Haklısın valla canım..
Bnm büyük kızımda öyle doğdu ne zaman düzelir dedim 6,7 aylık olunca dedikler.
7 aylık oldu yaşınagelince dediler.
Yaşına geldi 3 yaşında biraz daha büyüsün dediler.
7 yaşına geldi hala aynı ne konuşursam ne anlatırsam anlatayım saniyelik uçup gider.
Genç kız gbi karşıma alıp konuşurum babası okula götürürken getirirken konuşur eve gelir bn konuşurum örnekler vererek ama yok hiç değişmedi huyu daha betere doğru gidiyoruz.
Yapma , doğru değil , olmaz dediğimiz herşey mevcut kızımda.
Küçük kızımda aksine karnımda Master yapmış gbi doğdu bnm ona konuşma eğitmeme gerek yok eğitilmiş doğmuş resmen.
3 yaşında doğuştan çok güzel kalem tutar bebek yapar( büyük kızıma 3 ayda kalem tutmayı zor öğrettim)
Bütün sayıları renkleri bilir İngilizce olarak.
Ve çok akıcı konuşur her dediği anlaşılır bilmediği yok( büyük kzım hala harf yutar bazen bilerek yapıyor. Anlamayız konulmasını sonra küser faln)
İnternette bir oyun videoları geçiyor “grani”
Diye KorKu oyunu büyük kızım sen küçüğe izlet.
Beşiğinde uyuyan çocuk tedirğin gizli gizli ağlıyor grani gelecek sopasını vuracak faln diye ..
Benimde büyükle başım dertte napsaam ki
Büyümüyor bnm büyük kız hiç
Allah yardımcınız olsun, çok zor çok...
Zaten o büyüsün geçecekciler tamamen insanı dolandırma üzerine kurulmuş, bile bile üzmek adına bir topluluk.
Hani sorun çocukta değil, sen beceremiyorsun ama merak etme büyüdükçe seni anlayıp azalacak sorunları diyor açılım olarak.
Aynı sizin gibi benim büyük de büyümüyor.
Ne ağlaması biter ne tutturması.
Çoğu zaman neye ağladığını bile anlamayız, kafası kaşınır ağlar, kardeşi koltupa oturur ağlar, oyuncağı düşer ağlar.
Sürekli ve sürekli ağlar!
Konuşması çok kısıtlı, becerileri de öyle.
Ama dediğiniz gibi küçük sanki yıllardır bu evde ve düzene hakim.
Gece acıkınca uykusundan uyanıp koltuktan inip mutfağa mamaların yanına gidiyor, mamma yeme diye bağırıyor, biberonu kapana kadar da ayrılmıyor oradan.
Bunun gibi hayatında tüm dert ve isteklerini anlatma yolunu buldu.
Abisinden iyi konuşuyor.
Büyüğe her şeyi milyon kerede anca öğretirim, küçük bir bakmışız seslendiğimiz nesneyi ya da rengi bulup getiriyor.
İki çocuğum da bana aynı anda anne dedi, biri 6 diğeri 20 aylıktı.
Ve tüm gelişimleri aynı zıtlıkta devam ediyor.