- 23 Temmuz 2018
- 311
- 291
- 23
- Konu Sahibi tasmeclisi
-
Aslında ilk evlendiğimizde ima edip söylediği zamanlar olmuştu, ne olduysa eltim hamile kalınca oldu hemde ilk geceden, maddi durumları yerinde değil, amcayım destek çıkıcam tabiki nasıl geçinecekler diyip duruyor. Ben nolucam peki ? Ben çalışıp hayatımı kazanıyorum diye güçlü kadınım gözümde ama onlar hep yardıma muhtaç, insan çocuk isteğini böyle bişeyle karıştırı mı, aklım almıyor.Eğer bir insan çocuk istemiyorsa evlenmeden önce söyler karşısındakine.Netice de bu hayati bir karar.Kimse kimsenin anne-baba olma hakkını elinden alamaz.Evlendikten sonra ben çocuk istemiyorum demekle olmaz bu işler.
Eşini sevmemiş demekki yoksa ayrılıp evlenmezdi. İşte bende bundan korkuyorum acaba eşim beni sevmiyor mu diyeBir akrabam, yıllar önce çocuk istemiyorum diyip duruyordu,gezip tozmaca devam istiyordu eşiyle. Bi süre sonra esini de . İstemez oldu "Ben dünyaya bir defa geldim" diyerek boşandı aradan 2 sene geçti başka bir kadınla evlendi ve eski eşinin eline hicbu konuda su dokemeyecek sinsi kadin hemen çocuk yaptı şu an adamacok mutlu o çocuk her şeyim diyor Olan hic anne olnayan hala bekar kadına oldu
Aynı şeyi söyledim 30 yaşındayım daha ne beklicem dedim, sanki 50 yaşındaymış gibi konuşuyosun dedi banaGecistiriyormus gibi geldi.
Sizin yasinizda olsam, kesin bir cevap alirdim ondan. Istiyormu, istemixormu..
Istemiyorsada yolunuza bakarsiniz. Adamin keyfini beklemek size hsksizlik.
Vede brlli bir yastan sonra cocuk yapmanin, kadinlar icin nasil tehliker getirebilecegini herkes biliyor.
Tabiki beyfendinin böyle bir sorunu yok, genc bir bayandan herzamsn baba olabilir.
İnşallah durumun farklidir canim.Eşini sevmemiş demekki yoksa ayrılıp evlenmezdi. İşte bende bundan korkuyorum acaba eşim beni sevmiyor mu diye
Eşimin watsupp hesabına baktım eltim sürekli ywni doğan çocuğunun fotolarını videolarını atıyo çok sinsi bir eltim var amcayı gaza getirip sponsor yapmaya çalışıyo aklınca. Öyle şeyler yazmışki eşim işte amcası kurban olsun ona filan, çok üzüldüm çok canım yandı ever çocukları çok seviyo ama kendine gelince böyle diretmesi beni ondan uzaklaştırıyo.bir arkadaşımın eşi de istemiyordu
6 yıl evlilikten sonra artik is guc hersey oturunca arkadaşım daha çok istemeye basladi yasi da ilerliyordu ve zar zor ikna etti eşini
eşinin de kendi ailesiyle sağlıklı bir ilişkisi yoktu, muhtmelen oyuzden istemiyordu.
ancak bebek olduktan sonra inanılmaz ilgili, yani bence eşiniz de bebeginiz olursa değişecek ilgili olacak ama şuan istemiyorsa sorunun kaynağına inin.
Ahh ah neler konuşmadım, bugün ona dedimki arkadaşımın bebeği kız olucakmış ben çok üzülüyorum keşke bebeğini kaybetmeseydim 22 haftalık olucaktık şimdi diye. Allah bilir aşkım bizimde olur bebişimiz dedi, iyide tek taraflı istemeyle olmuyo dedim. Sesini çıkarmadıÇocuk hayati konu. Sizin istediginizi bilirken esinizin bunu size yapmamali.
Siz esinizin istmedigini bilirken bunu yapamazsiniz
Başınız sağ olsun evladiniz için Üzgünüm.
Çocuk konusunu evlenmeden önce konusmadiniz mı?
Yaş da gidiyor nereye kadar bekleyeceksiniz esinize bunu sorun kaç yıl lazım eşinize.
Büyük sorun bence Allah kolaylik ve sabir versin.
Siz neden ayrılmayı düşünmediniz?
Kendi kendime kafamda beler kuruyorum bi bilseniz, sanki bidaha çocuk sahibi olamicakmışım bu fırsatı kaçırırsam gibi geliyor, geçenlerde eğitime gitmiştim orada bi bayanla tanıştım kolon kanseri atlatmış 1 çocuğu varmış 9 yaşında 3 sene öncede bu hastalığı atlatmış bağırsağının bi kısmı alınmış ve o bölge sürekli ışın gördüğü için yumurtalıklarıda ölmüş artık yumurtlayamıyormuş, doktor önce çocuğunuz var mı çünkü bidaha çocuk sahibi olamicaksınız demiş. Bunu duyunca dahada korktum insanın başına ne geleceği bellimi olur, tabiki herşey Allah’tan ama içimde sürekli bi korku, resmen hasta gibi bişey oldum bu hamilelikten sonra.
Hiç istemiyorum dese bugün bırakıcam oda yoljna baksın bende bakıyım. Fakat istemiyorum demiyo şimdi ne acelesi var bi dur bakalım 3-5 ay geçsin diyor, 3 ay geçti hala ses yok. Bende isterim seni annelikten kendimi babalıktan neden mahrum edeyim diyor ama icraat yok. Yıllarsır eşin korunur hep ben hiç ilaç kuullanmadım, geçen ay dedimki bırak artık şunu kullanma biraz akışına bırak. bu defada hamile kalırım korkusuyla öyle kasıyoki kendini hem çok çabuk sürüyo birlikteliğimden bişey anlamıyorum hemde en ufak bi kaçağa mahal vermiyo.Hiç mi çocuk istemiyor, yoksa bir kaç sene daha bekleyelim mi diyor? Evet, böyle konuların evlenmeden konuşulması gerekiyor. Çünkü birinin ebeveyn olma hakkını elinden almak ne kadar haksızlıksa, istemeyen birini zorla çocuk sahibi yapmak da o kadar haksızlık. Üstelik bu sefer bir de bebeğe haksızlık... Bu konuyu konuşmalısınız geç de olsa. Hiç istemiyorsa, siz de illaki istiyorsanız, yapılacak tek şey yolları ayırmak.
Allah yardımcınız olsun, bu dahada kötü bu durum, kabullenmeye çalışın sizin evladınız sonuçta belki ilerleyen dönemde en büyük destekçiniz dostunuz arkadaşınız çocuğunuz olacak.Çok düşündüm ve denedim ama adliyeye gidemedik, evden çıkamadık aglamaktan ve devam ettik.
Allah yardımcınız olsun, bu dahada kötü bu durum, kabullenmeye çalışın sizin evladınız sonuçta belki ilerleyen dönemde en büyük destekçiniz dostunuz arkadaşınız çocuğunuz olacak.
Önceden böyle bir isteğim yoktu, eşim yeter diyordum hep kendime. Ama bu hamilelik olayından sonra çok değişti duygularım, kendime hakim olamıyorum insan sürekli ağlamaklı dolaşır mı ? Kendimden rahatsız olmaya başladım. Eşim bunların farkında değil tabi onun yanında ağlamam.
İşte burda şöyle bir sorun daha var. Erkek milleti 50 yaşına da gelse baba olabiliyor ama kadın içim yaş ilerledikçe sorun oluyor. Ben ilerleyen yaşta anne olsam çok zorlanırım bakmaya. Kafa götürmez ama erkek çocuğu annenin başına bırakıp çekip gidip geziyor dolaşıyor hayatını yaşayabiliyorİşte bu karşı taraf içinde geçerli bir durum ama.Konu sahibi de fazlasıyla çocuk sahibi olmak isteyen bir insan ve eşinin de bu hakkı onun elinden almaya hakkı yok.İki tarafta istemiyorsa ne ala ama bir taraf istiyorsa herkes kendi yoluna bakmalı o zaman.
Defalarca anlattım, olmadı kavga ettik en son istemiyosan istemiyosun açıkça derdin neyse söyle bende yoluma bakayım anne olabileceğim biriyle evleneyim dedim. Tık yok sadece konuşmayalım durum çirkinleşiyo dedi kapattı. Annemle konuştum oda böyle bi durumdan evlilik bitrilmez iki tarafında istemesi lazım diyo. Biraz sabret babalık görmemiş babasından diyoAdamın senin hislerinden bile haberi olmayabilir
Niye açıkça kalbinden geçenleri anlatmıyosun?
Kesinlikle öyle bende bundan korkar oldum artık 40ımda çocuk doğurup nasıl ilgilenebilirim ki? Arkasında koşturamazsın bile.İşte burda şöyle bir sorun daha var. Erkek milleti 50 yaşına da gelse baba olabiliyor ama kadın içim yaş ilerledikçe sorun oluyor. Ben ilerleyen yaşta anne olsam çok zorlanırım bakmaya. Kafa götürmez ama erkek çocuğu annenin başına bırakıp çekip gidip geziyor dolaşıyor hayatını yaşayabiliyor
Ayrılıcam dedim öyle dedim böyle dedim olmuyor. Anlamak istemiyo.Allah yardım etsin zor durum gerçekten konuşun baktınız olmuyor yani ayrılıcam die korkutun evlilik demek aile yuva kurmak değilmidir bu erkekleri ben anlamıyorm hiç
İnşallah bikaç ay daha beklicem bu arada üzerine gitmemeye çalışıyorum, duygularımı bastırdıkça bastırıyorum. Sinirden stresten ellerim yara bere içinde egzamam hiç bu kadar azmamıştı. Bekliyorum baktım olmadı yoluma bakıcam napıyımki.İnşallah durumun farklidir canim.
Bence en sağlıklı olan, esinle konuşman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?