Kendimden utanıyorum...!

2,5 senedir evlisiniz ve 2,5 senedir cocuk istiyosunuz.
Bizde evlendikten 4 sene sonra cocuk düsündük.
Cünkü evlendigimizde hayat bize epey tasli bi yol öngörmüstü bazi sikintilari atlatabilmekte esini iyi tanimakla oluyo yani zamanla.
Yalniz gezmeler sohbetler sabahlara kadar kimseye hesap vermeden hayati yasamak.
Ben cocugum olsun diye evlenmedim sevdigim adamla beraber olmak icin evlendim.
Ama demekki bi kisiden kisiye degisiyomus.
Isyan etmeyin ama bukadar düsünürseniz hasta olursunuz.
Herseyi zamana birakin ve bi ugras edinin. Bi ise girin mesela.

2,5 senedir evlisiniz ve 2,5 senedir cocuk istiyosunuz.
Bizde evlendikten 4 sene sonra cocuk düsündük.
Cünkü evlendigimizde hayat bize epey tasli bi yol öngörmüstü bazi sikintilari atlatabilmekte esini iyi tanimakla oluyo yani zamanla.
Yalniz gezmeler sohbetler sabahlara kadar kimseye hesap vermeden hayati yasamak.
Ben cocugum olsun diye evlenmedim sevdigim adamla beraber olmak icin evlendim.
Ama demekki bi kisiden kisiye degisiyomus.
Isyan etmeyin ama bukadar düsünürseniz hasta olursunuz.
Herseyi zamana birakin ve bi ugras edinin. Bi ise girin mesela.

Ben evlenmeden once 5 sene cocuk yok boyle bil oyle evlen dedim eşime...
Sonra esim istedi cok istedi cok gozleri doldu beni ikna etti. Ben 2.5 yildir canimi disime taktim hamile kalmak icin. Esime bakiyiorum da pekte umrunda degil..
Zaten diyorum ya ohal ilan ettim. Bundan sonra hicbirsey eskisi gibi olmayacak.

Sonra esim istedi cok istedi cok gozleri doldu beni ikna etti. Ben 2.5 yildir canimi disime taktim hamile kalmak icin. Esime bakiyiorum da pekte umrunda degil..

Bazen biz kullar birseyi cok isteriz.
Takariz resmen.
Didiniriz cabalariz aglariz depresyona gireriz cevremizi bile kirariz neden olmuyor diye isyan ederiz rabbimize.
Halbuki bilmeyiz onun bizim icin daha hayirli planlari var.
Ve sen istersen bitarafini yirt o isini oldurmayacak.
Elinde cünkü. SubhanAllah.
Sonra seytanlari basimizdan kovariz, isyanimiza tövbe eder herseyi rabbimize birakiriz.
Iste ozaman göreceksin hersey senin hayal edebileceginden daha güzel olmus.
Bosuna üzülmüsüm diyeceksin.
Bu ohal kararina sevindim.
Ben bunu defalarca yasadim.
Insaniz nefsimize uyup isyan ediyoruz iste hemen tövbe ediyorum bende.
Ve gercekten bisürü örnegi var hayatimda isteklerim misliyle ve daha güzel bi sekilde gerceklesti.
InsaAllah hakkinda herseyin hayirlisi canim kardesim. <3

Psikiyatri ye gitmeni de tavsiye ederim bu ilan ettiğin OHAL de sana çok yardımcı olur canım

canım ya.Allah zamanını biliyordur.
hem bak en azından çocuk yapabilecek konumdasın.benim gibi sağlık sorunu çıkabilecek yaşa gelip bekar olsaydın.bekar olmayı takmıyorum.yalnız bu durum beni üzüyor.eşimle deneyip olumsuz sonuç bile alamıyorum.

gidin evlatlık alın.

Hepinize teşekkur ederim..
Şnu da soylemeden gecmek istemiyorum. Ilk sene belki ama 1.5 senedir o kadar da takmiyorum bu meseleyi.
Bazen canim sıkılıyor ama hemen geciyor.
Kafama takmadigimda da hamile kalamiyorum. Oluruna birakinca da bir bakiyorum ki yeni dogan bebek yurumeye başlamış.
Hamile olanlar dogurmuş..
Dügünü beklediklerimiz hamile kalmış...
Zaman çabuk geciyor ve bazen ustune düş dedigim oluyor bazen dermanim kalmiyor bosver diyorum. Bazende ilk adimimizi atalim doktora gideyim diyorum.
Hep diyorum yani şimdi ben yine oluruna birakicam belki aylarca yillarca yine olmayacak. Sonra birgun 2.cocuklar gelince ben bir bakicam ki yillar olmuş uzulecem tekrar..
Bu ay o kadar rahattim ki..!
Allah hayirli zamani biliyor gonlumdekini de biliyor.
Bebegi olan kiz kardesimle bebeklerimiz sut kardes olacakti...
Onunki simdi 1.5 yasinda.
Artik sut kardes yapamayiz.
Simdi hamile kalan kiz kardesimde hayirlisi onumuzde 9 ay var. Bi bakicam ki onunkide yurumeye baslamis.
Plan yapmicaksin bu hayatta.
Hepinizw teker teker tesekkur ederim...

Canim ben anladim ki bebek isi tamamen kader isi... Allah kaderimizde ne zamana yazdiysa biz ne yaparsak yapalim o zaman oluyor... ben 18 yasindayken yani 10 yil once kist ameliyati oldum yumurtaliklarimdan biri de alindi... doktor kurtaramamis kist iyice kaplamis... yillardir killanmadan tuylenmeden tut ta duzensiz adet problemlerini yasadim... 2 yil once evlendim... ki Allah kalbimi biliyor bebegim tedaviyle yada tup bebekle olur diye dusunuyodum ameliyat oldugum gunden beri... ama Allahin isi evliligimin ikinci yilinda ilkel yontemle korunurken hamile kalmisim... tamamen supriz tamamen Allahin bi mucizesi... dunyalar benim oldu anlatamam... emin ol hic ummadigin bi anda sen de o cift cizgiyi goreceksin sevincten aglayacaksin... En umudunu kestigin bi ayda hooop diye bebis hayatiniza giriverecek sen inan buna :-)

Bu bir dert degil tabi ki...
Bu bir iç dökme bu bir hayatın sana olmuyorsa zorlama deme şekli...
Bu allahın bana bırak deme şekli...
Bu benim bittigim degil asıl başladıgım nokta...
Bu benim hayallerimin can çekiştigi , umutsuzluga yeniden düşmemdeki yeniden kafamdaki düşüncelerimin bedenimi sarmasını saglayan şey...
Evet belki bu benim son yazım saglıklı düsünemiyorum...
Bugun benim kalbimin bir tarafının mutluluk bir tarafının gece gibi kapkara oldugu gün..
Bugun benim enn uzun günüm..
Defalarca bu konu hakkında yazmış olmama ragmen bugun bana yazdıran şey dunyanin sonu degil dert degil , mutsuzluk hiç degil...
Eşimle 2.5 sene once severek evlendik.
Inişli cıkışli evliligimiz oldu.
2.5 senedir bebegimiz olsun istiyorduk.
Olmuyordu.
Sorun yoktu ama
Tahliller , ilaclar , stres vs.. bircok şey...
Bu sure zarfında bircok kez hamilelik haberleri dogumlar yeni hamileler yeni dugünler tabiki de hiç bitmedi.
2 tane kizkardesim dedigim akrabam olan sevdigim deger gordugum sırdaşım var...
Ilkinin bebegi var. Digeri ise 6 aydir cocuk istiyor...
Hicbir sorunu yok.
Beraber 6 ay boyunca dertleştik güldük yeri geldi gozlerimz doldu..
Bu ay doktor ona dkh verdi..
Bu ay korunacaktı.
Ilaci birakti ama adet olamadi..
Bgun ona test yaptik saniyeler icinde kopkoyu bir ikinci cizgi...!
Beynimden vuruldum. İcımde hem sevinc hemde nasil yaa korunurken hemde diye cigliklar atarken onun bu saşkinlikla allah sana da versin diyip aglamasi beni cok derin duygulara itti.
Beynim durdu...
Bu kıskanclik degil
Bu çok farkli birsey...
Bunun tarifi yok.
2 saate yakin istemsizce bögürerek agladım.
Neden ?
Bilmiyorum
Nedenini bilmedigim bir sekilde agladim.
Ama cok sevindim.
O benim yigenim olacak nasil sevinmem diyip kendimi teselli ettim.
Eşimin neden agliyorsun manyakmisin demesine karsilik veremeden agladim.
Daha yeni yeni kendime geliyorum buraya yazmak istedim.
Yazim ki burda çare bekleyenler kafalarina bu kadar takmasinlar demek icin. Ben yapamadim ama karar verdimki cocuk yapilmazmiş...!
Kendimden agladigim icin o kadar utaniyorum ki gercekten cok cağresizm. Icimde bir sogukluk var. Bogazimda bir dügüm var.
Çözülmüyor.!
Allahım nasıl bir kader bu
Nasıl bir imtihan ?
Sana asla isyan etmem ama gozumun onunde herkes hamileyken herkesin cocugu varken ben ne yapayim ?
Ben kimseyle gorusmeyimmi ?
Ben kafami nasil dagitim ?
Ben ne yapim allahım
Ben daha ne yapim?
Lutfen beni yargilamayin ama nasil tarif edeyim bilmiyorum.
O kadar istedim ki artik olsada sevinmem normal karsilarim gibi geliyor..
Canimin yanmasini istemiyorum ama çok yaniyor.
2 gune gecicek biliyorum ben onla gulecem eglenecem sevinecem bunu da biliyrum ama şuan hissettiklerim bu.
Çok uzun oldu farkindayim ama bunla nasil başa cikilir bilmiyorum..
Uyeligimi sildirmeyi interneti olan bir telefonu kullanmamayi kk ya girmemeyi bile dusundum...
Okuduysaniz Hakkinizi helal edin kizlar ben kendime birkac ayligina OHAL ilan ediyorum. Bir sure olmak istemiyorum...
Başa cikabilecegim birsey varsa soyleyin lutfen...
Insallah hayirlisiyla sizinde bir bebisiniz olur en tez zamanda
Isyan etmeyin, yanlis cumlelerle dua etmeyin ne olur.Allah korusun olup bebekken kaybedenler var.
Hayirlisiyla insallah konu acarsiniz buraya:))

Canım benim ya bak ben de takinti yapmıştım, günlerce test yaptım hayali çizgiler gördüm, ilk korunmamanin 10 .günü kesin hamileyim diye kan testi verdim.... devaminda regl oldum ustune gordum diye gunlerce teste devam ettim bu her ay da böyle geçti yeter takinti yapmiycam dedim ise girdim 3 .ayında hamileydim kizim suan 6 yasinda .takinti yapınca psikolojik olarak etkilenoyorsun benim gormedigim hissetmedim belirti kalmadı ömrüm boyunca burnu kanamayan insanım belirti olarak okuduktan sonra burnumun kanadı dusun baya baya..sonra nisanda yine hamileydim ama kurtajla sonlandı bu ay yine 40 test yaptım kesin hamileyim diye... bugün regl oldum moralim bozuldu şimdi bende OHAL ilan ettim kendimce bakalım nasibimizde ne varsa o olacak.. asla ümidini yitirme canım benim sevgiler.

Ben de kızımı kucağıma almayı 3 yıl bekledim, eşimin sperm sayısı yetersizdi, ümidimi kesmiştim, çocuk esirgeme kurumuna başvurmuştum, evlat edinmek için belgeleri hazırlıyordum ki mide bulantısıyla tuvalete zor yetiştim. Test ve sonuç pozitif.
Sonra hamileyken sorunlar başladı, kızım 3 yaşındayken de boşandık. Hayatta sadece tek ve yegane mutluluğun çocuk olduğuna inanırken çocuğum bile yıllarca depresyonda yaşamama engel olmadı.
Umudunu yitirme, Allah a bırak, hakkınızda hayırlısı neyse o biliyordur.

Cnm ya bnm cocugum olmuyor degildi ama esim istemiyordu. Ve oylesi bile cookk cokk zordu..
Seni anliyorum bnde hergun hamile haberleri aldikca esime trip atiyordum.
Bi keresinde ayni senin gibi bogure bogure aglamistim..
Evet oldugunda normal karsiliyorsun. İci kiriliyor sanirim insanin. Ama herseyde bi hayir var suphesiz! Buna inan..
Bi de ben cocuk olmadan aile olunmaz saniyodum. Oyle degilmis..
İki kisi de kocaman bi aile olabiliyorsun.
Cocuga odaklanma, yuruyus yap, kitap oku. Evcil hayvan besle. İliskiyi cocuk icin yasama en onemlisi!..

Sizi cok iyi anliyorum cok ugrastim ben de. Neler neler hastane yollarinda aglama krizleri. Herkes biliyodu olmadigini. İşyerindeki bi abi bile bana en son surda bi turbe varmis oraya git dedi. Nasil kahroldum utandim benn onun ustuydum iyiniyetiyle bile olsa karsi cins olarak bana bunu demisti. Neyse allah nasip etti tup bebekle hamile kaldim. Simdi sukur hamilelegim devam ediyor. Ama sirf hamile kalmakla bitmiyor. Hep ben de ah bi hamile kalsam diye dua ederdim ama eksikmis. 9 haftalikken dusuk tehlikesi oldu. Aile ici problemler bitmedi. Annem hayatta degil sevmedigim kv nin eline dustum bakarsa eger o da. Sonra bebege yetebilecek miyim kaygilari. Yani hamile kalmakla bitmiyor. Enerjinizi dogru kullanin simdiden bitirmeyin. Sonrasında daha guclu olmak gerekir

Bu bir dert degil tabi ki...
Bu bir iç dökme bu bir hayatın sana olmuyorsa zorlama deme şekli...
Bu allahın bana bırak deme şekli...
Bu benim bittigim degil asıl başladıgım nokta...
Bu benim hayallerimin can çekiştigi , umutsuzluga yeniden düşmemdeki yeniden kafamdaki düşüncelerimin bedenimi sarmasını saglayan şey...
Evet belki bu benim son yazım saglıklı düsünemiyorum...
Bugun benim kalbimin bir tarafının mutluluk bir tarafının gece gibi kapkara oldugu gün..
Bugun benim enn uzun günüm..
Defalarca bu konu hakkında yazmış olmama ragmen bugun bana yazdıran şey dunyanin sonu degil dert degil , mutsuzluk hiç degil...
Eşimle 2.5 sene once severek evlendik.
Inişli cıkışli evliligimiz oldu.
2.5 senedir bebegimiz olsun istiyorduk.
Olmuyordu.
Sorun yoktu ama
Tahliller , ilaclar , stres vs.. bircok şey...
Bu sure zarfında bircok kez hamilelik haberleri dogumlar yeni hamileler yeni dugünler tabiki de hiç bitmedi.
2 tane kizkardesim dedigim akrabam olan sevdigim deger gordugum sırdaşım var...
Ilkinin bebegi var. Digeri ise 6 aydir cocuk istiyor...
Hicbir sorunu yok.
Beraber 6 ay boyunca dertleştik güldük yeri geldi gozlerimz doldu..
Bu ay doktor ona dkh verdi..
Bu ay korunacaktı.
Ilaci birakti ama adet olamadi..
Bgun ona test yaptik saniyeler icinde kopkoyu bir ikinci cizgi...!
Beynimden vuruldum. İcımde hem sevinc hemde nasil yaa korunurken hemde diye cigliklar atarken onun bu saşkinlikla allah sana da versin diyip aglamasi beni cok derin duygulara itti.
Beynim durdu...
Bu kıskanclik degil
Bu çok farkli birsey...
Bunun tarifi yok.
2 saate yakin istemsizce bögürerek agladım.
Neden ?
Bilmiyorum
Nedenini bilmedigim bir sekilde agladim.
Ama cok sevindim.
O benim yigenim olacak nasil sevinmem diyip kendimi teselli ettim.
Eşimin neden agliyorsun manyakmisin demesine karsilik veremeden agladim.
Daha yeni yeni kendime geliyorum buraya yazmak istedim.
Yazim ki burda çare bekleyenler kafalarina bu kadar takmasinlar demek icin. Ben yapamadim ama karar verdimki cocuk yapilmazmiş...!
Kendimden agladigim icin o kadar utaniyorum ki gercekten cok cağresizm. Icimde bir sogukluk var. Bogazimda bir dügüm var.
Çözülmüyor.!
Allahım nasıl bir kader bu
Nasıl bir imtihan ?
Sana asla isyan etmem ama gozumun onunde herkes hamileyken herkesin cocugu varken ben ne yapayim ?
Ben kimseyle gorusmeyimmi ?
Ben kafami nasil dagitim ?
Ben ne yapim allahım
Ben daha ne yapim?
Lutfen beni yargilamayin ama nasil tarif edeyim bilmiyorum.
O kadar istedim ki artik olsada sevinmem normal karsilarim gibi geliyor..
Canimin yanmasini istemiyorum ama çok yaniyor.
2 gune gecicek biliyorum ben onla gulecem eglenecem sevinecem bunu da biliyrum ama şuan hissettiklerim bu.
Çok uzun oldu farkindayim ama bunla nasil başa cikilir bilmiyorum..
Uyeligimi sildirmeyi interneti olan bir telefonu kullanmamayi kk ya girmemeyi bile dusundum...
Okuduysaniz Hakkinizi helal edin kizlar ben kendime birkac ayligina OHAL ilan ediyorum. Bir sure olmak istemiyorum...
Başa cikabilecegim birsey varsa soyleyin lutfen...
Benim de kız kardeşim çok istiyor ben ikinciye hamileyim , her ay ağlıyordu daha 11 aylık evli , hamileliğim burnumdan geldi kendimi hamileyim diye çoğu Zaman suçlu hissettirdi , 10 gün sonra doğumun var kardeşim bu hafta miyom ameliyatı olmayı düşünüyordu doktorlarda gerek olmadığını söylediği halde, ben de bıraktım karışmadım doğum için kayınvalidemi aradım bende kalır mısın dedim sağolsun tamam dedi anneme de kız kardeşime bakmasını söyledim ben hallederim işlerimi dedim, hani Bebek için değilde 3,5 yaşında ki kızım için kardeşime ihtiyacım olurdu ama o kadar üzülüyordu ki ne olduysa bu ay zamana bırakmaya karar verdi ameliyattan vazgeçti zaten senin doğumun var sana yardım ederim dedi sanırım benim üzüldüğümü anladı gerçekten beni çok etkiledi bu süreç kardeşime mi üzüleyim hamileyim diye vicdan azabı mı çekeyim bilemedim Allah isteyen herkese versin hayırlısıyla gerçekten beklemek çok zor

Back
X