Kendime Haset Demeye Dilim Varmıyor

Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş.
Hüzünlü bir olay yasamamis bile olsan bu fotoğraf gonderme filan gereksiz geliyor bana. Kaldi ki bir de arada seni uzme payı varken bebekle ilgili paylasimlar mimimuma indirilmeliydi.

Arti gunumuzde hamilelikler çok abartiliyor sanırsın nobel odulu kazanmis. Cinsiyetini paylaşırsın yeterli yani.

Arkadasina "dun attigin ultrasin resimlerini gorunce birden icimi huzun kapladi cok agladim,meger sandigim kadar kolay atlatilabilir bir durum degilmis" diyebilirsiniz.Bu sizi fesat gostermez. Arkadasiniz da sizi anlar teselli eder,dikkatli davranir. Gecmis olsun bu arada,acinizi unutturacak bir minnos gelir merak etmeyin.

Canım benim çok geçmiş olsun öncelikle.. elbette yuvanı dünyanı şenlendirecek bir meleğin olacak inşallah en hayırlı en doğru zamanda. Arkadaşını çok düşüncesiz buldum. Annesi babası olmayanın yanında anne baba kelimesini kullanırken bile içim eziliyor dikkat ediyorum arkadaşınız bu hassasiyete sahip değil, kendinizi suçlamayın lütfen

Ben o arkadaşınız yerinde olsam böyle davranış asla yapmam sizin hassasiyetlerinize göre davranması gerekir doğru olan bence bu. Yalnız empati yapıyorum sizin düşündüğümüz gibi de düşünmezdim fesatlık değil yaptığınız belki ama bir tık daha hisleriniz ilerlerle o yöne gidebilir gibi duruyor.

Canim arkadasin ne niyetle resim atio bilmem ama sen fesat değilsin onun anlayisi gosterip resim atmamasi mutevazi olmasi gerek sakin kendini suclama dusun en yakin arkadasin nisani atsa ayrilik acisi cekse sende evlenecek olsan gelinlik resmi dugun curcunasi resmi atarmiydin dusun bence sen haklisin

Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..

Olsun, insan olan yine o görüntüleri atmaz. Ben bile burdan kizdim o arkadasina. Ona mesaj yaz "bir daha bebek üzerine birseyler yollama. Elbette saglikli olmasini diliyorum ancak benimde acim var. Insan olsaydin bunu daha önceden anlardin" diye yaz. Hatta bir daha görüsme.

Yaptigi sey gercekten insafsizlik ya.

Bence o kişi gerçekten size iyi bir arkadaşmi onu düşünün. Hangi kadın bunu yapar aklım almıyor ya. Gözüne sokar, tekrar hatirlatir gibi çok ayıp, çok can acıtıcı.

Benzer seyler yaşamışız. Anne olmaya hazi r olmadığımı sanırken hamile kaldim. Ve bebeğimin kalbi durdu. Kaybedince dünyam yıkıldı. 6 ay kadar korundum o da korkumdan. Tekrar ayni şeyleri yaşarım saniyordum. Ama içten içe tekrar hamile kalmayı cok istedim. Çok sukur su an bir oğlum var. Lütfen üzülmeyin. Pek cok kadin farkli farkli sebeplerden düşük yaşıyor ama saglikli gebelikleri de oluyor. Yalniz üzüntünüzü arkadaşınızla paylaşın. Kendisi ya kotu niyetli ya da cok saf biri bence. Bu konuda rol yapmanıza gerek yok.

Yasamasam hadi be derdim ama bende 12 haftalik bebegimi kaybettigimde arkadasim gobeginin fotograflarini atmisti ust uste
Bazen insanlar ince dusunemiyor, takilmamak lazim.

Bebegini yeni kaybeden bir anneye ultrason görüntüsünü atmak nedir ya..

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşın bebeğiyle ilgili hiçbir şey paylaşmasaydı, bu sefer de "bebeğini benden sakınıyor, kıskanıyor" diye düşünebilirdin. Çünkü hassas bir dönem ve insanlara atlattım diye yansıtılmış.
O arkadaş belki sırf böyle düşünme diye sürekli paylaşıyor "seni yakın görüyorum" mesajı olabilir. Baya bıçak sırtı bir konu çünkü.
Napiyoruz; duygularımızı dışa vuruyoruz. Saklamak iyi değil.
Ben de babam öldüğünde öyle olmuştum. Allah allah iyiyim ya neden böyle diyordum. Sonra cıktı acısı elbette.
Ilk gebelik hep riskli görülüyor sanırım. Ancak biraz realist düşün. Duygusal, yoruma dayalı olmayan yazılar oku bununla ilgili. Normallestirmeye çalış. Sağlığına dikkat et. Hiçbir şey sebepsiz olmaz.

Fesat değilsiniz, acınız çok taze. Arkadaşınızın biraz daha düşünceli olması gerekiyor bence. Kuzenim de 5 haftalık bebeğini kaybetti, daha kürtaj olmadan yaz tatili planı yapıyordu, kendiyle birlikte hamile arkadaşlarının bebeklerini görmemek için. Yaşadığınız süreç çok normal. Allah hayırlı zamanda kucağınızı doldursun inşallah.

*Şunu da ekleyeyim, annem 25 sene önce doğduktan sonra 3 ay yaşayan evladını kaybetti, halen yaşıtlarını görmeye tahammülü yok. Kendinize haksızlık etmeyin.

Sizin hiçbir sucunuz yok mümkünse bu arkadasınızı hayatınızdan cıkartın.bu konuda acı yasayan birine üzülsün diye atıyo resmen.bizim eşimle cocugu olmayan arkadaslarmz vardı.evladımıza dogum günü yaptk onları cagırmadk artı sosyal medyadanda resim atmadık üzülmesinler diye bu arkadas degil düşman bence k.bakmayın ama

Uzulme canim inan bana seni cok iyi anliyirum 3 bebegimi kaybettim erken dogumla bu aslinda bir hased degil ozlem ben eltimi cok severim onun bebegi olucak diye herkesden cok heyecananlanda bendim eltim doguna gidecegi gun ben nasol bogul musum kendimi tenhaya cekip hungur hungur agladim kiskandigimdan deil sadece insan anne olmak istiyir icinde bir ozlem oluyor Rabbim yardim etsin canim

Bunun hasetlikle ilgisi yok bence,hassassınız o kadar.Ben geçenler de çok çok saçma bişey için ağladım,çünkü o konuda hassasiyetim var...

Bunun fesatlıkla hiçbir alaksı yok. Siz onun niyr okdu diye üzülmüyorsunuz ki kendi kaybınız için üzülüyorsunuz. Benim abim ilk okul 1. Sınıftayken trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kuzenimle aynı yaştalardı. Annem kuzrnim askere giderken kuzenim evlenirken vs hep ağladı. Yavrum da yaşasa o da şimdi askere gidecek olurdu vs diye. Kimsede anneme haset demedi.

Haset değilsiniz kalbiniz yaralı allah kuracağınızı doldursun inşallah. Ama vücudunuza biraz zaman tanıyın, toparlanin olur inşallah.

Kesinlikle çocuk istemediğimiz bir anda patlat veren sağlık problemlerim nedeniyle onları halletmeden hamile kalamayacağımı, halletsem bile hamilelik şansımın az olduğunu öğrendik.
aslında o an istemediğimiz bir şeyinYokluğuyla sınanmak kötüydü çok canım yandı hatta o kadar kötü oldum ki eşimle yurtdışınDa yaşamayı düşünüyoruz. Çünkü bu ülkenin çoğu insanı bu konularda cahil. Kendileri hamile kalınca hayattaki görevlerini tamamladıklarına inanan, başka hiçbir meziyetleri olmayan ve bunu üstünlük malzemesi olarak kullanan cahiller. çocuğun olmamasını sınav olarak görenler var ya farkında değiller evlat sahibi olmak da ayrı bir sınav. Canım kardeşimin çocuğu olsa bile ağlarım üzülürüm. Ama yeğenim canımdır. Bu üzüntü farklı birşey. Kıskanmak haset vs değil.

Haset degil.
Kendi yasadiklarinizi bastirmissiniz ve arkadasinizin attigi fotoraflarla gün yüzüne cikmis bastirilan hisler.

Zaten arkadasiniz o tarz fotolar atmasaydi baska bir insan veya konuda yinede ortaya cikardi bu hisleriniz.

Üzüntünüzü yasayin bastirmayin.
Ama üzerinde fazla durmayin. Saglikla bir yavrunuz olacak insallah birdaha ki seferde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…