Yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum…2 çocuk annesi olarak evet zaman zaman benim de bağırdığım oluyor ve oldu ( biri 8 yaşında kız, diğeri 3 yaşında erkek) uykusuzluk hala devam ediyor benim mesela oğlumu gece çişe kaldırıyorum çiş eğitimindeyiz gece için , tiroid de var o da sinir yapabiliyor bazen...zamanla oto kontrolünüz gelişiyor ama sinirlerinizi yatıştıracak bu konuda birkaç tavsiye verebilirim.
Öncelikle öyle anlarda 10’a kadar sayıp derin derin nefes alıp verin

komik gelebilir ama işe yarıyor, sonra bebeğinizin küvetine ılık su ile doldurun ( banyo soğuk oluyorsa bunu salonda ya da evin en sıcak odasında yapın ) , bebekler su ile oynamaya bayılır, buna kayıtsız kalamaz. İçine ördek vs gibi oyuncaklar da ekleyin . O oynarken siz de bir kahve yapıp TV de bir şeyle izleyin, en azından bir yarım saat buradan kazanırsınız, iki taraf için de win win durumu
Bir diğer tavsiyem de şu olabilir. Evinize plastik toplardan alın bir 20-30 tane hani şu avmlerdeki oyun parkında olan, evin bir köşesine bu beşiğin içi de olabilir biraz çukur bir alan olmalı, topları dökün, hoplasın zıplasın buna da bayılır. Siz de bu ara kendi kişisel bakımınızı yapın , yüzünüze maske mesela, kendinizi şımartın yani
Bir diğeri de beraber mozaik pasta tarZı bir şey yapın ama bisküvileri o kırsın, bir plastik kaba bisküvileri boşaltın ona da bir sarımsak dövücü tarzı ahşap bir şey verin, bu ahşap kaşık da olabilir, bırakın istediği gibi kırsın pat pat , siz de o sıra bir çay için

gibi gibi…
Kendinizi de asla suçlamayın, eminim iyi bir annesiniz, eşinizin size destek olması lazım ama bu konuyu da ciddi şekilde konuşun…eşiniz hiçbir şey beceremiyorsa lego oynasın, Lego duplo ürünleri var Lego markasının, 1,5 yaş ve üzeri için tren vs gibi, onlardan alın eşiniz oynasın ama kızınızla siz değil . Lego her zaman baba kız aktivitesi olsun