kendime zarar verme düsüncesi

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Bazi seylerden okdr biktim ki, yoruldum. Insanlarin bu nankörlügü, vefasizligi, bazi seylerin normal olamdigi ama normalmis gibi hayata devam etmesi. Hak eden kisiye gerekli ilgiyi gostermemesi. Kimse demesin simdi zorla mi diye. Ya insaniz duygularimiz var her insanin beklentisi var. Bir iyilik yaptigimizda karsilik beklemeden yapiyoruz evet. Ama bu demek olmuyor ki sen tassin sana birsey yapilmasina gerek yok. Ilgiye gerek yok. Hayat bkdr acimasiz mi gercekten. Bzn bir kaza yapsam diyorum herkes basima toplanir eminim. Neden ama? Herkes iyiyken herkesin sagligi yerindeyken neden olmuyor bunlar. Illa bir musibet mi olmasi lzm illa birinin cani fena sekilde yanmasi mi lzm herkes biraraya gelsin. Ben uc gunluk dunya diyorum hep ne gerek var diyorum, bgn variz yarin yokuz. Ne ekersem onu bicecem o yuzden herkese yarinimi dusunerek hareket etmeye calisiyorum. Ama sonu hep husran hep hayal kirikligi. Ama birde bakiyorum ki surekli bas agrisi yapan, olay olan, kavga cikaran, laf carpan el ustunde. Cok kiymetli degerli. Oyle mi olmak lazim ya. Ben anlamiyorum. Niye insanlar yapilan iyiligi fedakarligi gormuyor. Aman sus kimsenin huzuru kacmasin aman sus kimse uzulmesin, kimsede demiyor ki onlarda haddini bilsin.

Hayir degil. Akrabalardan bir takim. Kaynana, elti, kayinbirader..

Kv takımı ise hiç takma o zaman halihazırda bu kadar takan insan varken :)

G GKBN1987

onceki konulardan da vakif oldugumuz uzerine esimizin ailesine karsi bir red edisiniz var. bu red edisi kabullenmeye cevirmediginiz takdirde hicbir zaman saglikli bir evlilik hayatina sahip olamayacaksiniz. dolayisiyla kendinize zarar verme yahut turevi gibi negatif dusunceler her zaman uzerinizde olacak.

Sırf kıymet görmek için kendinize zarar verme gibi bir düşüncedeyseniz 3-5 gün kıymet görürsünüz yine aynı tas aynı hamam olur zarar gördüğünüzle kalırsınız.
Demem o ki insanları değiştiremezsiniz ayrıca yarınızı düşünerek hareket ettiğiniz için kimse size madalya takmıyor. O yüzden uydum kalabalığa şeklinde yaşayın sıkmayın canınızı.

Ben bu durumu ikiyüzlü buluyorum
Hem herkes ne kadar iyi insan desin diye iyilikler yapıyorsunuz.
Sonra da karşılık olmadığında bozuluyorsunuz.
İnsanın içinden gelerek yaptığı iyilikler bu kadar batmaz çünkü.
Bu kadar hesaplar yapmaz insan, ekerim bicerim gibilerinden.
Benim fikrim madem öyle, yapmayın iyilik falan. Kimseden de beklentiniz oluşmasın böylece. Beklenti yoksa hayal kırıklığı da olmaz.
Bencil olun yani.
Yada ölçüp Tartın ve karşılık beklemeyeceginiz şeyleri yapın. Kendinizi enayi gibi hissedeceğiniz, omuzlarınıza yük olan seyler yerine sizi hafifleten iyilikler yapin.

Ben bu durumu ikiyüzlü buluyorum
Hem herkes ne kadar iyi insan desin diye iyilikler yapıyorsunuz.
Sonra da karşılık olmadığında bozuluyorsunuz.
İnsanın içinden gelerek yaptığı iyilikler bu kadar batmaz çünkü.
Bu kadar hesaplar yapmaz insan, ekerim bicerim gibilerinden.
Benim fikrim madem öyle, yapmayın iyilik falan. Kimseden de beklentiniz oluşmasın böylece. Beklenti yoksa hayal kırıklığı da olmaz.
Bencil olun yani.
Yada ölçüp Tartın ve karşılık beklemeyeceginiz şeyleri yapın. Kendinizi enayi gibi hissedeceğiniz, omuzlarınıza yük olan seyler yerine sizi hafifleten iyilikler yapin.
Ne deseniz haklisiniz. Ama ben oyle degilim olamiyorum yapamiyorum iste. Birine yardim mi lzm şıp yanindayim. Hasta fln mi arar sorarim bise ihtiyaci var mi. Dogum gunler mi var ufakta olsa hediye alirim. Evet enayiyim ben dogum gunlerimde hicbise almadigim halde bosver diyordum. Ama bu ust uste birikince zoruma gitmeye basliyor ama elimide cekemiyorum. Cunki boyle alistim boyle gordum. Duyarsiz ilgisiz insan olamiyorum. Ama benimde kalbim tasdan degil ki.

Ne deseniz haklisiniz. Ama ben oyle degilim olamiyorum yapamiyorum iste. Birine yardim mi lzm şıp yanindayim. Hasta fln mi arar sorarim bise ihtiyaci var mi. Dogum gunler mi var ufakta olsa hediye alirim. Evet enayiyim ben dogum gunlerimde hicbise almadigim halde bosver diyordum. Ama bu ust uste birikince zoruma gitmeye basliyor ama elimide cekemiyorum. Cunki boyle alistim boyle gordum. Duyarsiz ilgisiz insan olamiyorum. Ama benimde kalbim tasdan degil ki.
Taştan olmayan kalbinizi kendi mutluluğunuz için kullanın ve önce kendinizi sevin.
Hissettiğiniz şeyler bunlarken biz böyle gördük, demeyin. İçinde bulunduğunuz kalıp sizi mutsuz ediyorsa size uygun bir kalıp hazırlayın
Kısacası karşılık bekleyeceginiz iyilik size de karşınızdakine de yük olur. Yapmayın.

Back
X