- Konu Sahibi Blackberry
-
Merhabalar,
Kendimi çok suçlu hissediyorum. Bir bebeğim olsun diye 4 yıldır uğraştım sonunda rabbim onu bana verdi henüz 7 haftalık hamileyim eşim, ailem herkes serferber olmuş durumda elimi işe güce sürdürmüyorlar eşim temizlik, ütü elinden ne gelirse yapıyor yeterki ben yorulmıyım bebeğimize birşey olmasın diye ama ben herkesten gizli gizli sigara içiyorumiçmediğim zaman sanki ölecekmişim gibi hissediyorum nefesim daralıyor ama ona zararlı olduğunu da biliyorum içmemem gerektiğini biliyorum ama önüne geçemiyorum eğer bu yaptığım yüzünden bebeğime birşey olursa kendimi ömür boyu affetmiycem. Bana bir akıl verin siz hamile olduğunuz dönemlerde sigaradan nasıl kurtuldunuz nasıl yendiniz bu iğrenç şeyi...... (evet iğrenç diyorum biliyorum ne olduğunu ama vazgeçemiyorum )
canım tebrik ederim , sağlıcakla kucağına al inşallah bebeğini...kendini strese sokma , sigarayı bırakmam lazım diye düşünmek seni daha da sigaraya bağlar...onun yerine hep bebeğini düşün, onu en sağlıklı şekilde nasıl büyütürüm diye düşün.... beslenmene , hareketlerine , psikolojine dikkat et...ne kadar çok motive olursan sigaradan o kadar çabuk soğursun...ben de sigara kullanıyordum , tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım ... hamile olduğumu öğrendikten sonra bir kaç gün bırakamam diye korktum, sonra hamilelikle ilgili sitelere girdim bol bol okudum, neler faydalı neler zararlı ...ve bebeğimin sağlığı için neler yapmalıyım konusunda okudukça daha çok motive oldum, sonra baktım ki sigarayı içmiyorum .... nasıl bıraktığımı farketmemişim bile ...doğumdan sonra bile sigara içen birinin o koku ile bebeğime yaklaşmasını istemiyordum ...kızım 2.5 yaşına gelene kadar içmedim , ama maalesef şimdi yine içiyorum
İnşallah en kısa sürede bende senin gibi farkında bile olmadan bırakırım bu mereti. İşyerinde arkadaşlar sigara içiyorlar onları görünce canım çok istiyor birde yine işyerinde doğum yapmış arkadaşlar var onlarda hep günde 5-6 taneden birşey olmaz doktorda izin veriyor o kadarna falan diyorlar bunlar benim kendimi kandırmama ve daha çok içmeme sebep oluyo
Merhabalar,
Kendimi çok suçlu hissediyorum. Bir bebeğim olsun diye 4 yıldır uğraştım sonunda rabbim onu bana verdi henüz 7 haftalık hamileyim eşim, ailem herkes serferber olmuş durumda elimi işe güce sürdürmüyorlar eşim temizlik, ütü elinden ne gelirse yapıyor yeterki ben yorulmıyım bebeğimize birşey olmasın diye ama ben herkesten gizli gizli sigara içiyorumiçmediğim zaman sanki ölecekmişim gibi hissediyorum nefesim daralıyor ama ona zararlı olduğunu da biliyorum içmemem gerektiğini biliyorum ama önüne geçemiyorum eğer bu yaptığım yüzünden bebeğime birşey olursa kendimi ömür boyu affetmiycem. Bana bir akıl verin siz hamile olduğunuz dönemlerde sigaradan nasıl kurtuldunuz nasıl yendiniz bu iğrenç şeyi...... (evet iğrenç diyorum biliyorum ne olduğunu ama vazgeçemiyorum )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?