Kendimi çok boş hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Balliciklokma1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
1.658
604
123
Kizlar merhabalar
23 yaşındayım ailemle yaşıyorum hafta içi sabah 8den akşam 5e çalışıyorum. Eve gelince biraz dinlenip bazı günler spora gidip eve gelip yemek yiyip duş alıp telefona bakıp uyuyorum diğer günler de kalan zamanımda full telefonda instagram facebook bakıyorum. Resmen telefon bağımlısıyım. Haftasonları bazen arkadaşlarımla buluşuyorum bazen anneme evde temizlikte vs yardım ediyorum bazen oyle tüm gün yatıyorum. Yabancı dizi kültürüm hiç yok arkadaşlarım kendi aralarında konuşuyor hiçbir şey anlamıyorum resmen netflix üyeliği almayı düşünüyorum. Aynı şekilde kitap ve film kültürüm de hiç yok resmen hiçbir şey bilmiyo gibi hissediyorum her şeye çok fransızım. Lütfen bana günümü nasıl verimli geçirebilirim hangi kitapları okumalı filmleri izlemeli yabanci dizileri izlemeliyim yardımcı olur musunuz lütfen

Normalde ben çılgınlar gibi film izleyip kitap okurdum. Fakat bu ara maalesef zamanım yok.

Kanaviçe işleyip instagramdan satıyorum. Ve elimde çok sipariş olduğu için bu ara hiçbir seye zamanim yok.

Fakat size sürükleyici kitap ve film önerebilirim. Telefondan kurtulunca zihniniz canlanır. Buna inanın.

Bin muhteşem güneş (dram türünde roman)

Akşam güneşi (dram türünde roman)

Rüzgâr gibi geçti ( dram türünde roman)

Boleyn kızı (dram türünde tarihi roman)

Boleyn kızı ( dram türünde tarihi film)

My names khan (film)

Akıl oyunları (film)

Yağmur adam (film)

2004ten beri günde bir kitap okuyordum bu sene hamilelik şekeri ile göz problemi yaşadım ve haftada 2-3 kitaba düştüm. Sinema tiyatroya haftada ya da 10'günde bir gidiyordum şimdi yine şeker uyku verdiği için ayda bir gidiyorum. Telefonda bi kk bir de bu sene instagrama girmeye başladım. Hayatınıza kitap okumayı katın önce. En basitinden mizah dergileri ile başlayın alışkanlık olur sonra romanlar sonra daha felsefi kitaplara geçersiniz.. bir de büyükşehirde iseniz sergi, müze vb gezin kültürlü insanlar ile tanışırsınız böylece

Fransız demiş ken fransız kafkanın kitaplarını tavsiye ederim biraz koku olsun dersen hush hush serisini tavsiye ederim yada biraz kişisel gelişim olsun dersen lev tolstoyun iki tane öfkeyle ilgili Ateşi kıvılcam ikin söndürme liyi ve İnsan ne ile yaşarı tavsiye ederim bide Adam fawerın olasılıksız lar ve empatiyi öneririm bu ikiside harika bilim kurgu kitapları

şimdi amacınız arkadaşlarınız konuşurken dahil olmaksa o zaman trend olanları izlemeniz lazım.. zaten her yerde isimleri var.. atiye ile başlayabilirsiniz mesela.

ama kendi genel kültürünüzü geliştirmek istiyorsanız öncelikle nelerden zevk aldığınızı belirtmeniz lazım. aksiyon ? dram ? romantik ? biyografi ?
önce hoşunuza giden türde film, dizi ve kitaplardan başlarsanız daha iyi olur.

mesela ben yakın tarihe çok meraklı olduğumdan 2. dünya savaşı, srebrenitsa soy kırımı, 1. dünya savaşı gibi konularla alakalı bulduğum her belgeseli, filmi, diziyi izlerim; kitabı okurum..

Çok teşekkür ediyorum not aldım bu hafta başlıyorum inşallah. Mizah dergileri derken onları nereden alabilirim acaba D & R da oluyor mu hangilerini onerirsiniz

Cok tesekkur ediyorum evet tarihi malesef sevmiyprum. Arkadaslarima dahil olmak icin netflix üyeliği alacağım ve ben de atiyeyi düşünmüştüm kesin onu baya konuşacaklar :) aksiyon romantik ve kişisel gelişim tarzı seviyorum. Biyografi tarih vb malesef cok sevmiyorum

bence türk ve dünya klasiklerinden başlayabilirsiniz. hiç okudunuz mu bilmiyorum ama dostoyevski ve tolstoy rus klasik yazarları. hemen herkes okumuştur. kitapları gayet akıcı. tolstoyun dirilişi ve anna karanina oldukça akıcı kitaplar. biraz kalın ama size okumayı sevdirebilir. ahmet hamdi tanpınar da türk klasik yazarlarından tavsiye edebileceklerimden. orhan pamuk da çok severek okuduğum bir yazar. masumiyet müzesi en sevdiğim kitabı olmuştu.

Çok teşekkür ediyorum not aldım bu hafta başlıyorum inşallah. Mizah dergileri derken onları nereden alabilirim acaba D & R da oluyor mu hangilerini onerirsiniz
Evet oluyor. Gazete satan yerlerde de olur. Okuma alışkanlığı için ufaktan başlayın uykusuz bayan yanı vb. Sonra kafa gibi biraz daha kültürel dergilere geçin. Sonra popüler romanlar mesela ben bu sene İclal aydın okudum Harika geldi film tadında. Kaç senedir okumadığıma pişmanım

My name is khan, can dostum, ruhlar bölgesi(korku) filmlerini çok sevmiştim. Kitaplardan ahmet umitin masal masal içinde, küçük mucizeler dükkanı, ikigai (japonlarin uzun yasam sirlari) cok sevmistim

black mirror dizisini öneririm, telefon bağımlılığı gibi,teknolojinin insan hayatındaki muazzam etkilerini harika bir kurgu ile, her bölüm ayrı senaryo ile anlatıyorlar. belki sosyal medya bağımlılığınızı farklı bir bakış açısı sağlayarak azaltmanızda yardımı olur.

kitap okuma alışkanlığınız olmadığı için başlangıçta edebi kitaplar sıkabilir gibi geldi bana. dizüstü edebiyatı dedikleri birşey var, twitter fenomenlerinin kitapları.. hem kalın değiller hem de edebi dilleri ağır olmadığından hızlı ilerliyor. alılşkanlığı edinmek o tip kitaplarla başlayabilirsiniz belki de.. ki en meşhurları pucca ve french oje'dir.

Black mirror i da baya övmüştü arkadaşlarım ve hepsinin netflix üyeliği olduğu için benim de almam gerek sanırım. Bir de arkadaslar asil soru da su evdeki laptop um eski tip laptoplardan yani ac kapa vs cok useniyorum onemli bisey olmadıkca telefondan da dizi izlemeyi hiç sevmiyorum televizyonun da netflix uyumu yok o yuzden sanirim ipad veya yeni laptop almam gerek. 2. El ipad alayim diyorum sadece film ve yabancı dizi izlemek icin. Ne dersiniz? Sizler nerden izliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…