Kendime Haset Demeye Dilim Varmıyor

Fesat değilsin hayallerini süsleyen ve atan minicik kalbin sonucunda bir acın var.. O yüzden seni anlayabliyorum.. Arkadaşın çok anlayışsız davranmış ne yazk ki.. ultrason fotosunu neden atıyor cnsiyetini falan neden söylüyor.. Tamam anlıyorum onunda heycanı var ama bunu size yanstmamalı..

Bir yandan kendimi suçluyorum bir haftadır. Arkadaşımın mutluluğuna ortak olamadığım için.
Bu hayatta her şey karşılıklı. Arkadaşlık ilişkisi de buna dahil.
Birazda onun sizin üzüntünüze ortak olması gerekirdi. Durup dururken düşük yapan bir kadına ultrason görüntüsü atmak nedir ya? Sorulursa söylersin. Seninki hasetse onunki de nispettir. Sen kafana takma hiç birşeyi

Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..
Arkadaşınız adına sevinmiş olabilirsiniz ancak kendi adınıza üzgünsünüz çok normal olarak. Başka türlüsü mümkün mü ki üzülmediğinizi düşünüyor?
Arkadaşınızla kesinlikle durumunuzu paylaşın bu sizi haset bir insan yapmaz. Yoksa önünüzdeki süreçte daha çok yıpranırsınız. O da dikkat etsin biraz.

Ya asıl ultrason görüntüsünü atan o arkadaşınız çok kötü. Zaten elaleme ultrason görüntüsü niye atarsın ki? Onu geçtim bebeğini yeni kaybetmiş bir kadına niye atarsın? Bence mesafe koyun aranıza. Gerekirse etkilendiğinizi söyleyin.

Etkilendiğimi söylemek istemiyorum açıkçası. Dediğim gibi hakkımda farklı bir şey düşünmesini istemiyorum ama bu tarz mesajlarına cevap vermeyi düşünmüyorum toparlanana kadar

Çok teşekkür ederim. Evet bir süre görüşmeyi veya en azından bu tarz mesajlarına cevap vermeyi düşünmüyorum. Takmamaya çalışacağım çok sagolun

Evet elbette onun da heyecanı var ben buna hiçbir şey söylemiyorum zaten ama en azından şu an paylaşmasa daha iyi olacak acim yeniden hortladı sanki çok tuhaf hissediyorum

Bebeğini kaybetmiş bir insana ultrason görüntüsü neden atılır? Bizim ailemizde tüp bebek yaptırıp tutmayanlar olduğu için onların yanında çocuğumuzu şapır şupur sevmezdik, onların yanında çocuğumuzdan bahsetmezdik. Arkadaşın çok düşüncesiz.

Hiç gorusmeyecegim biri değil, ortak çok alanımız var. Her türlü görüşmek durumundayız yani.. Haklısınız, ben de asla böyle bir şey yapmazdım. İnsanlar düşünceli olmayabiliyor
Siz sormadan mi atıyor görüntüleri vs.? Yoksa siz sorduktan sonra mi? Benim de en yakın arkadaşım biraz bekledi bebek için benden önce evlenmişti ama ben doğum yaptıktan yaklaşık 6 ay sonra hamile kaldı öncesi çok uğraştırdı arkadaşımı. Ama ben ona direk bir şey söylemez ya da fotoğraf vs atmazdım sadece o sorduğu zaman. Sosyal paylaşım sitesinde görür mesaj atardı öyle paylaşırdım mutluluğum. Şimdi o hamile ben her fırsatta souyorum çünkü o heyecan da bambaşka insan sürekli onun hakkında konuşmak istiyor. Buna rağmen arkadaşınız biraz abartmış, siz haset değilsiniz yani. Ama eminin o da kötü niyetli değil. Allah en kısa zamanda sağlık bir evlat nasip etsin size de, zaten bir sorun olsa ilki olmazdı demek hayırlısı böyleymiş diğeri sağlıksızmışki Allah taşıyamayacağınız yükü size vermemiş.

Hayır ben sormuyorum açıkçası. İlk bahsettiğinde mutluluğumu belli ettim, üzerine konuştuk vs bitti. Ultrason görüntülerini boy boy atması, videolar vs. Evet eminim ki çok heyacanli ( ilk gebeliği degil, bir kızı var) ama bunu düşünup biraz empati yapsaydı keşke.

Olması gereken de budur zaten. Evlat varlığı yokluğu imtihan bir şey. Neden hassas olunmaz bilmiyorum.

Olması gereken de budur zaten. Evlat varlığı yokluğu imtihan bir şey. Neden hassas olunmaz bilmiyorum.
Heralde insanlar hamile olunca dünya onların etrafında dönüyor, sadece onlar doğuruyor , insanoğlunun geleceği bunların elinde filan zannediyor ve diğer her şeyi herkesin duygularını boşveriyorlar. Burada bir konu vardı yine düşük yapmış bir bayanın eşini arkadaşları kendi bebeklerinin beşik montajı için çağırmışlardı. Düpedüz düşüncesizlik ve yok sayma. Bunun haset olmakla ilgisi yok ki niye insanın bu kadar gözüne sokulur? Ha sana atmasa sosyal medyada paylaşsa derim ki boşver takip etme ama özellikle sana atması çok ayıp. Bir arkadaşımın bebeği olmuyordu ve hamile olan her arkadaşını sosyal medyadan siliyordu bak işte onunki hasetti.

ultrason resmini niye atiyor ki cok sacma hic bisey gorunmuyor zaten.siz mi boyle bi istekte bulundunuz bana at gibisinden yoksa kendisi mi atiyor

aynı şeyi benim de yakın arkadaşım yaşadı ben hamileliğimi kızdan 3 ay gizledim. sırf üzmemek onu yıpratmamak için. o süreçte o da hamile kaldı sonra itiraf ettim. ne bileyim ya bazı insanlar ya kötü yada empati yoksunu... çok geçmiş olsun. umarım sağlıkla hamile kalıp bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..
İstediğin kadar öyle görün empati yapması lazım! Benim de en yakın arkadasım benden 6 ay sonra doğum yaptı. Emziremediğimi oğlımun emmediğini biliyor. Bana sürekli memesinde bebesinin resimlerini atıyor. Şöyle güzel emiyor sende gördüm cok korkuyodum emmez diye vs...

Tabi ki hasetlik değil. bakın ben hamile kalamadığım için arkadaşlarımızla görüşmeyi en aza indirdim sizi o kadar iyi anlıyorum ki Allah isteyen herkesin kucağını doldursun

of benim arkadaşım bebeğini kaybetmiş olsa görmemiş gibi gidip ona ultrason fotoğrafı filan atmazdım. bu insanlar gerçekten çok garip.

Siz haset değilsiniz. Arkadaşınız düşüncesiz bencilin teki.
Sizin neler yaşadığınızı bilmiyormuş gibi davranması hiç hoş değil.
İnşallah en kısa zamanda sağlıkla bebişiniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…