Kendimi çok değersiz hissediyorum...mücadele edecek gücüm kalmadı.

Bu adam düzelmez.
Ne tatli tatli konusarak düzelir,
ne blöf yaparak düzelir,
Böyle sorumsuz bir adam sen ne yaparsan yap düzelmez, düzelmiyecek bunu sende biliyorsun..

Adam ömrünü, hayatini yemis,
aciyorum diyorsun ama sadece cesaretin yok,
resmi olarakta bosanmissiniz, onla hala ayni evde nasil durabiliyorsun?
Aslinda senin ona karsi hicbir mecburiyetin yok, baginda yok,
sen elinden geleni yapmissin,

Sen simdi calismaya baslarsan, bu adam senin maasinida yer, senide borclandirir,
maasin artik kredi taksitlerine gider,
eger ömrünün sonuna kadar mutsuz yasamak istemiyorsan, evini ayir, cocugunla gül gibi yasa..

cevabın için teşekkür ederim.kendimi çok sorguladım.bunca şeye rağmen seviyor muyum ? bunu çok düşündüm ama benim ki sevgi değil alışkanlık diyebiliriz ancak.evlenmeden önce 3 senelik bir mazimiz var ve 8 senelik evlilik..beni ciddiye almayan,gözünün önündeerimeme rağmen hiçbir çabası olmayan,arkamdan dolap çeviren ,hiç bir paylaşımım olmayan adamı hala sevmiyorum ben.sevmiyorum ama kopamıyorum da.kendime çok kızıyorum..

psikolojik destek konusunda haklısınız arkadaşlar.. bunu bir an önce yapmalıyım yoksa toparlanmam zor görünüyor.
adam sabah gidiyor işe..akşam geliyor.akşama kadar düşünmeye fırsatı olmuyor.akşamda konuşamıyoruz çünkü direk tartışmaya dönüyor olay.o gidip yatıyor..bana deseydi ki ben çaba göstericem sana bunları yaşattım ama bak artık sana herşeyimi anlatıyorum..toparlan,kendine gel herşey güzel olacak..bunları zamanında deseydi bana umut verseydi yine de mücadele ederdim ama artık ne derse desin inanmayacağım ona.

acıyorum dememin gerçek nedeni bu galiba cesaretim yok.
evlendiğim ilk yıllarda çalışıyordum ben. o zamanlar babası çok karşı çıktı huzursuz olmamak için bıraktım.ehliyet kursuna başladım yine ailesi arkamdan laf söz etti yine huzursuzluk olmasın yeter ki ben evimde mutlu olayım diye üstelemedim.her zaman yoluma taş koydular.babası öyle bir adam ki kızlarının gelinlerinin otobüse binmesine bile karşı... otobüse binemezlermiş çalışamazlarmış..o kendine ....'nın kızı şurda çalışıyor,otobüse biniyor dedirtmezmiş.beni sindirdiler kendime güvenim kalmadı.

tam aklımdan gecenlerı yazmıssın

kardeş seni anlayabiliyorum,Allah kocana akıl fikir,sanada sabır versin,nefret ediyorum böle sorumsuz erkeklerden yaaa,yaptıkları tek şey karılarını üzmek,becerebildikleri tek şey o zaten.....

Siz bu evlilik için elinizden gelen her şeyi yapmışsınız
ama kıymet bilen olmamış.
Vicdanınız rahat olsun.
Eşiniz nasıl olsa o düşünüyor , nasıl olsa o çözüyor her şeyi diye size çok güveniyor.
Bırakın ne hali varsa görsün .
O zaman belki bir şeyleri idrak edebilir.

İl önce sosyal çevrem , eşim , ailem , eşimin ailesi v.s ne düşünür demeden
bir iş bulun kendinize , eşinizin hiç bir borcuna karışmayın ,
nasıl kendisi yaptıysa yine kendisi ödesin borçlarını.

Siz çalıştığınız işte biraz para biriktirince duruma göre davranın ,
eşinizin davranışlarında , tutumlarında değişiklik var mı yok mu ona bakın .
Eğer ki değişiklik yoksa ayrılırsınız.

Önce onu bir yalnız bırakın bakalım şöyle hayatta.
Bakalım hatalarının farkına varabiliyor mu siz olmadan.

lütfen önce siz kendinize değer verinçocuğunuz var çocuğunuz için faaliyete geçme zamanı
yoksa adamın umuru değil siz yemişsiniz,yememişsiniz

okuduklarımdan sizin yapabileceğiniz her şeyi yapmış olduğunuzu çıkardım. bence anneniz de arkanızdayken annenizin yanıına gidin vebiraz da orada düşünün. o da bazı gerçekleri kavrayacak raddeye gelir belki de bu süreçte. evde yani onun olduğu evde oturmanızın hiçbir anlamı yok bence şu an. hakkınızda hayırlısı olsun

canım ya, o kadar fedakarlık yap, adamı bekle cezaevinden çıksın, mallarını korumak için nikahından vazgeç; yine aynı tas aynı hamam...Bu erkekleri anlamak gerçekten çok çok zor. Şu anda kendine güvenmiyor olman çok normal ve bence kendini de çok sıkıyorsun. Sürekli düşünüyorsun, deşiyorsun. Belkide depresyona girdin,çünkü geleceğe dair hep olumsuz düşüncelerin var. Profosyenel birine anlatabilirsen çok rahat edersin. Bazı psikiyatristler çok paragözdür, umarım iyi birisini bulursun. Senin sorunlarını kısa sürede çözebilecek ve yanıt verebilecek...Ben psikologa değilde, özel muayenehanesi olan psikiyatriste gitmeni öneririm. O zaman daha güvenli kararlar alabilirsin. Sen elinden gelini yapıyorsun da, eşin hiç çaba sarfetmiyormuş gibi duruyor. Senin kararlarında belli aslında ama emin olamıyorsun. Sadece itici bir güce ihtiyacın var onuda bir doktordan alırsan çok rahatlayacağını düşünüyorum...

sen zaten yapılabilecek herşeyi yapmışsın canım...
hem annende sana destek..
üstelik resmi olarakta evli değilsiniz madem bırak bu acıma duygusunu..
eşin sana acımıyor sen neden onun için bu kadar acı çekesin ki...

Güzel kardeşim tecrübelerle olgunlaştık.Öncelikle iyi bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim verdiği tedavi seni mantıklı karar vermen için destekliyecek.Kendine tekrar güvenin gelecek,sen zaten çok güçlü bir kadınmışsın ki eşinin bu kadar yanlışlarına sabır göstermişsin.Çocuğun için diyorsun ama böyle güvensiz bir hayata yarın başıma ne gelecek korkusu ile yaşamaktansa anne babanın aralarında anlaşarak mümkün olduğu kadar sakin bir şekilde kesin bir karar vermeleri gerek.Anladığım kadarıyla eşin zaten Baba evine daha bir bağlı. Önce ben diyeceksin sen kendine güveneceksin ki herkese faydan olsun.Bak ne güzelde iş aramaya başlamışsın,ama önce şu psikologa danış bazen ufacık yardımlarla ne mucizeler oluyor.

arkadaşım öncelikle durumunuza çok üzüldüğümü belirtmek isterim. pek çok arkadaşım eşinizle ilgili yorumda bulunmuş ama benim size bi önerim olacak. ayrılmadan, eşinizle konuşmadan, bi karara varmadan önce muhakkak ama muhakkak bi uzman desteği alın. çünkü psikolojik olarak derin bir tramva yaşadığınızı düşünüyorum. uyku bozukluğu, yeme sorunu, ağlama nöbeti ve durumunuzu sağlıklı değerlendirememe... ağır bi depresyonun habercisi gibi. muhakkak bi doktra gidin lütfen...

sevgiler

Canim arkadasim, burda diger bir arkadasinda dedigi gibi bence senin hemen bir piskologdan yardim alman lazim. Öyleki depresyonun belirtileri gorunuyor anlattiklarinda. Tedavi olup vucudun biraz daha rahat oldugunda esinle tekrar konusmayi dene ve bir ise gir ve esinle fazla ugrasma derim ben. Benimde sekiz yillik evliligim ve uc tane cocugum var. Esim sorumsuz, fatura odemez, evin giderini bilmez, alisverisi ben yaparim, inan cok cektim. Depresyon gecirdim ve allahima binlerce kez sukur simdi rahatim ve esim yokmus gibi yasiyorum. Artik ondan beklentilerimi kestim. Tek ilgilendigim cocuklarim, onlarla gun icinde gezip tozmak, derslerine yardim etmek ve onlarin gelecegi icin bol bol dua etmek.
Bir piskologa git sagligin yerine gelsin hele sonra karar ver ne yapacagina. Ama mutlaka bir ise gir. Eminimki faydasini goreceksin :)

evet malesef depresyona girdim galiba...tüm belirtiler var hatta intiharı düşündüğüm zamanlar bile oldu.bunu ne zaman düşünsem sadece çocuğum aklıma geliyor.bazen diyorum böyle güçsüz bir anneye sahip olmasındansa hiç olmamam daha mı iyi olur acaba ? sonra toparlanıyorum dua ediyorum bol bol... bunu düşündüğüm için kendime kızıyorum ama bir süre sonra aynı şeyleri düşünmekten kendimi alamıyorum.aynaya bakıyorum çok ruhsuzum,gözlerim boş boş bakıyor,yüzümde renk yok.çok sigara içiyorum.önümüzdeki hafta doktora gideceğim.
sevgili KADRO...Benzer şeyleri yaşamışız sen toparladığını söylüyorsun.eşim yokmuş gibi davranıyorum,sadece çocuklarımla ilgileniyorum demişsin... bunu yapabildiysen ne mutlu sana...ama bu ne kadar doğru bir yaklaşım ve ben bunu başarabilir miyim bilemiyorum.çocuklarımız ilerde büyüyecekler,kendi hayatlarını kuracaklar,yanımızdan gidecekler.ben arkama baktığım da pişman olmak istemiyorum.çocuğuma 'senin için babana katlandım' demek istemiyorum.mutlu olmak istiyorum ya sadece kendim için mutlu olmak ve bu mutluluğu çocuğuma da yansıtmak istiyorum.mutlu bir anne olmak istiyorum ben..
bu akşam eve geldi... yemeğini yedi ve şimdi maç izliyor. ben burada kendi kendimi yiyorum boğazımda bir yumruyla oturuyorum.bu kadar rahatlığa tahammül edemiyorum.gitsem şimdi konuşsam yine sonuçsuz kalacak yine tartışacağız ve bir sonuca ulaşamayacağız.yarın yine aynı şeyler olacak.tam bir kısır döngü anlayacağınız.
sanırım şu anda yapmam gereken ilk iş bir doktora gitmek ve iş konusunun daha çok üstüne düşmek. ben bu yıl bu kafayla bir de ünv.sınavına girdim.açıktan okumaya devam etmek istiyorum.haftaya kaydım var inşallah. bir yerlerden tutunacak birşeyler arıyorum işte,hayata bağlanmak için sebepler bulmaya çalışıyorum.allah yardımcım olur inşallah..benim ve darda olan herkesin...

kesinlikle tedavi olmamız şart.. bağımlı ilişki modeli.. benzer bir olay yaşadım.. evlilik değildi ama ilişkide böyle dışlandım. hep kendimden verdim.. alışkanlık bağımlılığa dönüştü .. büyük ölçüde atlattım gibi ama daha hala tam kurtulamadım .. tam kurtulabilmek için psikolog desteği almam gerek sanırım.. ama kurtulmak için çok zorladım kendimi hala da zorluyorum.. bu konuda çok yol katettim.. allahıma çok şükür.. güçlüyüm demekki hala hayattayım.. ara sıra güldüğüm günlerde oluyor.. herşeyi espriye vuruyorum bazen.. gırgıra vurmak matrak yapmak lazım.. ama inan en büyük espriler en büyük acılardan sonra geliyor.. en büyük kahkahalar en derin ızdıraplardan sonra...

Son düzenleme:

sözde çok seviyor... sadece ben ve çocuğumuz için çalışıyor ama davranışlarıyla bunu gösteremiyor bana. hani derler ya içki içmez kumar oynamaz, sabah iş akşam ev... ama yetmiyor işte.sorumsuzluğu çok yoruyor beni.
kurtulmak demişsiniz...tam da bunu istiyorum aslında.gitse çok rahatlayacağım gibi hissediyorum,yalnız kalsam çok mutlu olacağım mesela...yalnız kalsam,çalışsam,kendimi idare edebilsem,akşam evime geldiğimde çocugumla oyunlar oynayabilsem,huzur olsa evimde...karşımda hiçbir sorunumuz yokmuş gibi oturup tv izleyen adam için daha fazla ne yapabilirim ki? onun benimle konuşmak istemesi gerekmiyor mu halbuki? bittikten sonra beni arayacağına yüzde yüz eminim ben,ailesini araya koyacak,tekrar barışmak isteyecek ama o kadar yolu katettikten sonra dönüp arkama bile bakmayacağım.
sen ne güzel atlatmışsın.gülebiliyorsun... ben artık hiç gülemiyorum.gülmeyi özledim ya mutlu olmayı özledim ben.

Allh yardimcin olsun

Malesef esinde sorumluluk adina bir sey yok kendi kafasina Gore isler yapiyor
Oluyor veya olmuyor.evet dogru haa diyince birakilmiyor ama bu Adam Boyle
Gelmis Boyle gider ya bunu Boyle cekecen arkadasim sikayet isyan sinir...vs olmadan
Ya da bitureceksin kendi basini yesin hesabi diyip kendi yolunu cizeceksin zor iki sik ama
Ikisinden birisi keske elden bir sey gelsede yapilsa

helal olsun ablacığım sana bak kendini önem verdiğinin farkına varmışsın.Sen asla güçsüz biri değilsin senin gücünü tüketenler var.
ben 29 yıllık evliyim inan bana eşler asla değişmiyor,madem değişmiyor sen değişiklikler yapacaksın.Eğer ruh halin düzelirse bu yüzüne de yansıyacak.inançlı birisin bu belli onun için şeytanı sevindirme allaha sığın ve ondan senin için en hayırlısını dile bunu en sıkıntılı anında yap ve inan ki sana asıl o en büyük desteği verecek.

Son düzenleme:
sabah yine çok mutsuz uyandım.eşim kahvaltıyı hazırlamış beraber kahvaltı yaptık hiç konuşmadık.sonra o kalktı masadan ben sebepsiz yere ağlamaya başladım.ağladıkça rahatlıyorum sanki bu görev olmuş,ne tuhaf şey..
bir abisi vardı aralarında uzun yıllardır sorun var ve konuşmuyorlar.bayramda benim zorumla yanlarına gitmiştik ve benimle hiç alakası olmamasına rağmen bana elini vermedi herkesin içinde elim havada kaldı. bugün sabahın 6 sında gidip onlara işleri için yardım etmiş.ben de dayanamadım. ben yerinde olsam ve abim sana böyle birşey yapsa,eşime sebepsiz yere sırtını dönen adamın işlerine koşmam dedim.bana hemen eşyalarımı toparla beni gözünde bitirmişsin ben gidicem gibi şeyler söyledi.hiç tepki vermedim.
yarın çocuğum okula başlıyor.bugün ihtiyaçlarını tamamladım ve onu okula hazırladım.
bugün hastaneden bir tanıdığımı aradım.psikiyatri doktoru olup olmadığını sordum.burada imkanlar kısıtlı biraz.küçük yerde yaşıyoruz ve psikiyatr yoktu önceleri..şimdi varmış yarın çocuğu okula gönderip doktora gideceğim.doktorun ne söyleyeceğini merak ediyorum.ağır ilaçlar kullanıp iyice uyuşup kalmak istemiyorum.umarım beni rahatlatacak ama uyuşturmayacak dinçleştirecek ilaçlar verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…