Kendimi çok değersiz hissediyorum...mücadele edecek gücüm kalmadı.

bugün doktora gittim.doktor evlimisiniz diye sorar sormaz ağlamaya başladım. ben bile bilmiyorum artık evlimiyim değilmiyim dedim...resmen boşandık ama tamamen bitiremiyoruz dedim. çok ağladım herşeyi anlattım doktora.ağır depresyon teşhisi koydu 2 tane ilaç yazdı ama kullanıp kullanmamakta kararsızım. ilaçları alınca iyice uyuşup hiçbir şey yapamamaktan korkuyorum.
bunun dışında hayatınızdaki belirsizliği ortadan kaldırın dedi.net konuşun eşinizle dedi.ben yeterince net konuştugumu ancak onun ciddiye almadıgını söyledim.eşyalarını toplayıp kapıya koymak istemiyorum kendisi gitsin istiyorum dedim.kararlı davranın dedi.
doktordan sonra anneme gittim.babam annem ve ben otururken babam sordu. bende evden gideceğini söylüyor dedim.babam aradı onu onlar konuşurlarken annem babama kzıdı biraz.şunu dinleme falan dedi.eşim duymuş annemi..tlf kapatır kapatmaz beni aradı.annen ne diyor diye sordu.bağırmaya başladı.ortada çocuk konusu hiç yokken,ben o çocuğun babasıyım diyor hepinizi yakarım diyor bağırıyor.bende karakola gideriz orada da söylersin bunları dedim,telefonu kapattı.
ne bir adım ileri gidebiliyoruz,ne bir adım geri...olduğumuz yerde sayıyoruz sadece...çok bunaldım.

Doktorun dediklerini dinle arkadasim ve o ilaclarida al bence,
doktor faydasi olacagini düsünmeseydi yazmazdi sanirim,
esinlede herseyi netlestirmeniz gerektigini düsünüyorum,
ama ortada ne Sevgi nede Saygi kalmis gibi görünüyor

ne demek ben o cocugum babasiyim, hepinizi yakarim diye bagirmalar felan

Allah yardimcin olsun otur düsün,
yaninda kimse olmadan iyice düsün tasin,
ve bu isi kafanda bitir
ya devam edeceksin
yada bosanacaksin, terkedeceksin

ama sunu unutma

Ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin

cünkü huylu huyundan vazgecmiyecek..

bence ailen arkanda oldugu için sevınmelısın neyı beklıyorsun anlamış degılım kımseye acımıycaksn ne acıması ALLAH acısın sanane
bence daha fazla sinir hastası olmadan kurtul şu adam olucak dıngılden sorunsuz böle adamların eşlerinide görüyoruz ne durumdalar
yazık vallaya ne güzel boşanmışsında dr hangı ılaçları verdı bu arada isimlerini yazarsan yardımcı olablirim

aydebuz cevabın için teşekkür ederim.doktor prozac ve velorin verdi.prozacı sabahları alıyorum velorine ise başlamadım.başlamak konusunda emin değilim.ikisi çok ağır gelecek gibi bana..tek prozac yetecek sanki.
ben hastaneye gittiğim gün eşim oradan bir arkadaşını arayıp psikiyatristin ne teşhis koydugunu öğrenmiş.. arayıp bana soramıyor bile şaka gibi... 2 gündür ilaç alınca sürekli uykulu uykulu gezinip duruyorum.bana acıdığından mı nedendir bilmem üstüme düşüyor.yememle falan ilgileniyor ama hiç gözüme görünmüyor bu yaptıkları... konuşmaya kalksak kelimeleri toparlayamıyorum,içimden konuşmak da gelmiyor artık...

Canım, basit bir ağrı kesiciyi düşün; başın ağrıyor ve içiyorsun. Yarım saat sonra veya daha geç başının ağrısı geçiyor, o andaki ağrını dindiriyor. Düşünki yılların birikimi var ve ilaç alıyorsun. Bunun sana etki edebilmesi için zaman gerekiyor. Antidepresanların sana yarar sağlaması için 2-3 ay gibi bir zaman gerekiyor. İlk başta hep yan etkilerini göreceksin, yazdığın şeyleri yaşayacaksın; sonra faydasını göreceksin. Ama diyelim ki, antidepresanı aldın ve aşırı uyku yaptı, çocuğunla ilgilenemedin, ciddi sorunlara yol açtı vs. o zaman doktorunla tekrar görüşürsün, dozu değiştirir, ilaç değiştirir vb. Eğer devlet hastanesine gittiysen ve imkanın varsa, biraz para bulabilirsem özelde bir psikiyatriste gitmeni öneririm. Ben hamile kalmak istiyorum mesela; ama devlette testlerimi yaptıramadım, adam çok çok yoğun açıkçası ilgilenmedi. Bunun gibi...Mücadeleye devam, canını sıkmamaya çalış...

bulunduğum yerde özel muayenehanesi olan psikiyatrist yoktu,o nedenle mecburen hastaneye gittim canım. ilaçların en az 1 aylık kullanım sonucunda etki etmeye başlayacağını hatta ilk 1-2 hafta çok daha kötü hissedeceğimi doktorda söyledi.kararlı davranmam gerektiğini ama yaşadığım depresyon nedeniyle harekete geçemediğimi söyledi.umarım ilaçlardan fayda görürüm.

amaaann bir daha evlenirsin,salla gitsin demişsin ya bu halimle beni güldürdün doğrusu :)

GÜLDÜRDÜGÜME SEVINDIM CANIM 7 YE KADAR YOLU VAR YANII:) ANNEM OLSAYDI DERDIKI SEN HELE BIRINI BUL EVLENDE ÖNCE DERDI ::)) İŞİ GÜCÜ BENIM EVLENMEMLE VALLA BENDE DIYORUMKI ANNE BAK 70 YAŞIMA KADAR YAŞIYCAM FARZETKI 20 LŞİ YAŞLARDA EVLENEYDIM EGER 50 SENE BİR ERKEGE NASIL KATLANIRIM BENIDE DÜŞÜN AMA YAAAAA DİYODUM HEP :) ODA BANA KIS SUS KIMSE DUYMASIN ONU ALIR ÖTEKINI BOŞARSIN OZAMAN KAFANI DELERİM DIYODU HAHAHHAHA NE GÜLÜYODUK ANNEMEYA KADINCAGIZ HALA UMUDU VAR 32 OLDUM HER TLF AÇTIGINDA NE ZAMAN EVLENIYOSUN DIYO .D..d:d

evlilik güzel şey esasında.. ben şu halimde bile bunu söyleyebiliyorum ya antidepresanlar işe yarıyor galiba
şaka bir yana anlaşabildiğin uyumlu sorumluluk sahibi biriyle hayatını sürdürmek güzel şey...ben öyle çiftleri görünce,duyunca imreniyorum.çok isterdim bende anlaşabileyim eşimle,sorumluluklarının bilincinde olsun,bana çocugumuza değer versin...çok mücadele ettim ama olmadı işte,bende de var beceriksizlik demek ki...inşallah sen iyi bir evlilik yaparsın canım.allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

şimdi öncelikle herşeyde her durumda ve her konuda kendini suçlamaktan vazgeç bi kere.. çünkü sen değerlisin.. hatalarım oldu diyebilirsin.. ama kendini suçlayan cümleler kurmaktan vazgeç.. en önemlisi bu... çözülme ve iyileşme buradan başlıyor.. önce kendini affetmekle başlıyor herşey.. kendini affedemeyen, kimseyi affedemez.. misal ben... ben de öyleydim.. üniversitede bir hocam, hatalar %50 dir derdi.. ortada bir hata varsa yarı yarıya bölüşmek lazım.. başka türlü nasıl çözülür ki zaten ? dimi ama , gayet mantıklı makul bi laf etmiş.. ben suçluyum türünden cümleleri sil defterinden.. onun yerine hatalarım oldu evet ama hala değerliyim, hatamı gördüm ve yoluma devam ediyorum yaz.. ama bu demek değilki herşeyi görmezden gel ve herkese alttan al.. bunları da yapmamak lazım.. sana zarar veren şeyleri hayatından çıkarman, tavrını kesin ve net bir biçimde koyman da lazım.. kendine layık gördüğün değeri ancak bu şekilde yansıtırsın karşı tarafa... ve ancak bu şekilde hakettiğin, görmek istediğin değeri alabilirsin insanlardan.. yani savaşarak , mücadele ederek, kararlı ve istikrarlı durarak.. ben buyum diyerek gerekirse resti çekerek.. bazen risk alarak.. böyle kazanılıyor değer , birileri gökten inip bize değer vermiyor, malesef yok öyle bi dünya.. sana hakettiğin değeri veremeyen birine sırf acıdığın için hayatını ona adayarak geçirmek istiyorsan geçir.. ama hayat birilerine acıyıp kendini harcayacak kadar ucuz değil.. en azından benim hayatım değil onu biliyorum.. sence çocuğun ve sen neyi hakediyosunuz bu hayatta ? insanca yaşamayı mı ? huzurlu , onurlu, dimdik durarak kimseye mecbur hissetmeden, kimseye hesap vermeden , taviz vermeden yaşamayı mı ? neyi hakediyosanız git onu al hayattan.. ama önce inan, hedefe ulaşmanın ilk adımı herşeyden çok kendine inanmak... yere sağlam basmak..

Son düzenleme:

bencede yarıyoo :)bencede anlayışlı ılımlı ımrenme bu hayat senın hayatın s ende o şekılde bırıyle yaşayabilirsin senın elınde sana uymayan ne varsa sil at kafandanda hayatındanda bırden olmasada yavaş yavaş dıcem ama hep biz zaten yavaş yavaş degişmiyormuyuz bi adama aşık olaalım hemen fedakarlık yap aslında yapömıcaksın akıllanmıyoruzda :) arkdş ne güzel yazmış tamda benım sana sölemek istedıklerımı yazmış tebrıkler antımind
ben ben de birine acıyarak sevıyodum onu annem bana bırgün dediki kızım sen onu sevmıyosun acıyosun ona böle sevgi olmaskı dedi ya anne saçmalama sevıyorum ben onu derdım hep 6 yıl sürdü bu ilşki oda benı sevıyodu acıdıgım için hep alttan aldım ılımlı oldum sonra afedersın agzıma s...... şerefsız nefret edesım gelıyo böle burdakı yazıları okuytunca erkeklerden ama şimdi hayatım güsel umarım bunda yanılmama :)

elbette ikimizde de hata vardı.benim en büyük yanlışım sürekli kendimi sorgulamak,sadece kendimde hata aramaktı.aslında biliyorum ki ben elimden geleni yaptım.eşime hep dedim ki ben bu evlilik için daha ne yapmam gerekiyorsa yine yaparım ama lütfen sen de biraz çaba göster.konuşmak birşey değiştirmiyor malesef.
ben dün bir seçenek daha sundum ona...buradan gidelim.herkesten uzak olalım...senin ailen biziz...baban,kardeşlerin değil.önce biziz...burada kurulu bir düzen varken ben ailemi bırakamam dedi.hangi kurulu düzense söz ettiği ben öyle bir düzen göremiyorum malesef.en sonunda yine tartışmayla bitti. son sözümde sen babanla kardeşlerinle BİZ olabilmişsin de çocugunla ve benimle BİZ olamadın.artık son da oldugumu biliyor.sabrımın taştıgını biliyor ve dün ilk defa korktugunu hissettim.giderim diye korkuyor.ne zaman sona geldiğimizi anlasa bana karşı tavırları değişiyor,beni önemsiyormuş fikirlerimi alıyormuş gibi davranıyor ve daha kötüsü ben de cesaretsizliğimden dolayı kanıyorum.sular biraz durulunca eski tas,eski hamam devam ediyor.

biz severek evlenmiştik.ben bu evliliği hep mücadeleye değer buldum.çok fedakarlık yaptım haklısın fazla fedakarlık geri tepiyor bence.zamanla kendinden ne çok şey verdiğini görüyorsun.değdi mi diye sorgulayınca hiçbir şeyin değişmediğini görmek insanın canını yakıyor.son günlerde biraz daha iyiyim sanki... ne istediğimi biliyorum aslında ama uygulamaya gelince hep bir cesaretsizlik var.alışkanlıkların etkisi büyük farkındayım.dile kolay 8 yıllık evlilik,3 yıllık beraberlik.düşündüğümde bana kattıklarından çok götürdükleri daha fazla.kendimi birileri için feda etmişim gibi geliyor ama toparlıyorum inş. iyi olacağım.

bak konuşmaların ne kadar mantıklı olmaya başladı bence herşey beyınde başlayıp bitiyosa o cesarette yakındır demektır tatlım ıyı o halde kolay degıl biliyorum ama kolay degıl dıyede bır 8. yılını daha harca ondan sonra hiç gücün olmuycak savaşmaya ben o 6 yıllık ilşkımı bitirdigimde herkez başıma kaktı çünkü herkeze karşı geldım siz haksızsınız biz mutlu olucaz görceksınız ben ona ınanıyorum dıyodum ınsnlar haklı çıktı ve bana hep şunu sordular degermıydı 6 yılını çaldı senın hayatından degmezmiş ben zamanda çok ayrılmaya kalktım hep şöle dedık ıkımızde 2.yıl çöpemi gitsin 3.yılmı gitsin 4 mü derken biz 6 yılı çöpe attık bır dakıka ayrılmamıştık oysa gözüm kulagımdı hayatımdı o olmassa ölürüm diyodum nefes alamıyodum agır depresyona girmiştim hatta sonra ne oldu bılıyomusun bana yanlış yaptı ve 2 yıl daha hergün peşimden koştu ona ragmen ben ona şunu söledim yanılıyosun dönmücem sana bu defa bit tii benım kaybedıcek bir 6 yılım daha yok ıkı dünya bır araya gelse bır sen bırde ben kalsak olmaz dedım bu lafımdan sonra kararlı oldugumu anladı ve sonra ohhhhhhhhhhhh be dedım ne salakmışım meger nelerım gitmiş bu sevgı ugruna hayatımda noktadan , herşeyım degişmiş yazık dedım dünyaya bır kere gelıyoruz neden kendımıze böle acı çektırelımkı bızı hak edıcek başkalarıda vardır elbet ve iş hayatıma döndüm yenıden sunuculuk dj lık yapıyodum onu tanıdıgımda ben starı bıle ayaga kaldırdı çalışmıycaksın dıye gerı eskı hayatıma başladım bıeyrden kendıme olan güvenımı buırak ben konuşmayı unutmuştum yanlızlıktan sadece onu görebılıyoum ölece kıskançtıkı yanı düşün sonra bir başladım pir başladım hayata ve bılıyomusun en çokta onunlayken kafamı kaldırıpda tek bır erkege bakmadım bile keşkede baksaymışım evımız tutulmuştu eşyalar hazırdı ve parmagımda 2 yüzük varken başkasıyla evlenmiş anlaşmalı 3 ay sonra boşanmak üzere düşün lanet bu erkekler

aydebuz sen de çok ağır şeyler yaşamışsın canım ama toparlamışsın nihayetinde.senin adına sevindim. istediğim şey dürüstlük ve sadece sözde değil davranışla da değer verildiğimi görmekti.benim uğruna onca fedakarlık yaptığım adam beni ve çocuğumuzu ailesi olarak görmek yerine hep birilerinin kanatları altında yaşamayı seçti.ben tam 8 yıldır aynı şeyleri yaşadım ve hatalarından asla ders almayan bir adama katlanmaya devam ettim.şu andaki yaşadığım depresyon birşeyleri suratıma çarptı benim. herşeyi daha iyi anlamamı sağladı. artık nasıl olsa düzelir,özünde iyi bir insan,acıyorum diye geçiştiremiyorum.kendim için yaşamam gerektiğini idrak edebildim sonunda. geç oldu farkındayım ama bu bile benim için büyük bir adım... herşey güzel olacak inşallah.

hemde ne agırdıya adamda pisikopat çıktı sonra yıllarca kurtulamadım ama en sonunda kurtuldum şükürrr anam senın adam 40 yaşına gelmiş bu saatten sonra düzelmez bacım kendı yolunu çiz biran önce derim bu hayatta yanlız geldık yanlızda ölücez herkez kendı yerıne yaşıyo 3
günlük dünya ne güsel bak çocugunda var ona sarıl bence sadece onu düşün erkek milletıne acınmazzzzzzzzzzzzzzzz
gecde olsa anladıkmı :))özünde egerkı ıyı bır ınsan demişsinya hanı hehhh eger öle olsaydı sorumluluk sahıbıde olurdu bence boşşşşşşşşşşşş insan eşin koca olcak adam degıl ne yazıkkı zorla eş yapılmaz canım heşey emınımkı sen o ilk adımı atmaya başladıktan sonra dahada güzel olucak inanıyorum

Sizin eşiniz evlilik ve çocuk sorumluluğunu alabiecek birisi değilmiş...

Azınızla söylemişsiniz işte.. Gayet de alışmışsınız onsuzluğa. Alışkanlık falan yok yani. Böyle devam ederseniz sadece kendinizi üzmüş olursunuz. Bakın onun umurunda bile değil, adam gamsız. Zaten sevgi de kalmamış. Çocuğunuz babasını özlerse görür zaten. Hem o zaman umursamaz babalar için çocukları daha bir değerli oluyorlar, çok gördüm bu gibi durumları.

Bence siz bir an önce kendi hayatınızı kurun ve yolunuza öyle devam edin. Eminim ki keşke daha önce ayrılsaymışım diyeceksiniz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…