Kendimi aşmak...

Evet Mumin Sekman in kitabinda da rastlamistim bu isme. Alip okumak da istiyordum hatirlattiginiz icin tesekkurler. Ben de aynen boyle dusunuyorum, tembellikle bundan duyulan rahatsizlik birarada olmaz herhalde diye...

Erken kalkmak icin saatini kur. Plan yap ona gore hareket et. Yuzune bir gulumseme yerlestir. Cevreni genislet yardimlarina kos.
O irade alinmaz satilmaz o senin icinde!
Kuruyorum kurmaz miyim hic, ama kapatip yatiyorum. Uyku benim zaaflarimdan biri. Ve beni onemli meseleleri yapmaktan alikoyan en buyuk zaman kaybim... Kalktigim zamanlar da oluyor ama buna bi iki gun devam edebiliyorum, sonra yine ayni... Bi seyi mecbur olmadigi halde her gun muntazaman yapan insanlar nasil yapiyor anlamiyorum aradigim iradeye su anda ulasilamiyor...

Aah o hayaller... Hayal kurmak iyidir ama benim gibi hayallerinde yasamak kotu... Yani sanki sirf hayal kurarak onlara erisebilecekmis gibi yasiyorum. Onlara vardigim andaki mutlulugun fazlasini muhtemelen varmadan yasiyorum. Soyle bi durum icindeyim ki sanki kendi hayatimi dizi, film izler gibi izliyorum bekliyorum. Ana karakter ben degil de bi baskasi. Hadi yapsin artik bi seyler de bi atraksiyon olsun. Neden hala yapmiyor? Halbuki ana karakter benim... Yaa bi degisik tam ifade edemiyorum ama...

Evet Mumin Sekman in kitabinda da rastlamistim bu isme. Alip okumak da istiyordum hatirlattiginiz icin tesekkurler. Ben de aynen boyle dusunuyorum, tembellikle bundan duyulan rahatsizlik birarada olmaz herhalde diye...
Evet olmaz. Hayata bir defa geliyoruz. Yapmak istediğimiz şeyleri erteleyerek ömrümüzü geçirirsek bomboş geçirilmiş bir hayata elveda demek zorunda kalabiliriz. İnsan geçmişine dönüp baktığında "vay bee neler yaşadım, neleri gerçekleştirdim, içimde hiçbir şey kalmadı" diyebilmeli bana göre. Örneğin Türkiye turu yapmak isteyen biri, vaktim yok ya da param yok diyerek evinden dışarı dahi çıkmıyorsa bu pişmanlıktır. Ama turu tamamlayamamış olsa bile bir kaç il'i gezmişse "hayalim için bir şeyler yaptım, adım attım, tam anlamıyla gerçekleştiremedim ama olsun, hiçbir şey yapmamaktan iyidir" diye düşünecektir. İkisi arasındaki o ince çizgiyi iyi bilmek ve farkında olmak lazım. FARKINDALIK dediğimiz şey tamda bu sanırım.

Mesela olmasını istediğin şeyler nedir canım? Erken kalkmak demişsin ama onu ben de yapamıyorum,işe gelirken zaten erkenden kalkıyorum,haftasonu da eşimden sonra kalkıyorum,sağolsun bunu dert eden birisi değil.Kariyer için neler yaparsın,bununla ilgili adımların var mı? İstediğin gibi arkadaş çevren,sevdiğin bir eşin,mutlu ve en önemlisi huzurlu bir yuvan var mı,çocuğun var mı? Kafana taktığın seni mutsuz eden şeyleri bir bir düşünüp düzeltebilirsin,sonrasında da seveceğin bir işe girerek adım at.Evde olmak seni kısıtlıyor olabilir

Evet ben de tam boyle dusunuyorum ve bunun izdirabini yasiyorum. Ama farkindalik yetmiyor. Fazlasi gerekiyor. Nasil edinilir bilmedigim sekilde...

Evet ben de tam boyle dusunuyorum ve bunun izdirabini yasiyorum. Ama farkindalik yetmiyor. Fazlasi gerekiyor. Nasil edinilir bilmedigim sekilde...
Farkındalık harekete dönüştürülmediği sürece tabiki tek başına bir işe yaramaz.
Siz ne yapmak istediğinizi biliyor musunuz? Yoksa bir şeyler yapmalıyım mı diyorsunuz?

İnancima uygun yasayabilmek istiyorum. En basta bu. Ama inanc kaidelerim zamaninda duzenli yapilmasi gereken seyler oldugu icin benim ozrum buna engel oluyor. Zaten bu gerekli duzenliligin insanin aliskanlik haline getirebilmesini sagladigi icin de inanc kaidelerinin boyle oldugunu dusunuyorum. İnaniyorum ki bu kismi duzeltsem gerisi gelecek. Soruyu direkt buradan sormadim cunku cok cesitli dusunce yapilarina sahip insanlariz. Hepsine saygi duyuyorum ve benim bu devam ve duzen ozrum dunyevi islerim icin de gecerli oldugu icin sizlere sormak istedim. Belki bi yardimi olur ornek alirim feyz alirim diye:)

Esimden yana hicbir sorun yok sagolsun Allah razi olsun. Ama ben sorun cikariyorum. Kendi mutsuzlugumu kendimden memnuniyetsizligimi disariya sirayet ettirmekten alikoyamiyorum. Dolayisiyla es, saglik, huzurlu yuva vs.sayisiz nimetin sukrunu mutlulugunu yasayamiyorum. Kendim edip kendim buluyorum.
Arkadaslarim var sevdigim guvendigim cok insan var. Rabbim karsima hep iyi insanlar cikardi ne kadar sukretsem az. Ama hep uzaktalar. Zaman zaman ziyaret ediyorum. Ya da telefonla irtibat kuruyorum. Akil danisiyorum dert yaniyorum ama bu surekli surekli olmuyor. Ne de olsa insaniz biktirir bi yerde. Hem senelerdir bir arpa boyu yol katedemeden yakinmaya devam etmek utanc veriyor. İcime daha cok kapaniyorum.

Yapmak istedigim is icin adim attim. Bu isin kolay kismi oldugu icin. Ama onumde uzun bir yol var ve bu uzun yolda yapmam gerekenleri bu halde nasil hayata gecirecegim bilmiyorum...

Bilip yapmiyorum Buna irade bulamiyorum. Gecistiriyorum erteliyorum yarin yapacagim diyorum ama o yarin olmuyor. Neden bugunden baslamiyorum degil mi? Ama iste o da olmuyor...

zamane hanımları?? valla bende sizin gibi bi iş istiyorum ama irademden ziyade parasal sorunlardan dolayı sevmediğim istemediğim ne iş varsa hepsini yapıyorum. siz mutluluğa çok takılmışsınız. bence fazlaca boş vaktiniz var.

Peki istediğiniz şey nedir? Ne yapmak, ne olmak istiyorsunuz?
Bunun tanimi biraz mukemmeliyetci olacaktir. İyi bir kul= iyi bir es, iyi bir anne, iyi bi evlat, iyi bi komsu, iyi bi arkadas, iyi bi akraba, iyi bi ogretmen vs. Kac kimligim varsa hepsinde iyi olabilmek isterdim. Gereklerini yapabilmek. Evet yapmak ütopik ama en azindan yapmak icin kosturmak. Simdi ise icimden yapiyorum disim atalet denizi...

Her insanin icinde bulundugu kosullar farkli haklisiniz. Ben bu tercihimi calismak zorunda olmadigimdan oturu yapiyorum. Hayatimi idame ettirmek icin paraya ihtiyacim yok bunu esim karsiliyor sagolsun. Ama hayat standartlarimi yukseltmek adina calisabilirdim, calismamayi tercih ettim. Evet teoride dopdolu ama pratikte bos cok zamanim var. Ama inanin yapmak istediklerimi ve yapmam gerekenleri yapabilsem bos vaktim kalacagini dusunmuyorum. Sorun orada zaten... Yapacak sey yok degil, dolu...

Bir de benim yakalamak istedigim saadet iki dunya saadeti...

Yani ?

Bir işe gir
Zaten mecburen erken kalkarsın
Kahvaltını yapar işine gücüne bakarsın, planda böylece gelir. 13:00 dedin mi öğle yemeği filan..
Düzen ha deyince olmaz şimdiye kadar olmamışsa, benzer topikleri takip etmen lazım
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cetvelciler-hizaya-girdi-is-basindalar.812366/ gibi mesela
Güler yüzlü olmak kimisi için çok basittir, kimisi için çok zor. Ama içten gelmeli
Boş zamanlarında da kitap okurkan boşa gitmez zamanın
Aklıma bunlar geldi, durup üzülmek daha yorucudur bir adım atmak varken

Haklisin. Tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…