Kendimi çok kötü hissediyorum

zehra231

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
441
107
123
Ankara
Çok daraldığım için yazmak istiyorum.
Hep bekledim... Bu içinde bulundugum anlamsız bencillik duygusundan kurtulmak için. Ama 18 yaşına girmeme az kalmasına rağmen büyüyemedim.

Hep mutlu aile özlemi duydum. Dört dörtlük değil. Ama annemin babamın kardeşimin olduğu huzurlu bir yuva istedim. Olmadı. İsyan etmedim.

Annem beni kendine bağlı yetiştirdi. Gecekonduda yaşadığımız için kışları hava çok ama çok soğuk olurdu. Hep annemle uyurdum. Soğuktan hasta olmayım diye imiş. Alıştım ona. Benim sandım. Babamın yanına gittim beni sevmesi için ilgi görmek için ama o beni azarlayip gönderdi. Sonra annemle babam boşandılar.

Annem ben kardeşim Dedemin evine geldik. Çok çektik. Sıfırdan başladık. Dedem bize yazamıyorum ama p.ç dedi. İçim yandı. Evden kovdu her fırsatta içim yandı. Gidecek yerim yoktu ki..

Derslerim güzel diye kıskandı. Daha fazla üstüme geldi. İsyan etmedim.

Ama büyüyünce geçen sene artık farkına vardım. Annem değişti calismaya başladı. Kendine bakmaya başladı. Yavaş yavaş fark ettim ki annem de dul bir kadındı. Artık benimle ilgilenmiyor. Erkeklerin ona olan ilgisi hoşuna gidiyordu. Ayrıca beni kıskanıyordu. Bazıları kızın senden güzel olmuş dedikçe benimle yarıştığını fark ettim. Sok oldum . Boşluğa düştüm.

O benim meleğimdi. Canimdi. Aramızda nasıl böyle bir yarış olabilirdi? Ama oldu işte. En yakın arkadasim, sırdaşım annem yoktu artık. Onun yerine bambaşka bir kadın geldi.

Bana erkeklerin ona ilgisini anlatarak üstünlük kurmaya çalışan. Aynada saçını düzeltirken bana "bana cekseydin daha güzel olurdu diyen" , benim babama benzememle alay eden ve çirkin olduğumu söyleyen erkek kuzenimin sözleri hoşuna giden bir insana dönüştü.

Erkeklerden soğumama da sebep oldu. Evli adamların anneme yazdığını görünce içimde olan herkese karşı sevgi yok oldu. Yolda giderken içimden insanları sevip onlara dua eden kız erkeklere korku ile bakar oldu. Abartiyorum belki. İnşallah abartiyorumdur. İnşallah geçer bu duygularım. Ben nasıl kazanacağım üniversite sınavını hep sorunlu bir insan oldum. Kimseye guvenemiyorum. Bu o kadar zor ki.

Bugün buraya bu duayı bırakıyorum inşallah tüm duygularım düzelir. Hedeflerim var çünkü okuyacağım, kimsesiz çocuklar yurdu açacağım. Hayatımı benim gibi mutsuz çocuklara adayacağım. İnşallah o sınavı kazanacağım...

Yapacağın tek şey okumak. İyi bölüm seç. Sonrası gelir ama elinde altın bileziğin olduğu sürece açılmayacak kapı yoktur. Umutsuzluğa kapılma. Allah yardımcın olsun.
Benim babam da gece konduda büyümüş, lamba yakmadan mum ışığında aç kalarak okumuş ve çok şükür iyi yerlere geldi. Pes etmek yok. Oku oku oku..

Annen de çok zorluklar yaşamış bi kadın gibi gözüküyor, tabi ki yaptıklarını haklı çıkarmaz lakin seni kıskandığına inanmak istemiyorum, bi anne kızını nasıl kıskanır, bunu nerden anladın merak ettim?

İleride çok iyi bir anne olacaksın canım benim annenin sende eksik bıraktıgı herseyi sen cocuklarınla dolduracaksın inşallah. Rabbim yardımcin olsun.
Zihin açıklığı versin. Insallah kazanirsin istedigin bölümü ve inşallah ileride şuan hayal ettiğın herseyi başarırsın. Sakın hayallerinden vazgećme. Meslek sahibi olup çalişmaya başlamadan sakın ama sakın evlenme. Bunu neden söylüyorum etrafımda senin gibi aile boşluğu yaşayıp evlenen ve çok pişman olan kadınlar gördüm. Herşeyden önce sen.

Canım benim..
Hayalini kurduğun her şey gerçek olur umarım.
Yolun açık olsun :)

Yaşadığın her şey aklında dip not olarak kalsın. Kendini bunlarla yıpratma, ama asla da unutma. Yaşaması zor, bunu iyi bilirim. Ama kendi yuvanı kurup kendi hayatına adım attığında öncelikle çok iyi bir eş, sonrasında çok özel bir anne olacaksın. Aç olduğun yuva hasretini kendi yuvanka tamamlayacaksın. Mantığını sakın yanından ayırma, onu duygularınla harmanla. Ve yuvanı kurarken yaşadıklarını hatırlayıp, temkinki ve seçiçi kal... Dost görünümlü düşmanlar, çakallar, çerezler de çıkacak. Ama harkulade insanlarla da kesişecek yolun bu hayatta.
Yüreğin kadar güzel bir gelecek diliyorum canım...

Bende okumak istiyorum. Insalalh

Sen okulunla ilgilen ve hedeflerine odaklan canim...digerlerini gormezden gel...unutma hayallerine kendi cabanla ulasabilirsin ancak...

Hissedersiniz. Annem benimle yarışmaya başladi. Herkes bana bakıyor, herkes beni beğeniyor. Anlatamıyorum. Ama öyle

Allah var yalniz degilsin.. ona sığın ve okulunu bitir basarili ol ozaman her sey iyi olucak canim benim

Gerçekten öyle teşekkür ederim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…