Kendimden nefret ediyorum artık

boncukgumus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
760
136
323
Merhaba arkadaşlar yargılamadan eleştirmeden bana yardımcı olabilir misiniz? Aranızda benim gibi olan var mı bilmiyorum ya da psikolog arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. Ben kendime sürekli zarar veriyorum şu şekilde vucüdümun her yerini yara yaptım, yapmaya devam ediyorum bu son bir bucuk yıldır böyle sabah akşam bu şekilde devam ediyor önce bacaklarım diz bölgem derin izler oluştu sonra pişman oldum bir sürü kremler aldım sürdüm falan tabikide tam geçmiş değiller tatilde biraz bronzlaştım biraz kapandı derken bu seferde bacaklarımın üst kısmı izler içinde sonra göğüs bölgem omuzlarım, yüzüm, popo, genital bölgesi her yerimde izler yaralar var yüzümü ellemeyi bir şekilde durduruyorum çok derin izler yok yüzümle oynamayınca vucüdüma sarıyorum. resmen kendime zarar veriyorum psikatriye gittim antidepresan kullanıyorum ama yine aynıyım elimden gelen herşeyi yapıyorum yinede olmuyor spora yazıldım vs... Doktora gitmeye bile utanıyorum artık bi kere normal bi muayene oldum doktor buraların ne oldu diye sordu ben yapıyorum psikolojik dedim bunu bi insan yapmış olamaz dedi. Lazer seansım var utancımdan ona bile gitmiyorum o kadar derin izler yapıyorum elimle. bunu nasıl yenebilirim benim gibi olan var mı aranızda?

Psikolojik destek verebilecek bir psikiyatriste basvurmanizi öneririm.Salt tanı konulup ilaç tedavisi ile sorununuzun üstesinden gelemeyeceksiniz. Anladığım kadarı ile babanız ile ilişkinizde sizi bu gün bile etkileyen sorunlar var.Dis görünüşünuze çok önem veriyorsunuz ve sanırım içten içe esinizin size olan sevgisinin ,ilgisinin devam etmesinde bunun önemli yer kapladığını düşünüyorsunuz. Siyah noktalarin,sivilcelerin guzelliginize gölge dusurdugu yönünde bir düşünce gelistirmissiniz ve sürekli bunları sıkiyorsunuz/ sonra kremlere basvuruyorsunuz ve bu kısır döngü olmuş.Buna çalışma hayatında ki sorunlarınız,bebeğinizin olmamasi ve bu konuda sağlık probleminizin olması sizi iyice bunaltmis. Meskuliyet terapisi size faydalı olacaktır. Sizin stresinizi boşaltıp,insanların sizi nasıl gördüğüne yönelik takıntılı düşüncelerinizi asmanizda yararlı olacaktır

Hemenn hiç vakit kaybetmeden doktora gitmelisin. Anti depresan seni kesmez, bunun bir tık ilerisi olursa ki oraya doğru gidiyorsun, bunu insanların önünde bilinçsizce yapmaya başlarsın. Çok ciddi söylüyorum. Psikolojini sakın hafife alma. Böyle bir tanıdığım var, ihmal etti çok kötü hale geldi. Sakın ben, benim elimdeyim diye düşünme. Sen psikolojinin elindesin. Psikolojinin senin elinde olması için uzman yardımı almalısın. Çünkü sen şuan beynini yapmaması üzerine yönetemiyorsun. O beyin sana başka şeylerde söyleyecek. Sende onun kölesi gibi gidip yapacaksın, yapma.
Eminim bu şuan sana pika hastalarının toprak yemesi kadar zevkli geliyor. Acısa bile keyif veriyor. Ama bu çok ama çok tehlikeli. Doktor anti depresan yazarsa açıklamanı yap, durumu anlat. Başka bir şeyler yapsın.
Tabi bunu istiyorsan..

Kendine bunu nasıl yapıyorsun ya psikolojik diyorsun tamamda. Ben yolduğum sivilcem kanasa panik oluyorum ellerinle kendini mi deşiyorsun gerçekten, canın yanmıyor mu? Mazoşist misin acaba bundan haz alıyor musun? Şuan panik oldum bunu halletmelisin

Kendinize düzenli zarar verecek kadar ne yaşadınız şahsen onu merak ettim

Derinlerde gizli çok ciddi bir travma var. Tedaviden önce teşhise odaklanın. Nedir bir türlü affedemediğiniz ya da içinden çıkamadığınız o saplantılı düşünce? Belki çok mahrem bir durumdur burada anlatmak istemezsiniz ama güvendiğiniz biriyle paylaşın. Bastırılmış çok ciddi bir sorun var hayatınızda. Bunu ortaya çıkarmanız lazım. Strese bağlı kaşıntı , kilo, sivilce gibi şeyleri tüm insanlar yaşıyor. Sizinkisi bunun on gömlek üstü. Hayatınızdaki yoğun stres unsuru ne?

Kırılmayın ama bu yorumunuzu çok anlayışsız buldum. Akıl sağlığı da bir sağlık türüdür. Bu arkadaşımızınki bozulmuş, çözüm arıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…