Kendime bile itiraf edemediklerim...

aynen öyle
diyorlar da ya
bir sorun olsun hemen
sen önce kendi anana bak kendi babana bak
demezler mi derler
nasıl güvenip de anlatsın..
Dünyanın en iyi insanı olsa dahi,yeri gelince kullanabilir ki konu sahibinin hiç suçu yok olup bitende. 1 yıl söylememiş bundan sonrada söylemeyebilir kendi selameti açısından.

nickiniz çok manidar
plasebo
cidden sizde böyle mi baktınız anne/babanızla yaşadıklarınıza?.

plasebonun fiziksel anlamda tedaviye yönelik bir gücü yoktur. Sahip olduğu tedavi gücünü tamamen hastanın verilen ilacın "işe yarayacak" ilaç olduğunu düşünmesinden alır. Plasebo tıbbın bilimsel olarak açıklayamadığı bir yöne "insanların istemeleri halinde kendi kendilerini iyileştirme gücü"ne yöneliktir.

o kadar psikolojik destek almışsınız uzman sizi nasıl yönlendirdi? bu zamana dek ya yüzleşmeniz ya da geçmişi sıfıtrlayıp onları öyle kabul edebilmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

plasebo Yaşadıkların çok kötü,ailen çok iğrenç. Ama sen anladığım kadarıyla onlarla yüzleşmedin,karşılarına geçip içindekileri kusmadın,en azından annenle.İçine atmak sana zarar verir,dert küpünü boşaltmalısın.
Bir gün inşallah sağlıklı,tatlı bir bebeğin olur,sen hasret kaldıklarını bebeğinle yaşarsın canım.Lütfen önüne bak.Aileni arkanda bırakmaya çalış

geçmişini çizgi çekeceksin...
evlenmişsin... seni seven kocan varsa dünyalara bedel...
daha ne olsun..
çok çekmişsin biliiyorum.. çok da şeyler yaşamişsin pskolojik olarak onlari hiç düşnümüyceksin gelecegine bakicaksin işin de var.çocuklarin olucak.. yolunu çizeceksin bu işe.. geriye dönüp bakmiycaksin asla...

sanki beni anlatmışsınız. ben de anne dendiğinde ilk aklıma gelen saçlarımdan tutup yediğim dayaklardır. bir de üvey baba vardı o da boşta kalınca döverdi. lise 1 de okuldan almaya kalktıklarında beni o çocuk aklımla sırtıma çantamı alıp evden çıktım. dayımda, babaannemde, halamda arkadaşlarımda kala kala geze geze okulumu bitirdim. üniversiteyi kazandığımda kim uğraşacak seninle dendi. ben de neredeyse 40 yaşıma geldim hala senin hissettiğin gibi hissetmekteyim. maalesef çocuklukta minik yüreğe açılan o yaraları hiçbirşey kapatamıyor.

hayat...
hepimizin sınavları farklı, farklı sizinki de anne babayla olan sınav.
madem arkanız yok sarılacaksınız kendinize. bunu yaparken de psikolojik, tedavi, terapi, spor her ne gerekiyorsa yapacaksınız kendiniz için.
hiç kimsemiz olmasa Rabbimiz var diye düşünelim.
gerçekten üzüldüm yaşadıklarınıza ama bugün yeni bir gün. eskiyi düşünüp kendi eziyetinizi uzatmayın.

ek olarak özelden yazacağım size bu konuyla ilgili. ben kendim için deneyeceğim borcumu harcımı bitirir bitirmez.

içinizdeki öfkeyi, vicdanınızla yenmeye çalışmışsınız. kendinize hep "iyi insan" olma misyonu yüklemişsiniz. hak etmeyen kişilere karşı olunca da, haliyle bu yük size fazla geliyor. uzmanı değilim, ahkam kesmek istemem ama bildiğim kadarıyla bunun tedavisi ilaçlar değil. çünkü siz günlük hayatınızı sürdüremeyecek durumda değilsiniz. anne ve babanızla doğrudan değil de terapide yüzleşip, onların yaptıklarından sizin sorumlu olmadığınıza ikna olup özgürleşmeniz lazım. bence bunun için iyi bir terapiste, bu klinik psikolog da psikiyatr da olabilir, gitmelisiniz. size zarar vermeye devam etmelerine izin vermeyin. her şeyin farkında olmanız zaten çok olumlu, ne kadar güçlü olduğunuzun bir göstergesi. ama her zaman güçlü olamayız. bu da gayet doğal. terapiyi geciktirmeyin.
ben olsam, eşimle konuşurdum ama sanırım aldatma vs gibi kısımlara çok girmezdim. ailemi korumak adına değil, kendimi korumak adına. çünkü öyle bir an gelebilir, anlattıklarınız size geri döner.
tekrar söylemek istiyorum. yaşananlardan siz suçlu değilsiniz. sizin bundan arınmanız gerekiyor.

selamun aleyküm. ALLAHın rahmeti ve bereketi tüm mümin kardeşlerimin üzerine olsun inşaALLAH. RABBİM HERKESİ BİNBİR FARKLI ŞEKİLDE İMTİHAN EDER.. KİMİ ZAMAN BUNUN FARKINDA BİLE OLMAYIZ BZ İNSANOĞLU.. OYSA FARKINDA OLMAK ALEMLERİN RABBI OLAN ALLAH TARAFINDAN İMTİHANDA OLDUĞUNU BİLSEN İNSANOĞLU SANIRIM DAHA Bİ SABIRLI VİCDANLI MERHAMETLİ OLURDU.
Canım ben öncelikle brseyi merk ediyorum 1 yıllık evliyim demissin. peki eşinle aran nasıl? severek mi evlendin yoksa bütün bu yaşanmışllıkların verdiği ruhsal sebeplerden mi?

Bugün yeni tedaviye başladım. 1 yıldır ilaç kullanmıyordum.

Yemin ederim ki gerçek. Emin ol hiç yaşamamayı isterdim. Ailemi ise silemiyorum işte.
Onlar senin ailen değil ki insan evlatlık aldığı çocuğa yapmaz bunları zaten insan olan da yapmaz .

taşıyamayacağı yük verilmezmiş insana.. keşke yaşadıklarınızın telafisi olsa ama yok.. yada var eşinize ailenize sım sıkı sarılın.. ama anlatmayın bence insanoğlu çiğ süt emmış derler ya çok boş bulunduğu anda ağzından kaçacak tek kelime hayatınızı alt üst eder.. evet dini yorumlar yasak ama bazen herşeyin hallolacağına inanmak bile rahatlatır insanı.. yada mükafatının olacağını düşünmek.. bir çok psikolojik sıkıntının üstünden gelmenin yoludur dua.. ailene zaten lafım yok.. allah yardımcın olsun

bir annenin bu kadar iğrenç şeyler yapmasına inanamıyorum çok kötü olaylar yaşamışsınız psikologla tedavi edilir mi bilemem bende uzun zamandır gidiyorum psikoloğa ama sonuç aynı gerçekten çok üzüldüm aslında akşam yatmadan önce kendinizi ailenizi kendi istediğiniz gibi hayal edin,sürekli hayal edin bir süre sonra o hayallere inanıyorsunuz ben bunu denedim baya yararlı oldu herşeyi kendi istediğiniz gibi hayal edin yatmadan önce ama her gece unutmayın

Yasadiklariniza uzuldum ama sizin gibileri hic anlamam, iylikde siniri olmayan..tamam bizlerde kotu insanlar degiliz ama bu kadarda iyi olunmaz ki..kendinize haksizlik..

Bana bu denli ve benzeri kotulugu dokunmus insanlari ailem olsa defterden silerim..gozumun onunde sevgilisiyle sevisecek, sonrada benden erdemli olmami beklicek, anne dememi beklicek..

Pek benlik deil..bi kere bu kadar tedavi goruyorsunuz sebebi acaba onlarin yanibasinizda olmasindan kaynaklanmasin..her gordugumde aklima gelir benim..

Uzak kalmayı deneyin bahaneler uydurun gelecekleri zaman.Bir süre görmemeyi deneyin en azından tedaviniz devam ederken.Gördükçe insanın yaraları tazelenir aklınıza gelir bu şekilde iyileşemezsiniz.En iyisi yurt dışına gitmek ama öyle bir imkanınız var mı bilmiyorum.İnsan orda yeni bir hayata başlıyor sanki geçmiş hiç yokmuş gibi oluyor.Bana öyle olmuştu birde orada doğa sporları yapmak çok daha kolay.İnsana çok iyi geliyor..

Çok..çok çok. .çok üzüldüm.....
Ne diyeceğimi bilemiyorum Allah yardımcınız olsun

Tedavi için psikiyatris tercih ettiniz de hiç psikolog ile görüştünüz mü terapi aldınız mı?

Ailenden nefret etmiyor musun neden silip atmadin?
Birak ne halleri varsa gorsunler.
Birine bu kadar kotuluk yapilacak ve o da hala o kisilerden kopamayacak?
Tuhaf.

Canim inşallah biran once iyilesirsin.Sana tavsiyem olanlari esine anlatma cunku cogu insan kavga aninda birbirini kanayan yaralarindan vurur.Bu kadar olaya esinin yaninda olup ona bunlari hic hissettirmemek derin bir ruh hasleti gerektirir.O anneni ve babani gormemeye calis tamam maddi yardim et.Ama bu insanlari gordukce acilarin artacak.Yazik canım gencligine.Ayrica sen anne olunca bunlarin hic birini yapmaz ve mükemmel bir anne olursun eminim

sonrada ana baba hakki derler..zaten bu ulkenin cocuklarinin basina ne geldiyse ana babanin ayaklari altinda cennet oldugu dusuncesiyle,vurduklari yerde gul biter dusuncesiyle yetistirildikleri icin geldi..
gencecik fidanlar ezildi hala da eziliyor bu gibi insanlar yuzunden
yaziklar olsun oyle ana babalar.. hele ki anneler..ah o anneler..ah bizler..
sizin icin cok uzuldum cok..
insallah tedaviniz sonuc verir...

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim tümünü okudum. Bundan sonra daha iyi olması için uğraşacağım. Hepinizi çok seviyorum, iyi ki varsınız. Bunları eşime anlatmak istemiyorum ileride bunun bana dönmesini istemiyorum.

Peki bu kismini anlattiginizda esiniz nasil karsiladi?

Sıradan bir dayak olayı gibi karşıladı, hepimiz yedik dedi geçti çok ayrıntıya girmedim böyle söyleyince..

Duydum ve araştırdım fakat ya hafıza kompke giderse diye cesaret edemedim :) bulunduğum ilde bu konuda uzman bulamadım, İstanbul yada Ankara'ya gidebilirim bunun için.

Sanırım onları öyle kabul ettiğim için görüşmeye devam edebiliyorum, affettim mi bilmiyorum uyuştum sanırım, fakat bunun önemi de yok benim için, benim ruhum acı çekiyor şu an bunu da geçmişime bağlıyorum, yada yanılıyorum bilmiyorum..

Eşimle 2 yıllık bir ilişki sonucu evlendim, ama ona evet demeden önce vicdan sahibi ve merhametli olduğuna emin oldum. O da yüzümü kara çıkarmadı neyse ki.

Bilmiyorum ...

Tedavi için psikiyatris tercih ettiniz de hiç psikolog ile görüştünüz mü terapi aldınız mı?

Psikolog ile görüşmedim hiç, daha önce bu durumu psikiyatriste de dillendirmedim, ilk sizinle paylaşıyorum. Ona genel anlamda özgüvensiz, sinik, korkak bir tip olduğumu, kendimi iyi hissetmediğimi anlattım. Psikoloğa gideceğim fakat maddi durumumu biraz daha düzeltmem lazım.
Ailenden nefret etmiyor musun neden silip atmadin?
Birak ne halleri varsa gorsunler.
Birine bu kadar kotuluk yapilacak ve o da hala o kisilerden kopamayacak?
Tuhaf.

Ben aptalın önde gideniyim, belki de şu dünyada gördüğün en aptalı benim. Dedim ya kendime değer vermeyi bile bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…