana ..bılmıyorum ama oda benı begenmıyor sanırım...yolda zayıf bır kız gorsem hemen esıme bakıyorum..bakıyormu dıye..esım bana zaman zaman destek oluyor zaman zamanda benı kırıyor..ıradesızsın sen dıyor....

Bak canım öncelikle gerekli tahlilleri yaptır. Eğer hormonlarında sorun yoksa spora başla hayat tarzını değiştireceksin önemli olan bu. Tüm bunları yaparken de psikolojik destek almalısın. Yediklerini erit öncelikle. Yemeden duramıyorsan yapacağın tek şey eritmektir yediklerini. Spor düzenli beslenme ile kilo veremeyecek insan yoktur. Rahatsızsan zaten gerekli tedaviyle verirsin.

bnce kesinlikle doktora git canım hatta diyetisyene ama diyosanki diyetisyene verecek param yok diye devlet hastanelerinin diyetine git bak benim kuzenimin eşi çok çok kiloluydu acayip iriydi bide doğum yaptı bişanlıken aldıklarının hiç biri omuyodu çünkü zaten kiloluydu iyice almıştı devletin diyetisyeninde gitti derdini anlattı doktor bir hap vermiş ve yemek listesi bu diyete uydu haplarınıda içti zaten haplar iştah kesici haplarmış sende onlardan kullanırsan yemediğin zaman sinielenmezsin zaten canın istemz sonra okadar kilo verdiki inanamadık yaaa sanki o kilolar hiç gitmicek gibi duruyodu...

birde yengem var oda kilolu ve onunda boyu kısa canım oda çok uğraştı ama veremedi hatta evlendikten sonra dahada aldı ama abim bakımlı çok yakışıklı fiziği çok güzel bir insan dersinki bu bunlamı evlendi evet evlendi çünkü yengem kilolu olmasına rağmen çok bakımlı saçlarını her gün yapar makyajıydı giyimiydi kuşamıydı özellikle diktirir ve çok zeki bi insan yani herşey kilo değil başka yönlerinide geliştirerek çok güzel olabilirsin ben bile çok imrenirim yengeme bir gün çirkin göremezsin ben zayıf çıtı pıtı bi insan olmama ragmen onu bazen daha güzel görürüm kendimden canım sende bu yönlerine ağırlık ver bence...

anlattıkların tiroidde bozukluk olabileceğini getirdi aklıma... kiloların yüzünden bunalmışsın ama tiroiddeki sorunlarda insanı sinirli yapar bunu unutma bak netten istersen.. tiroidini ölçtür sorun varsa hem kilon kalmaz ortada hemde ileride tiroid bezinle ilgili sorun yaşamazsın.. bide birazcık pozitif ol

diyet filan değil
önce kesinlikle psikolojik destek almalısın
bebeği de ondan sonra düşünürsün

Öncelikle bir doktora gidip hormon ve troid testlerini yaptırmanı tavsiye ederim.
Bende şişman bir bayanım ama kendimle öylesine barışık bir insanım ki, kimse kiloma takılamadı şimdiye kadar. Çünkü öncelikle ben kendimle dalga geçiyorum böylece insanlar dalga geçemedikleri gibi beni savunmaya kalkıyorlar.
Mesela bir mağazaya gittiğimde, tezgahtara giderek "benim bedenime göre kıyafet bulursan bahşişi kaparsın" diyorum. Şok oluyorlar. Ben kahkaha atıyorum onlar dahada şok oluyorlar. Arkadaşlarla birlikteyken "bir dirhem et bin ayıp örtermiş, ayıplarım o kadar çoktu ki ancak örtebildim" diyorum. Zayıflara şaka yollu "nankörsünüz yediklerinizi inkar ediyorsunuz. Nimete nankörlük ediyorsunuz" diyorum. Yani öncelikle kendinle barış sonrasında kimsenin senle dalga geçmediğini göreceksin.

Burbuk arkadaşa katılıyorum, bende kilolu bir insanım ama kendimle barışık olduğum için kimse için alay konusu olmuyorum, zayıflamayı sağlığım için istiyorum aynaya bakınca daha zayıf biri olma hevesi de var içimde ama bunu çok fazla dert etmiyorum, insanlara dert yanmıyorum, kendimle barışık olmazsam insanlarda kilomla ilgili imalardan çekinmeyeceklerdir, bence önce sen kendinle barış kendini böyle sevmeyi dene, o zaman eşinde dahil kimse kilolarını sorun etmeyecektir, her şeyi denedim veremedim diyorsun bir dr a gittin mi? hormon tahlillerini yaptır kafana göre diyet yaparak kendini boş yere zora sokma...

hamile kalma durumuna gelince; kilolu bayanlar hamileliklerinde çok fazla kilo almıyorlar, ben 76 kg ile hamile kaldım, eyvah kesin 100 kilo olurum doğuma vinçle giderim diyordum, aşerme dönemlerinde kilo kaybım bile oldu, sonraki dönemlerde çok az kilo aldım dr um bile şaşırıyordu bu duruma, çünkü oğlumun kilo gelişimi çok iyi gidiyordu ve tombik doğdu ama hiç dikkat etmediğim sağlıklı beslenmeyi ihmal etmedim gebeliğim boyunca sanırım bu yüzden pek kilo almadım, doğumdan sonra 76 ya indim yine ama sonrasında kantarın topuzunu kaçırdım :utangac:
en kısa zamanda dr kontrolünde ve sporla kilo vermeyi planlıyorum ilk önce sağlığım için istiyorum ayaklarım sinyal veriyor çok sevdiğim yürüyüşlerim bile yarım kalıyor ağrılardan :umursamaz: bence sende dr kontrolünde yap bu kilo verme işini yerimseniben

eee ne varki bunda bende 1.70 boyunda ve 80 kiloyum ,ayrıca kilolu da

duruyorum ,benimde mağazalarda yaşadığım sorunlar oluyor ,o size olmaz diyenlere inat kabine

giriyorum olmasada alıyorum ,ablama veriyorum ,ve çok ta eğleniyorum :))şişmansın diyet

yapıyomusun ,aman çok yeme diyenlere inat ben halimden memnunum diyorum ,bunda delirecek ne var

ki ,sen 50 kila da olsan kar etmez ,senin psikolojin bozuk ,kendine güvenin yok ..kilo vermekten önce

psikolojik tedavi gör ..eşini de durduk yere kırmışssın ,adamda bu ne böyle der çekemez vallahi

söyliyim ,kafasına terlikle vuran ve ufacık tartışmayı büyüten biriyle çok fazla evli kalmak isteyeceğini

sanmıyorum ,silkin ve kendine gel ..

MERHABA ARKADAŞIM yaşadıgın ve hisetigin olaylar gayet normal yani deli filan degilsin çünkü aynısını yaşıyorum kilom şu an 85 bi iniyor bi çıkıyor 5 çocuk dogurdum ilk hamile kaldıgımda 52 kiloydum üst üste 5 dogum yaptım eh bukadar çocuk yapınca her bebekte vucuda bi 10kg yapıştı son dogumda şu an bebegim 21 aylık hamile kaldıgımda 86 kiloydum bebek dogdugunda 95te kaldım etrafımın laflarını kulak arkası etmeseydim çoktan tahtalı köye gitmiştim dogumdan sonra kendimden nefret ettim aklıma koyup diyetisyene gittim 2 ayda 80 kg düştüm diyetisyeni bırakalı 4 5 ay oluyo ve tekrar kilo aldım dedim ya şu an 85 ha rencide olayına gelince az önce sofrada oturmuş ölen yemegini yiyordum kocam benden önce kalktı sofradan sandelyemin başına dikildi başladı söylenmeye yeter utan kalk ayı gibi oldun topaca benziyon utan utan anamm azına geleni sıraladı bende yedigim içtigimde gözünmü vardiye başladım bagırmaya oda banane istersen dünyayı ye ben senin için diyorum kilo hertürlü hastalıgın başı kilo pislik kilo bela yani gelde sustur eşim 70 kilo bana nispet olsun die zayıflamaya başladı 20 gündür spor ve recim yapıyor sadece beni teşfik etmek için yaptıgını biliyorum eşimi seviyorum onunda beni sevdigini biliyorum bana sadece 10 kg zayıflasan yeter en azından geceleri rahat uyursun diyor ehhh ne yapalım seninde yazını şimdi okuyunca karar verdim zayıflamaya inşallah caymam gel sende başla bakalım 1 ay sonra kg ne olcak benim diyetisyenin verdigi listeler hala bende istersen sanada yazabilirim beni 2 ayda 15 kg zayıflattı aç kalmadan zayıflatıyor ama sende eger benim gibi tembelsen vaay halimize desene artık bizi baskülle degil kantarla tartacaklar hadi kollarını sıva kendine söz ver zayıflama yoluna koyul insan 5 kg bile zayıflayınca hayattan acaip zevk alıyo denemeye degeryerimseniben

Sehercim,bazı arkadaşların da dediği gibi,kesinlikle hemen bir troid kontrolü yaptır.Eğer bununla ilgili bir problem varsa sinirli,agrasif olursun.Bir de şekerini ölçtür.Gizli şeker de olabilir. Eğer bunlarda bir sorun çıkmazsa ikinci işlem olarak hiç zaman kaybetmeden bir psikolojik destek al.Bunlar ilk yapacakların olsun,ihmal etme.
Bunların yanında kilo vermek için bir diyetisyene başvurabilirsin.Herşey beyinde başlıyor,beyinde bitiyor.Nasıl yemek istediğin beyninde odaklıysa,kilo verme isteğin de beyninde sabitlenmiş olmalı.Ama aceleci olmamalısın.Spor destekli bunu yaparsan kilo mutlaka verirsin.Günde en az bir saat yürü mesela.
Bunlar belki de senin de bildiğin şeyler ama inan bunlardan başka formül yok.Eğer bu iş için harcayacak 1000 tl. gibi bir paran varsa Kavitasyon tedavisini de öneririm.Mademki Ankara'da yaşıyorsun,orada kesinlikle bu işi yapan bir yer vardır.Kavitasyon:bir makine.Yan etkisi yok ve vücuttaki yağları lenf ve idrar yoluyla attırıyor.Öncesinde ve sonrasında en az 3 litre su tüketeceksin.Ama diet+spor da olmalı hayatında.
Önce kendine bir çeki düzen ver.Çekicilik,güzellik sadece zayıf insanlara has birşey olsaydı,hep onlar tercih edilirdi.Fazla kilolarıyla da olsa çekici,saygıdeğer,hoş bulunan insanlar da var bu dünyada.
Ben de senin boyundayım ve 75 kilodayım.Herzaman ve herkes tarafından beğenildiğim son derece farkettirildi bana.Çünkü kendime güvenim tam ve bakımlıyım.Giyinmeyi iyi bilirim.Zayıf bir bayanın yan yağları bile bilinçsiz giyiminden dolayı çıkarken,ben estetik olmayı başarırım.Kiloyu kendine saplantı etmeyi bırak ve sendeki güzellikleri ortaya çıkar.Haaaa bu arada "ŞıŞMAN KIZLAR" filmini mesajını alabilmek için izle.
Benden bu kadar....

ıyıkı varsınız ıyıkı arkadasımsınız..sizleri çok seviyorum..kendımı en yalnız hıssettıgım anda hep yanımdasınız sagolun..gercekten dedıklerınızı yapacagım..kendıme guvenecegım..dogru gıyınecegım rejım yapacagım kımse aclıktan olmemiş oyle dimi. şişman kızlar bir filim mii..

Back
X