Kendime hakim olamıyorum.

Oturun güzelce konuşun kaçamak cevaplarla “acelesi ne” demeyle olmaz

Yani boş verin daha yeni evlisiniz bebek yapıp ne yapacaksınız. Tadınızı çıkartın.

Yapacak bir şey yok istemiyorsa bu zorla olacak bir şey değildir sadece tek kişinin istemesiyle de olmaz yarın çocuğuyla ilgilenmiyor babalık yapmıyor diye konu açarsınız yoksa

Hiç mi çocuk istemiyor, yoksa bir kaç sene daha bekleyelim mi diyor? Evet, böyle konuların evlenmeden konuşulması gerekiyor. Çünkü birinin ebeveyn olma hakkını elinden almak ne kadar haksızlıksa, istemeyen birini zorla çocuk sahibi yapmak da o kadar haksızlık. Üstelik bu sefer bir de bebeğe haksızlık... Bu konuyu konuşmalısınız geç de olsa. Hiç istemiyorsa, siz de illaki istiyorsanız, yapılacak tek şey yolları ayırmak.

tabi ki gerekli.
adam istemiyorsa zorla yapacak haliniz yok.
eğer sizin için çok önemli ise başka bi alternatif düşünün.
Ya böyle bir ömür çocuk istemeyen adamlarda var eski iş arkadaşım 50 yaşlarındaydı kocası hiç bir zaman istememiş insan evlenmeden önce bunu kadına soylemezmi bir ömür geçmiş günah kadina

Acelesi ne diyerek geçiştirilecek bir konu değil.
Ona biyolojik saatten bahsedin,geriye değil ileriye doğru işlediğinden falan...

Ha hiç istemiyorsa ve siz de çocuksuz olmaz diyorsanız geç kalmadan yolunuzu ayırın .

istememesinin gerisinde bir neden vardır..

Yaşınız kaç. Bende hiç anne olma duygusu yok mesela. Bir kaç arkadaşımın çocuğuna bayılırım aşk derecesinde. Ama kendi çocuğum olsun istemedim hiç. Yani içimde oluşmadı o his. O yüzden eşinize kızamıyorum. Eşim bu yüzden benden ayrılmak istese ayrılırım. Ben İstemeyince o iyi bir baba olsa bile ben iyi bir anne olamam

Yaşınız kaç. Bende hiç anne olma duygusu yok mesela. Bir kaç arkadaşımın çocuğuna bayılırım aşk derecesinde. Ama kendi çocuğum olsun istemedim hiç. Yani içimde oluşmadı o his. O yüzden eşinize kızamıyorum. Eşim bu yüzden benden ayrılmak istese ayrılırım. Ben İstemeyince o iyi bir baba olsa bile ben iyi bir anne olamam

İşte bu karşı taraf içinde geçerli bir durum ama.Konu sahibi de fazlasıyla çocuk sahibi olmak isteyen bir insan ve eşinin de bu hakkı onun elinden almaya hakkı yok.İki tarafta istemiyorsa ne ala ama bir taraf istiyorsa herkes kendi yoluna bakmalı o zaman.

Çocuk hayati konu. Sizin istediginizi bilirken esinizin bunu size yapmamali.

Siz esinizin istmedigini bilirken bunu yapamazsiniz

Başınız sağ olsun evladiniz için Üzgünüm.

Çocuk konusunu evlenmeden önce konusmadiniz mı?

Yaş da gidiyor nereye kadar bekleyeceksiniz esinize bunu sorun kaç yıl lazım eşinize.

Büyük sorun bence Allah kolaylik ve sabir versin.

Babası kötü bir rol modelmis belki bundan dolayı istemiyordur. Ve istemiyorsa bence çocuk yapmayın çünkü istemeyen birine zorla çocuk yapmak başka şeylere sebebiyet verebilir.

Acaba tekrar kaybetme korkusu mu var ?
Ben bebeğimi kaybettiğimde bir daha asla demiştim çünkü tekrar kaybetmeyi göze alamazdım
Böyle bir düşüncesi olabilir mi ?

Konuşmak istedim ama hep aynı cevaplar tamam acelesi yokta ne zamana kadar diyorum cevap yok terapiste gittik sonrasında gitmek istemedi. Baba zaten çok kötü bi rol model o yüzden istemeyebilir mi bilmiyorum?
bir arkadaşımın eşi de istemiyordu
6 yıl evlilikten sonra artik is guc hersey oturunca arkadaşım daha çok istemeye basladi yasi da ilerliyordu ve zar zor ikna etti eşini
eşinin de kendi ailesiyle sağlıklı bir ilişkisi yoktu, muhtmelen oyuzden istemiyordu.
ancak bebek olduktan sonra inanılmaz ilgili, yani bence eşiniz de bebeginiz olursa değişecek ilgili olacak ama şuan istemiyorsa sorunun kaynağına inin.

benim hikayemde sizinkine çok benziyor zira evliliğin ilk zamanlarında birliktelikte bile sorun yaşıyorduk bebek asla istemiyordu ne acelesi var diyordu ben de böyle gizli gizli ağlıyordum sonra akışına bıraktım asla baskı yapmadım üstüne de düşmedim hobiler edindim onlarla kafamı oyaladım 5 ay sonra çocuk yapmak icin denemelere başlar olduk diğer yatakodası sorunlarımızı da aşmıştık bebeğim 11 aylık fazla aştık herhalde suan 4 haftalık tekrar hamileyim ve ben ağlarken eşim mutluluktan havaalra uçtu demem o ki erkeklerin üstüne fazla gitmemek gerekiyormuş kendisinin hazır hissettiği bi zaman gelecektir inşallah

Gecistiriyormus gibi geldi.
Sizin yasinizda olsam, kesin bir cevap alirdim ondan. Istiyormu, istemixormu..
Istemiyorsada yolunuza bakarsiniz. Adamin keyfini beklemek size hsksizlik.

Vede brlli bir yastan sonra cocuk yapmanin, kadinlar icin nasil tehliker getirebilecegini herkes biliyor.
Tabiki beyfendinin böyle bir sorunu yok, genc bir bayandan herzamsn baba olabilir.

Bir akrabam, yıllar önce çocuk istemiyorum diyip duruyordu,gezip tozmaca devam istiyordu eşiyle. Bi süre sonra esini de . İstemez oldu "Ben dünyaya bir defa geldim" diyerek boşandı aradan 2 sene geçti başka bir kadınla evlendi ve eski eşinin eline hicbu konuda su dokemeyecek sinsi kadin hemen çocuk yaptı şu an adamacok mutlu o çocuk her şeyim diyor Olan hic anne olnayan hala bekar kadına oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…