Kendime bile itiraf edemediklerim...

Ben anlamadım birde Çocuğunuzu mu emanet edeceksiniz öyle bir anneye??? Sakın oda aynı şeyleri mi yaşasın?? Yanlış anladım inşallah

beni ağlattın biliyor musun???

hatta bana kızma ama "iyi ki babam yok!" dedirttin.... ve bana yine kızma ama "iyi ki böyle bir annem var!" dedirttin yine...

Alalh'ım seni eşinden ve evlatlarından yana güldürsün inşallaah... ve ne olur sen kendi evlatlarına eşinle birlikte sarıl....

Ben anlamadım birde Çocuğunuzu mu emanet edeceksiniz öyle bir anneye??? Sakın oda aynı şeyleri mi yaşasın?? Yanlış anladım inşallah

Ben baktırmak istemiyorum, eşim bunları bilmediği için sen çalışıyorsun annelerimiz bakar dedi, ben de kesin bir dille hayır kesinlikle olmaz kreşe vereceğim dedim. Tabi o da şaşırdı bu sert çıkışa. Kesinlikle ve kesinlikle emanet etmem çocuğumu.

Cok uzuldum. Gecmis olsun. Uzmeyin kendinizi. Hangimizin dort dortluk hayati var ki. Herkesin bir yerlerinde bir acisi var. Onemli olan herseye ragmen hayatin devam ettigini kabul etmek, umit etmekten hic vazgecmemek...
Gecmiste olanlardan sizin bir sucunuz yok. Kimse anne ve babasini secemez. Bundan sonrasi onemli. Esinle mutlu ol. Gecmisi dusunmemeye calis. Dilerim cok mutlu olursun....

Yaaaaaa

Çocuk bakamayana verme Rabbim verme çocuk.

Baban acaba öz baban mı, o yüzden mi sevmedi seni. Aklına kurt düşürmek istemem ama belki o adi herif baban değildir ve onu direk çöpe atarsın. Ananı da bu yaptığı için çöpe atarsın. Bırak ne halleri varsa görsün. Ana anadır çöpe atılmaz diyecekler ama senin akıl sağlığın için, geleceğin için, kendi yuvan için onlardan kurtulman gerek.

Güçlü birisin, başkası pes edebilirdi ama sen çalışıp kendini kurtarmışsın. Şimdi de aş bunları, sık dişini ve mutlu olmak için yükünden kurtul. En b.ktan süreci atlatmışsın, o ailede hiç olmak yerine toplumda iyi bir birey olabilmişsin, bunu başarabilecek çok insan yoktur. Geçmiş geçmişte kaldı senin de çocuğu olacak, sevdiğin olacak, sana sahip çıkacak.

Ahh canım ne olur başar bunu, üzülme artık, mutlu ol. Çok dua edeceğim sana sen de dualara sığın.

Yazının tamamını okudum, evet benim psikolojim bu yazılanlardan ibaret. Bağlılık duygum, değersiz hissetmem vs..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ma-nasil-yapilir-deneyimleriniz-varmi.517914/

bu linkte de olumlama örnekleri var.
Ben olumlamanın insanın bir çok psikolojik problemine iyi geleceğine inanıyorum.

Arkadaşların dediği gibi hayatta yaşadığınız şartlara göre başardıklarınız tebrik edilesi.
En önemlisi bilinçli eş seçiminiz, eğitiminiz ve azminiz. Eğer inanırsanız çok daha iyi yerlerde olabilirsiniz.

Benim tercihim ailemle iletişimi minimuma indirmek olurdu, bayramdan bayrama görüşmek gibi.
Maddi olarak yardım edeceğimi de sanmıyorum
Eşime her şeyi anlatmazdım. Ancak ailemle aramda düzelmeyecek şeyler olduğunu bunun benim içimde yaralar açtığını bilmesi için bazı anılarımı anlatırdım.

Esine asla anlatma bence

aile önemli aman arkalarında dur yazamayacağım. tamamen onları bırak... ne halleri varsa görsünler...

eşine de açıkça söyleme, psikolojin bozukmuş ya bahane et... doktor yasakladı de geç...

keşke fake olsaydın.

Olumlamayı deneyeceğim, umarım daha iyi olacağım, daha iyi hissedeceğim.

link yeni şeylerin başlangıcı olacak benim için. şu an o konularla ilgili yazılar okuyorum... kafam baya dağıldı. bir süredir çok gergindim.. teşekkürler.

link yeni şeylerin başlangıcı olacak benim için. şu an o konularla ilgili yazılar okuyorum... kafam baya dağıldı. bir süredir çok gergindim.. teşekkürler.

İnsan psikolojisi çok enteresan.
İnandığında başaramayacağı şey yok.

Ben de arada olumlama yaparım, faydalı oluyor. Ama çok inanarak yaparım yani.

Hayat güzel, eskiden yaşanan kötü şeylere gülebiliyor olduğumuzda önümüzde hiç engel kalmayacak.

Bence de Evliliğim çok şükür iyi gidiyor. Herşeyden önce saygı var, güven var. Şans evlilikte güldü bana

iyi maşallah... bir çok arkadaşın hem fikir olduğu konu üzerinde düşünün... ailenle arandaki ilişkiyi minimuma indirin...

aslında affedemediğin için bu şekilde kötüsün. ki imkansız affetmek... bazen - inancınız da var sa- Allah'a havale ederekte başlayabilirsiniz. nasılsa o her iyiliğin ve kötülüğün cezasını verir... size zarar verdikleri için minimum görüşseniz de olur...

en çok kalbinizin güzelliğine hayran kaldım... başkası olsa onları çoktan defederdi hayatından... siz onları maddi ve manevi sırtınızda taşıyorsunuz....

David Burns - İyi Hissetmek

Bunu okumanı öneriyorum. Kendi kendini tedavi edeceksin.

Eklentiler

• 16768_B.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 43
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…