Kendimden sıkıldım.

eslemderler

Öncelik,samimiyet.
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2022
709
1.199
43
Selam arkadaşlar,
Sanırım yaşadığım şey depresyon,sanırım diyorum çünkü ne olduğunu ben de bilmiyorum.
34 yaşındayım,beş senelik evliyim,bir kızım var.Evliliğimin ilk aylarından itibaren eşimin ailesiyle sorunlar yaşamaya başladık(eşimle evliliğimimizin ilk günleri çöp oldu anlayacağınız.
Hamilelik,doğum vs derken,bir türlü kendimi toparlayamadım.Ailesi yüzünden eşimle sanki aramızda uçurumlar oluştu.Binbir emekle kurduğumuz yuva,keşke hiç olmasaydı bile dedirtiyor bana.Hatırlayanlar olur,en son annesinin bana davranışını yazmıştım.
Neden ben diye soruyorum,bu kadar haksızlık?
Hem de hiç hak etmediğim halde.
Biliyorum bazı şeylerin,bizimle ilgisi yoktur,Karşımızdaki kişinin kötü olmasıyla ilgilidir ama yine de düşünüyorum.

Şimdiye kadar anlattıklarım eşimin ailesi yüzünden olanlar.Bir de kendi ailem var tabi.
Dışarıdan baktığınızda kendilerini çok iyi yetiştirmiş ve gerçekten iyi insanlar ailem (el iyisi).
Yani elalem için yaşayan kişiler.Örneğin annem ve babam,gelinlerine,damatlarına kendi çocuklarından daha çok değer verirler.

Bir süre arsız olmayı denedim,gittiğimde rahatsız olduklarını bile bile gittim.Ne de olsa insanın anne ve babası ya.
Ama artık olmuyor,ayağım bir türlü oraya gitmiyor,gidemiyor.
Çünkü gittiğimde,acaba eşiyle sorun mu yaşadı,aman başımızı ağrıtmasın bakışları var üzerimde.
Daha önce her hafta gittiğim baba evine,nerdeyse iki aydır gitmedim.

Kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum,çocuğum için güçlü olmaya çalışıyorum ama bazen ona da tahammülüm azalıyor.Psikolojik destek alıcam ama o zamana kadar neler yapabileceğimi bilemiyorum…

Bir de istanbulda,deprem bölgesinde eski bir binada kiracı olarak 22 bin tl ödüyoruz.Bunu da ekliyorum çünkü maddi sorunlar da çok yansımaya başladı eve…

bence hepsni sktr et. hayat bu kadar ciddiye almaya degmiyor. kendin gibi ol kimseye iyi olmaya gecinemye calsma kendi ailen olsa bile. sen bi tanesin bi omrun var o da boyle gecmemeli. onlar seni uzecegine sen yanlis taraf ol onlar uzulsun. herkesi mutlu edemez herkesle anlasamazsn unutma umarm en kisa zamanda atlatirsin

illa uzulcem diyosan kizinin derdi olunca uzul kendi sahsi derdinde uzul. ama uzulme sebebin kızın disinda kimse olmasn. allah bagislasin

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim
evet rahatsiz olduklarini bildigin halde gittiginde mutlu oluyosan git ama ayagni atmak istemiyosan neden kendini zorlayasin ki bence hic gerek yok. seni uzen kiran insanlar hayatnda olmasalar da olur. insanin anne babası ayri dogru ama mutlu edemiyorlarsa iyi olsunlar uzakta olsunlar çokta dipdibe olmaya gerek yok lutfen uzulmeyin

Bir de istanbulda,deprem bölgesinde eski bir binada kiracı olarak 22 bin tl ödüyoruz.Bunu da ekliyorum çünkü maddi sorunlar da çok yansımaya başladı eve…
bunun icin uzgunum ama kocan da yaninda degilse birak onu da o düşünsün bi sekilde carki cevirmek zorunda

Annem babam için çocuklarını evlendirince annelik babalık bitiyor ama gelin ve damatlarını el üstünde tutarlar.Gitmek istemiyorum ve gitmeyi de düşünmüyorum.Dediğiniz gibi uzakta olsunlar mutlu olsunlar

Annem babam için çocuklarını evlendirince annelik babalık bitiyor ama gelin ve damatlarını el üstünde tutarlar.Gitmek istemiyorum ve gitmeyi de düşünmüyorum.Dediğiniz gibi uzakta olsunlar mutlu olsunlar
guzel bi tabir soylediniz el iyisi diye oyle aileler var maalesef ama yapacak bi sey yok. herkes kendi mutlulugunu dusunuyo baskasnin mutlulugu kendi mutlulugu onune gecmiyosa afedersinz de bir biz mi keriziz

guzel bi tabir soylediniz el iyisi diye oyle aileler var maalesef ama yapacak bi sey yok. herkes kendi mutlulugunu dusunuyo baskasnin mutlulugu kendi mutlulugu onune gecmiyosa afedersinz de bir biz mi keriziz
İnsan sadece konduramıyor ve üzülüyor…

Yaşadığınız hislere benzer bir durumu yaşıyorum ben de. Kendimi hiçbir yere ait hissedemiyorum. Yıllar önce depresyon tanısı koymuştu doktor. Şimdi de anksiyete ile uğraşıyorum 1 aydır antidepresan kullanıyorum. Bazı duygusal dalgalanmalar geçicidir, bazı insanlarda ise bu daha uzun sürebiliyor. Tamamen yaşam tarzı,kişilik yapısı ve çevredeki kişiler ile alakalı galiba. Yalnız olmadığınızı söylemeye geldim. Mutlaka psikolojik destek alın, kendi mutluluğunuz için çabalayın.

Önerileriniz için teşekkür ederim,umarım siz de kolaylıkla atlatır ve mutlu olursunuz

Kimseye yaranamadigin şu dünyada sal gitsin!!!bunu sağlam bir darbeden sonra anladım."benden sonra tufan!"yorma kendini çünkü kimse kıymet bilmeyecek .baba evi muhabbeti de annem ölünce aynı sizdeki gibi oldu.umursamiyorum artık.anladim ki "yalnızız "bunu anlayica da bir dugumu daha çözdüm hayat adına.gercekten insanlardan çok da bir şey bekleme böylece uzulmezsin.

Çoğu evli kadına geliyordur bu bıkkınlık, yalnız değilsin.. şöyle içinden güzelce bir söv rahatla hepimiz için. Her şey değişir, duygular da ..bir dert biter yenisi gelir. Nice mutluluğun olsun, belki yarın daha güzel bir gün olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…