aydebuz cevabın için teşekkür ederim.doktor prozac ve velorin verdi.prozacı sabahları alıyorum velorine ise başlamadım.başlamak konusunda emin değilim.ikisi çok ağır gelecek gibi bana..tek prozac yetecek sanki.
ben hastaneye gittiğim gün eşim oradan bir arkadaşını arayıp psikiyatristin ne teşhis koydugunu öğrenmiş.. arayıp bana soramıyor bile şaka gibi... 2 gündür ilaç alınca sürekli uykulu uykulu gezinip duruyorum.bana acıdığından mı nedendir bilmem üstüme düşüyor.yememle falan ilgileniyor ama hiç gözüme görünmüyor bu yaptıkları... konuşmaya kalksak kelimeleri toparlayamıyorum,içimden konuşmak da gelmiyor artık...
Canım, basit bir ağrı kesiciyi düşün; başın ağrıyor ve içiyorsun. Yarım saat sonra veya daha geç başının ağrısı geçiyor, o andaki ağrını dindiriyor. Düşünki yılların birikimi var ve ilaç alıyorsun. Bunun sana etki edebilmesi için zaman gerekiyor. Antidepresanların sana yarar sağlaması için 2-3 ay gibi bir zaman gerekiyor. İlk başta hep yan etkilerini göreceksin, yazdığın şeyleri yaşayacaksın; sonra faydasını göreceksin. Ama diyelim ki, antidepresanı aldın ve aşırı uyku yaptı, çocuğunla ilgilenemedin, ciddi sorunlara yol açtı vs. o zaman doktorunla tekrar görüşürsün, dozu değiştirir, ilaç değiştirir vb. Eğer devlet hastanesine gittiysen ve imkanın varsa, biraz para bulabilirsem özelde bir psikiyatriste gitmeni öneririm. Ben hamile kalmak istiyorum mesela; ama devlette testlerimi yaptıramadım, adam çok çok yoğun açıkçası ilgilenmedi. Bunun gibi...Mücadeleye devam, canını sıkmamaya çalış...
aydebuz cevabın için teşekkür ederim.doktor prozac ve velorin verdi.prozacı sabahları alıyorum velorine ise başlamadım.başlamak konusunda emin değilim.ikisi çok ağır gelecek gibi bana..tek prozac yetecek sanki.
ben hastaneye gittiğim gün eşim oradan bir arkadaşını arayıp psikiyatristin ne teşhis koydugunu öğrenmiş.. arayıp bana soramıyor bile şaka gibi... 2 gündür ilaç alınca sürekli uykulu uykulu gezinip duruyorum.bana acıdığından mı nedendir bilmem üstüme düşüyor.yememle falan ilgileniyor ama hiç gözüme görünmüyor bu yaptıkları... konuşmaya kalksak kelimeleri toparlayamıyorum,içimden konuşmak da gelmiyor artık...[/QUOTne
ne demek cnm sen ıyı ol yeterkı ama bu sorumsuz adamdan uzak durarak ıyı oluvagına ınanıyorum prozak ıyıdır hafiftir bencede tamamen bagımlı hale gelmeden tek doz ılac yeterlı olabilir sana şimdilik bununla devam et istersen sonrada yavaşş yavaşşş bırakırsın olmazsa eşine inanma bence bu zamana kadar neredeydı hazır ayrılmışsında amannnn bı daha evlenırsın canım senı hak eden bır adamla gözünün içine bakıcak öle saf agır temız adamlar varkı hayatım salla gitisnn
amaaann bir daha evlenirsin,salla gitsin demişsin ya bu halimle beni güldürdün doğrusu :)
GÜLDÜRDÜGÜME SEVINDIM CANIM 7 YE KADAR YOLU VAR YANII:) ANNEM OLSAYDI DERDIKI SEN HELE BIRINI BUL EVLENDE ÖNCE DERDI ::)) İŞİ GÜCÜ BENIM EVLENMEMLE VALLA BENDE DIYORUMKI ANNE BAK 70 YAŞIMA KADAR YAŞIYCAM FARZETKI 20 LŞİ YAŞLARDA EVLENEYDIM EGER 50 SENE BİR ERKEGE NASIL KATLANIRIM BENIDE DÜŞÜN AMA YAAAAA DİYODUM HEP :) ODA BANA KIS SUS KIMSE DUYMASIN ONU ALIR ÖTEKINI BOŞARSIN OZAMAN KAFANI DELERİM DIYODU HAHAHHAHA NE GÜLÜYODUK ANNEMEYA KADINCAGIZ HALA UMUDU VAR 32 OLDUM HER TLF AÇTIGINDA NE ZAMAN EVLENIYOSUN DIYO .D..d:d
evlilik güzel şey esasında.. ben şu halimde bile bunu söyleyebiliyorum ya antidepresanlar işe yarıyor galiba
şaka bir yana anlaşabildiğin uyumlu sorumluluk sahibi biriyle hayatını sürdürmek güzel şey...ben öyle çiftleri görünce,duyunca imreniyorum.çok isterdim bende anlaşabileyim eşimle,sorumluluklarının bilincinde olsun,bana çocugumuza değer versin...çok mücadele ettim ama olmadı işte,bende de var beceriksizlik demek ki...inşallah sen iyi bir evlilik yaparsın canım.allah herkesin hakkında hayırlısını versin.
evlilik güzel şey esasında.. ben şu halimde bile bunu söyleyebiliyorum ya antidepresanlar işe yarıyor galiba
şaka bir yana anlaşabildiğin uyumlu sorumluluk sahibi biriyle hayatını sürdürmek güzel şey...ben öyle çiftleri görünce,duyunca imreniyorum.çok isterdim bende anlaşabileyim eşimle,sorumluluklarının bilincinde olsun,bana çocugumuza değer versin...çok mücadele ettim ama olmadı işte,bende de var beceriksizlik demek ki...inşallah sen iyi bir evlilik yaparsın canım.allah herkesin hakkında hayırlısını versin.
elbette ikimizde de hata vardı.benim en büyük yanlışım sürekli kendimi sorgulamak,sadece kendimde hata aramaktı.aslında biliyorum ki ben elimden geleni yaptım.eşime hep dedim ki ben bu evlilik için daha ne yapmam gerekiyorsa yine yaparım ama lütfen sen de biraz çaba göster.konuşmak birşey değiştirmiyor malesef.şimdi öncelikle herşeyde her durumda ve her konuda kendini suçlamaktan vazgeç bi kere.. çünkü sen değerlisin.. hatalarım oldu diyebilirsin.. ama kendini suçlayan cümleler kurmaktan vazgeç.. en önemlisi bu... çözülme ve iyileşme buradan başlıyor.. önce kendini affetmekle başlıyor herşey.. kendini affedemeyen, kimseyi affedemez.. misal ben... ben de öyleydim.. üniversitede bir hocam, hatalar %50 dir derdi.. ortada bir hata varsa yarı yarıya bölüşmek lazım.. başka türlü nasıl çözülür ki zaten ? dimi ama , gayet mantıklı makul bi laf etmiş.. ben suçluyum türünden cümleleri sil defterinden.. onun yerine hatalarım oldu evet ama hala değerliyim, hatamı gördüm ve yoluma devam ediyorum yaz.. ama bu demek değilki herşeyi görmezden gel ve herkese alttan al.. bunları da yapmamak lazım.. sana zarar veren şeyleri hayatından çıkarman, tavrını kesin ve net bir biçimde koyman da lazım.. kendine layık gördüğün değeri ancak bu şekilde yansıtırsın karşı tarafa... ve ancak bu şekilde hakettiğin, görmek istediğin değeri alabilirsin insanlardan.. yani savaşarak , mücadele ederek, kararlı ve istikrarlı durarak.. ben buyum diyerek gerekirse resti çekerek.. bazen risk alarak.. böyle kazanılıyor değer , birileri gökten inip bize değer vermiyor, malesef yok öyle bi dünya.. sana hakettiğin değeri veremeyen birine sırf acıdığın için hayatını ona adayarak geçirmek istiyorsan geçir.. ama hayat birilerine acıyıp kendini harcayacak kadar ucuz değil.. en azından benim hayatım değil onu biliyorum.. sence çocuğun ve sen neyi hakediyosunuz bu hayatta ? insanca yaşamayı mı ? huzurlu , onurlu, dimdik durarak kimseye mecbur hissetmeden, kimseye hesap vermeden , taviz vermeden yaşamayı mı ? neyi hakediyosanız git onu al hayattan.. ama önce inan, hedefe ulaşmanın ilk adımı herşeyden çok kendine inanmak... yere sağlam basmak..
biz severek evlenmiştik.ben bu evliliği hep mücadeleye değer buldum.çok fedakarlık yaptım haklısın fazla fedakarlık geri tepiyor bence.zamanla kendinden ne çok şey verdiğini görüyorsun.değdi mi diye sorgulayınca hiçbir şeyin değişmediğini görmek insanın canını yakıyor.son günlerde biraz daha iyiyim sanki... ne istediğimi biliyorum aslında ama uygulamaya gelince hep bir cesaretsizlik var.alışkanlıkların etkisi büyük farkındayım.dile kolay 8 yıllık evlilik,3 yıllık beraberlik.düşündüğümde bana kattıklarından çok götürdükleri daha fazla.kendimi birileri için feda etmişim gibi geliyor ama toparlıyorum inş. iyi olacağım.bencede yarıyoo :)bencede anlayışlı ılımlı ımrenme bu hayat senın hayatın s ende o şekılde bırıyle yaşayabilirsin senın elınde sana uymayan ne varsa sil at kafandanda hayatındanda bırden olmasada yavaş yavaş dıcem ama hep biz zaten yavaş yavaş degişmiyormuyuz bi adama aşık olaalım hemen fedakarlık yap aslında yapömıcaksın akıllanmıyoruzda :) arkdş ne güzel yazmış tamda benım sana sölemek istedıklerımı yazmış tebrıkler antımind
ben ben de birine acıyarak sevıyodum onu annem bana bırgün dediki kızım sen onu sevmıyosun acıyosun ona böle sevgi olmaskı dedi ya anne saçmalama sevıyorum ben onu derdım hep 6 yıl sürdü bu ilşki oda benı sevıyodu acıdıgım için hep alttan aldım ılımlı oldum sonra afedersın agzıma s...... şerefsız nefret edesım gelıyo böle burdakı yazıları okuytunca erkeklerden ama şimdi hayatım güsel umarım bunda yanılmama :)
biz severek evlenmiştik.ben bu evliliği hep mücadeleye değer buldum.çok fedakarlık yaptım haklısın fazla fedakarlık geri tepiyor bence.zamanla kendinden ne çok şey verdiğini görüyorsun.değdi mi diye sorgulayınca hiçbir şeyin değişmediğini görmek insanın canını yakıyor.son günlerde biraz daha iyiyim sanki... ne istediğimi biliyorum aslında ama uygulamaya gelince hep bir cesaretsizlik var.alışkanlıkların etkisi büyük farkındayım.dile kolay 8 yıllık evlilik,3 yıllık beraberlik.düşündüğümde bana kattıklarından çok götürdükleri daha fazla.kendimi birileri için feda etmişim gibi geliyor ama toparlıyorum inş. iyi olacağım.
aydebuz sen de çok ağır şeyler yaşamışsın canım ama toparlamışsın nihayetinde.senin adına sevindim. istediğim şey dürüstlük ve sadece sözde değil davranışla da değer verildiğimi görmekti.benim uğruna onca fedakarlık yaptığım adam beni ve çocuğumuzu ailesi olarak görmek yerine hep birilerinin kanatları altında yaşamayı seçti.ben tam 8 yıldır aynı şeyleri yaşadım ve hatalarından asla ders almayan bir adama katlanmaya devam ettim.şu andaki yaşadığım depresyon birşeyleri suratıma çarptı benim. herşeyi daha iyi anlamamı sağladı. artık nasıl olsa düzelir,özünde iyi bir insan,acıyorum diye geçiştiremiyorum.kendim için yaşamam gerektiğini idrak edebildim sonunda. geç oldu farkındayım ama bu bile benim için büyük bir adım... herşey güzel olacak inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?