cevabın için teşekkür ederim.kendimi çok sorguladım.bunca şeye rağmen seviyor muyum ? bunu çok düşündüm ama benim ki sevgi değil alışkanlık diyebiliriz ancak.evlenmeden önce 3 senelik bir mazimiz var ve 8 senelik evlilik..beni ciddiye almayan,gözünün önündeerimeme rağmen hiçbir çabası olmayan,arkamdan dolap çeviren ,hiç bir paylaşımım olmayan adamı hala sevmiyorum ben.sevmiyorum ama kopamıyorum da.kendime çok kızıyorum..Bunlar çok zor durumlar bir evlilik için.
Neden kadınlar hep fedakar?
Neden kadınlar ince düşünür?
Neden kadınlar hep affedicidir?
Çünkü gerçekten sever de ondan.
Arkadaşım tüm bu olanlara rağmen eşini sevdiğin bir gerçek
ama tek başına sevgi bir işe yaramıyor.
Bu insan onca hatadan ders almayıp bildiği yoldan şaşmıyorsa
yapılacak şey belli.
Söylemesi de yapması da kolay değil ama bağrınıza taş basıp ayrılacaksınız .
Çocuk için de sizin de için de başka çare yok.
acıyorum dememin gerçek nedeni bu galiba cesaretim yok.Bu adam düzelmez.
Ne tatli tatli konusarak düzelir,
ne blöf yaparak düzelir,
Böyle sorumsuz bir adam sen ne yaparsan yap düzelmez, düzelmiyecek bunu sende biliyorsun..
Adam ömrünü, hayatini yemis,
aciyorum diyorsun ama sadece cesaretin yok,
resmi olarakta bosanmissiniz, onla hala ayni evde nasil durabiliyorsun?
Aslinda senin ona karsi hicbir mecburiyetin yok, baginda yok,
sen elinden geleni yapmissin,
Sen simdi calismaya baslarsan, bu adam senin maasinida yer, senide borclandirir,
maasin artik kredi taksitlerine gider,
eger ömrünün sonuna kadar mutsuz yasamak istemiyorsan, evini ayir, cocugunla gül gibi yasa..
Bu adam düzelmez.
Ne tatli tatli konusarak düzelir,
ne blöf yaparak düzelir,
Böyle sorumsuz bir adam sen ne yaparsan yap düzelmez, düzelmiyecek bunu sende biliyorsun..
Adam ömrünü, hayatini yemis,
aciyorum diyorsun ama sadece cesaretin yok,
resmi olarakta bosanmissiniz, onla hala ayni evde nasil durabiliyorsun?
Aslinda senin ona karsi hicbir mecburiyetin yok, baginda yok,
sen elinden geleni yapmissin,
Sen simdi calismaya baslarsan, bu adam senin maasinida yer, senide borclandirir,
maasin artik kredi taksitlerine gider,
eger ömrünün sonuna kadar mutsuz yasamak istemiyorsan, evini ayir, cocugunla gül gibi yasa..
beynim o kadar dolu ki yazmayı unuttum. cezaevinden çıktıktan sonra,haziran ayında resmen boşandık eşimle. anlaşmalı olarak boşandık çünkü eve ve iş yerine icra gelmesi söz konusuydu. ben hep yapıcı olmaya çalıştım ve çocugum var diye tüm iyi niyetimi kullandım ve bir de böyle denemye karar verdim.nasıl olsa boşandık ya kaybetme korkusuyla dikkat eder mi diye boş boş umuda kapıldım.
boşanma gerçekleştikten sonra ona dedim ki; herhangi bir çaban olmazsa,yine benden gizli işler yaparsan sorumsuzlukların devam ederse gideceksin. yine gayet rahat ve cevap verme gereği bile duymadan oturdu karşımda.yani şu anda resmen evli değiliz... boşandığımızı 3-5 kişi dışında bilen yok. annem kapını kiltle gel burda kal biraz diyor,o gittikten sonra dönersin evine diyor.çalışmam konusunda ısrar ediyor.sen çalış bende elimden geleni yaparım yardım ederim diyor.çocugum bu yıl tüm gün kreşe başlıyor zatenyani tüm şartlarım mevcur ama ben kendimi aşamıyorum doğrulamıyorum bir türlü..öyle geçiriyorum günleri.kendime güvenimi her geçen gün kaybederek, hergün ağlayarak, yemeden içmeden uyumadan...
o kadar haklısınız ki... adam bana değer vermiyor ki.benim böyle hissetmem normal.
daha dün akşam sakin sakin konuşmaya çalıştım.buraya nasıl yazdıysam ona da söyledim.ben senin gözünde değerli olduğuma inanmıyorum dedim.benim için çocugum ve sen çok değerlisin diyor ama sadece lafta.ben bir çaba göremiyorum ve söyledikleri anlamını yitiriyor böylece.onun yüzünden hastalandığımı yemek bile yiyemediğimi biliyor ve önemsemiyor.
2 hafta önce gidicem demişti.akşam ya git ya da çaba göster.ben kendimi toparlamak istiyorum iyi değilim diyorum.ne gidiyor ne de adım atıyor.hoş adım atsa nasıl inannacağım o da ayrı bir konu ya.. kendimi suçluyorum artık. yaptıklarını o kadar normal gösteriyor ki galiba ben çok abartıyoruma kadar getirdim olayı...
o gittikten sonra ya da ben anneme gittikten sonra ve bu boşanma konusunu aileme kardeşlerime de açıkladıktan sonra o istediği kadar düzelsin geri dönüşüm olamaz arkadaşlar ve ben zaten düzelebileceğini düşünmüyorum.kendini kullandırıyor ailesine...ben ona zamanında dedim ki iyi bir işin var burdan gidelim.o benden gizli saklı iş yerini kapatıp ailesiyle çalışmaya başladı.
tamamen ayrıldık diyelim ve bana düzeldim diye geri geldi.bu adam cezaevindeyken de çıktıktan sonra da bunları söylüyordu bana.ama yine benden sakladığı borçları çıktı.yani düzeleceğine inanmıyorum ve artık bende alttan alamıyorum.konuşamıyoruz zaten iletişimimiz kopuk,aynı dili konuşmuyoruz ama konuşmaya çalışsak da kavgayla bitiyor ben çok abartıyor oluyorum.ben ağlamaya başlıyorum o rahat rahat abartıyorsun diye geçiştiriyor.acaba ben mi abartıyorum gerçekten kendimle çelişiyorum artık sağlıklı karar veremiyorum
cevabın için teşekkür ederim.kendimi çok sorguladım.bunca şeye rağmen seviyor muyum ? bunu çok düşündüm ama benim ki sevgi değil alışkanlık diyebiliriz ancak.evlenmeden önce 3 senelik bir mazimiz var ve 8 senelik evlilik..beni ciddiye almayan,gözünün önündeerimeme rağmen hiçbir çabası olmayan,arkamdan dolap çeviren ,hiç bir paylaşımım olmayan adamı hala sevmiyorum ben.sevmiyorum ama kopamıyorum da.kendime çok kızıyorum..
kesinlikle tedavi olmamız şart.. bağımlı ilişki modeli.. benzer bir olay yaşadım.. evlilik değildi ama ilişkide böyle dışlandım. hep kendimden verdim.. alışkanlık bağımlılığa dönüştü .. büyük ölçüde atlattım gibi ama daha hala tam kurtulamadım .. tam kurtulabilmek için psikolog desteği almam gerek sanırım.. ama kurtulmak için çok zorladım kendimi hala da zorluyorum.. bu konuda çok yol katettim.. allahıma çok şükür.. güçlüyüm demekki hala hayattayım.. ara sıra güldüğüm günlerde oluyor.. herşeyi espriye vuruyorum bazen.. gırgıra vurmak matrak yapmak lazım.. ama inan en büyük espriler en büyük acılardan sonra geliyor.. en büyük kahkahalar en derin ızdıraplardan sonra...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?