- Konu Sahibi Blackberry
-
Allah yardımcın olsun, inşallah sorun olmaz artık, sigarayı da bırakmışsın, ailen biliyor mu sigara içtiğini? Bir merkez varmış, internetten bulabilirsin, 20 dakikalık iki seansta garantili sigara bıraktırıyorlarmış. Çünkü korku ile bırakılmaz, çok derinde bir yerlerde bitirmek lazım ki, tamamen bitsin. 80 yaşında 65 yıldır sigara içen bi,r teyzeye bıraktırdıklarını okumuştum, ben de para biriktiriyorum, oraya gitmek için. Bu yaz inşallah ben de o merkeze gideceğim.
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Allah en sağlıklı biçimde kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi...
Şimdi moral depolama zamanı arkadaşım. Kendinizi suçlu hissedip strese boğmaktan vazgeçmeniz gerekiyor. Yürüyüşlere çıkın, temiz hava alın, sevdiğiniz insanlarla kaliteli vakitler geçirmeye bakın ve düzenli beslenin. Bu risk taşıyan haftayı en verimli şekliyle geçirin. Bakın ben hamileliğimin başından itibaren günde yaklaşık bir paket sigara içtim. Belki bunun "aması" olmaz ama çok zor bir hamilelik yaşadım Allah düşmanımın başına vermesin diyebileceğim ruhsal azaplarla. Şu an oğlum 4 yaşında ve şükürler olsun ki benden bile zeki ve hareketli. Doğduğunda ayaklarında sorun vardı o da sağlıklı beslenmediğim için çok zayıf bir hamilelik yaşamamdan kaynaklandı, karnım çok küçüktü mesela. O kadar sigaraya ve o gerginliğe rağmen direndi bebeğim şükürler olsun ki! Diğer çocuklara kıyasla daha sık hastalanıyor evet ama "% 95 sakat doğar" diyen arkadaşa da "pes" diyorum doğrusu! Çocuk bile abartmaz bu kadar!
Şunun için yazıyorum arkadaşım, kendinize stres yapmanız çok daha fazla zarar verir bebeğinize. Gelecekteki ruh sağlığı için gerginlikten uzak durmak zorundasınız. Bir uzmanla görüşüp hamile bir kadının en kestirme ve en sağlıklı yoldan sigarayı bırakabileceği yöntemleri öğrenip hayata geçirmenizi tavsiye ederim. Haftaya sonucu alır almaz yazın lütfen, dualarımla yanınızda olacağım...
Merhabalar,
Kendimi çok suçlu hissediyorum. Bir bebeğim olsun diye 4 yıldır uğraştım sonunda rabbim onu bana verdi henüz 7 haftalık hamileyim eşim, ailem herkes serferber olmuş durumda elimi işe güce sürdürmüyorlar eşim temizlik, ütü elinden ne gelirse yapıyor yeterki ben yorulmıyım bebeğimize birşey olmasın diye ama ben herkesten gizli gizli sigara içiyorumiçmediğim zaman sanki ölecekmişim gibi hissediyorum nefesim daralıyor ama ona zararlı olduğunu da biliyorum içmemem gerektiğini biliyorum ama önüne geçemiyorum eğer bu yaptığım yüzünden bebeğime birşey olursa kendimi ömür boyu affetmiycem. Bana bir akıl verin siz hamile olduğunuz dönemlerde sigaradan nasıl kurtuldunuz nasıl yendiniz bu iğrenç şeyi...... (evet iğrenç diyorum biliyorum ne olduğunu ama vazgeçemiyorum )
yapma arkadaşım içme alışkanlık bu vazgeçebilirsin bırakırsın gerekirse bi uzmana danış eğer bi paket falanda içiyorsan azalt günde 2 adet falan iç belki bebeğin doğduğunda bi zararı olmaz ama sigaranın zararları ilerleyen yaşlardada çıkabilirmiş mesala erkeklerde sperm kalitesini düşürürmüş anne gebeyken sigara içtiğinde. içme canım ben üzülüyorum bu durumlara çünkü benimde çocuğum olmuyor keşke hamile kalabilsem bendeeeMerhabalar,
Kendimi çok suçlu hissediyorum. Bir bebeğim olsun diye 4 yıldır uğraştım sonunda rabbim onu bana verdi henüz 7 haftalık hamileyim eşim, ailem herkes serferber olmuş durumda elimi işe güce sürdürmüyorlar eşim temizlik, ütü elinden ne gelirse yapıyor yeterki ben yorulmıyım bebeğimize birşey olmasın diye ama ben herkesten gizli gizli sigara içiyorumiçmediğim zaman sanki ölecekmişim gibi hissediyorum nefesim daralıyor ama ona zararlı olduğunu da biliyorum içmemem gerektiğini biliyorum ama önüne geçemiyorum eğer bu yaptığım yüzünden bebeğime birşey olursa kendimi ömür boyu affetmiycem. Bana bir akıl verin siz hamile olduğunuz dönemlerde sigaradan nasıl kurtuldunuz nasıl yendiniz bu iğrenç şeyi...... (evet iğrenç diyorum biliyorum ne olduğunu ama vazgeçemiyorum )
İnşallah en kısa sürede bende senin gibi farkında bile olmadan bırakırım bu mereti. İşyerinde arkadaşlar sigara içiyorlar onları görünce canım çok istiyor birde yine işyerinde doğum yapmış arkadaşlar var onlarda hep günde 5-6 taneden birşey olmaz doktorda izin veriyor o kadarna falan diyorlar bunlar benim kendimi kandırmama ve daha çok içmeme sebep oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?