- 30 Kasım 2015
- 111
- 48
- 13
- Konu Sahibi ogrenmeyetalip
-
- #161
Baslarda da dedigim gibi bu cok kompleks bir durum. Kendi adima, temelde(cocukluk) problem var, mizac olarak yatkinlik var, yedigim ictigim seylerin payi var( saglik ve enerji olarak), basli basina manevi boyutu ruhsal aclik var, seytan var nefis var, sorumluluklar var, dayatmalar var, psikolojisi var, insan iliskileri var, var da var... Tum bunlar karsisinda kendimi cok aciz hissedip pes ediyorum iste cogunlukla. İnsanoglu aciz varlik. Allah a tam anlamiyla siginabilsek... Her sey baska olacaktir.Bu düşünce yoğunluğu yüzünden yaşadığım hayata adapte olamadığımi farkettim ben,belki de temelde bir problem var.bu yüzden önce çok somut şeyleri halletmek istiyorum.mesela ev düzeni oturtmak temizlik yemek vs. Bu konuda adımlar atacağım öncelikle.ve gereksiz alışveriş yapmak gibi bir sorunum var onu halletmeye çalışıyorum :/ bunlar benim eksilerim,başlangıç noktasına gelmeliyim önce.
Aynen getirenler nasil getiriyor? Onlari ne boyle kararli ve iradeli yapiyor? Ben de ondan istiyorumbenimde istek ve arzularım var. nasıl yapıcagını hangı yolla olucagını bılıyorum ısteklerımın ama bır turlu eyleme geçemıyorm.en basiti kaç yıldır zayflıcam dıyorum olmuyor.biraz verıyorum sonra dayanamıyorum yıyorum oturtmıyorum dengesı.en son 21 gun dayanbldm dıyette sonra bozdmm uzun soluklu hedefıme ulasana kdr yapamıyorm aman bşver dıyorum.onun dsnda spor yapmk ıstıyorm hava sguk dıye ertlıyormm oda olmuyor evde koşu bandı oldugu halde içimden gelmıyor dıyorum yapmıyorm.bunlar en basıtı bıde daha zorlu olanlar varr ama ben daha bunları beceremedımkı dıgerlerını yapım.neden bır işin sonunu getıremıyorum anlamıyorm nden bu tembellık var uzerımde
Ben boyle degildim. Uni.ye kadar sinifimin en caliskan ogrencilerinden biriydim. Ders calisma sıkıntım lisede basgosterdi ama o bile beni idare etti belli bi basari yakaladim Allah tan. Uni de ise zorrrla sirf okulu bitirmek icin sinava saatler kala calistim genelde. Ama ev isi konusundaki sıkıntım konusunda annimin payi olabilir. Okuyorum diye is konusunda ustume gelmezdi. Keske gelseydi diyorum simdi belki daha kolay gelirdi ev islerisanırım çocuklkla alakalı mesela .okulu sevmezdm kuckken ben ödevlerımı yapmak ıstemezdm şımarırdım aılem ıse benim nazımı çekerdi.belki kucckken beni ders konusunda disiplne soksaydı böyle olmazdm bazı şeyler ccokken öğrendıklrımızle alakalı sanırım.sabredemıyoruz hemen bıtsın ıstıyorum kuckken ödev yaprkende öyleydı belkı ondan böyleym
Ben suan bana birşey katmayan ve kazandirmayan konuları fazla dusunmemeye çalışıyorum,yoksa beynim sürekli aktif,sürekli birşeyler planlıyor normalde ama planlar uygulanmıyor ve ufak bir eleştiride hevesim sönüyor.hatta eşim hep dalga geçer benle bu ayki planımız bu mu diye :) belki de bir gün bu planlardan biri tutucak ve patlama yapicam bilmiyorum ki,başarılar da hep başarısızlıklardan sonra gelir zaten.ben en büyük değişim olarak daha olumlu bakmaya başladım hayata,mükemmeliyetçi yapimdan sıyrılmak istiyorum,çözüm odaklı olmak istiyorum.mesela olmak istediğim insan ne, atıyorum ev işleri konusunda düzenli olmak en basiti.neden istiyorum bunu kendime vakit ayırmak için,ev dağınık olunca psikolojim bozuk oluyor mesela bu yüzden de istiyorum.ama uygulama konusunda zayifim.o zaman bu hedefe ulaşmak için gerekirse az harcayıp yardımcı cagiracagim bir süre. Ve bunu ben yapmalıyım diye kendimi hırpalamayacagim.bakalım ev düzenli ve temiz olunca daha enerjik,aktif olacak mıyım.eve döndüğümde bu planı uygulayacağım ve bu tarz elle tutulur gozle görülür hedefler koyacağım.mesela bir de bütçe konusunda güzel bir planım var eşimle paylaştım onu da uygulayacagim :)Baslarda da dedigim gibi bu cok kompleks bir durum. Kendi adima, temelde(cocukluk) problem var, mizac olarak yatkinlik var, yedigim ictigim seylerin payi var( saglik ve enerji olarak), basli basina manevi boyutu ruhsal aclik var, seytan var nefis var, sorumluluklar var, dayatmalar var, psikolojisi var, insan iliskileri var, var da var... Tum bunlar karsisinda kendimi cok aciz hissedip pes ediyorum iste cogunlukla. İnsanoglu aciz varlik. Allah a tam anlamiyla siginabilsek... Her sey baska olacaktir.
İnşaallah muvaffak olursunBen suan bana birşey katmayan ve kazandirmayan konuları fazla dusunmemeye çalışıyorum,yoksa beynim sürekli aktif,sürekli birşeyler planlıyor normalde ama planlar uygulanmıyor ve ufak bir eleştiride hevesim sönüyor.hatta eşim hep dalga geçer benle bu ayki planımız bu mu diye :) belki de bir gün bu planlardan biri tutucak ve patlama yapicam bilmiyorum ki,başarılar da hep başarısızlıklardan sonra gelir zaten.ben en büyük değişim olarak daha olumlu bakmaya başladım hayata,mükemmeliyetçi yapimdan sıyrılmak istiyorum,çözüm odaklı olmak istiyorum.mesela olmak istediğim insan ne, atıyorum ev işleri konusunda düzenli olmak en basiti.neden istiyorum bunu kendime vakit ayırmak için,ev dağınık olunca psikolojim bozuk oluyor mesela bu yüzden de istiyorum.ama uygulama konusunda zayifim.o zaman bu hedefe ulaşmak için gerekirse az harcayıp yardımcı cagiracagim bir süre. Ve bunu ben yapmalıyım diye kendimi hırpalamayacagim.bakalım ev düzenli ve temiz olunca daha enerjik,aktif olacak mıyım.eve döndüğümde bu planı uygulayacağım ve bu tarz elle tutulur gozle görülür hedefler koyacağım.mesela bir de bütçe konusunda güzel bir planım var eşimle paylaştım onu da uygulayacagim :)
Ben suan bana birşey katmayan ve kazandirmayan konuları fazla dusunmemeye çalışıyorum,yoksa beynim sürekli aktif,sürekli birşeyler planlıyor normalde ama planlar uygulanmıyor ve ufak bir eleştiride hevesim sönüyor.hatta eşim hep dalga geçer benle bu ayki planımız bu mu diye :) belki de bir gün bu planlardan biri tutucak ve patlama yapicam bilmiyorum ki,başarılar da hep başarısızlıklardan sonra gelir zaten.ben en büyük değişim olarak daha olumlu bakmaya başladım hayata,mükemmeliyetçi yapimdan sıyrılmak istiyorum,çözüm odaklı olmak istiyorum.mesela olmak istediğim insan ne, atıyorum ev işleri konusunda düzenli olmak en basiti.neden istiyorum bunu kendime vakit ayırmak için,ev dağınık olunca psikolojim bozuk oluyor mesela bu yüzden de istiyorum.ama uygulama konusunda zayifim.o zaman bu hedefe ulaşmak için gerekirse az harcayıp yardımcı cagiracagim bir süre. Ve bunu ben yapmalıyım diye kendimi hırpalamayacagim.bakalım ev düzenli ve temiz olunca daha enerjik,aktif olacak mıyım.eve döndüğümde bu planı uygulayacağım ve bu tarz elle tutulur gozle görülür hedefler koyacağım.mesela bir de bütçe konusunda güzel bir planım var eşimle paylaştım onu da uygulayacagim :)
Bir de hanımlar bir deneyim daha paylaşmak istiyorum sizle.ben üniversitede matematik bölümü okudum,çok isteyerek okudum denmez.okurken hep sorguladim bu bilgiler ne isime yarayacak,öğretmen de olamayacağım (başörtüsü sorunu vardı o zamanlar) vs..sonra zorla bitirdim okulu,arkadaşlarım hep tezsiz yüksek lisans yapıp formasyon aldılar çoğu atandı.ben arkama bakmadan bavulumu toplayıp eve geldim.sonra hep bir arayış içinde oldum.ne yapmalıyım,çalışmalı mıyım,ne ile ugrasmaliyim,nasıl faydalı bir insan olabilirim vs.. sürekli kitap okuyordum ama bu okuduklarimi paylaşmadikca artık patlama noktasına geldim daha çok içime kapandim.sonra dersanede çalışmaya başladım,çünkü çok sıkıldım evde,çalışmak iyi geldi hatta bu arada evlendim.ama dersane çok yorucuydu ayaklarım hep geri gidiyordu.birde evlilikle daha zor gelmeye başladı,ben işi bıraktım,hamile kaldım artık calismayacaktim.ama ticaretten tutun da başka bir bölüm okumaya kadar birsürü plan yapıyordum yine.kısa geçicem kızım doğdu ve ben mükemmeliyetçiligime en büyük darbeyi aldım,çünkü kızım down sendromluydu.Herşey durdu ve beynimde yer yerinden oynadı.bir süre bunalım vs den sonra çok farklı şeyler keşfetmeye başladım hayatta ve beklentilerim değişti.tekrar işe başladım,formasyonumu aldım ve atandim.net aslında herşey çok net.yaptım olduemek verdim,ödün verdim,istedim,bekledim çalıştım ve kısa bir çalışmayla üstelik atandım ve bunu ben yaptım.bendeki değişim bu şekilde başladı,ve taşlar yerine oturmaya başladı,çok daha sakinim kendimi ve insanları daha çok seviyorum.... Çok şey var yazicak ama sıkmiyim şimdi sizi,öyle iste
Sağol cnm,yani herkesin farklı bir hikayesi var aslında.hayat yolculuğu ölene dek ama ben hayatın daha basit,mutluluğun daha kolay olduğunu farkettim.biz zorlastiriyoruz hayatı özetle.sen basli basina bir basari oykususun aslinda cok saglam bir dayanagin var, zor sartlardan duzluge kendi cabanla cikmisligin var. Bence bundan hareketle cok daha iyi olabilirsin
Benimde ihtiyacım var hatta bu konuya benzer birçok konu açtım.ama henüz uygulama aşamasında değilim zihnimdeki yanlış algilari değiştirmeye çalışıyorum önce.daha önce çok defa söz verdim kendime, şunu yapicam şöyle biri olucam diye.ama hiçbir zaman olmadı her seferinde daha kötü hissettim.ben değişimin içten gelmesi gerektiğine inandım artık ve o kadar kolay olmadığına.bir arkadaş demiş ya kendini keşfetmesi gerek insanın diye önce bunu yapmalı zaten gerisi zamanla gelir.kendi iç sesimi dinliyorum ben su an ve hangi düşünce şekli beni rahatsız ediyor onu anlamaya çalışıyorum,gözlem yapıyorum,en çok insanları anlamaya çalışıyorum değer vermeye çalışıyorum.çok tahammülsüz olduğumu düşünüyorum çünkü.onun dışında israf konusunda hamlelerim oldu az harcamak vs. Ve bu ara sağlıklı beslenme konusunda kitaplar okuyorum o konuda da adım atmak istiyorum.seninde düşüncelerini ve neler yaptığını bilmek isterim.
Oyle oyle... Ozellikle benim gibi hayatin zorluklariyla karsilasmayanlar...Sağol cnm,yani herkesin farklı bir hikayesi var aslında.hayat yolculuğu ölene dek ama ben hayatın daha basit,mutluluğun daha kolay olduğunu farkettim.biz zorlastiriyoruz hayatı özetle.
Ben de ilac kullanman taraftari degilim ama icinde bulundugun durum da cok zor olsa gerek, Allah yardimcin olsun. Sifa versin. Kendini iyi hissettirecek seyler yapmaya calis. Bol bol dua et. Kur'an oku. İnşaallah her seyin iyi olacagina dair sık sık telkin et kendini. Bir de inşirah suresini okuyabilirsin bol bol. Kendimden biliyorum ferahlatiyor.Benim durumum biraz degisik ben duze cikmaya cabaliyorum.daha önceden major depresyon yasamistim hamilelikle tekrarladi. Yaradana sikayet olarak ulaşmasın.Gittigim psikolog surekli depresyonda oldugumu vurguluyor (neye yariyorsa) hamile olmasam mutlaka ilac kullanmaliymisim ama doktor yine de kullanmami söylüyor.Kararsizim kesinlikle ilac istemiyorum.Beynim o kadar dolu ki dusunemiyorum bile.Kendi kendime telkin vererek iyi olmaya çabalıyorum Allahin izniyle.
Major depresyon nasıl oluyor,bende bir dönem hayattan hiç zevk almadım,hiç plan yapmadım,geleceğe dair planim hiç yoktu vs. Bir yıl kadar sürdü.yatkinim bende depresif ruh haline. Hatta bana kalırsa sık sık depresyona giriyorum,teşhis nasıl konuyor ve çıkmak için ne tavsiye veriyor doktor?Benim durumum biraz degisik ben duze cikmaya cabaliyorum.daha önceden major depresyon yasamistim hamilelikle tekrarladi. Yaradana sikayet olarak ulaşmasın.Gittigim psikolog surekli depresyonda oldugumu vurguluyor (neye yariyorsa) hamile olmasam mutlaka ilac kullanmaliymisim ama doktor yine de kullanmami söylüyor.Kararsizim kesinlikle ilac istemiyorum.Beynim o kadar dolu ki dusunemiyorum bile.Kendi kendime telkin vererek iyi olmaya çabalıyorum Allahin izniyle.
Karşılaşmaman dileğiyle,sosyal öğrenme yöntemi de etkili :) ben çok sık gözlem yaparım,başkalarının başına gelenlerden ders çıkarmaya çalışırım :)Oyle oyle... Ozellikle benim gibi hayatin zorluklariyla karsilasmayanlar...
Ben de ayni sekilde:)Karşılaşmaman dileğiyle,sosyal öğrenme yöntemi de etkili :) ben çok sık gözlem yaparım,başkalarının başına gelenlerden ders çıkarmaya çalışırım :)
Ben de ilac kullanman taraftari degilim ama icinde bulundugun durum da cok zor olsa gerek, Allah yardimcin olsun. Sifa versin. Kendini iyi hissettirecek seyler yapmaya calis. Bol bol dua et. Kur'an oku. İnşaallah her seyin iyi olacagina dair sık sık telkin et kendini. Bir de inşirah suresini okuyabilirsin bol bol. Kendimden biliyorum ferahlatiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?