Bu hayatta her şey karşılıklı. Arkadaşlık ilişkisi de buna dahil.Bir yandan kendimi suçluyorum bir haftadır. Arkadaşımın mutluluğuna ortak olamadığım için.
Arkadaşınız adına sevinmiş olabilirsiniz ancak kendi adınıza üzgünsünüz çok normal olarak. Başka türlüsü mümkün mü ki üzülmediğinizi düşünüyor?Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..
Etkilendiğimi söylemek istemiyorum açıkçası. Dediğim gibi hakkımda farklı bir şey düşünmesini istemiyorum ama bu tarz mesajlarına cevap vermeyi düşünmüyorum toparlanana kadarYa asıl ultrason görüntüsünü atan o arkadaşınız çok kötü. Zaten elaleme ultrason görüntüsü niye atarsın ki? Onu geçtim bebeğini yeni kaybetmiş bir kadına niye atarsın? Bence mesafe koyun aranıza. Gerekirse etkilendiğinizi söyleyin.
Amin çok teşekkür ederimFesat degil acılısınız. Bizde geçtik bu yollardan rabbim kimseye yaşatmasin
Çok teşekkür ederim. Evet bir süre görüşmeyi veya en azından bu tarz mesajlarına cevap vermeyi düşünmüyorum. Takmamaya çalışacağım çok sagolunBu hayatta her şey karşılıklı. Arkadaşlık ilişkisi de buna dahil.
Birazda onun sizin üzüntünüze ortak olması gerekirdi. Durup dururken düşük yapan bir kadına ultrason görüntüsü atmak nedir ya? Sorulursa söylersin. Seninki hasetse onunki de nispettir. Sen kafana takma hiç birşeyi
Evet elbette onun da heyecanı var ben buna hiçbir şey söylemiyorum zaten ama en azından şu an paylaşmasa daha iyi olacakFesat değilsin hayallerini süsleyen ve atan minicik kalbin sonucunda bir acın var.. O yüzden seni anlayabliyorum.. Arkadaşın çok anlayışsız davranmış ne yazk ki.. ultrason fotosunu neden atıyor cnsiyetini falan neden söylüyor.. Tamam anlıyorum onunda heycanı var ama bunu size yanstmamalı..
Siz sormadan mi atıyor görüntüleri vs.? Yoksa siz sorduktan sonra mi? Benim de en yakın arkadaşım biraz bekledi bebek için benden önce evlenmişti ama ben doğum yaptıktan yaklaşık 6 ay sonra hamile kaldı öncesi çok uğraştırdı arkadaşımı. Ama ben ona direk bir şey söylemez ya da fotoğraf vs atmazdım sadece o sorduğu zaman. Sosyal paylaşım sitesinde görür mesaj atardı öyle paylaşırdım mutluluğum. Şimdi o hamile ben her fırsatta souyorum çünkü o heyecan da bambaşka insan sürekli onun hakkında konuşmak istiyor. Buna rağmen arkadaşınız biraz abartmış, siz haset değilsiniz yani. Ama eminin o da kötü niyetli değil. Allah en kısa zamanda sağlık bir evlat nasip etsin size de, zaten bir sorun olsa ilki olmazdı demek hayırlısı böyleymiş diğeri sağlıksızmışki Allah taşıyamayacağınız yükü size vermemiş.Hiç gorusmeyecegim biri değil, ortak çok alanımız var. Her türlü görüşmek durumundayız yani.. Haklısınız, ben de asla böyle bir şey yapmazdım. İnsanlar düşünceli olmayabiliyor
Hayır ben sormuyorum açıkçası. İlk bahsettiğinde mutluluğumu belli ettim, üzerine konuştuk vs bitti. Ultrason görüntülerini boy boy atması, videolar vs. Evet eminim ki çok heyacanli ( ilk gebeliği degil, bir kızı var) ama bunu düşünup biraz empati yapsaydı keşke.Siz sormadan mi atıyor görüntüleri vs.? Yoksa siz sorduktan sonra mi? Benim de en yakın arkadaşım biraz bekledi bebek için benden önce evlenmişti ama ben doğum yaptıktan yaklaşık 6 ay sonra hamile kaldı öncesi çok uğraştırdı arkadaşımı. Ama ben ona direk bir şey söylemez ya da fotoğraf vs atmazdım sadece o sorduğu zaman. Sosyal paylaşım sitesinde görür mesaj atardı öyle paylaşırdım mutluluğum. Şimdi o hamile ben her fırsatta souyorum çünkü o heyecan da bambaşka insan sürekli onun hakkında konuşmak istiyor. Buna rağmen arkadaşınız biraz abartmış, siz haset değilsiniz yani. Ama eminin o da kötü niyetli değil. Allah en kısa zamanda sağlık bir evlat nasip etsin size de, zaten bir sorun olsa ilki olmazdı demek hayırlısı böyleymiş diğeri sağlıksızmışki Allah taşıyamayacağınız yükü size vermemiş.
Olması gereken de budur zaten. Evlat varlığı yokluğu imtihan bir şey. Neden hassas olunmaz bilmiyorum.Bebeğini kaybetmiş bir insana ultrason görüntüsü neden atılır? Bizim ailemizde tüp bebek yaptırıp tutmayanlar olduğu için onların yanında çocuğumuzu şapır şupur sevmezdik, onların yanında çocuğumuzdan bahsetmezdik. Arkadaşın çok düşüncesiz.
Heralde insanlar hamile olunca dünya onların etrafında dönüyor, sadece onlar doğuruyor , insanoğlunun geleceği bunların elinde filan zannediyor ve diğer her şeyi herkesin duygularını boşveriyorlar. Burada bir konu vardı yine düşük yapmış bir bayanın eşini arkadaşları kendi bebeklerinin beşik montajı için çağırmışlardı. Düpedüz düşüncesizlik ve yok sayma. Bunun haset olmakla ilgisi yok ki niye insanın bu kadar gözüne sokulur? Ha sana atmasa sosyal medyada paylaşsa derim ki boşver takip etme ama özellikle sana atması çok ayıp. Bir arkadaşımın bebeği olmuyordu ve hamile olan her arkadaşını sosyal medyadan siliyordu bak işte onunki hasetti.Olması gereken de budur zaten. Evlat varlığı yokluğu imtihan bir şey. Neden hassas olunmaz bilmiyorum.
aynı şeyi benim de yakın arkadaşım yaşadı ben hamileliğimi kızdan 3 ay gizledim. sırf üzmemek onu yıpratmamak için. o süreçte o da hamile kaldı sonra itiraf ettim. ne bileyim ya bazı insanlar ya kötü yada empati yoksunu... çok geçmiş olsun. umarım sağlıkla hamile kalıp bebeğinizi kucağınıza alırsınızMerhaba, mutlu huzurlu akşamlar kk.
Bu akşam sizinle dertleşmek istiyorum. Bu konuyu ağlayarak yazıyorum.
1 ay önce bebeğimin kalbi durdu karnımda iken ve düşük yaptım. Ve ben bebeğime sadece bir gün aglayabildim, hemen toparlandıgimi sandım. Soran herkese de, garip bir şekilde hemen atlattım vs diyordum.
Kendimi kandırmışım.
Acım, sanki bana işte burdayım der gibi yeniden geldi. Bebeğimin hüznüyle dolup taşıyorum birkaç gündür. Bunda, tekrar adet olmamın da etkisi var. Saçma gelecek biliyorum ama sanki hemen tekrar hamile kalacağım sandım. Teselli bu olmamalıydı bunu da biliyorum. Her neyse...
Benimle eş zamanlı hamile kalan çok sevdiğim bir arkadaşım var. Çok severim kendisini. Bebeği sağlıklı çok şükür. Bana arada bebeğinin ultrason görüntülerini atıyor. Bir hafta önce gittiğinde cinsiyetini öğrenmiş. Onun adına çok mutluyum.
O ve bebeği için sürekli dua ediyorum, bir sıkıntı yaşamaması ve güzel bir hamilelik geçirmesi için. Ama her bana bir şey söylediğinde benim bebeğim de bu kadar aylık olacaktı, bu kadar büyüyecekti, acaba cinsiyeti neydi diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Bana ultrason görüntülerini attığında hıçkırarak ağladım. İnanın onun için bir fenalık düşünmüyorum ama neden böyle hissettigime de bir açıklama bulamıyorum.
Çok kötüyüm kızlar.. Gün içerisinde çok yoğunum, ona rağmen sürekli aklıma geliyor. Yaşım küçük. Evliliğim bir yılı aşkın henüz. Yani böyle kendimi hirpalayacagim bir durum yok, yine de bu acımı hafifletmiyor...
Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime dahi bunu anlatamıyorum. Kimsenin beni fesat biri gibi düşünmesini istemiyorum. İçten içe kendimi yiyorum bana yardım edin....
İstediğin kadar öyle görün empati yapması lazım! Benim de en yakın arkadasım benden 6 ay sonra doğum yaptı. Emziremediğimi oğlımun emmediğini biliyor. Bana sürekli memesinde bebesinin resimlerini atıyor. Şöyle güzel emiyor sende gördüm cok korkuyodum emmez diye vs...Ona bu rahatlığı ben verdim sanırım. Yani görüştüğümüzde onun adına çok mutlu olduğumu söyledim. Atlatmisim gibi davrandım. Muhtemelen uzulmedigimi düşünüyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?