Kendimden utanıyorum...!

Canım herşeyden önce hayırlısını dile ben evlendim evlendikten 4 ay sonra hamile kaldım. Herşey cok güzel gidiyordu herşey o kadar iyiydi ki 34 haftaya geldim ben bi de sağlık personeliyim okulum stajım çalışmalarım hep hastanelerde geçti. Hep uzman doktorlara gidiyordum. Herşeyim iyi cok sağlıklı doğuma az bi gün kaldı 1 bilemedin bir buçuk ay sonra bi kontrole gittim bebeğim karnımda ölmüş 10 gün önce sağlıklı herseyi iyi dediler kontrolümde ama kader kısmet herseyini aldım ama herseyi beşiği de o gün hastaneden çıkınca alınacaktı. Dokuz ay oldu bebeğim melek olalı. Ama benim ağlamadığım gün yok. Bebeğimi mezara koydular ama onla birlikte sanki beni de koydular canım. O yüzden herşeyin hayırlısını dile Rabbim beterinden korusun çekemeyeceğimiz dert vermesin. Teknoloji o kadar gelişti ki iyi bi doktora git rahimde perde varmış bende mesela o kadar doktora gittim hiçbiri demedi ilk önce kafanı topla o psikolojiyi atlat Rabbim hayırlısı ile tez zamanda kucağını doldursun inşallah

Allah gönlünüze göre versin, inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla siz de anne olursunuz...

Utanılacak bir durumda değilsiniz. Kendini pazarlayanlar, evli adamı ayartanlar, evlilik dışı çocuk yapanlar utanmıyor. Siz neden utanıyorsunuz Allah'ın verdiği imtihandan?

Sadece biraz daha sabırlı olmaya çalışın. Ve sadece hayırlısını isteyin...

Bu bir dert degil tabi ki...
Bu bir iç dökme bu bir hayatın sana olmuyorsa zorlama deme şekli...
Bu allahın bana bırak deme şekli...
Bu benim bittigim degil asıl başladıgım nokta...
Bu benim hayallerimin can çekiştigi , umutsuzluga yeniden düşmemdeki yeniden kafamdaki düşüncelerimin bedenimi sarmasını saglayan şey...
Evet belki bu benim son yazım saglıklı düsünemiyorum...
Bugun benim kalbimin bir tarafının mutluluk bir tarafının gece gibi kapkara oldugu gün..
Bugun benim enn uzun günüm..
Defalarca bu konu hakkında yazmış olmama ragmen bugun bana yazdıran şey dunyanin sonu degil dert degil , mutsuzluk hiç degil...
Eşimle 2.5 sene once severek evlendik.
Inişli cıkışli evliligimiz oldu.
2.5 senedir bebegimiz olsun istiyorduk.
Olmuyordu.
Sorun yoktu ama
Tahliller , ilaclar , stres vs.. bircok şey...
Bu sure zarfında bircok kez hamilelik haberleri dogumlar yeni hamileler yeni dugünler tabiki de hiç bitmedi.
2 tane kizkardesim dedigim akrabam olan sevdigim deger gordugum sırdaşım var...
Ilkinin bebegi var. Digeri ise 6 aydir cocuk istiyor...
Hicbir sorunu yok.
Beraber 6 ay boyunca dertleştik güldük yeri geldi gozlerimz doldu..
Bu ay doktor ona dkh verdi..
Bu ay korunacaktı.
Ilaci birakti ama adet olamadi..
Bgun ona test yaptik saniyeler icinde kopkoyu bir ikinci cizgi...!
Beynimden vuruldum. İcımde hem sevinc hemde nasil yaa korunurken hemde diye cigliklar atarken onun bu saşkinlikla allah sana da versin diyip aglamasi beni cok derin duygulara itti.
Beynim durdu...
Bu kıskanclik degil
Bu çok farkli birsey...
Bunun tarifi yok.
2 saate yakin istemsizce bögürerek agladım.
Neden ?
Bilmiyorum
Nedenini bilmedigim bir sekilde agladim.
Ama cok sevindim.
O benim yigenim olacak nasil sevinmem diyip kendimi teselli ettim.
Eşimin neden agliyorsun manyakmisin demesine karsilik veremeden agladim.
Daha yeni yeni kendime geliyorum buraya yazmak istedim.
Yazim ki burda çare bekleyenler kafalarina bu kadar takmasinlar demek icin. Ben yapamadim ama karar verdimki cocuk yapilmazmiş...!
Kendimden agladigim icin o kadar utaniyorum ki gercekten cok cağresizm. Icimde bir sogukluk var. Bogazimda bir dügüm var.
Çözülmüyor.!
Allahım nasıl bir kader bu
Nasıl bir imtihan ?
Sana asla isyan etmem ama gozumun onunde herkes hamileyken herkesin cocugu varken ben ne yapayim ?
Ben kimseyle gorusmeyimmi ?
Ben kafami nasil dagitim ?
Ben ne yapim allahım
Ben daha ne yapim?
Lutfen beni yargilamayin ama nasil tarif edeyim bilmiyorum.
O kadar istedim ki artik olsada sevinmem normal karsilarim gibi geliyor..
Canimin yanmasini istemiyorum ama çok yaniyor.
2 gune gecicek biliyorum ben onla gulecem eglenecem sevinecem bunu da biliyrum ama şuan hissettiklerim bu.
Çok uzun oldu farkindayim ama bunla nasil başa cikilir bilmiyorum..
Uyeligimi sildirmeyi interneti olan bir telefonu kullanmamayi kk ya girmemeyi bile dusundum...
Okuduysaniz Hakkinizi helal edin kizlar ben kendime birkac ayligina OHAL ilan ediyorum. Bir sure olmak istemiyorum...
Başa cikabilecegim birsey varsa soyleyin lutfen...

Yaşadıklarının aynısını 5 yıl yaşadım başına gelmeyen seni asla anlayamaz acını yaşa tabiki ama asla stres yapma olmama sebebi STRES bizde de problem yoktu rahmim dardı sadece ne zaman stresi bıraktım olursa olur olmazsa rabbim bilir dediğim an hamile olduğumu öğrendim....
Rabbim sanada tez zamanda bu duyguyu yaşatsın bunu bütün kalbimle diliyorum gerekirse kkya face twitter ve hiçbirini kullanma bende öyle yapmıştım çünkü ki ya her girdiğimde kendimi bebek bölümünde buluyordum sabret ve isyan etme olur mu sana dua edeceğim canim...

Cok zorlaniyorum...cocuk cocuk diye yırtılanlari hic bir zaman anlayamiycam...
siz ne istediginizin farkinda bile degilsiniz...
yinede dilerim rabbim cok bekletmez

Isteklerimiz her zaman ihtiyac duydugumuz seyler degildir hayirlisini isteyin Allah teala bize annemizden babamizdan cok.acir onun icin bu tarz seyler akliniza geldiginde hayirlisi diyin dusunmeyin uzerine, dikkatinizi baska seye yoneltin belki bir zaman hemen olmaz ama cabalayin biz bilmiyoruz ne bizim hakkimizda hayirli degilmi? Onun icin guvenecegiz Allahimiza cellecelaluhu,uzulmeyin gercekten

Kendimi gördüm yazıda.saatlerce bağıra bağıra ağladığımı biliyorum.bende ilk gebeliğimde kalbi durdu alındı,ikincisi dış gebelik oldu tüpüm alındı ameliyatla.bu süre zarfında bütün akraba tanıdık yaşıtlarım komşularım pat die hamile kalıp kucaklarına aldılar(şükürler olsun).ben iki yıl kayıplarla mücadele ettim ,öyle kayıp deyip geçme ,sayısız kan tahlilleri,azalıp artan kanamalar,inip çıkan beta değerleri , korunma süreleri,geciken adetler....öyle yıprandımki. Ne günah işledim dedim.en son tüpümde alınınca dedim artık ben kabullenmeliyim Rabbim bana çocuğu layık görmedi demekki böylesi hayırlı.son ameliyatımdan 3ay sora korunmayı bıraktık çnkü olmayacağını biliyordum,olsa bile yine düşer yine kötü bişey olur bu benim kaderim dedim.ama hiç bişey öyle senin planladığın gibi olmuyor.Allah neyi nezaman nasip edecekse ozaman oluyor.ne öne çekebilirsin ne ileri.korunmayı bırakır bırakmaz tek tüple hamile kaldım,Rabbim sağlıkla doğurmamı nasip eder inşAllah.umudunu kaybetme.her nasip vaktine esirdir.

Canim hic guzel yuregini uzme sen. Allah her seyin zamanini bilir. Emin ol.

En yakinimdakilerin ornegini vereyim sana, kayinbiraderim ve esi senelerdir cocuklari olmuyo, kayinbiraderimin sperm sayisi cok az, esininde 1 tupu tikanik oldugu icin alindi digeriyse su dolu yani doktorlar imkansiz gozuyle bakiyordu.
Bakiyordu cunku 1 ay once hamile oldugunu ogrendik suan 8 haftalik gebe.
Son care tup bebek denediler. Doktor denemenize bile gerek yok buyuk sorun anneden kaynakli cocugunuz olmaz dendi ama ilk seferde tuttu. Ustelik yillardir 10 dan fazla ameliyat oldular bunun icin, yine de olmuyordu.
Allahtan umut hic bir zaman kesilmez, tip cok ilerledi ve ilerlemeye devam ediyor. Bol dua bol tedavi halledilmeyecek hicbir sey yoktr.

Cok zorlaniyorum...cocuk cocuk diye yırtılanlari hic bir zaman anlayamiycam...
siz ne istediginizin farkinda bile degilsiniz...
yinede dilerim rabbim cok bekletmez

Ben ne istedigimin farkindayim. Ya da ne için agladigimi biliyorum ama sanirim siz anlayamamışşınız...
Çocuk diye yirtilmiyorum..
Bende biliyorum zor bir surec hazir olup olmamak var. Allahin zamani gelince vermesi var. Herseyden once kader var alnina yazilan.
Bunlari bendee biliyorum.
Ben istemiyordum. Istemedigim zaman hamile oldugumu ogrendigimde ve onun var oldugunu ilk hissettigimde hersey degisti... ben benlikten ciktim. Onun bana tutunuşu birakmayişi herseyiyle guzeldi o...
Peki ya sonra ? 6 haftalik bebegime kurtaj oldum.
Kendime gelemdim. Istedim o zaman anne olmak istedim.
Istedigimin farkina vardim. Oyle cok istedim ki olmadi tekrar denedim denedim yillardir deniyorum. Tabiki yinede yirtilmadim cocugum.olmuyor diye. En yakinlarim bile bilmiyordu agzimi acmadim. Defalarca kez hamile kalanlari duyduyca icime attim.
Bana neden cocuk dusunmuyorsunuz dediklerinde bile icim kan aglarken güldum...
Zamani geldiginde de icimden aglamak gelsede ( baskasinin yaninda aglayamam) gülerek anlattim herkese durumu. Hala uzuldugumu kimse bilmez gamsiz gibi tanir cevrem. Defalarca kez oluruna birakmis olmama ragmen olmamasi beni zaten bitirdi. Biraktim. Bir baktim 6 ay olmuş...
Bir baktim 1 yil olmuş. Bir baktim 2.yil dolmuş...
Insanlarin sana hamilelik haberleei verirken ezildigini sana aciyarak baktigini gordunmu hic ? Hissettinmi ?
O mutlulugu paylasirken bile nasil tereddut ettiklerini gordnmu ?
Ya da cocuk severken insanlarin nasil baktiklarini...
Ben boyle hissediyorum duygularimi derin yasarim..
Hala da soyluyorum cocuk icin hicbir zaman yirtilmadim. Hep dua ettim. Hayirli zamanda ver diye. Hayirli zaman ne zamnsa o zaman...
Tesekkurler yorumunuz icin

Hepinizden allah razı olsun... tesekkur ederim :)) beni teselli etmeniz benim icin onemliydi...
Dun bunlari yazarken bugun bunlara gulecegimi biliyordum. Ki oyle oldu inanin yasamayan bilemez. O kadar canim skkindi ki okudukca hata yaptigimi anladim. Allaha karsi gelinmez o ne zaman derse oo...
Yasim buyuk degil... yani 30lu yaslarda degilim. Evet stres cok onemli bir etken zaten bunu aşmak icin ohal ilan ettim. Teker teker tesekkur ederim. Hepiniz seviliyorsunuz...
Rabbim ne isteginiz varsa hayirliysa versin...

Umut varsa herzaman olma ihtimaline vardir.Hiç üzülme Rabbimin izniyle olacak inşallah. BENİm umudum bile yok.Yaşım fazlaca geçkin ve bekarım doktorlar artık evlen diyor.Bugün facebook ta bebek resimleri gördüm ağlamaya başladım istemeden .Sağlıklısın yasin küçük evlisin olur inşallah

allah buyuk bu bizim imtanimiz yapcak bir sey yok bende zamam zaman agliyorum. beden sonra evlenenler hep hamile inan cok zor esim sorup duruyor bir belirti var mi diye yok diyorum.

Hepinize teşekkur ederim..
Şnu da soylemeden gecmek istemiyorum. Ilk sene belki ama 1.5 senedir o kadar da takmiyorum bu meseleyi.
Bazen canim sıkılıyor ama hemen geciyor.
Kafama takmadigimda da hamile kalamiyorum. Oluruna birakinca da bir bakiyorum ki yeni dogan bebek yurumeye başlamış.
Hamile olanlar dogurmuş..
Dügünü beklediklerimiz hamile kalmış...
Zaman çabuk geciyor ve bazen ustune düş dedigim oluyor bazen dermanim kalmiyor bosver diyorum. Bazende ilk adimimizi atalim doktora gideyim diyorum.
Hep diyorum yani şimdi ben yine oluruna birakicam belki aylarca yillarca yine olmayacak. Sonra birgun 2.cocuklar gelince ben bir bakicam ki yillar olmuş uzulecem tekrar..
Bu ay o kadar rahattim ki..!
Allah hayirli zamani biliyor gonlumdekini de biliyor.
Bebegi olan kiz kardesimle bebeklerimiz sut kardes olacakti...
Onunki simdi 1.5 yasinda.
Artik sut kardes yapamayiz.
Simdi hamile kalan kiz kardesimde hayirlisi onumuzde 9 ay var. Bi bakicam ki onunkide yurumeye baslamis.
Plan yapmicaksin bu hayatta.
Hepinizw teker teker tesekkur ederim...
Doktora gitmeden bu isyan niye? Belki eşinde sperm yok yada sende bi sıkıntı var.

Saçma yani böğürerek ağlamalar filan. Doktora gitsen asla olmaz dese ağlarsın da böylesi saçma.

Allah inşallah anneliği size tattırır. Bu kadar kendinizi yıpratmayın. Bazen bazı şeyler artık vazgeçtiğimizde bize gelir. Bir süre kafanızdan çocuk fikrini atın zihninizi boşaltın. Hiç belli olmaz bir anda bakmışsınız hamile kalmışsınız ne güzel olur :)

Doktora gitmeden bu isyan niye? Belki eşinde sperm yok yada sende bi sıkıntı var.

Saçma yani böğürerek ağlamalar filan. Doktora gitsen asla olmaz dese ağlarsın da böylesi saçma.

Size doktora gitmedigimizi kim soyledi ?
Sacma olan şey benim bogurerek aglamam degil.
Asıl saçma olan Sizin her yazınızdaki gereksiz bozma ve aşşagılama çabasi...
Buraya sadece stres atmaya ve insanların dertleriyle eglenmeye giriyor gibisiniz.

Bu da bana saçma geliyor neyse dagılalım Giderli Hatun Giderli Hatun ablamız yazmış...

Son düzenleme:
Allah hepinizden razı olsun...
Bir anlik nefsime yenik dusup bunlari yazdigim icin kendime cok kiziyorum. Hepinize tesekkurler sanirim daha iyiyim ve daha iyi olacam:)
Bebegi olmayanlara isteyenlere rabbim hayirlli evlatlar versin diye dua ediyorum. Insallah bu benim son konum olur hepiniz sagolun iyiki varsiniz... :KK200:

Illa olsun deme rabbim hayirlisini versin. Vatananina ,milletine, ailesine hayirsiz olacak evlat zaten olmasin rabbim benide senide bekletio ya hayirlisini verecek sabrimizi ölçüyor ya da cocuk bize hayir getirmeyecek o yuzden vermio olumlu düşün her sey de bir hayir vardir belkide hayirlisi budur nerden bilicez. Yinede rabbim saglikli hayirli evlatlar nasip etsin hepimize.

Back
X