Kendimi berbat hissediyorum, psikolojim hiç iyi değil.

6 ay önce klomen ictim hamile kaldım. Düşük yaşadım. 2 ay sonra tekrar klomen ve çatlatma iğnesi oldum hamile kalamadım. Önümüzdeki ay rahim filmi cekilcem. Ondan snra femara verecek sanırım doktorum
Lütfen kendinizi bu kadar hırpalamayın. Psikolojik durumunuz bile hamile kalmanız üzerinde etken. Şu yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla aslında çok ciddi bir tedavi görmemişsiniz. Klomen, çatlatma iğnesi filan ilk etapta uygulanan en basit destek tedavisi. Bizim de korunmamamıza rağmen 2 sene bebeğimiz olmadı. Sonra doktora gittik, HSG çektirdik, hormonlara bakıldı, aynı şekilde eşim de doktora göründü, ikimizde de bir sorun çıkmadı. Çatlatma iğnesi denedik bir kaç ay, baktık gelen giden yok, beklemek de istemiyorduk, tüp bebek tedavisi gördük. Şuan kızım kucağımda. Yani şöyle düşünün, her çareyi denemiş değilsiniz. Belki çok basit bir sebebi vardır. Belki bu kadar canınızı sıktığınıza değmeyecek. Önce bir neymiş ne değilmiş öğrenin, neler yapabilirsiniz doktorunuzla konuşun. Şimdi bu kadar umutsuzluk için çok çok erken. İnşallah her şey yolunda gider, biran önce kavuşursunuz bebeğinize.

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.... ne kadarda güzel anlatmışsın. Ben hayal kurmaya bile korkuyorum biliyor musun ... anlık hayal kuruyorum mesela hastaneden eve bebeğimizı getirdiğimiz hayalini kuruyorum sonra anlık kafam dağılıyor kendi kendime diyorum ki bu zamana kadar kurduğum hayaller gercek olmadı ya bu da olmazsa ?? Sonra içimi korku sarıyor. Yani ben hiç planlayamiyorum hayal edemiyorum korkuyorum... hayırlısını diliyorum gerçekten hayırlısı. Şuan çocuğun var mı napiyosun peki

2 yil ne ki ya hu.

10 yil sonra tedavisiz hamile kalan insan taniyorum.

Evlendikten bir yil sonra hamile kaldim.

Su an 2 yillik evliyim ve 3 aylik bebegim var.

Kemoterapi gordugum icin erken menopoza girme riskim vardi. O yuzden acele ettim. Boyle bir durum olmasaydi 2 yilda beklerdim 3 yilda.

Evliligin ilk 2 yilini hatta 3 4 yilini cocuksuz gecirmek psikolojiyi bozacak bir sey degil.

Cok sukur bebegimi cok seviyorum ama bazen cocuksuz sekilde esimle gecirdigim gunleri ozlemiyor degilim.

Bu gunleri esinize de kendinize de zehir etmeyin tadini cikarin.

Kafaniza takmayin stres yapmayin. Cikin gezin dolasin. Cocuklu olsaniz yapamayacaginiz herseyi yapin.

Hem stres azalirsa birde bakmissiniz bir bebeginiz oluvermis.

Oğlum var 3 yaşında allah esirgesin.

Maşallah yavrunuzu allah bağışlasın inşallah.
Pkoyum ve buna bağlı olarak ınsulun direncim var. Doktor sebebin bu olduğunu söyledi. 1 yildr gluopchage kullanıyorum. Kilo vermem gerekiyordu 15 kilo verdim. Hala vermeye çalışıyorum. Doktorm tek sebep bu dedi. Önümüzdeki ay hsg cekilcem. Ondan snra femara aşılama diye gidecek sanırım hayırlısı inşallah dua edin bana

Maşallah bebeğinize.... Ya işte çevre baskısı da olunca insan istiyor herşey batıyor sanki bana. Teşekkür ederm inşallah iyi olacak herşey

vay be
gerçekten çok etkileyici bir paylaşım,
teşekkür ederim kendi adıma,
allah yavrunuzla
güzel günler nasip etsin size...

Maşallah bebeğinize.... Ya işte çevre baskısı da olunca insan istiyor herşey batıyor sanki bana. Teşekkür ederm inşallah iyi olacak herşey

Bakmayin siz cevreye.

Bebek esittir mutluluk degil her zaman.

Evlenip evlenmez hamile kalan sonrada lohusa depresyonuna giren esiyle durmadan kavga edip en son psikolojik tedavi goren insanlarda var.

Tedavi oluyormussunuz zaten ama stres yapmadan tedavi olun.

Dedigim gibi bebeginiz olsa yapamayacaginiz herseyi yapin esinizle.

Mesela esimle bebegimiz yokken aksam saat 10 da bile yuruyuse cikardik.

Simdi bebek arabasiyla cikalim diyoruz. Sonra yok ruzgar var yok hava sogudu yok uyku saati gecerse mizmizlaniyor zaten diyip vazgeciyoruz.

Mesela kalabalik bir ortama girdigimizde cok oturamiyoruz bebek huysuzlaninca insanlari huzursuz etmemek icin erken kalkiyoruz. Cocuksuz gunlerimizde 12 den once eve girmezdik.

Valla su kemotrapiden sonra doktorlar beni erken menopozla korkutmasaydi 3 yil bile beklerdim cocuksuz.

Rabbim hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin size. Daha erken uzulmek icin tedavinizi olun Rabbim nasip eder insallah.

Canım takma kafana bak ben evlılıgımn e drduncu yılına grdım ıkı yıldır olmyor ılk bır yıl dkrta dahı gtmedım tahlıldı rahım fılmıydı onlarda altı ayımı aldı snra ıkı ay asılama yaptık tutmadı sındı zamana bıraktım gtmyrum dktra bunda da benımsu an gremedıgım bı hayr vardır dıyrum ustelık esımınde benımde bı saglık srunumuz yok olr byle seyler hayat ve herkesın bı derdı var bzm derdımızde bu Allah bu derdı unutturacak dert vermesın uzulme bu bı evre ılk once ıstemezsn snra rahat rahat aylarca denersn snra baktın olmyo panık yapmaya baslarsn baktın yıne olmyor amaaaan der bırakrsın snra en beklenmedık anda guzel bı haber alırsın su an sen panık evresındesın bunlarda gececek

Aminnn inşallahhhhh. Ne güzel yazmışsınız çok sağolun. Dediğinizi uygulucam uzulmeyecegm. Insallah guzel seyler olacak. Insallah guzel günler göreceğiz hepimiz güzel, güneşli günler :)

Evet haklısın gerçekten şuan panik evresindeyim. Acaba olacak mı olacaksa nezaman olacak ya hiç olmazsa hep kafam da deli sorular var. Çalışmıyorum evde yalnızım düşünecek bol bol vaktim oluyor. İnsan kendini alıkoyamıyorezil işte. Ama burdaki herkesten Allah razı olsun bundan snra çok dusunmucem

Dusunme tabı canım stres de buyuk engel olacagı varsa zaten olur Allah hayrlısıyla nasıp etsın ama olmasada dunyanın snu mu

Morfoloji normal allahin izn. Olur canim üzülme vakti ve zamanı vardır rabbime sığın yeter
Anlıyor musunuz bu spermiogram dan? Açtığım konularda var eşimin spermiogram sonucu. Anlıyorsanız bakıp bana yorumlayabilir misiniz. Bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…