- 4 Şubat 2011
- 759
- 35
- 98
- Konu Sahibi miss_angel
-
al işte şura suresinin 49.-50.ayetini okuyo hoca tv de allah yolmu gösteriyo yada nasihatmı yolladı ne bilmem allahım sen büyüksün çok şükür sana
yok canım sadece sperm testi yaptırdık bunlara baktırmadık
hemen kendini bırakmamalısın. ben evliliğimin ilk senesinde hamile kaldım fakat sinir stresten kaybettik kaynanam görümcem bir rahat vermedi drlar hep stresten dediler. geçen sene 2 defa tüp bebek denedik direk aşılama olmadan ama tutmadı. ben merkezden kaynaklandığını düşünüyorum. özel bir merkeze gittiğimizde sorun yok hemen yapalım dediler şükrettik dualar ettik şükür ki ikizlerime hamileyim şu anda. bu sene 6. senemiz bu arada. özel bir kliniğe gidin devlet hastaneleri yanlış tedaviyle oyalıyorlar maalesef ki . umudunu yitirme herşeyin vakti zmanı vardır sadece sabredip yolumuza devam etmeliyiz. seninde bebişin hayırlısıyla gelecek biraz sabır.
yok canım sadece sperm testi yaptırdık bunlara baktırmadık
benden sana ve eşine bi tavsiye önce bi hastaneye gidin sen kadın doğumcuya eşin üroloğa gitsin bu testleri yaptırın mutlaka eğer onlarda bi sorun çıkmazsa demekki gerçekten sperm üretimi sıkıntılı çünkü ben yaptırdım eşime bu testleri testler güzel çıktı ama gel görki çok sperm yapımı yok ve azalabiliyor zaman geçtikçe sperm ondan sonra tüp bebek düşünün belki bakarsın düzeltilebilir sanırsam istanbuldasınız imkan var baya orda ben her bi test için bi şehre gitmiştim
peki canım eşin ilaç kullandı mı sperm sorunu için?bursa acıbademe gittik canım.
canım öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkürler.ilk sayfada yazdıklarını okudum çok üzüldüm ben de seninle aynı durumdayım.bir yıl olunca doktora gittik.dün doktor şu an için direkt tüp bebek gibi görünüyor dedi.peki eşine yapılan test sonuçlarında farklılık varmıydı.yoksa sonuçlar benziyor muydu?
kullandı vitamin desteği aldı bide trental kullandı dolaşımı için ben istanbul acıbadem sandım devlet hastanesinde yapılıyor bu testler yanlız vitamini devlet karşılamıyor ve yaklaşık 6 ay kullanmak gerekiyor bunları
canım nasılsın?bu kez bn buldum senı:)
ilk teste göre doktor bize hiç ilaç falan önermedi test tekrarlansın dedi.ama tekrar böle çıkarsa direkt tüp bebek dedi.bizim internetten araştırdığımıza göre proxeed plus diye bir ilaç öneriyorlar.senin fikrin var mı bu ilaç konusunda?
iidir canım sen nasılsın?
tabiki var hemde daha nice ilaçlar ama bizde işe yaramadı maalesef biraz pahalı bi ilaç sgk ödemez ama tüm vitaminleri içinde barındırır diğerlerine gerek kalmaz keçiboynuzu arı sütü polen çakşır otu bunlarda işe yaramadı bizde dene sen istersen sağlıklı şeyler bizde eşime 20 kilo almaktan başka işe yaramadılar :)
ıyıyım canım bn de.uyku tutmadı bır turlu.dun yazıstık ya hanı dıger topıkte,bak ordakı arkadasım sana da yazmıs.onun da esınde sorun varmıs,amelıyat olms hatta,doktor 5 6 ay olmaz demıs,eger beklemem dyosan tup bebek demıs. 6 ay olmcak dedım raht bıraktım kafamı,on gun sonra hamıle kalmısım dıyor.doktorlar hep en kotusunu soyler dıyor kı bnce de oyle.bu ısın formulu rahat olmak
canım valla ne güzel şeyler söylüyon sen öyle.valla şimdi umudumuz ikinci test.ilk test çok sağlıklı uygulanamadı çünü.tüp bebek olsa bile şu an hazır değilim.illede olacaksa bile bir yıl beklerim herhalde.canım ben şimdi çıkıyorum sana ii geceler
sanırsam anlamadınız beni orda çalışıpta bu konuya karamsar bakmıyorum sizin hiç karşınıza yaaa istemeden gebe kaldım aldırcam bu çocuğu istemiyorum kesinlikle diyen insan çıktımı yada benim gibi suratına bi tane patlatmak istedinizmi içinizden hernekadar bu onun hayatı günahı yada başka bişeyi olsada...
mrb arkadaşlar biri yada birileri nolur bana yardım etsin dayanamıyorum artık yaşadıklarıma kısaca anlatayım derdimi yaklaşık 3 senedir evliyiz 2 yıldırda bebek istiyoruz eşimle önce ön muayene olduk bebek için eşimde sperm sayı sorunu vardı aşılama deneyecekken sorun çıktı bende rahmimde yapışıklık varmış olmadı hsg çekildi bi sorun yok dedi doktor 1 yıl daha denedik eşime kullandığı ilaçları bıraktırdım sigarayı bıraktı vs... gittiğim 5 doktor herhangi bişeyimin olmadığını sorunun eşimde olduğunu söyledi tüp bebek denemeye karar verdik.
özel bi merkezden randevu aldık ve gittik eşim sperm testi verdi ben muayene oldum hsg filmimide götürdüm doktor rahim boynumda sorun olduğunu söyledi pzt histeroskopi yapılcak arabada gelirken çok ağladım neden dedim neden isyan ettim kendime eşime istersen boşanalım dedim çok kızdı bu senin elinde olan değil allah dedi sadece eşimi çok seviyorum ve onun bu şekilde mutsuz olduğunu görmek beni hergün öldürüyor arkadaşların çocuklarına bakarken içi gidiyor insanlar hani bebek diyo eşim üzüldüğüm için şuan erken diyor ama biliyorumki içten içten yıkılıyor 2 yıldır her ay kırmızılardan yoruldum utanıyorum kendimden ve canıma kıyma noktasına geldim eşim asla affetmem seni bu bizim imtihanımız diyor neden böyle oldu anlamadım sırf eşim için yaşıyorum şuan affetmeyeceğini bildiğim için yoksa bu kadar dayanamazdım yaşadıklarıma
ya diyorum gerçekten anne olamasam ya eşime o mutluluğu tatıramazsam affetmeyeceğini bilsemde şuanki psikolojim beni bunlara itiyor gelecek ay başlıcak tüp bebek için tabi histeroskopi sonucuma göre beni bu dünyaya allah bu şekilde gönderdi ben istemedim böyle olsun ne yapayım kızlar ne olur bi akıl verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?